Thursday, February 14, 2013

thursday ~ random photos

 yuhuuu!! assalamualaikum semoa!!! ya Allah segar betul rase kapla otak....ye laa cuti lame kan.....rase malas nak bangkit dari katil pun ade gak tadi ...lagi2 tgk mia mija tdo lagi hah....kalo tak selalunye sasame dah bangun pastu aku otw pi keje anta dieorg sekolah sekali....camne cuti CNY korang....ramai kan yg balik kampung....sane sini up status kat fb jem gile2...tu pasal aku tak balik kg...just dok umah jalan2 n cuti2 area sini jek...tu nanti2 aku cite key....arini mcm biase, kamis kan? so jom layan pic random photos yg ado.....


*
*
*
*
*
*
*
*
V


  • kalo balik kampung johor kompom mak aku akan buat nasi lemak halba bungkus daun pisang die..sebab cucunye si mia peminat no 1 nasi lemak die.....siap ngan lauk asam pedas ayam, papadom lagi hah....mia boleh makan ulang2 nasi lemak ni sampai berkali2...tu pasal budak sorang tu dah bam2 skrang....



  • due bradik tgh khusyuk makan....boleh abis licin tu nasi sebungkus tu.....air tangan nenek mmg terbaik kan miamija?...


  •  sila fokus pada mulut dayyan tu..same tak ngan zain hakimi wakakakakakaak PANG! ferahsan nak mamp mak ko ni dayyan hahaahahahaah...pic ni aku up kat fb sebenarnye heheheeh

  • ari kami2 bershantung sedonia kat opis....sedar tak sedar rupenye aku dah ade 5 lai shantung....alah beli online yg jual murah2 nun...


  • en papa sedang cube membendungkan khayla alika (anak mak teh budak2 ni) heheheheeh....takkan lupe skill kot bang, dayyan baru nak masuk 2 tahun hah hahaahah


  • budak ni skrang byk akal...mulut murai betol....nak bagi die diam senang jek, aku saukkan helmet akak die nie, pastu aku suh die lock kan helmet tu...percaye tak? setengah jam pun die sanggup dok diam2 khusyuk sebab nak cube masukkan lock tu hahhhahaahah...aman damai sat kiteorg kat umah hahaahahaah....cayang dayyan!
abes dah!!! keje mak belambak2 nie....sepatutnye semalam dah masuk  keje tapi terpakse EL sebab dayyan dedar2 nak demam...arini die dah okey so boleh le die pi taska.....nanti mak blogwalking hokey!!, tak sabar nak bace kisah korang cuti CNY~






** cuti CNY 4 ari telah membuatkan diet aku kantoi...kantoi...kantoi....huhuhu...moh start diet balik moh!








51 celoteh sahabat

akak balik kg pg sabtu, jem kejap je kat nilai.. dalam sejam, pastu jalan clear.. masa balik plak jem kat seremban, cam biasalah kan. dalam sejam jugak, pastu jalan clear.. lege la, selalu memang jem tak hingat..

nasi lemak mak lieya tu nampak pun dah tau sedap. dah mcam berniaga plak, siap daun pisang, papadom lg.. paling tak tahan, ada plak ayam asam pedas.. fuh kalau niaga ni harus lakuuuuu

February 14, 2013 at 9:08 AM

ermmmsss..aiza pon dh kna diet blik nih lieya..udah gumukss...ari nih start minum sd2..huhu..
mmg musim lah skrg nih lieya..aiza smlm bawa ahwaz cek darah..ade jangkitan skit..day b4 berangkat nti kna cek lagi sekali..hope ok ..

February 14, 2013 at 9:09 AM

balik utara pon tak jem.. stengah tmpat je slow moving

February 14, 2013 at 9:11 AM

akak buat sesi melepak sedunia kat umah cuti cny bebaru ni. takde plan kemana pun

February 14, 2013 at 9:17 AM

nieyl cuti dok umah aje la akak...
boring kan...klu keluar pun aritu g dinner kat old town...g giant beli barang umah..hehehe~

February 14, 2013 at 9:22 AM

ieyda pun cuti area dekat2 je...tu pun duk umah 2 hari....hihihiiii

nak jugk nasi lemak nenek johor tu...mcam terbaikkkkkkkkkk

February 14, 2013 at 9:34 AM

1. Nasi lemak mak lieya sangat menggoda kakak!!
2. Anak dara miamija dah macam kembar pulak kakak tengok
3. Adik Dayyan keletah sungguh - khusyuk kalau buat sesuatu - gigih dia Lieya selagi tak dapat:)

February 14, 2013 at 9:42 AM

bila dah cuti panjang,ramai yg balik kampung. tu yang jem je jalan ni haaaa ;) btw comelnyeee anak anak akak :)

February 14, 2013 at 9:44 AM

huhuiii..
aku pun kalau balik kg..mmg nasi lemak lah menunyer...
aduiiiiiiiii....jelos tgk org cuti panjang..tp happy sbb jalan g keje tak jemm...hehehe

February 14, 2013 at 9:50 AM

nk diet apa lagi nya? badan akak dh slim kan...

cumel la mulut dayyan, serupa mulut zain hakimi dh...

February 14, 2013 at 9:51 AM

aduhhhhh tgk nasik lemak daun pisang pagi2 ni mmg meruntun jiwa hhhuuu...sedap kan!!!patut la mia mengulang2 makannya hhhaass

bagus eh dayyan ada benda yg bole melalaikn dia kan..bebudak yg jenis aktif ni bila tiba2 kusyuk buat sst mmg bole buat kenduri lah kan hhhhaaa

kami pun tak balik kg..makas nk meredah jem tp ada peristiwa berdarah pulak minggu ni...nnt kita update

rajin2 lah bwalking kt blog kita ye..tq

February 14, 2013 at 9:55 AM

terliur pulak tgk nasi lemak tu. kan main lg miamija makan, pandai betul diorg. anak sulung sue tu susah sikit nak makan, kena paksa baru dia selera, tu pun tgk lauk jugak

February 14, 2013 at 9:57 AM

Nasi lemak...lamanya x makan nasi lemak kan....mcm x sampai hati plak nak tambah lemak..wakakakaakakak....

February 14, 2013 at 10:00 AM

ahahha x menahan akk
nasi lemak tuu dik menaikkan nafsu lapar akak nie .. adehhh x tahan lahh

dayyann2 .. geram lak tgk dia duk belek helmet tuu ekke ;)

February 14, 2013 at 10:01 AM

somei somei mulut dayyan tu..sam anaik ngn mulut zain hakimi..hehe

February 14, 2013 at 10:01 AM

Kami balik teluk intan
Best, jln x jem hihihi
Sempat p pangkor! Syoknya!
Tp biasa la ... Ramai org loorr

February 14, 2013 at 10:06 AM

balik kg nasib baik x jem... cuma ke padang besar ramai org sgt...
lawak tgk dayyan dok tenung tali helmet tu...hehe

February 14, 2013 at 10:19 AM

nasi lemak tu tgk je dah tau sdp kebabom..lapar plak rasa.hahaha
pandai ko eh,pakai kan helmet kt dayyan,dia senyap.hahahaha

February 14, 2013 at 10:42 AM

kiut nah dayyyan ngan helmet tu lieya..

kami tak kemana2 pun lieya.. melayan mata kat umah je.. sadis tul kan.. hehe

February 14, 2013 at 10:42 AM

hahahahah diet dah kantoi.. fifi tak berjaya mengantoikan nya sebab gatsrik datang dan kena pantang makan...

February 14, 2013 at 10:51 AM

Ya cny duk umh je....mkn tido mkn tido...punah diet tu......

Nasi lemak menggoda nafsu....

February 14, 2013 at 11:25 AM

sy semangat yeah yeahhhhh!!:)

February 14, 2013 at 11:27 AM

i pun tak ke mana2 CNY nie...
dok umah jer....
malas nak tempoh jem...

masakan nenek memang terbaek lah sis...
kalo i kat situ mau berebut2 makan nasi lemak tu hehehehehe....

kesian dayyan....
beriya2 tul dia cuba tu sis...
last last dapat ke tak dia masukkan?
tingin gak nak tau...

February 14, 2013 at 11:40 AM

lapa weehh, sarap tak lg ni..
lunch blom sapai time lg..
tgk nasi lomak mabeles plak tu..

kena kain shantung tu..
mane ko beli beb,
acu bg link gak.. mau cuci mata gak.. heheh

February 14, 2013 at 11:44 AM

omak aiii nasi lemak nenek johor sungguh menggoda napsuku ini,nampak sedap sgt...

sian dayyan x hbs2 kena buli erk...hehe

February 14, 2013 at 12:00 PM

nasi lemak tuh betul-betul buka selera akak lieya, siap berdaun pisang...
betul tu macam kembar mia/mija
dayyan memang dok asyik dengan helmet dia...selagi tak berjaya buat lagi...dan lagi

February 14, 2013 at 12:14 PM

sudahnya dak dayan tu dapat tak masukkan lock tu noks? gewam aku tgk dia tau!

February 14, 2013 at 12:23 PM

menjejes ayaq liuq tgk nasi lemak ituuuuu...
sure sedap ko.. panas2 mkn dlm daun pisang.

eh aku pun x balik kg. dok golek2 depan tv. sambil bina bdn. ngap ngap ngap je kerja aku.

hahahah.. senanglah ko pasni. dayyan jenis committed le tu ko. gigih usaha selagi x dpt.
janji dia dok diam.

February 14, 2013 at 12:35 PM

ciann dayyan kne buli ke ngan mak ko...hekhek...1/2 jam nk lock helmet tu ek...focus dayyan focus...hekhek

February 14, 2013 at 2:03 PM

nasi lemak halba? sedapnya..buat erna teringin la kak. sini mana nak dapat..susah kan? kalau ada pun, x sedap macam mak buat ;)

February 14, 2013 at 2:09 PM

perghh terbaek air tangan ibumu Lieya..! siap bungkus daun pisangg!! kalah org jual kat kedai nuuu!!

gelihati tgk gelagat Dayyan.. dah la dapat Mak suka buliii dierrr kikikiki. Naseb la dayyan oiiii!!!

February 14, 2013 at 2:30 PM

hari ditunggu random photos... sgt suka tapi harini sikitler lieya.. sibuk yerk cuti panjang... air tangan mak memang terbaikler lieya...

February 14, 2013 at 2:45 PM

comelnya dayyan...

nasi lemak daun pisang tu mmg looks so yummylicious..

February 14, 2013 at 3:49 PM

zana pun kalau time cuti mmg selalu diet ke laut.. asyik makan jer.. hehehe.. sedapnya nasi lemak tu.. tgk lak di waktu petang.. terus rasa lapar.. hehehe..

salam kenal dari zana.. nice blog dear.. keep blogging!

February 14, 2013 at 3:50 PM

heheheh kalu balik kg tp ko blh maintain diet mmg teror lah... msti harum semerbak je ns lemak bungkus daun pisang tu...

heheheh bdk2 mmg gitu kn, kadng tu ada benda yg diaorang sgt teruja nk mencuba...

February 14, 2013 at 4:10 PM

Ya allah...sedapnya rupa nasik lemak tu....siap ada papadom! Daun pisang lagik..

February 14, 2013 at 4:10 PM

tgk pic pn dh tau nasik lemak tu sedap sgt2...lemak brkrim....

February 14, 2013 at 5:26 PM

wah, buat nasi lemak siap berdaun pisang, kalu masz pon berdaun2 lah makan kalu gitu, kompem sedap tu... hehe

February 14, 2013 at 5:53 PM

Nieda sukalah tgk nasi lemak mak lieya terus rasa nk mkn tambah plak dgn daun pisang mmg favorite lah.. Owh kain shantung namanya, baru tau nama kain tu.. Selalu tgk lieya pkai cantik aje,

February 14, 2013 at 6:57 PM

leka pulak dayyan duk belek tali topi tu...hehe..
jgn di baling udah le...^^

February 14, 2013 at 9:06 PM

perghhh... presentation ns lemak mmg marbeles.. siap lapik daun pisang satu2.... sedapnyerrrr... harus mkn brtambah2 kalo camni

February 14, 2013 at 10:56 PM

lieyaaaaaaaaaaaa!!!! rindunyaaa... dah lama x menjengah ke sini...sibuk kalah super mak dgn anak2 huhuhuuuu... x habis lagi baca n3 yg t'tinggal nnti lia dtg balik ea....

February 15, 2013 at 7:46 AM

Pandai taktik omak dayyan nak leka kan dayyan ek !!

February 15, 2013 at 8:06 AM

kemain terliur dengan nasi lemak halba tu....ololo dayyan geram tul tengok buat mulut cam tu...

February 15, 2013 at 10:47 AM

amboi sedapnya nasik lemak daun pisang yg mak ko buat tu...terliur aku nok...

comel dayyan pakai helmet tu...kelakar baca dia duk ralit nak pasang lock dia tu...hahaha...

February 15, 2013 at 11:16 AM

Wahh curlast nasi lemak masak sendiri pun makan dlm daun pisang.. bestnyaa.. :)

Hahahah sian Dayyan kena tipu dek mak ko yer.. tapi bagus.. laa dia leh concentrate nak buat sesuatu sampai berjaya.. :)

February 15, 2013 at 11:32 AM

nasi lemak letak halba, mesti sedap dah ala2 cam nasi dagang tu !.. dayan mmg cute sgt !

February 15, 2013 at 2:49 PM

Ish..serius.terliur tengok nasi lemak tu weh..pastuh anak2 lieya makan jer. Bagus betul tak.memilih. Rajin mak Lieya masak...suke sangat! Tetibe suke ..hahaha..

February 15, 2013 at 4:04 PM

Aq plg suka budak gedek2 ni! Ko kejamm Lieya..ko kejammm! Ko dera dia ks helmet! Ohhhnehi! Ekekeke...

Cute la mukut dayyantue...pastu terliur mak dgn ns lemak mak ko...:-)

February 15, 2013 at 11:31 PM

wahhh nasi lemak buah bidara tuuu..ehHHHee

February 16, 2013 at 9:00 AM

salam sis...
wah nasi lemak beralaskan daun pisang memang terserlah keenakkannya....
ada keropok pulak tu....

Tolong sebarkan: Cara Menegur ketika dalam solat Jumaat- TiranaAduka

terima kasih sis

February 16, 2013 at 4:33 PM

Post a Comment

jangan malu jangan segan...silalah sila komen...anda akan saya jejaki....

 

Copyright © ~♥~ kembara chynta kami ~♥~. Designed by Whitey Mommy