Thursday, October 18, 2012

thursday ~ random photos

selamat hari kamis semuaaaaaaaaa.....e'eiiiiiiiiiii dah kamis!!! esok jumaat!! yeay!! heheheeheh.....burp!(ops sori, tersendawa plak....terbau rendang ayam plak hahahaah, arini bekpes rendang ayam ngan nasi impit 4 ketol).....meh le layan entry random photos kite yg ade tok ari nie...


*
*
*
*
*
*
*
*
V

  • print skrin dari instagram via fb he he he



  • hadoiii!! menyirap aku bile balik keje tgk baju bajan belambak camni....ni laa susah nie...gaji nak mahal, makan pakai aku tanggung...tapi pemalas...rase nak siat2 jek bibik aku nie....ehh!! Panggg!! bile mase aku ade bibik..... bibik dlm mimpi jek laa hahaahahahaahha


  • model gojes fareeda....hailaaa puan izah oiii..sejak berbadan due ni muke glowing2 hah....kak shimot jom kite!



  • mcm ni le aku setiap petang rabu ngan kamis (rabu ngan kamis en laki ade kelas)....mule2 amik budak2 dueorg ni, pastu gi sekolah mia amik die dari sekolah agama plak.....tgk le tu, kat tangan masing2 sebok pegang donat...dayyan jilat gula jek, donat nye die campak kat mulut omaknye ni hah! sian cikgu ko masak dik....



  • projek potluck kami2....asalnye due org bawak lauk dari umah...so kami2 yg tak bawak ni pi le beli lauk kat kafe....syok! bile dah himpunkan byk lauk hah....masak nasi 5 pot kecik tu...lisyiiinnnnn ekekekeek...ops! ade lauk pucuk ubi + petai masak tempoyak, gulai ikan merah, ikan talang masin, sayur goreng, ayam goreng ngan ikan singgang.....slurppp!



  • hai laaaa cantiknye anak tokey fareeda nie.....cik mawar namenye...suke tgk die!


  •  ni pun projek pot luck kiteorg yg ntah keberape belas kali gamaknyer...menu super duper specialnye ialah :
  1. ikan rebus goreng
  2. tempoyak ikan patin
  3. sambal belacan warisan turun temurun
  4. gulai kawah
  5. kacang buncis goreng udang





  • WW ~ patutle aku panaskan ikan goreng aku semalam rentung legam....pelik! sebab rasenye setting kat microwave aku dah mmg betul dah kalo takde sape usik.......tu kalo takde sape usik! masalahnye ade tangan gatal mengusik! sesuke ati ko jek dik pulas setting microwave mama!





al-tammaatttt





(video dayyan mamam sekelim)






** ramai tanye camne aku pakai eyeliner kat mate....aku pakai due jenis laa ...mule2 apply pencil eyeliner, pastu pekatkan pakai liquid eyeliner.....hihihi









40 celoteh sahabat

sepuas hati dayyan cuba spender kakak2 dia..haha

October 18, 2012 at 9:11 AM

hahaha..abis rendung ikan mama ko dayyan...bijak la bdk ni..hihi

October 18, 2012 at 9:25 AM

hahahaha..tang pakai spender kakak tu sama dgn dayyan saya. aritu dia pakai cam superman pakai. babah balik tgk pelik je, dah kenapa nk jadi superman ke. hahahaha. mmg gelak besar tgk gelagat anak2 kita ni kan. (eh bila la kita bole jumpa n kenal2 kan anak2 kita ni ye. best pulak tgk dayyan ni.geram je)

October 18, 2012 at 9:41 AM

amboi bukan main lg Dayyan duk mengacu spender gegirl ye...

bukan main lg ye pulas microwave mama gojes tu...nnti kene puk kt bontot tu ha...pandai lak merajuk di sebalik tray baju..hihihihih

October 18, 2012 at 9:50 AM

wah~donat tu nmpk sgt sedap..hehe~makanan2 semua sedap...hihi~akak,bler tgk gmbr asben akak..nieyl rase mcm penah terserempak kat opis sbelum nie..tp igt2 lupe..hihihi~

October 18, 2012 at 9:59 AM

puan iza...ex MKN dulu...kat KKM dah dia skang erk...:)

October 18, 2012 at 10:32 AM

bab makan2 paling best hehe

October 18, 2012 at 10:33 AM

beri laluan akak gelak dulu....
sbb bila kata bibik u buat gitu kat kain u...
puas i pikir, bila masa lieya amik bibik...
hahahahahaha "tipah tertipu tipah tertipu"
hahahahahhaha....

baik ye dayyan sis...soh duduk makan eskrim ...
dia duduk....
good boy lah dia walopun kedeks nak bagi u eskrim tu hehehehehe

October 18, 2012 at 10:39 AM

Alahai sikit je tu kain lieya....
Kain kat rumah tu Dah seminggu tak berlipat...
Dah rupa Ada Dah...

October 18, 2012 at 10:42 AM

@Pinkish Mumma

dear, nape kite takleh view blog awak....dah lame nak tanye ....kite nak bw blog awak huhuhu

October 18, 2012 at 10:48 AM

Suka ari khamis kt blog lieya! ;)

Eh,cane.nk tau resipi.sambal belacan warisan turun temurun tu? Bleh.turunkan kt org lain x? =)

October 18, 2012 at 10:54 AM

aku sendiri sentap tgk kain2 ko tu..hahaha...nasib baik semalam aku dah lipat kain...assistant ko yg lipat kain tu mmg mahal..pinjam leh..geram aku dah tium2...

October 18, 2012 at 11:17 AM

biasaaaaa bibik tu tak jalankan tugas yek hihi..
akk kan lieya bab nak melipat baju sgtlaaaa bercinta!..dah lipat nak susun ikut kategori mak aihhh malasnya..

October 18, 2012 at 11:29 AM

semenjak hari hujan ni lieya, menimbun kain utk dilipat, sabor jelah......

seronok tgk menu makan2 ni lieya..hr2 gini jimat belanja.....

October 18, 2012 at 11:35 AM

klakar la dayyan ni suka pandai suker spender kakak...

eh lawa la tudung cik mawar tu berkenan lak...

October 18, 2012 at 12:07 PM

sama gak cam umah akak, kain baju, alahaiii jenoh melipatttt

October 18, 2012 at 12:20 PM

eeeeiiiiii geram betul tengok si gedek2 tu....makin comel....terliur akak tgk makanan2 tu lieya.....bestkan kalau makan ramai2 cm tu....dulu akak kat mindef selalu mcm tu tp biler posting kat pdrm tu dah x mesra alam lg.....

October 18, 2012 at 12:55 PM

ai part nk lipat baju ni mmg malas giler la
dah bertimbun plak khen
mau kena ada mesin lipan baju khen best hukhuk :P

October 18, 2012 at 1:08 PM

dayyan selalu2 la ko putar microwave mak ko tu ye wakakkakakakakkakakkaka abis rentung semua mak ko masak nanti!

October 18, 2012 at 2:13 PM

ena pun sama..

ari minggu je lah nak ngadap kain menimbun tuhhh... pasrah je lah kan..

alahai dayyan... hahah.. sama ngan irfan kekecik dulu.. gitu jugak..

October 18, 2012 at 2:27 PM

Sedapnya tgk lauk pauk potluck tuh Lieya weeih..

Biasa laa lieya kalau keje sepenuh masa nie..mana nak dan melipat baju kan.. sabo je laa.. :)

October 18, 2012 at 2:55 PM

haha...patut lah jadi ikan hitam dah..ada yang mengusik rupanya...

October 18, 2012 at 3:04 PM

potluck tu yg best tu...mcm2 lauk pauk ..:)

microwave ko tu kena letak tmpt tiggi tu..huhu..

October 18, 2012 at 3:53 PM

amboi dayyan..bt apa tu kt microwave tu..haihh bibik kecik lieya ni..hehee

tu kira sikit je tu lieya baju2 nya..fieza nya baju2 lau tgk mesti pitam..hahaa

October 18, 2012 at 5:16 PM

ha, yang baju bajan tu sama ngan umah kita wak... tunggu ujung minggu balu buat projek bibik, serumah kena kemas... hehe

October 18, 2012 at 5:23 PM

mak aihh dikk
kalau macam nie hari2 makan portluck .. mauuu menimbun2 akak nie ekeke ;)

October 18, 2012 at 5:33 PM

bestnya opis lieya...opis dee ramai kaki mkn kt luar..hehehe..

October 18, 2012 at 7:53 PM

Seronoknya pot luck

October 18, 2012 at 8:49 PM

waaaaaa bestnya buat port luck....lma dah x buat sbb nak diet nya pasal....

October 19, 2012 at 8:08 AM

tu dia...spender kakak jadi mangsa dayyan tomei...
oo, bru tau mawar tu anak owner..tp dia mmg cun kan..mata boolattt

October 19, 2012 at 10:24 AM

ehehheh sekali tgk si dayyan bkn cam ensem boy tp gegirl yg comei hehehe...

bestnyer nengok sesi potluck ko...kalu hari2 mkn sdp gini abis lah diet ek hehehe

nsbla aiyan tak blh capai lg oven aku,kalu tak sama la jd cam ko heheheh...

October 19, 2012 at 10:30 AM

kehkeh...kelakar dayyan sibuk nak pakai spender kakak...haha...comel je si dayyan tu tau...


sedapnya gulai kawah tu...

October 19, 2012 at 11:43 AM

Working mom macam kita ni memang tunggu weekends je untk melipat baju baju yang memang menimbun..Kan best kalau ada mesin melipat dan menyusun baju...

October 19, 2012 at 1:40 PM

project pot luck along memang hari2..best meriah..paling best bila dapat rasa lauk kawan2

October 19, 2012 at 2:18 PM

seronok tgk telatah budak2 besar dayyan tu kan... mcm2... kdg ada yg buat kita geram.. kdg ada yg buat kita nak tergelak.. hehe..

October 19, 2012 at 4:02 PM

byk kain tak lipat mmg biasa

October 19, 2012 at 6:37 PM

wak ingat arini sudahh sabtuu.. uuhhuu

October 20, 2012 at 1:57 PM

blm jejak lg kaki kt kedai fareeda...smpi je beratur...smpi je beratur...huhu..
agak2 kalau nk kirim kt lieya blh ke?...hikhik

October 20, 2012 at 6:23 PM

kisah kesibukan seorg mama ttp dlm pada itu makan tetap meriah...i like!!!!

October 21, 2012 at 9:08 AM

Meriah hari2 ko kan..nak2 baju kain yg melambak2 tu sambil dibantu si gedek hhhhhuuu...mcm aku gak le..letih :(

October 21, 2012 at 3:41 PM

Post a Comment

jangan malu jangan segan...silalah sila komen...anda akan saya jejaki....

 

Copyright © ~♥~ kembara chynta kami ~♥~. Designed by Whitey Mommy