Tuesday, February 19, 2013

cuti CNY kami last part....





entry ni kesinambungan tuk entry semalam.....kan ahadnye kami tak kuar pi mana2 so senin harus laa menggelitis nak keluar....bukan aku yg menggelitis tapi anak2 dare aku ni haaaa....adoi, kecit2 dah tau bosan dok umah....aku dulu jgn harap leee...ye laa abah aku kan askar...masuk utan tu mmg dah selalu...so kami ni adik beradik dok je laa umah...lagi2 dok dlm kem, mmg nak kemane sangat le pun kan.....okey2, jom layan kisah ari senin sampai rabu plak heheheeheh

*
*
*
*
*
*
*
*
V


senin (11 hb) kami pi lepak alamanda jugak...haisey, tak berkembang otak dok pi alamanda jek hahaahahahaah.....malas ar nak pi jauh sebenarnye sebab dah plan petang tu nak pi makan jauh sikit....kami pi main boling...amik due lane, aku ngan en laki ngan adik aku main satu lane, mia mija plak satu lane...dayyan?..oo die jadik juri terhormat hahaahahahaah..tgk le pic bawah ni, si mija bangga dengan jaringan longkang die wakakaakakaakak




kiteorg main 4 game....matik lenguh tangan melontar.....cer tgk si mia campak bola tu hahaahahahaah..ganas tol....




dalam kul 1 lebih kami lari pi karaoke plak....layan due jam kat sini melalak....




mic di kongker sepenuhnye oleh mia mija...nyampah aku!



berduet ngan mia...hahahaahah..




lepas tu dlm kul 3 lebih kami balik umah sat....lepas asar kami bertolak pi bagan lalang...dinner kat sane...yeay!! dah lame nak makan seafoods nieh.




nampak mcm banyak tapi tak pun....ketam besar-besar 3 ekor buat masak belada, bawal sekor masak sweet sour, siakap sekor bakar sambal, pepahat masak telor berlada, udang butterprawn, kangkung goreng, sotong sekor goreng tepung, lala masak sup, nasi lemak 5 bungkus ngan air tembikai sejug...kene rm 150++....puas kami makan!



ekceli ni pes time aku makan kt HM sri bagan nie...biase aku makan kat senandung malam.....ade entry pasal aku makan kat senandung malam ni kat sini dan sini...tapi kami sampai jek kat bagan lalang dalam pukul 6, tgk2 kat senandung malam tu fully booked hah!! hadoi frust kite!! pi HM sri bagan ni kosong lagi....tapi siyes laa kat senandung malam lagi sedap masakannye...tu pasal customer ramai dah lari pi sane kot.....




ni plak cite hari selase (12 hb)...kami ke grand lexis....kat sini pun same, nak parking kete dlm hotel azab tol...penoh manjangggg...musim cuti kan...



tak sabo2 hah due badek ni nak main air....main le nak oiii sampai puas kecut mecut badan ....




dgn aku2 terjun tiruk sekali hahaahah...ye laa tak le segan nak mandi kalo private pool gini....tapi dinasihatkan la jgn pergi le time cuti umum gini...mahal gile ratenyer....pakai pass keje gomen pun mcm tak susut nilai jek heheehehehe




rabu (13 hb) plak sepatutnye aku dah keje, tapi dayyan dedar2 demam so aku EL...bos pun bagi keijinan...sepatutnye dok le umah, tapi aku rajin plak nak mengeko laki aku pi buat keje die heheehehe....




lepas settle laki aku buat keje die, kami pi lunch kat ikea....mia makan spegeti die sampai jilat2 pinggan...budak ni mmg hantu spegeti betul lah....aku lak makan salmon perap tu....en laki makan fish n chips share ngan mija....kat parking keter kosong jek, tapi sampai kat kafe ikea tu..mak oiiii!! beratuq panjangggggg nooo hohohoho




konon kate nak pi makan2 jek...huh! ado jugak barang yg bekenan di hati....



haa tu ajek laa cite cuti2 kami di CNY..... budak2 ni cuti sekolah seminggu so lagi 2 ari tu dok jek laa dieorg kat umah.....bile cuti panjang gini, aktiviti sebenarnye lebih pada nak hepi kan anak2 kan?....lagi2 anak2 yg jenis tak betah dok umah mcm miamija nie....he he he





**sejak dah beranak kan anak pertama, senggugut teruk aku dah ilang...tup2 kelmarin boleh plak senggugut teruk mcm mase bujang2 dulu....menggulupur menahan sakit....haishh, takkan nak kene beranak lagi kot hak hak hak




39 celoteh sahabat

terasa lame plak x komen kat cnie..hehe~
wah!best nyer dpt g jenjalan...:)

February 19, 2013 at 9:13 AM

padat tol xtvt jln sempena CNY ko lieya...
betoi tu anak2 skrg ni dah x betah dok umah mulut asyik sebut bosan la boring la.... last2 kena gak keluar jalan2... dpt ke sopin compleks pun jadik le... hehe

February 19, 2013 at 9:13 AM

hepinya tgk akak ank beranak nie....cuti kejap tp penuh ngan xtvt....
anak suke kita pun gumbira kan kak....biarlah duit habis pun, demi anak diturutkan....hihihiiiihiii

KAK LIEYA COMEL........saje je...hehehehehe

February 19, 2013 at 9:14 AM

pandai si mia & mija main bowling :)
sedapnya makanan tu

February 19, 2013 at 9:15 AM

amboi2 penuh tul aktiviti aku nengok nyer... tp paling best karok ngn mkn2 tu lah....

February 19, 2013 at 9:29 AM

Beli apa tu Lieya? sampai Dayyan pun terpusing macam nak tolong betulkan takut kena dia agaknya ye:)

February 19, 2013 at 9:30 AM

mmg best la cuti CNY korang ni. hehehe. sgt meriah!! kalau dah ke IKEA tu, xkan nk makan je kan, harus la cuci2 mata shopping skit2. hehehe

dah lama x g karok! siyes!!! last pegi masa ngan netball team 2 thn lps. tu pun sibuk nak mengepam susu mase diorg dok sibuk2 menyumbangkan suara. kihkihkih

bambam saya pun demam gak aritu, tapi saya amik 1/2 day. pagi tu bawak g ofc, tghri tu balik sbb badan dia dh start panas. now dayyan dah ok lum?

February 19, 2013 at 9:38 AM

Full dgn xtvt!
Betul... Bila dh ada anak ni, mcm2 xtvt pun utk anak2 hepi jek pun
Walaupun kluar p main kt playground taman jek kan?
Mcm zakwan ni dia tau dah.. nmpk papa tak p work die p tanya, arini kita nak pegi mana papa? Haha! Bagus, ganti mama hehe

February 19, 2013 at 9:38 AM

pergh...meleleh air liur tgk hidangan meja time akak makan kat bagan lalang tu....tunggu la pas sah jd isteri nnt, mmg saya melantak puas2 ok...lama dh simpan keinginan ni ...

February 19, 2013 at 9:47 AM

xtvt ko lebih kurang kami la time cny.hehehe.p mkn seafood kt bagan lalang,main bowling ngn p ikea.haha.xjln jauh2,jln dekat pun syok apa kan :)

February 19, 2013 at 9:51 AM

Wahhh..sedapnye mkn pepahat..Ngandung Ahwaz tringin mkn pepahat..:)Lieya kat HM tuh leh kata mahal jugak lah..aiza pnh mkn kat HM ber6..kna rm300 lebih..nak kata amik ketam,or yg lelain x pon..maybe ikan mahal kot masa tuh..aiza lupa ade 1 kedai..yg dr simpang tuh mmg sblh kiri..situ murah jugakk..pnh kitaorg sefamily besar mkn kat situ dlm 35 org + budak² kecik dlm 6 org..kna rm1021..tp dia kira rm1k jerk..Agaknye Senandung Malam tuh rsanya..

February 19, 2013 at 9:57 AM

salam lieya..amboi beshnya makan seefood..kty kan rasanya dh berpuluh tahun tak jejak bagan lalang ni..

sebut pasal segugut..dulu masa muda..x de segugut..dh tua kdg2 kena gak..sampai kena amik ubat

February 19, 2013 at 10:08 AM

cuti CNY aritu miapika cuti senin selasa jerk..so mmg x kemana lah kami dgn damya pun sihat b'kurung ler kat dalam umah..

tp ari senin tu disebabkan tgk post lia kat fb main bowling terus gatai2 ngajak en.suami pi MITc konon nak baik m=bowling gak...tp hampagasss...fully booked!! x dok rejeki.... kesin miapika dah b'semangat nak m'lontar bola ke longkang...heheheee....

suka tgk family lieya.... ;)

February 19, 2013 at 10:21 AM

selalu dengar seafood bagan lalang terbaik.. nak terjah selalu tak kesampaian.. huhuhu..

February 19, 2013 at 10:36 AM

betul2 best cuti raya cina lieya..penuh terisi dengan aktiviti memacam...sambil baca sambil meleleh air liur tengok makanan hehe kemain sedap nampaknyer...terus jer lapo..

eh dah lama tak gi karok ni...kemain miamija nyanyi yer...
Grand lexis dah lama nak gik asyik tak jadik jer huhu...nanti ingat nak gi gak nak terjun tirik sekali...hehe

February 19, 2013 at 10:39 AM

wui..byknya order..aku gi mkn seafood..lauk 3 mcm je kot..hahaha..

btw..kalau gi ikea tak shopping 1 barang..x sah ok..

February 19, 2013 at 10:46 AM

aku tak sabar nak terjah senandung malam!

February 19, 2013 at 11:15 AM

tu dia, sekali update, berderet aktiviti.. akak tak pernah main bowling dengan anak2.. ntah maybe kami ni semua kaki bangku kot.. semua tak pandai main, hehehe..

akak pernah makan kat HM tu.. kat situ boleh duduk tepi laut la.. makanannya pun not bad.. sedap2 gak.. tp sejak tau senandung semalam mmg terus dah berubah angin ke situ..

akak pun tak pernah sampai grand lexis tu, tengok mmg best giler la sebaba ada private pool, tak yah sibuk2 nak share dengan orang lain. anak nak berkubang 24 jam pun tak de hal.

bab pergi ikea tu, pun kami dah lama tak pi makan2 sana.. selalu makan dengan opismate je. ni kalau bawak budak2 tu ke IKEA harus macam2 derang mintak. hehehe

February 19, 2013 at 11:22 AM

haaaaaaaaaaaaaa ko pun suka senandung malam ye....aku punnnnnnnnnnnnnnn...sambal cicah dia sedap kan kan kan tapi memanjang penuh, kalau nak, kena dtg awal before 5 baru senang dpt meja, ada skali tu aku pi time labour day, 3 jam ko baru dpt order...cetttttt
awat la rajin sangat pi check in time raya cina, memang mahal dan penuh, nak cuti best2 pun jadi stress kan....mesti ko mendugong dengan confident kan !
eh len kali kalau anak2 men bowling ko request la yang ada pagar tu, so confirm tak akan masuk longkang punya hehehehehehehehhehe kalau aku terserempak ko kat alamanda, aku sergah ko ye kuikuikuikui

February 19, 2013 at 11:23 AM

pnuh ektibiti ko cuti CNY ek
ank aku x cuti smnggu...sek die x amik...so die cuti sme cam aku cuti la 2 hari jek isnin slase...so x bnyk aktibiti la...bnyk jln2 crik mkn jek...heee..nk blk kg x snggup nk hadap jem...hikhik...terliur aku tngk ko mkn tk bagan lalang tu...uhuuuuuuuhuiii

February 19, 2013 at 11:25 AM

amboiiii bukan main banyak makanan atas meja..puas aku tengok!!

seronok cuti2 ko ye..aku jugak cuti yg penuh dgn airmata..wahhh hhhuuuu...

tgk anak3 happy hilang segala tekanan :)

pssstttt...ada bau2 bb je tahun ni hhhhaaaaaaaaa

February 19, 2013 at 11:35 AM

wajib kena beranak lagi tu.. heheheh

February 19, 2013 at 11:36 AM

apsal le hardy bukan mcm miamija. dia sgt mengikut bapak dia ko. jenis lg suka dok umah. aku pulak terbalik. panas bontot dok umah lebih 2 hari.
dobot ngikut aku rsnya.

eh kooo. kalu dh nama pi ikea tu kan.. jgn le berangan nk balik lenggang kangkung. WAJIB okeh beli benda gak. altho sudip je pun. hahahah

February 19, 2013 at 11:50 AM

Seronoknyaa tgk budak2 tuh happy jer.. cuti2 nie..dpt laak mandi manda ngan melalak yer.. hehehe..

Waaah sedapnya akak tgk makan seafood tuh.. dah lama tak pergi Bagan Lalang.. ;)

February 19, 2013 at 12:02 PM

dah alang-alang sampai bagan lalang ni lieya...order seafood lebih sikit kan..tengok menu tuh sedap-sedap semuanya

macam akak pula dari anak first hingga 5, dalam tahun lepas first time kena senggugut..macam nak mati sakitnya...sekarang baru tahu rasa sakit senggugut...alhamdulillah sampai kini tiada lagi..minta dijauhkan

February 19, 2013 at 12:15 PM

anak2 lah yg paling seronok bila cuti2 ni ye...bowling kalau KA alamat ke longkanglah hehehe

February 19, 2013 at 12:20 PM

meriah betul cuti CNY kak. seronok! eh eh..etringin lama dah nak pegi grand lexis tu :) harapnya sampai sana satu hari nanti....

tengok meja penuh kat bagan lalang tu pun buat erna teringin nak makan seafoods jugak. x penah pegi bagan lalang tu kak. sume org ckp best dan makan berbaloi kat sana

February 19, 2013 at 12:48 PM

tu training je utk dorang main bowling...
dah besar nanti, terrorist ooooo *ihiks*

perrggghhhh terkecur i tgk seafoods tu...
i pun dah lama nie tak layan...
tapi tul lah kat HM tu tak kick sgt...
ooo bebila pegi leh le nak try kat senandung malam...
lum pernah try kat situ lagik....

ahkak dah byk kali suggest nak ke grand lexis nie sis...
tapi permintaanku ditolak huhuhuhu...
SH kata nanti2 aaaaa bila dah takde sgt tempat lain nak berholiday hurrrmmm....
tingin sgt nak merasa 'pool private' gitu hehehehe
kena pujukkkkkkkk dan pujukkkkkk lagi nie...

hahahhaahaha tengok dayyan tu sibuk dgn barang ikea....
agaknya kalo lepas kan dia, mau merata dia lari ek sis :D

February 19, 2013 at 12:57 PM

akak penah mkn kat bagan lalang kedai bayu mlm,sebelah kedai senandung mlm tu...bila2 lieya leh try situ pulak,murah n sedap

adoiii rindunya nak p ikea...dulu masa dok kl blh kata tiap2 minggu terjah ikea,pekena meatball hat sedap tu

pstttt apa lg,kasi proses la sorg lg...dak gedek2 pun dah besaq tu,hehe

February 19, 2013 at 1:42 PM

Akak suka grand lexis tu...bestkan private pool tu...
Akak dah lama tak pegi ikea....tetiba rindu plak nak ke sana!!!

February 19, 2013 at 3:56 PM

Perghh..full dgn xtvt uols..sy time nie blik kg kire nk berehat ja..sume mls nk buat..ekekeke

February 19, 2013 at 4:54 PM

meh cikgu buat kesimpulan : yg plg best habiskan masa brsama org2 trsyg.....

February 19, 2013 at 10:03 PM

Owh..meriah dan.penuh ngan aktiviti. Paling suke...part MAKAN!!!! Hahahahahha....senandung malam sedap kan? Penah gak.pegi situ..tapi tu la,kena gi awal sebab laku sangat..penuh org!

February 20, 2013 at 1:07 AM

Memg best la cuti CNY lieya.. padat hah.. syok je baca.. nak nak n3 makanan tu.. heheh...


nak kena beranak lg? heheheh... ok je tu lieya kalau dah direzekikan.. ena ni tompang hepi je.. sendiri tak tau bila.. sob2..

February 20, 2013 at 7:35 AM

waduh... waduh.. xtvt keluar duitni lieya.. takperlah janji anak2 happykan.. seronoknyer dok grand lexis.. takder entry khusus untuk tuker... antara hotel teringin akaktu...
thanks bagi tau mana kedai sedap kat bagan lalangtu.. akak dulu pergi main masukjer kedainyer.. maksudnya kalau nak gi senandung malamtu gi lagi cepatkan...

February 20, 2013 at 9:03 AM

padat dgn aktiviti..sronok tgk budak2 tu beruntung kcik2 mama papa dh bwk jln merata bg main puas2..hehe

tringin nk p lexis tp mahai sgt plk..kalo dh pgi mahal2 silap2 nk tido lam pool..baru baloi..ekeke

February 20, 2013 at 9:06 AM

kami semua bercuti dlm wad.

February 20, 2013 at 9:28 AM

ohsemmnya aktiviti awk lieya..
happening warna-warni..
paling tak tahan tgk seafood mabeles tuuuu..
sedapnya..kira murah gak total RM tu kan..
lauk boleh tahan banyak akk tgk tp cuma RM150 je..oklah tu.

lamanya tak baling boling...
agak2 akk boleh dgn mija kot
sbb nnt baling bola ke longkang peginya ekekeke..

February 20, 2013 at 10:03 AM

Post a Comment

jangan malu jangan segan...silalah sila komen...anda akan saya jejaki....

 

Copyright © ~♥~ kembara chynta kami ~♥~. Designed by Whitey Mommy