Friday, February 8, 2013

suprise di hari anniversary.....


salam jumaat....yes!! jumaat yg bersemangat lagi riang ria sebab lepas ni cuti panjang hahaahhha...gong xi! gong xi! angpow na li!....sape2 yg balik kampung tu hati2 di jalan raye key....mesti jem punye, ye laaa cuti panjang kan harus le balik kampung...aku jek tak balik sebab dah balik ari tu...cuti2 nak pi jalan2 ukur soping mall je la kot.....hmmm...arini nak cite pasal kisah anniversari lagi...hahaahahah melampau noo tak abis2 cite anniversari lieyalatif oiii..mengalahkan retis plak....nak buat camne, dpt laki yg suke noo suprise2 kan bini die ni hah.....jom2 layan cito yg ado....


*
*
*
*
*
*
*

*
*
*
V



jumaat lepas, petang aku nak balik keje en hubby whatsup pesan yg die lupe tutup ekon ngan lampu...so aku tutupkan...aku mule nak hangin sebab ni laa satu2 peel yg die selalu lupe...tinggi2 bil lektrik aku kang...hohohoho



rupenye ade udang di sebalik mee koooo....bukak jek pintu, aku bau wangi semerbaaaakkkkk....nak naik mandi aku tgk kat safety gate ni ade rose sekuntum...wajib snap gambar dulu sebelum amik, blogger kan hahahahahaha




kat tangga tingkat atas ade lagi sekuntum.....dup dap dup dap dah hati nie.....dah mcm main treasure hunt pun ade hah hahaahah...kutip clue dulu sebelum dpt hadiah ekeekekekekeek




masuk jek bilik aku, tgk2.......waaaaaaaaaaaaaaaaaaahhhhh!!!!! suprise dari en papa yg sgt2 menyentuh jiwa raga aku ....toucing i tauuu...sob sob sob....dlm sibuk2 die sempat buat suprise gini......tapi dlm hati aku ckp nasib baik tak terbakar katil aku hahaahahahaah




adiah anniversary yg amat2 best tahun ni heheheheh....dulu bagi bunge berjambak2, tahun ni bagi sekuntum jek sebab bunga2 lain dah kene kopak kelopaknyer nak susun ayat atas katil huahahaahahahaha....olololo macih la abangggggg...sweet sgt tauuuu!!




mengebek2 adiah.....he he he..senyum sampai telinga hah....



comel sgt....no 8 tu adalah usia perkahwinan kami...alhamdulillah, 8 tahun dah kami berkongsi hidup...pahit manis, susah senang semua dah lalui.....semoga kami terus bahagia bersama...in sha Allah.....




saje test letak gedek2 kat situ, nak tgk ape die buat.....



sah! budak ni spesis jakun hahaahahah....elok nak kunyah kelopak bunga ros tu...agak2 le dik ko bukan umie aida nak buat ulam kelopak rose tu....




mia pun sebok nak usik heheheeheh....



syukur alhamdulillah...suami aku mmg seorang yg romantik...die suke suprise2....die suke bagi hadiah...tapi sebenarnye aku tak mintak semua tu...cukup laa die setia menjaga kami sampai hujung nyawa (bahana cite setia hujung nyawa heheehh).....tak penah sekali pun die lupe nak kiss dahi aku tiap2 hari....tu pun pada aku adiah yg bermakne yg aku terima setiap hari....terima kasih abang sebab sudi menyayangi diri ini yg serba kekurangan....sesungguhnye cinta kite akan mekar semarak sampai ke akhir hayat....amin....






** hidup kite ni kalo tak jeles n tak sentuh hal peribadi org lain mmg tak sah kan...tak sah pada yg penjeles laaaa....tau plak aku blocked ko, nape..cari bahan kat fb aku tuk compare2 ngan hidup ko? so lieya jadi professional key...jgn layan si bodoh yg pung pang pung pang konon die terbaik....kawan2 ko kenal sape ko, keluarga ko kenal sape ko... biar die dgn kehidupan die yg suke banding2 kan dengan org lain tu....kalo aku sorang yg dijadikan bahan takpe, ni kawan uitm aku yg lain pun same (ikutkan mase uitm ko pun aku tak kenal sgt)..nampak sgt nak tunjuk bagus.....hmmmm, katak kan? mmg suke dok bawah tempurung, cari isu, pastu compare ngan diri yg konon terbaik tuh...orait lieyalatif, case closed! jangan dilayan sgt!! so wahai perempuan yg berkenaan lepas ni tak perlu nak sebok2 masuk sini key..aku hidup care aku, ko hidup care ko...case closed!








60 celoteh sahabat

woaaaa..romantik gitu papa dayyan..bunga atas katil tu bertahan bape lama tu? hihi..mama plk kasi surprise apa kt papa?hehe

February 8, 2013 at 9:06 AM

so sweet la asben akak nie...romantik gler...

p/s: nieyl de add akak kat fb tau :)

February 8, 2013 at 9:07 AM

hamboiii..si diva nk jadi umie aida yeahhh...romantiknyer suami kamu lieya..kikikiki

February 8, 2013 at 9:13 AM

Org yg tahun 79 memang romantik.... hehehehhe...

Hoiii saper pompuan tu.. kasi hayun aarr.. ap lagi.. sibukk jerk... harta dunia tak bleh bawak ke kubur.. kan lieya latip kan... kan.. kan..

February 8, 2013 at 9:15 AM

Org yg tahun 79 memang romantik.... hehehehhe...

Hoiii saper pompuan tu.. kasi hayun aarr.. ap lagi.. sibukk jerk... harta dunia tak bleh bawak ke kubur.. kan lieya latip kan... kan.. kan..

February 8, 2013 at 9:16 AM

mmg tabik spring la kat en. Shah ni.. jarang dapat suami seromantik dia. beruntunglah ko lieyalatif.. semoga romantik hingga ke hujung nyawa. amin :)

February 8, 2013 at 9:19 AM

kak, sweetnya suami akak ye. bukan setakat sweet muet, romantis jgk....harap akak n husband setia hujung nyawa.....
:D

February 8, 2013 at 9:22 AM

alahai sweet sangattttttttttttttttt kelipmatalaju2

February 8, 2013 at 9:25 AM

nk je suruh laki yan berguru ngan ur husband hows being romantic... hehehehe

February 8, 2013 at 9:29 AM

aritu tgk kt instagram lieya rase terkejut gak sbb best sgt2 dpt surprise dari husb. romantik la husb lieya tu. dlm hati ada taman. sama la jugak ngan my husb, nmpk je luaran rock tapi penyayang sgt. syukur alhamdulillah dpt suami yg begitu amik berat :)

February 8, 2013 at 9:34 AM

wa.... banyak lomantik lo... Happy anniversary lieya.

February 8, 2013 at 9:55 AM

sweetnya... :)

February 8, 2013 at 9:56 AM

mmg sgt2 romantik...
ala, org tu jeles sebnrnya.bagusla ko block dia..rasakan dia...akekke

February 8, 2013 at 9:57 AM

aloooolooo lomatik woo suami ko lieya... suwett sgt... moga lieya n suami kekal bahagia ke hujung nyawa... hehe....
mesti Dayyan ikut lomatik sama papanya...:)

February 8, 2013 at 10:05 AM

awww.. lomatik betui apaknye.. ehem ehem ape hadiah dalam tu? blingbling

February 8, 2013 at 10:08 AM

bahagianya hidup lieyalatif sebab suami seorang yang romantis...dengar bermacam-macam suprise alhamdulillah....moga kalian kekal hingga hujung nyawa....

susahnya hidup ni jika ada yang irihati, jelas dan macam2 lagi...sabar sajalah lieya....

February 8, 2013 at 10:32 AM

ohhh syukur Lieya dpt hubby yg romantikk... :)

February 8, 2013 at 10:36 AM

Sweeettttt sesangat!
Rase mcm aaron aziz dlm cite nora elena plk dah..hehehehe
Apa2pun moga bahagia hingga hujung nyawa, hingga ke syurga
Happy famili, lieya! Suke sgt tgk korg =)

February 8, 2013 at 10:37 AM

wah...so suwitttt...romantiknya hubby ko...

aku mmg suka tgk korang ni...

kelakar dayyan nak kunyah kelopak bunga tu...ekekek...comel je tau...

February 8, 2013 at 10:52 AM

so sweet.. mmg romantik suami lieya nih.. beruntung noo.. ;) anyway semoga kekal bahagia hingga ke syurga.. amin..

nape lieya.. nih msti kes org dengki kan.. ala abaikan je org macam tuh.. pk pun buat semak otak je kan.. hihi.. peace no war k.. ;)

February 8, 2013 at 10:55 AM

Walla memang sweettt sangat Lieya wehhh!! bertuah le badann. Tu laa dapat Hubby yg setia ke hujung nyawa tu pun dah satu nikmat.. kalo dapat yg romantik bagai pulak tu mmg bonus laa

Apapun moga terus berbahagia hingga ke hujung nyawa yekkk. May Allah bless your family alwaysss..!!

P/s: kita mmg tak bleh puaskan hati semua oranggg.. yg tak berkenaan tu abaikan je lah tak yah pening2 kepala nak pikior kann.

February 8, 2013 at 11:02 AM

marahnya ko..sabar...mmg manusia yg suka mendengki hal org begitulah...takpe yg penting kita tidak berburuk sangka dgn org ye...

masyaAllah...seronoknya lieya...romantik giler laki ko ye...siap disusun2 bunga atas katil :)

laki aku plg bagus pun beli sejambak bunga..nk susun2..nk candle2 ni tak la kot hhhhaaaa

masing2 org masing2 cara melayan isteri..yg penting kita hargai dirinya seadanya..

happy anniversary lieya..aku doakn semoga bahagia till jannah...in syaa Allah

February 8, 2013 at 11:07 AM

so sweet.
teruja akk tgk ..bertuahnya lieya..sbb tak ramai lelaki camnih..
romantik tu ramai..tp nak menzahirkan romantik tu kurang.

apapun mmg kebabom deco yg suami lieya buat utk awk.
bekas bentuk hati tu paling bestttt hehe..

hepi anivesary sekali lagi dear.
semoga jodoh berpanjangan ke hujung nyawa :)

February 8, 2013 at 11:19 AM

bestnya kau lieya....tak merasa la aku semua tu :( huhuhu...

February 8, 2013 at 11:35 AM

@A.I

jgn mcm tu kak ai...lieya pun tak mintak bende2 nie....membazir pun ade...

yg pasti, lieya punjeles ngan akak sebab ade anak2 yg semua indipendent dan akak kuat menjaga keluarga walaupun akak tak sihat.....syg akak!

February 8, 2013 at 11:41 AM

Aduhai lieya romantiknya en laki awak., terharunya

February 8, 2013 at 11:53 AM

so sweett.....moga setia hujung nyawa tau...
hepi aniversary ya...

February 8, 2013 at 12:08 PM

lieya.. tak nak komen apa2ler.. jeles.. jeles.. tp kalau suami akak gitu terus akak pengsan... memang takler kot.. bersyukurlah lieya punya suami begitu.. akak juga doakan semoga cinta kalian hingga hujung nyawalah juga...
tang pompuantu.. lupakanlah lieya.. ramai manusia gitu ..

February 8, 2013 at 12:13 PM

tu diaaa bak anggg...kak lieya dah mengamuk...relaks kak....manusia penjeles memang mcm tue....heheh

anywaykan......ermmmm....atie suka surprise tue...bestnyer lahai....hehehehhe

February 8, 2013 at 12:20 PM

oh siyes along jeles ni..bila la along ngan pemilik rusuk kiri nak tawen ni...sumpah jeles teramat..tp jeles baik punya tau..bukan jenis jeles busuk hati..

February 8, 2013 at 12:20 PM

mak aihhhhhhhhhhhh dikkk
maneee lah x jelessss muhahahhahaha
memang jelessss maaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa
jeles .. jelessss jelessss muhahahahhaa

seyesss lomantik gilerrrr ..!
susah nak dpt laki macam nie dikk
ko memang kena jaga !
aduhhhh akak lak over nieee ekeke
ye lah
kalau dua2 lomantik mauu anak2 koo fenin ! muahahhaha .. syukurrr kan , jarang nak dpt lelaki yg paham dan lomantik ..
ada tuu lambat nak paham muhahahaha
macam laki kuuuuu

apa2 punnn akak doakan dikk
utk ko dan anak2 ..

dan yg penting koo jgn amik pusing org
yg jeless mentik2 tuu .. lantak dia lahh wehhhh
dia akan senyap nanti ..
janji ko buat cara koo
org yg senang dan riang pasti ada yg x suke .. normal tuuu ! ngehx3 ...

February 8, 2013 at 1:24 PM

huwaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa lomentiknyerrrrrrrrrrrr.....untungla....hikhik...niway hepi anniversary beb...smoga kekal bahagia ke akhir hayat....amin in sha allah...

p/s : ko ingt umi aida jek nk chantek...dayyan gedek2 pon nk jugak laa....kasi can leee...hikhik

February 8, 2013 at 1:28 PM

Cik lieya...... Rasa2 hasben cik lieya bley organise training class cemaner nak jadi hasben romantic? Kalau ada, saya nak register untuk hasben saya wokkeh!

February 8, 2013 at 1:43 PM

wah!!!!! romantiknyeeeeee

kalu hubby masz bagi bunga sekuntum walau bukan bunga rose pon dah 1000 rahmat rasanya, sbb x penah dpt pun.. huhu

February 8, 2013 at 2:22 PM

so romantic & so sweet, moga kekal bahagia selamanyer ye lia

February 8, 2013 at 3:00 PM

sweetnya lieya.....wish you have happy marriage always.....gedek2 terror la nak wat rose petal tu jadi ulam wakkakakakakka.......
pssst: tak yah layan la org cam tu, aku pun ada gak cam tuh, tak yah block2 dia, dia nak tau sangat biarkan aje, we are as what we are, kita tak de niat nak riak2 atau apa, we just want to share part of our life....dia nak jeles tu masalah dia la kan....happy2 aje ye....have a good CNY holiday!

February 8, 2013 at 3:19 PM

wow...best dpt suami romantik..
laki aku non romantik..
kalau nak beli hadiah ke apa..
mmg dia beli pastu bagi jer..
takdok surprise2 pun...
janji dia bagi pun aku dah suka...
hehehe

eh ado org kaco ko yek..
bt dek jerlah..
lumrah kehidupan...

February 8, 2013 at 4:05 PM

romantiknyerrr....
tgk kotak adiah tue wat jiwa terharu...
tp riso gak kan, takot terbako la cadar bagai...
yg pasti romantikkkkkk sgt :)

February 8, 2013 at 4:10 PM

salam lia lama x terjah blog ni...waaaaa so sweet terindahnya.....apa pun semoga berbahagia ke hujung nyawa hhi3

February 8, 2013 at 4:11 PM

Suwitttttt like gula2 kapas ur husband
Same wit my darl suka Kasi surprise gituew
Congrats happy 8th anniversary to both of u oke

February 8, 2013 at 6:47 PM

so sweet

February 8, 2013 at 8:32 PM

so sweet

February 8, 2013 at 8:33 PM

So sweeeeeeeeeettt. Ahkak jeles tauuuuu. Semoga berbahagia hingga hujung nyawa. Syukur dapat keluarga yg bahagia kan lieya....o swee

February 8, 2013 at 9:47 PM

happy aniversery yg ke-8, wah bestnya dpt suprise dr suami lieya... bab org nak kate tue pedulikan dia lieya kalau x suka jgn dok terjah blog lieya nie... nie dah baca suka2 jea nak mengata...

p/s: lieya akak dah add lieya dlm fb jgn lupa erk accept akak sianlah kat akak nie hu..hu..

February 8, 2013 at 10:51 PM

Lieya...

LAwak ler..part yg terbako cadar tuh. Bhahaha..pastu ala2 Aaron Ajiz gittew..bagi mungee..ceta ape tuh? Ha..Nora Elena. Hehehe...

Sweet Lieya sweet. Alhamdulillah pada rezeki dan anugerah dari ALLAH SWT.

February 9, 2013 at 4:59 AM

woww!!!
mmg romantik sgt husband lieya.. untungnye.. kt kalo org y tsyg buat mcm ji rsa dihargai sgt2 kan.. jd perasaan cinta tu makin membara...

happy anniversary buat lieya & husband.. smoga kekal bersama hingga ke Jannah.. amin

** lieya, biasalah..manusia ni ada sokmo hok dok puas hati kan.. bkn semua org suka dgn apa y kt ada.. cemburu mungkin?

February 9, 2013 at 9:36 AM

Ya Allah....akak lak jadi teruja...bertuahnya lieya dpt suami yg romantik mcm tu.......Tahniah n semoga bahagia hingga ke syurga.....amin.

February 9, 2013 at 5:39 PM

aku baca dgn penuh kusyuk n tawadhuk smpai aku plk yg brdebor2 mcm kan aku plk yg nak dpt surprise.. giler sweet si shah ni...auuwww very d romantic.

aku doakan korang kekal bahagia hingga ke hujun nyawa k..
in sha allah

February 10, 2013 at 12:03 AM

waaaaaaaaaaaaaaa.......besh sgt!

February 10, 2013 at 12:38 AM

wah.. bestnya... rupanya dalam hati ada taman jugak Encik Shah ni.. hahahha..

February 12, 2013 at 8:21 AM

beb,
seriously mmg aku sgt terpukau la kalo dpt sepris cenggitu. mulala jd ati tisu, sedih nangis.. gumbira pun nangis.. hahah, dasar pompuan airmata..
tp kan, mmg aku saspek giler la kat en shah psl kemain lg dia atur strategi tu, cari idea bagai gitu.. calang2 laki je yg amek port men candle2 gitu tu.. hahah, tp aku mmg tunjuk gambar ko snap kat laki aku ngan harapan dpt sepris jugak bln 4 ni...
hahahah.. harappppp sgt.. ;-P

February 12, 2013 at 9:23 AM

ya ampun, surprise sungguh...beruntung akak dapat husband yg sgt romantik gitu...

February 13, 2013 at 2:27 PM

Alololo......sweetnya.....jelos ahkakkk tau !!! Hehehe...semoga berbahagia hingga ke anak cucu ye Lieya...

February 13, 2013 at 4:18 PM

waaa! sweet nya....

February 13, 2013 at 9:24 PM

Sgt² sweet..maniiiihhh..macam gula nih...Moga kekal hingga ke alam syurga ye Cik Puan Lieya
Waahh..ade yg jeles jugak ke..nama pon blog sdri..ikut sdri nak tulis n merapu ape pon..kalo x suka x yah nak terjah ke sini..
Xceli jeles nih x slh..terutama utk kebaikan..tp kalo dh lebih kepada keburukan..hentikan lah..

February 14, 2013 at 9:28 AM

sangat romantik n so suweetttttt....untong la noks...bila la en laki sy akn berperasaan mcm tuh...jeles pulak...
btw happy for darl...happy anniversary 8 lieya...

February 14, 2013 at 11:19 AM

giler romantik laki kau noksssss

February 14, 2013 at 12:35 PM

Terbaik surprise ni kak.. Memang boleh buat jadi terharu ni.

February 14, 2013 at 2:31 PM

Wowwwwwwwwwwwwwwwww!!!

Romantika di Amor lah!!!

Mmg romantik....Tapi betul gak, nasib baik tak terbakar katil tu...bahahahahaha

February 14, 2013 at 4:14 PM

sweettttttnyerrrrrr... :)

deko mcm kat hotel dahh...

February 15, 2013 at 9:37 PM

Post a Comment

jangan malu jangan segan...silalah sila komen...anda akan saya jejaki....

 

Copyright © ~♥~ kembara chynta kami ~♥~. Designed by Whitey Mommy