Wednesday, October 3, 2012

projek berNASI LEMAK di opis.....


assalamualaikum semuaaaaaa....arini ijinkan aku membebel nak rak....tak mo berwordless wednesday arini.....hihihihi.......hemmmmmmmmmmmm.....wangi tak blog aku arini....he he he...ade bau pandan2 tak....ade bau lemak2 tak.....haaaaa...mesti kembang kuncup idong korang kan terbauuu nasi lemak aku yg sedap lemak berkrim ni.....ops! bukan nasi lemak aku, tapi nasi lemak usahasama geng2 opismate aku ni ekekekeekek.....mcm aku war2kan kat entry projek nasi kerabu ari tu, haa ni laa kisahnyer aku berprojek nasi lemak di opis heheeheheh.....alkisahnye, opis kiteorg ni tgh renovate sane renovate sini so tu yg merajinkan masing2 nak masak kat opis tu,  ye laa dok buat2 keje kemas2 fail lame kan so cepat le perut ni lapo tu yg rajin masak2 ni he he he.....jom ar layan pic yg ado.....


*
*
*
*
*
*
*
*
V


mcm kes projek nasi kerabu gak...masing2 amik part masing2 tuk bawak bahan, ade yg bawak beras, halia, daun pandan, sambal, telor, ikan bilis n kacang goreng, santan, timun dll......sume volunteer n takde paksaan gitu....betapa muhibahnye kami2 heheeheh.....



haaaa jgn memain ko!!! tangan yg menuang santan tu laaa tangan yg bisa menggoncangkan doniaaaaa hahaahahaha.....hokey! tak kene perumpamaan yg aku bagi ni dgn tajuk citer....yg betolnyer....tangan yg menuang santan itu telah bisa membuat diet nasi ku kelaoooott dalam weyyy!!





amecam ade tokoh masuk masterchef musim ke 3 tak.....he he he




selain santan, halia pun bahan penting gak nak campak dlm tuh....baru wangi halia tu berlawan ngan wangi daun pandan....





kelempang kelempung kelempang kelempung .....akhirnye siap dah hidangan nasi lemak kami.....yeay!!! berkat bawak sorang sikit2 kumpul2 jadi bukit....pastu perut aku jadi gunung...omaigod!! hahaahahah





nasi lemak gorjes hasil air tangan kak shimot...hokey kak, aku dah tau petua utk mendapatkan nasi lemak sedap ......




pinggan aku....meriah hah lauk siap ade sambal sardin ngan ayam goreng kunyit lagi.....



muke2 yg tak sabar2 nak ngap!





nie plak sape?...biasaklaaaa...ini laaa muke tuan tanah kedaung heheheeh....




lepas projek nasi kerabu, projek nasi lemak pulak....lepas ni agak2 ape projek kiteorg...haaaa sile tungggguuuuuuuuuuuu....yg pasti menu yg sesuai tuk pendiet tegar haahahahah...sebab dlm geng2 aku ni ade laa 2-3 org yg dah start diet keras termasuk aku.....mesti org kate ...ko dah kurus laa lieya oii nak kurus celah mane lagi....weyy jgn weyyy...kalo korang tgk layer perut aku sure korang terbayang asam pedas tetel ha ha ha ha....







** arini damia gi kidszania ....sekolah die buat lawatan tuk budak2 darjah satu.....rajin tol cikgu2 tahun satu sekolah mia ni buat aktviti gini...ari tu buat picnic....ni gi kidszania plak....excited damia bangun pagi ari ni....memekak dari malam tadi suruh anta gi sekolah awal arini.....sabo jek laaaa....







46 celoteh sahabat

perut cam asam pedas tetel?? kejam nya.. hehe best kan masak ramai2 kat opis.. amsa duk opis laam dulu fifi n the gang masak bubur lambuk..rojak betik ..laksa trg.. dan mcm mcm.. yg best nya bos sama naik makan.. sporting punya bos.. windu kat opis lama...

October 3, 2012 at 9:05 AM

baru aje lepas breakfast....dah lapar balik...hik..hik...

October 3, 2012 at 9:05 AM

terliurnya pepagi tgk nasi lemak. nampak cam sedappp sgttttt

October 3, 2012 at 9:05 AM

bestnya sampai ofis ieyda bau nasi lemak tu...
kak, sabar kak, diet kene on selalu...mkn sikit je tau...
xdpt bygkan asam pedas tetel tu...

xcitednya mia nk gi jln2...mcm kita dolu2 kan, esk nk jln, hari nie dh siap2....

October 3, 2012 at 9:07 AM

ko still nampak kurus lagi lieya...leh makan banyak lagi...hehehe...

October 3, 2012 at 9:18 AM

peh!sempoi gler kot...masak nasi lemak kat opis..hehe~tapi asal akak kurus aje makan nasi lemak pun..hehe~nieyl makin naik..naik..hahaha~

October 3, 2012 at 9:19 AM

rajinnyaaaaa wehhhhh...

nasi lemak tu mmg nampak sedap ok!

bahan2 sampingan pun meriah..

kalo jenis kurus ko bedal apa pun sure kurus!hhhhheee

October 3, 2012 at 9:36 AM

amboi2...aktiviti menambah lemak lagi...

October 3, 2012 at 9:38 AM

eeeeeeee seronotnyer... bdk opis ko ni je ke wei? kalu ramai gini mmg best bt mkn2.... terliur aku nengok ns lemak tu wei... perkh sedap2 tp abis diet

October 3, 2012 at 9:44 AM

sedapnyer wei...ni aku ketar2 nak wat potluck kat ofis ni..sonok kan...

October 3, 2012 at 9:48 AM

lame la ktorg xmasak kat opis.. nway nmpak lain la plak pakai tudung bawal...=)

October 3, 2012 at 9:57 AM

bestnya lieya! teringin jugak nak buat camni kt opis. tapi kt seksyen kitorg ni ade 2 org gegurl je. huhuhu. xde la meriah sgt. ek eh..lieya dah nmpk susut la. siyes!

October 3, 2012 at 10:16 AM

amboi... amboi nasi lemak pulak ko lieya... ehm akak tengah diet nasi ler konon terus teringat2 kat nasi lemak... best dapat kawan muhibah sekatani... tudung bawal nampak...

October 3, 2012 at 10:18 AM

wangi ooo masuk blog lieya arini!
wangi bau nasi lemak
sedapnya!

best la damia pi kidzania
die bawak kamera tak?
kalu tak, bleh tgk gambo2 die kat sana..

October 3, 2012 at 10:29 AM

errm sedapnye..rajinnyer masak2 kat opis, takpe2 lia kurus bolah makan banyak lagik hehe

October 3, 2012 at 10:40 AM

nampak muda remaja giler lieya pakai bawal...

October 3, 2012 at 10:48 AM

seronoknya main masak2 kat opis.hihii.
apa pun terliur tengok sambal tumis tu..

October 3, 2012 at 10:59 AM

perghhhh tergoda I ngan nasi lemak tu... kalu kat umah buat guna santan kotak jerk, mana nak cari sanatan segar? x habis explore lagik area rumah baru tu...

October 3, 2012 at 11:02 AM

kecur aku nengok nasi lemak ni weiiii.... slurpppp... serius rajin korang masak kat opis pulak tu!! tabik2!

October 3, 2012 at 11:08 AM

aku kalau join korang..hancus diet aku wei..aku pun diet keras skrg..no rice..tp tulah org ckp celah mana lagi kau nak kurus wei..aku ni bdn pear..kena keja keras kat perut, pinggul..punggung kena maintain..tonggek tu yg mahal...wakaka...

October 3, 2012 at 11:37 AM

fuhh best gilerr ber nasi lemak di opis..masak rmai2 wahh meriah...

October 3, 2012 at 11:37 AM

oo, tu psl nasi tu wangi, halia vs daun pandan..
baru daku tauu.. hahahah
sumpah bes woo men masak2 reramai gitu,
makan ramai2..
x sedola abes sepuyut gitu..
best, sporting kaum2 opis korang!

October 3, 2012 at 11:47 AM

Nampak sedap nasi lemak..ngan 'kawannya' tuh.Meriah sungguh mkn beramai2..makin tambah selera la ya.

p/s:klu berminat dgn pemanggang ajaib murah...jenguk2 la blog ya.TQ

October 3, 2012 at 11:55 AM

wallah seronoknya ada kawan sekepala.. baru la syok nak projek sengsama.. kalau akak ler cam ni tetiap minggu, harus ler naik 5-6 kilo .. dah la lemak jenis liat nak singkir. hehehe

October 3, 2012 at 12:18 PM

mesti semerbak satu opis tu berbau ek sis...
syiok sgt2 sis mkn ramai2...
mesti bertambah-tambah...

lawa lah u bertudung bawal....
suwiiiittttt....

October 3, 2012 at 12:32 PM

lieya: tq.. tq atas segala semangat , nasihat dan pandangan.. satu masa nanti kita akn berjumpa..:)

October 3, 2012 at 12:46 PM

rajin dan sepakat korang semua ni...
mmg bagus buat makan2 gini, seronok....

October 3, 2012 at 12:53 PM

walaweyy...bestnya..msk2 n mkn ramai2 kt opis plak tu...

cm mn nk kasi nasi lemak sedap? gtaw le...hehe..

#pagi td x sempt nk mamam nasi lemak..hu3

October 3, 2012 at 12:56 PM

bestnye..dpt berjemaah camtu..hihi
lepas ni blhlah wat nasi dagang la plak..

October 3, 2012 at 1:23 PM

Sedapnya..kalau dpt bungkus dgn daun pisang mau bertambah2

October 3, 2012 at 1:41 PM

wahh dikk
makan saje ...
macam nie akk nak apply kerja ngan jabatan lieya lahh ekeke ;))

October 3, 2012 at 1:59 PM

serius, nasik lemak tu nampak sangat sedap!

October 3, 2012 at 2:42 PM

mak oiiiii!! masak kat ofisss...?????? salute wehhhhhhhhhhhh!!! ahahahha. terBAEK la korang ni.. serba boleh gitew kan!!!!

p/s: Ahahahaa.. timer kasih timer kasih!! Tu la aku booking tiket keretapi express.. dapat auto upgrade to Bullet train..!!! berdesup lajuuUuuuUuuuUUu wehh! akakakkaka. Syukurrrrr!!!

October 3, 2012 at 2:54 PM

ini pot luck masak terus kat opis sure best giler ni..silap hb boses turun jugak join

October 3, 2012 at 5:37 PM

hoihhh rajinnya geng2 ko masak2... nasik lemak lg tu. tgok pic pon dh nmpk sedap. masak sndiri harus la sdp n puas hati kan... cukup masin, cukup lemaknya. kalo bli, dh mcm ns putih kadang2 tu.. x lemak lgsung

October 4, 2012 at 12:22 AM

kitorg ada gak wat xtvt gini tp sekepij pun gambar non hado lieya oii.. sob sob..

meriah kan!

yg pasti memg diet ke laut lah.. ahhahah

October 4, 2012 at 7:44 AM

jelesnya kty lieya..ko asik main masak2 je kat opis ..

October 4, 2012 at 11:08 AM

hadoi...sdpnya weh...kongsi la gak rahsia nasi lemak shedap tu..hihi

*lama xmengomen kt sini.blog kena block kt opis..huhu.

October 4, 2012 at 11:09 AM

Amboii meriahnya korg ni...suka dpt geng yg saling bkerjasama cam gini..
Ooo ko & the geng start berdiet ea..semoga berjaya yer mcapai impian murni memasing..

October 4, 2012 at 1:21 PM

Bestkan dapat member camni...Ari tu dah terliur tengok projek nasi kerabu, ari ni tengok nasi lemak pulak...uiiii sedap wehhh

October 4, 2012 at 1:45 PM

Sedap nye.. Boleh masak tu kat opis.. Memang best la..

October 4, 2012 at 11:03 PM

salam sedapnya....weeeee ilang diet mcm ni....

October 5, 2012 at 10:21 AM

Bersepakat membawa berkat.. bestnyakan makan ramai2 pas tuh masak memasak tuh pun best gak..

Meriah tgk lauk2 yg dibawa..

October 5, 2012 at 12:11 PM

kita semua sepakat di kampung hai pening lalat...mengucapkan selamat bernasik lemak:)

nice post:)

October 5, 2012 at 5:54 PM

kemain lagi korang ya.... makan pun tak ajak kita... hu hu hu....

October 6, 2012 at 1:03 PM

macam sedap je..sila lah dtg ke blog sy..http://ajax85.blogspot.com

October 6, 2012 at 5:42 PM

Post a Comment

jangan malu jangan segan...silalah sila komen...anda akan saya jejaki....

 

Copyright © ~♥~ kembara chynta kami ~♥~. Designed by Whitey Mommy