Tuesday, October 16, 2012

sakit jantung mak ko nak!


moning! moning tuesday semuaaa!!.....sihat tak....hope semua sihat la yeak...aku sihat2 jek...cume tgk kesejukan membeku dlm bilik sendiri nie.....sakit2 hujung jari aku tahap sejuknye....huhuhu....mood hepi ni sbb kite dah dpt pc baru hahaahaha....tu pun nak kecoh....eh mesti la wey....org luar call nak cek status isu takde dah aku suruh tunggu jap sbb pc lembab nak loading....lajuuu jek aku leh cek he he he.....baru bersemangat sikit.....eh korang dah bekpes ke, aku minum nescafe je secewey...malas ar nak turun kafe pagi ni sbb kang kul 12 tempat aku ni buat jamuan farewell so baik dok diam2 simpan space tuk mencekik kang heheheeheh....eh jom tgk citer ape yg ade arinie....cite pasal sape lagi....sah2 le pasal gedek2 terhangat di pasaran nieh!!


*
*
*
*
*
*
V


kejadian belaku lame daaaahh (tak lieyalatif laa kalo tak letak pic lame2 basi2 kan hahaahah)...tak silap mase musim raye aku kat johor ari tu....kat kluang mall rasenye nie....pekena chicken rice shop.....budak byk songeh ni laa, aku suap die luek...aku suap die luek..sebab nak mkn sendiri punye pasal.....gggrrrr geram mama dik!





sudahnye bukan die yg mkn tapi meja yg makan!






bile aku marah mule laa buat perangai nak terbalikkan pinggan




hadoii dik...menangis staf ciken rice shop tu tgk betapa bersepahnye meja kite dik....




tapi aku biar pi jek die nak buat ape....sbb kat kedai kan...wat penat jek bayar servis charge hahaahah...ni laa gunenye...korang kemas le sepahan2 anak aku he he he.....




budak ni plak..mentang2 mak ko bagi can kemain lagi die gunekan peluang yg ade....sudahnye pinggan tu nyaris2 terbang melayang die buat  main ...dayyan...dayyan....tapi i tak sekejam tu tau nak biarkan meja tu tunggang langgang....aku kutip gak nasi2 yg berterabur tu ....i kan lieyalatif yg mithali....puiiii!!




tapi bende paling buat aku sakit jantung ialah!!!

*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
V


bende ni laaa!! dah penat2 mak ko posing comey2...sebelah tangan pegang henset, sebelah tangan dokong gedek2....dgn susah payah nak cari angle...dengan susah payah tegapkan tangan tak mo pic blur sbb goyang...sudaaahnyeee ni posing si gedek2 bagi......sakit jantung mak ko nak oiiiii!!



hepi tuesday peeps!







** tgh sebok2 memprepare besday bash tuk mija...buat kat smart reader jek....mija request tema princess...being mak2 yg sgt diktator aku tak setuju hahahaaha....aku nak buat 'garden theme'.... auwww!!!







42 celoteh sahabat

hehehehe...gedek2 yang comey...suka plak dia korek hidung ek...hahahaha...

qaleesya pun kalau kat kedai nak makan sendiri tau...memang habis bersepah meja kitorang kalau gie makan kat kedai...huhuhuh...

October 16, 2012 at 9:07 AM

haha..nasib tak dibaling pinggan tu ke meja sebelah..huhu..

alahai..baik punya pose lah daiyan...

October 16, 2012 at 9:08 AM

muka gedek2 tu semakin bambamlah...geram nk cubit2 pp gebu tu...

alolo...mama dh cntik posing tp dayyan tetap maintain korek lombong ye...

besday mija selang shri ngan besday irfan cuma thn berlainan...

October 16, 2012 at 9:10 AM

hahahhaha...dayyan suka korek hidung...spoilt pic je ;)

October 16, 2012 at 9:17 AM

mak comel sgt smp tak nampak anak tengah korek idong! hahahaha....

October 16, 2012 at 9:33 AM

hahahah... sgt le lieya latif.. entry byk yg pending.
tapi pix ko & dayyan korek idung tu ingat senang nk snap?? priceless tuuu...

ko patut tgk camna rupa keadaan meja kau masa aku mkn steamboat & grill dulu.
bukan meja yg semak. bwh meja okeh.
dgn sayur, telur, kueyteow. ni semua si dobot le punya kerja tu.

bila staff tu nk mintak izin nk sapu. aku yg malu ko. rs mcm "meh akak tlg sapukan meh". satu skop tu ko penuh food yg dobot baling. sib baik kami x kena extra charge coz membazir food.

October 16, 2012 at 9:39 AM

geram tgk rambut dia, pipi dia, mata dia

korek idung? so sweet... hehehe

October 16, 2012 at 9:39 AM

Wakakaka..Dayyan sejibik mcm kakak nureen...kalau suh posing cung2, mcm2 aksi dier buat n paling often, korek idung! Haizzz!

Bab main msk2 kt tpt mkn pon sama gak..kik kik kik..:-)

October 16, 2012 at 9:39 AM

ok jerk tu dayyan.. kita kasi orang kedai tu kerja banyak sikit.. kan.. baru gaji berkat.. hahahahhahahahaha...

cer celet sikit taikk hidung tu dkt mama ko dayyan... hahahhahahaha

October 16, 2012 at 9:41 AM

terbaik lah ensem boy... mmg sesuai tul posing korek idung tu hehehe...

ni yg nk sambut bday si mija ke mak nyer nih.. heheh ko lak yg lebih2 kan, sian mija :P

October 16, 2012 at 9:42 AM

Hahaha..kita org pun sama lieya klu mkn kat kedai pun mcm ni la bersepah nyer...

Hahaha...dia nak kantoikan mama yg gojer tu..

October 16, 2012 at 9:48 AM

hahaha...memang menangis staff ciken rais shop tu. Gerenti:)

Korek idung..lalala...:P

October 16, 2012 at 9:50 AM

kekkekek adoooiii nak.. mak dah ayu gtu, sajer jer ko buat onar yer.. Lieya, ni mesti kes nak balas dendam.. :)

October 16, 2012 at 9:54 AM

morning lieya.
akk pg ni telan macaroni emas hihi sbb emas kemain mahal harga org tu cas!

hihi comelnya dayyan..samalah lieya..kalau ank akk pun sama sepah kan meja tu perkara biasa kesabaran jelaaa kiut kan muka dia mcm tak bersalah je tonggang kan nasik tu hehe

pic last tu pun comey :)

October 16, 2012 at 9:57 AM

hahaha.. comel la aksi korek idung dayyan tuh.. kau hado? kikiki..

October 16, 2012 at 9:58 AM

dayyan buat muka x bersalah jekk...hehehe comel.. ;)

October 16, 2012 at 10:08 AM

suka gambo korek idong tu.hahahaha

October 16, 2012 at 10:12 AM

HAHAHAHHAHAHAAH lawok la dayyan...dh spoil gambo mak ko yg gojes tu...hikhik....wahh diktator ko yekk...ank nk tema princess ko wat tema garden plak...ni spe nyer besday nih...kih3

October 16, 2012 at 10:12 AM

hihi~amboi makan ke meja makan dear...hihi~
haha~tomey je gambar last tuh...hihi~ sakit jatung yea kak...hahaha~

October 16, 2012 at 10:31 AM

as salam

torek idong la mama :)

October 16, 2012 at 11:22 AM

hahaha notty2 dayyan pun tetap comel.. buat la gaya muka cemana pun!! cayang dayyan..

October 16, 2012 at 11:27 AM

hahahahahahahahahahaha....
memang tergelak i tgk 'pose' dayyan yg last.....
terbaeeeeekkkkk hahahahahahahahaha....

October 16, 2012 at 11:53 AM

muka dayyan tu mcm ckp..ada aku kesah? hahaha..comellah dia..

October 16, 2012 at 12:08 PM

Wkakakkakak..!!! Kite punye la pk mesti dayyan dh pecahkan pinggan kt kedai tu..rupe2nye wat aksi giteww hhaah! Lawak la dayyan :)

October 16, 2012 at 12:09 PM

lorrr.. hahaha.. dgn selamba dia korek hidung tanpa rasa bersalah...

October 16, 2012 at 12:14 PM

akak bila anak2 dah besar baru makan kat luar, sakit jantung dibuatnya lieya...geram dengan pipi dayyan....
bab korek hidung kena selalu marahkan dayyan, takut terbiasa..kelakarlah dayyan nih.....

October 16, 2012 at 12:26 PM

wah! makan2 lagi ari ni kat opis yerk.. bestnyer.....

haha, terbaeekk la dayyan buat gitu, tetap cumel di mata auntie.. hehe

October 16, 2012 at 12:52 PM

hehehe..

sama je budak2 kan sementara nak besar.. apa saje depan mata nak di sepahkan.. heheh..

ala... tak kuar pulak pic yg dikatakan wat sakit jantung tu lieya.. hmmmm.. nak pc baru jugak la gini.. :P

October 16, 2012 at 1:17 PM

YA tuhannn DIKKK
AAHHAHAHAH HABIS SAU MEJA ..
BERTUAH PUNYE BUDAK !
EKEKKE
HAA TUU DAH NIE IKUT SAPE NIE .. KO LAH NIEE DIKK .. KECIK2 MACAM NIE EKEKKE ;))

October 16, 2012 at 1:20 PM

Bila dayyan buat muka masam sebab kena marah ngan mama tu....nampak pipi tembam dia.. hehehe..comei. Aksi mengorek bijih timah dayyan...

October 16, 2012 at 1:31 PM

ha ha paling suka last pic tu!

October 16, 2012 at 2:29 PM

hahahah..comel2..dayyan wat gitu..tapi lieya still vogue the vaass laa.. :)

October 16, 2012 at 3:44 PM

eeeiii geram tgok rambut dayyan tu..mcm gugirl lak..hehe

haha kecian kat mama gojes..memang bleh skt jantung la..terbaik la dayyan possing.haha

October 16, 2012 at 4:15 PM

kemain lagi dayyan yer jealous ngan mak dier comel sangat...hehe tu yang dier pi korek hidung tu...

October 16, 2012 at 4:19 PM

Hhhhhaaaaaa...ayoooo dayyan hebat2

Mmg sakit kronik la ko lieya hhheeee...

Aku pun sama kalo makan awatif..kalo tak tungganglanggang mmg bukan dia hhhhuuuuu

October 16, 2012 at 6:36 PM

nasib baik la js tak keja kt situ kalau idak mau tension kena kemas ...hihi..

**mmg terbaik arr posing dayyan yg last tu...^^

October 16, 2012 at 7:34 PM

dah trade mark betul lah dayyan ni suka korek idung... hu hu hu

October 16, 2012 at 10:25 PM

hahahaha...comel jer dayyan ....memang posing terbaik punya...

October 16, 2012 at 11:15 PM

ni baru namanya "Nasi ayam" yg ori...Ha.haha...dayyan...dayyan....

dayyan broperasi "melombong"......hahaha...

October 17, 2012 at 6:44 AM

ha...ha...dayyan....nasib bukan kat rumah....

October 17, 2012 at 8:33 AM

dayyan protes tkmo makan nasi sbb tkde lauk tu..ehehe..comel je wp muka cm xbersalah..

*kelakar tgk dayyan bikin spoil gmbr mama posing cun..hahaha

October 17, 2012 at 8:37 AM

pose korek lombong tuh mmg trademark dayyan kan?

October 17, 2012 at 10:42 AM

Post a Comment

jangan malu jangan segan...silalah sila komen...anda akan saya jejaki....

 

Copyright © ~♥~ kembara chynta kami ~♥~. Designed by Whitey Mommy