Thursday, February 21, 2013

thursday ~ random photos



salam kamis salam sayang dari lieyalatif...auwww!!! he he he....dah bekpes lum? so moh le layan pic2 yg ade tuk ari ni punye entry random photos....photos bank  kat pc aku dah makin susut dah hehehh...legaa tgk! x suke byk2 folder noo kat pc nih...

*
*
*
*
*
*
*
*
V


  • keadaan pagi2 dapur kecik aku....sebelah prepare bekal n bekpes budak2 nieh..sebelah lagi bekal aku...semenjak mengdietkan diri ni rajin aku membekalkan diri ni he he he



  • ni yg aku goreng dlm kuali tadi tu...nasi goreng sardin....



  • bangun pagi2 bende paling sedap ialah cium budak kepam2 nieh ....masyammmm yg sedappp kater kooo!!


  • anak manje papa...sikit2 papa...sikit2 papa...cari mama bile time nak mengnenen!

  • nasi goreng carrot tuk bekpes n bekal miamija....rajin aku buat bekal nasi goreng tuk budak2 ni sebab selalu noo ade balance nasi malam tadi.....



  • ayat mia "fuyooooooooo!! hebat le mama boleh buat telur gulung2 gitu!!".....hahaahahah senang aje ko ni kene tipu ngan mama laa mia hahaahhhahaa....



  • makan nasi lauk telur mato ngan kicap jek punnnn....die punye menjilat pinggan..over sungguh!



  • kuih keria hj jalil limbongan melaka yg pemes tuhhhh....lain dari yg lain sebab gula disira dengan gula melaka asli....meh bace aku info pasal keria ni ...fuhh dah tgk care pembuatan die? mmg special kan?...credit tuk blog kak shahriah tuh....


hik hik hik..random photos kali ni byk pic makanan ar haahahaha...mmg pun! hahaahahaha





**semalam tekujat aku sebab buat pertama kalinye mase drive kereta aku rosak dan tersadai kat tengah jalan...uwaaaaa.....scary okey sbb en laki lak takde pergi melaka..seb baik laa ade insan2 berhati mulia membantu..pukul 2ptg rosak..pukul 3ptg kete dah selamat ke bengkel n aku balik opis ....adududuh....



49 celoteh sahabat

wah..rajin membekalkan diri & untuk anak²..aiza ikut time..huhu..kena kalo keje ptg balik pkulo 11..smp umh dh dekat pkul doplas..esok keje pagi plak..mmg sangap..hehehe..tetibe nak fuuiiiyyyooo..telur gulung...hikhikhik...
bab cium budak mashammm tuh mmg beshh..hehehehhe..

February 21, 2013 at 9:17 AM

rajin ler tuh kak...
nieyl nie klu dan je masak..
klu x dan..capai aje kat kedai mak...
hehehe~wah diet ker...semoga berjalan ngan lancar diet akak yea..:)

February 21, 2013 at 9:21 AM

kuih keriaaaa tu yang menjadi igauan tetiap malam.. nasib baik jauh.. kalau tak memang aku suruh laki aku beli tetiap hari....

February 21, 2013 at 9:33 AM

bukan anak2 je tertarik.rara pon tertarik gak dgn telur tu.simple sebenarnya.tp mendatang kan selera.

February 21, 2013 at 9:34 AM

mmg aku stuju gamabr mkn mmg ober... aku pun selalu gk bt ns grg sadin... sedap, rajin bebeno ko nyiapkan sapan wei, aku nih kalu nk msk sapan kul5 dh kene bangun kalu tak mmg idak la...

dulu2 masa kecik kalu mak aku grg telur mata +kicap mmg aku mkn sampai jilat pinggan,... hahahk

*laki aku skrg nih dhla outstation ke Kuala Terengganu je,kalu kete aku rosak ntah camne lah jd nyer ek huhuhu

February 21, 2013 at 9:38 AM

untung anak2 nko dapat makan bekal air tangan nko gi sekolah hari2. Siap ada 'telur gulung fuiyo!' lagik kikikiki.

Memang tengah glamer style diet karbo ekkk Lieya.. tapi menahan perut la sbb cepat lapar wehhh... jenuh aku sampai sakit kepala petang semalam sbb tengahari makan asam laksa jek. nak makan roti pun pikir doploh kali sob sob sobbb

February 21, 2013 at 10:10 AM

supermak lah lieya nih... lia kan klu dah kering idea nak bawakan bekal mya selalu buka balik n3 random photo lieya ni sbb mmg akan ada t'selit menu bekal utk miamija.... :) thanks yaaawww...

sama lah dgn mya kat umah ni klu makan nasi+kicap+telo mata lombu fuhhh....m'jilat pinggan!! pastu dia mesti order yg telo kuning masih goyang tuh...huhu

lia penah beli sekali jer kuih keria ni masa mak/ayah dtg sebelum pi ambik angin kat klebang... lain dr yg lain.. :)


****kete dah ok ker lieya?

February 21, 2013 at 10:28 AM

ko memang wanita berkerjaya yg sgt rajin!!
yang penting puas hati anak2 makan masakan umah.

February 21, 2013 at 10:48 AM

kuih keria tu menarik sangat..rajinlah kau masak bekal anak2 kau..aku ni malas betul..hihihi...

February 21, 2013 at 10:53 AM

Wa.... Salute la kat lieya!
Patut anak anak sehat mkn masakan air tgn mamanya tiap2 ari
Dan yg penting tak membazir kan, nasi mlm td tu dr dibuang...
Gud gud...patut jd contoh ni =)

February 21, 2013 at 11:03 AM

firstly..aku sgt2 takut kalo tiba2 kete rosak pastu asben takde plak hhhuuuuuu...buat masa ni tak penah jadi dan harap2 tak akan jadi kkkkeeee...tak suke..tak suke...

ko pompuan mmg rajin..aku pagi2 pemalas lipas..nak2 time budak sekolah..kalo cuti ok hhhhaaaa

bagus lieya..keep up a good work!

senang ko kalo dayyan nk melekap ngan papa dia..boleh rest sket :)

February 21, 2013 at 11:17 AM

Diet dgn sd2 n apple cider kan....sedapnyer mknan diet tu.....

February 21, 2013 at 11:35 AM

rajin juga berswilat didapur pagi2 ye hehehe.. kuih keria tu nampak sedap je

February 21, 2013 at 11:35 AM

sib baik kita tak berjiran sis...
kalo dak memalam i dah hantar tupperware utk bekalan i & sapphire hehehehehe....
untungnya famili u sbb u rajin....

budak encem tu memang sedap kiss kiss...
tak kira waktu lah....
masyam yg besttt oooo kalo dapat gomol2....

sib baik kete u tak berasap kan...
sib baik lah u perasan....
and sib baik ada yg sudi membantu...
memang kena peka dng ketebila kita sendiri driving nie sis...
syukran syukran....

February 21, 2013 at 11:37 AM

adatla mama kena rajin buat kan bekalan utk anak2 sekolah..along jer takde masa ( xde kesempatan) nak masakkan utk dania...time cuti pun weekend jer..

February 21, 2013 at 11:38 AM

Kalau nak kasi makan anak kena kreatif juga Lieya. Bila nampak cantik pada mata mereka pasti mereka pun suka makan dan kita pun puas hati.

February 21, 2013 at 11:41 AM

bdn lya dah cantik pon diet lg.. ni yg jeles nih, nureen jgk x diet, semua hentam mkn hehee

February 21, 2013 at 11:44 AM

tabik spring btol tgk lieya masak ari2 tok miamija

February 21, 2013 at 11:44 AM

akak tabik la kat ko supermom.. tak pernah miss buat bekpes kat miamija.. mmg bagus budak2 makan pagi2, baru otak fresh nak terima pelajaran.. badan pun sihat..

ala ko lambat tunjuk kuih tu, kalau tunjuk kuih keria awal2, bleh akak merasa masa pi cuti2 melaka haritu. ni yang teringin sangat2 ni

February 21, 2013 at 12:17 PM

akak suka masak nasi goreng bekal anak ke sekolah..kenyang
tapi kena pelbagai..kalau tak jemu pula anak2...nasi goreng ikan sardin sedap ni lieya...

ayat power anak2 akak hingga kini..terima kasih mama/papa sebab masak yang sedap2...lulur hati dengarnya lieya...dah ajar dari kecil

February 21, 2013 at 12:24 PM

Memg mama yg sangat rajin..


kan bagus kalau anak2 ena pemakan mcm anak2 lieya nie.. sonot je bila masak kan..

Ena dah merasa juga keta rosak/pancit masa asben p wat umrah tahun lepas..

nasib baik ada je yg sudi bantu kan.. :)

February 21, 2013 at 12:31 PM

Rajinnyaa Lieya memasak pepagi yer.. kenyang laa budak2 tuh..

Nasib baik leh selamat balik ke pejabat.. Akak pernah ada experience keta rosak tengah jalan.. mmg scary..

February 21, 2013 at 12:46 PM

aah lah ko dikk semua makanan nie
lapor balik akk nie
dah lah derita kat blog sendiri muahhaha
apa2 punnn air tangan kita penting dik !
tu buat anak2 sayang specially cik abang ! ;)

February 21, 2013 at 12:49 PM

Super dupper like..ko mmg rajin tul lieys..pkul brp ko bangun weh?

February 21, 2013 at 1:08 PM

Mmg akak suspect ehh respect la kat hg lieya oooiii.dlm kalut nak p keja pun sempat lg buat bekpes n bekal kat anak2,aku yg nganga kat umh ni pun jarang2 nak buat bekpes,uhukuhuk....

Ehh cantik pulak aku tgok teloq gulung hg tu,hehe

February 21, 2013 at 1:16 PM

Memang rajin la lieya ni...pukul berapa bangun nih ?

February 21, 2013 at 1:18 PM

senang kan kalau pakai pemanggang tue....orang kata nak masak kek pun boleh...ajaib betul....hehhehe

February 21, 2013 at 2:01 PM

bestnya diaorang.. dapat bawak bekal sendiri lagi sedap dari beli...

February 21, 2013 at 2:08 PM

rajinnya lieya ke dapur pagi2 kan. sue pulak selalunya pas balik kerja baru ke dapur. kiranya masak makan malam+bfast utk husb n anak2. bagus kan cara camtu, kita ajar anak2 bawa bekal. boleh berjimat cermat :)

February 21, 2013 at 2:27 PM

wakakakaka..kagum tgk mommynya buat telur gulung gulung!

February 21, 2013 at 2:53 PM

tuu dier...masak kiri kanan tu pegang senduk...hebat mmg hebat nko lieya....hehhehe

February 21, 2013 at 3:50 PM

kite pun suke masak gune 2 penunu terus.. cept skit masak ..

aritu stove rosak , pakai yg 1 penunu je ..uhhuuh terasa lambtttt no nk siap masak

February 21, 2013 at 4:43 PM

Saya pun tengah rajin masak guna pemanggang ajaib kak lieya...
So far ok je kalau boleh share lah resipi diet kak lieya tu boleh sy follow sbb dah gemukkss nie!! hihihi

February 21, 2013 at 4:48 PM

Tabik la dgn mama lieya nie....InsyaAllah air tngan mama mampu melahirkan anak2 yg bijak n baik......

February 21, 2013 at 5:48 PM

Tabik spring kt lieya.. Rajin buat bekal utk anak2. . Harap2 humaira p school nnti, nieda boleh buatkn bekal setiap hari.. Hehe.

Dayyan mmg cedap lagi cium.. Masam- masam wangi gitew.

February 21, 2013 at 7:42 PM

Wahhhhhhhhhhhhhh......!!~ telur gulung2!!

February 22, 2013 at 8:10 AM

Wahhhhhhhhhhhhhh......!!~ telur gulung2!!

February 22, 2013 at 8:10 AM

anak akak selalu buat perangai angkat pinggan makan.. esp kalau yang berkuah.. kat kedai pun gitu.. tak leh buat menantuni (kalau calon mak mertua tengok)
cantikjer lieya nyer nasi goreng ngan telur dadar guntingtu.. selera nak makan...

February 22, 2013 at 11:25 AM

js dulu2 suka gak mengoreng pepagi tp kini idak lg ank2 dh bsr demand plak nk mkn...hehe..

la kesiannya..nasib ada gak yg berhati mulia kan lieya...hanya Allah yg dpt membalas jasa baik dia org tu...kalau js pun mau gabra kalau keta rosak...pandai bawak je...huhu

February 22, 2013 at 2:14 PM

macam best jerk telur gulung2 tu..... nak buat jugak lah.. hehe

February 22, 2013 at 6:03 PM

nmpk menarik & tertarikh nasik goreng itu...hehehehe

February 22, 2013 at 9:23 PM

Super Like and you're supermak! resaons :

1) Kerja
2) Sempat buat bfast buat kiddos ; bgn kol bape Lieya everyday? cer buat entry pasal tu pulak. Hahaha...
3) Tader maid
4) Sempat update blog

February 23, 2013 at 4:39 AM

terliur ngan telur gulung tu...comelnyer si dayyan ni...memang best cium budak bangun tdokan...

kemain sedap maknyer masak tu...

February 25, 2013 at 11:24 AM

aku pun suka cium anak2 aku bangun tido tak mandi lagi tu...bau masyam original tu yg besh tu kan nok...

weh...aku teringin nak rasa kuih keria tu nok...

February 25, 2013 at 12:13 PM

cium budak kecik cam tu memang best walau lom mandi
kuih keria tu aku x dpt2 lagi plus ngan coconut shake kelebang tuh, ntah bila leh dpt mkn kan
rajinnya ko masak breakfast weiiiiii

February 25, 2013 at 1:42 PM

Dofollow blog nie..
Fuiiyyooo .., budak2 mmg kagum gila dgn masakan mamanya mcm chef femes la pulak

February 25, 2013 at 7:01 PM

hihi ibu masak apa2,semua sedappp kan:))

February 25, 2013 at 9:04 PM

wah rajin lieya.. masakan ibu mmg terbaekkan.. hehe..

sama la lieya suka jugak cium anak2 time bangun tido tuh.. masyam2 tuh yg besh.. hahaha..

February 26, 2013 at 8:21 AM

lya mak budak yang sangat somel dan rajin..hehehehhe

February 26, 2013 at 9:32 AM

Post a Comment

jangan malu jangan segan...silalah sila komen...anda akan saya jejaki....

 

Copyright © ~♥~ kembara chynta kami ~♥~. Designed by Whitey Mommy