Thursday, February 7, 2013

thursday ~ random photos


salam kamis salam satu malaysiaaaaaaaaaa....haa panjang malaysiaaaa aku tuh heheheeheh....membebel kasi kurang so jom layan random photos yg ade tuk kamis kali nie....


*
*
*
*
*
*
*
*
*
V


  • nie masa balik johor cuti maulidurasul ngan thaipusam ari tu....atuk mmg takleh lari kemane laa sebab kene kerumun ngan cucu2nyer sepanjang masa heheeheheh....




  • shantek tak cover iphone aku heheheeheh.... ala2 chanel tak wahahahaahahaha.....mughah jek tu dik non oiii..cover 30 hengget...earplug tu plak 10 hengget dapat due bijik....aku amik yg apple tuk iphone aku, yg bentuk bulat biase tuk ipad budak2 nieh....


  • muke masing2 baru balik sekolah....kakak2 semua lemau2 jek berjalan..dayyan jek balik dari taska aktif gileee ....berlari jek keje dieeee.....sementara en laki tgh cuti sems ni boleh le die pi amik tiap2 petang, sok2 en laki dah start kelas aku laa jadi penunggu setia kat sekolah tu tiap2 petang...

  • ingat tak kat entry philea tu aku ckp kiteorg ke kenduri kawin kawan baik en hubby kat ampang? haaa ni le mejelisnyer....makan sedap gileee koooo...nasi minyak ade, lauk2 kampung mcm tempoyak pucuk kayu, sambal petai pun ade....ekceli ni kawan baik hubby mase zaman2 die belajar kat uia dulu.....bertemu jodoh jugak abang farouk....semoga bahagia kekal abadi...dah mcm reunion pun ade bile tgk hubby aku jumpe balik ngan kawan2 uia die dulu....



  • kat mejelis ni jugak le si mia makan byk gile...nasi due senduk dgn ayam goreng 3 ketol!!! omangaiii ko mia, kalo tak jage betul2 ni boleh gemok budak sorang nih....


  • haaaa soklan cepumas nie...korang kenal ikan dan telur ape tu?.....certeka...certeka...org johor kalo tak tau teka mmg kene pancung laa gamaknyer wahaahahahahaah


  • iyoo dik non oiiiii!! tu le ikan mayong dan telornyer....kebetulan plak hah gi pasar borong selangor jumpe mayong bertelur nie....ape lagi beli dauh kesum banyak2....buat asam pedas.....mengokak2 aku makan hah.....kucing tgk tulang yg tinggal pun nangis laaa org kate!

  • kaki dayyan ngan tangan papa yg kecut mecut gara2 berendam main air kat swimming pool philea ari tuh....



  • ko hado main game candy crush saga sampai muncung2 garu2 kepale mcm ni?! huahahahahah...beriye jek dayyan pikior strategi ahahahaahahah.... aku tgh layan game nie...dah level 86...makin tinggi makin payah woooo....sakit pale susun strategi....

al-tammaattttttt.....dah pi sambung buat keje, kang bos tanye keje tak siap2 lagi kang ngeh ngeh ngeh






** musim gong xi fa cai kembali lagi...so ape lagi, meriah le opis dgn dermaan buah limau heheheeheh.....




35 celoteh sahabat

kak selamat berfong si fat cai ye.....

dayyan comellah duk main game candy crasg saga tu, ieyda main baru level 15...tu pun dah pening pala....hihihiii

February 7, 2013 at 9:12 AM

sedapnyer telor ikan mayong..nak carik la weekend ni..=))

February 7, 2013 at 9:14 AM

aku ni kureng suker lauk kenduri kawen, tapi kalu menu lain mcm mu makan tu mmg aku gemor sangat la beb!

nak2 lagi pucuk kayu masak tempoyak tu

huhhhh..... terangkat!

February 7, 2013 at 9:17 AM

xpernah pulak aku makan telor ikan mayong ni...

February 7, 2013 at 9:28 AM

atok masuk plkn eh? hehehe..

anak aku mimi lagi teruk kot..makan kt kenduri kahwin nasi penuh sepinggan..dah abis..gi beratur lagi amik lagi nasi penuh sepinggan..so, skrg kau taulah napa dia gendut..hahaha...

February 7, 2013 at 9:38 AM

Bersungguh dayyan memikir, hehehehe
Dah level bape tu dayyan?

February 7, 2013 at 9:52 AM

x pernah pulak saya makan telur ikan mayong tu. mcm best je la pulak kan. mesti lieya masak asam pedas tu sedap. nnt kalau wat open house, bole la masak utk sue. kihkih. kemain lg dayyan main game sampai muncung garu kepala bagai. haihhh..cari strategi ke dik oi

February 7, 2013 at 10:03 AM

sedap asam pedas ikan mayong bertelur ko lieya...:) tgk pun dah terliur ni...hihii

sama la game tu anak2 akak pun suka main...

February 7, 2013 at 10:04 AM

wah~sedap nyer asam pedas..suke2..bler nak masak tok nieyl nie akak...hihihihi~

February 7, 2013 at 10:07 AM

seriusss aku tak penah mkn telur ikan..mcm geli je hhhhaaa..mak abah aku suka tp anak2 kurang...

mia tu mmg npk berisi sket badan dia..pipi pun tembam dah tu..anak sulung mmg camtu kot mcm anak aku hadi la hhhhass

dayyyannnnnnnn...bersungguh2 main game ye..level brapa dah tu?

February 7, 2013 at 10:11 AM

Tak pernah makan telur ikan mayong tu...tp ikan mayong asam pedas memang best...

February 7, 2013 at 10:18 AM

seriusss terlioq gila tgok teloq ikan tu....tp kan nak tau ikan mayong tu ikan apa?rasanya kat utara ni sebut nama lain kot...

February 7, 2013 at 10:37 AM

sedapnya asam pedas ikan mayong weiii!!!!
aku pernah gak masakk... abang aku kat kampung lagi terror bab nak masak telur ikan mayong ni. dia kata dah siap masak, dah didih baru masukkan telur ikan and tutup api biar separa masak gitu so dia masak2 lembut nak makan. aku buat tak jadik.. penyudahnya kenyal2 keras jadinya akakakkak

February 7, 2013 at 10:39 AM

dlm banyak2 gamabr aku terliur gile kt tlr ikan tu wei, ni yg bt aku nk cari ikan mayong nih kt psr... gile ko sedap gile tlr dia bt msk asam pedas... blh termimpi2...

*cube ko pas sekotak dua buah limau ke sini, opis aku dpt sekotak je, bos aku wei takmo terima limau2 nih,tak pasal2 kami yg tak merasa... rasuah la konon nyer

February 7, 2013 at 10:42 AM

telur ikan mayong tu lieya... paberet akak tu... sedap tul kalau masak asam pedas... mmg licinlah..

February 7, 2013 at 11:00 AM

ikan mayong... alahaiii nureen x mkn telur ikan, perut sensitip dr kecik ehheee...
tp sebut ja asam pedas, perghhhh... teringin nk mkn asam pedas johor :P

February 7, 2013 at 11:19 AM

sedapnyer telur ikan tuh..dia mmg salu lembik2 ek..klo makn dia letup dlm mulut eh...sbb ada jiran kasi, kami ingat dia tak cukup msk sebab tk keras...

February 7, 2013 at 11:37 AM

Betul Lieya kalau di Johor terkenal memang ikan mayong masak asam pedas. Kakak pun suka...

February 7, 2013 at 11:37 AM

sejak kenal lieya baru akk kenal apa itu ikan mayong.
apa itu telur mayong.dan skrg akk ter mengidam mencari mayong huhu smlm g pasar chowkit gigih meng google tp tak jumpa :(
sobs sobs

takpe akk akan usaha sampai dpt! hehe teringin niiiii

February 7, 2013 at 11:39 AM

i cukup suka kalo tengok budak suka makan tau sis...
cam your kids...
memang syiok ooo layan dorang makan...

beriya dayyan nak layan game ek hahahahaha...

terkecur lak tgk telur mayong tu sis...
tapi malas lak nak masak2 nie hehehehe

February 7, 2013 at 12:50 PM

ha.. ha.. suka hari khamis tunggu entry dari lieya..
layan atuk layan...
takder gambar pengantinker lieya...
gedek memang aktif...

February 7, 2013 at 1:33 PM

mcm2 foto ada..gambar last sekali plg klise.. dayyan susun strategi nak kalahkan mama nya.. Hehe

First time tgk telur ikan mayong. owh mcm tu rupanya

February 7, 2013 at 1:36 PM

penah mkn telur ikn mayong ni.meletus2 dlm mulut kan.sedapnyer...

February 7, 2013 at 1:54 PM

ahhaah tergelak tgk pic dayyan tgk tab tuu .. konpidennn cam org dah besar ! ..
yelah dikk musim kong si dah sampai .. tapi akak cuma baru dpt sekotak aje nie ..
punn dah nak habissss huhuhu

February 7, 2013 at 2:19 PM

atie panggil ikan tue ikan duri....atie suka telur dia....sedap woooo

February 7, 2013 at 2:56 PM

Meleleh air liur tgk asam pedas tue...
i pun baru syok layan game candy crush tue best juga... Dayyan main dgn seriusnyer!!!
Kak Lieya cuti raya cina ni klu gi PD pm mally di Fb taw sbb sy balik PD umah mak mertua... Teringin nak cubit pipi dayyan..

February 7, 2013 at 2:58 PM

telo ikan mayong.. penah makan.. tp ikan mayong mmg daku x makan.. x leh terima.. rugikan.. huhu..

kemain dayyan duk garu kepala yer main games.. bijak! ;)

February 7, 2013 at 3:31 PM

sedapnya telur ikan tu kak weh..dlu duk kpg ngn wan mmg sllu gak dia bt kri ikan ada telur2 sekali..

February 7, 2013 at 3:38 PM

dalam banyak2 tu akak suka tengok asam pedas ikan mayong tu.. serius akak tak pernah jumpa yang ada telur.. barulah pes time tengok ikan mayong ada telur. besar2 lak tu telurnya.. nyum nyum

February 7, 2013 at 4:30 PM

yo yo o jerk dayyan tu pikir strategi kan...

February 7, 2013 at 5:49 PM

jeles..jeles..jeles..apesal abah along beli ikan mayong xde telur?Dayyan..main gamme mcm nak kena jawab soklan SPM nko....amboiiii

February 7, 2013 at 7:21 PM

nk kena p cari ikan mayong brtelurrrr jugak...dh menitik2 ayeq liuq akak ni dik non.....

February 7, 2013 at 10:08 PM

patut la mia nmpk makin bambam...oppss sori..
anak2 tecik mmg camtu lieya nak2 yg nk membsr selera mkn mmg bertambah2...

February 7, 2013 at 10:30 PM

paling suke telur ikan tuh ha..kat bgn datoh pun klu gi market..mmg belambak cine jual. Feveret kitaorg kan..bile mak masak lemak..sedaaaaaapppppppp ;)

February 8, 2013 at 2:20 AM

aku x kenal ikan mayong ko.. kalo ko x ckp tu telur ikan... mati2 aku igt tu species buah td...wakakaka

eh ko... echa pon dah gemok now ko.. perut knmain berlapis..aku igt dah skolah kot la kurus melidi..rupanya gemok!!!

February 10, 2013 at 12:08 AM

Post a Comment

jangan malu jangan segan...silalah sila komen...anda akan saya jejaki....

 

Copyright © ~♥~ kembara chynta kami ~♥~. Designed by Whitey Mommy