Thursday, February 28, 2013

thursday ~ random photos

selamat ari kamis kawan2....senyum2 sokmo key....he he he....jom ceria2 kan hari anda dgn layan entry random photos lieyalatif ari nie....moh kiter!



*
*
*
*
*
*
*
V


  • nie la die peminat buah anggur tegar kat umah nie....kak mija n dik dayyan!!...kalo tersalah beli yg ade bijik siap lee budak2 ni makan sambil putuiiihh..putuiiihhh...tau2 berterabur bijik kat lantai..tak makan saman walaupun aku dah marah soh buang bijik tu dlm mangkuk...



  • chenta hati mamapapa.....miamijadayyan


  • balik sekolah! alaa mesti korang tanye2 nanti ape tali lanyard kat leher budak2 ni...oo itu kunci loker dieorg....sekolah ni ade peruntukan loker tuk setiap murid dgn kadar sewa rm5 setahun heheheeheh...senang buku2 sekolah sume boh dlm loker...takle mengekeh bahu pikul beg berat..

  • posing bergumbira dengan nasi lemak bungkus di warung bunian heheheeheh


  • koleksi disney princesses yg aku belikan tuk miamija kat hongkong disneyland...


  • roti omelette sosej salah satu menu tuk sarapan n bekal anak2 terchinta....dlm byk2 menu yg aku selalu masak, mia suke request mee goreng kicap telor...
wokey..tamat dah! hik hik hik.....




** ramai bertanye sempat aku pagi2 masak2 bagai...eh sempat bangat lah...kul 4.30pagi aku bangun..masak bekpes pastu kemas rumah..sempat berzumba atau bertabata jugak...lepas tu dlm pukul 6 kejut budak2n  mandi n siapkan budak n anta dieorg gi sekolah n aku gi keje.....aku masuk keje kul 7.30pg...dayyan plak en papa yg settle kan...beg2 sekolah dieorg malam2 aku dah kemas...baju sekolah weekend aku dah settle gosok...so sempat jek hihihi peace!





43 celoteh sahabat

suka tengok muka dayyan makan buah anggur...
kakak duduk belakang, adik dayyan sure depan kan...kan..

awalnya bangun pagi lieya, akak 6 pagi baru bangun tapi sempat juga siapkan bekpes anak setiap pagi...mesti bawa bekal tau...hari ini buatkan maggi goreng...

telur tu akak paling suka...kreatif..cuba akak cuba buat ha..ha..

February 28, 2013 at 9:05 AM

haha. pic first tuuu asal wat muka cm tuh.. hehe

sis, warung bunian tu kat mana?

February 28, 2013 at 9:12 AM

huhhh.... Tabah sungguh rasa lieya ni.. Maybe MQ tunggu anak dah sek baru berubah sikit kot demi sikit... Sbb kena bangun 430 tu.. adoi... bila dah kwin n dah ada anak ni, byk perlu dikorbankan...

February 28, 2013 at 9:14 AM

awalnya akak bangun, ieyda bgn kul 5.00...sib baik sempat wat sarapan utk bekalkan ank2.tp kitaorg xsarapan kat umah.

kakak comel, dayyan pun comel n kakak2s nya lagi cute....

February 28, 2013 at 9:18 AM

rajinnya lieya bangun kul 4.30 pagi. cayalah! sue x mampu nak wat camtu sbb tau je la ngah preggy ni mmg x daya nak bangun pepagi buta, mmg x pernah cukup tido pun. selalunya lauk2 sue akan masak petang pas blk keje. nnt babah diorg yg akan uruskan anak2. xdelah pening mikirkan nk urus itu ini sbb kul 6.45 pagi dah gerak ke ofis nun di jln duta. huhuhu

kalau sekolah anak sue pulak, cikgu2 yg simpankan buku2 aktiviti & buku tulis tu semua. so, yg bwk hny buku teks je. xde la berat sgt kan

February 28, 2013 at 9:18 AM

bak kata pepatah, hendak seribu daya, xnak seribu dalih.....Tahniah lieya....

February 28, 2013 at 9:32 AM

4.30 pagi kau bangun? aku yg bangun kul 6 pun liat..kehkehkeh..

yg benornya kalau kita rajin..semua pun sempat..kalau dh malas bagilah 48 jam sehari pun tetaplah tak jalankan...

untung anak kau kat sekolah ada locker..anak dee bawaklah berat2 tu..hihihi...

February 28, 2013 at 9:42 AM

Along x pernah ada peluang bangun awal nak siapkan anak pi sekolah..huhu...3 tahun kerja kat KL ni..sekali pun belum lagi..nak jugak la cuba satu hari nanti...x tau mcm mana feel dia....ini la nasib weekend mama..

February 28, 2013 at 9:50 AM

Wah, supermak! Salute la kat lieya! :)

Kite dh p dh warung bunian tu
Akhirnyaa...!
Betul la sedap!
Papazakwan ajak p lagi nnt hehe

February 28, 2013 at 9:56 AM

inilah entri kegemaran akak... hari khamis... mmg putrajaya ada lokerkan.. kalau kat sini adakan senang.. leh beli beg kecikjer...
sedap lak telur sosejtu..

February 28, 2013 at 10:11 AM

samalah lieya..kty pun bgn awal pg nak siapkan makanan utk org2 rumah..

beshnya sekolah mia ngn mija ada loker..takyah nak bawak buku berat2

February 28, 2013 at 10:13 AM

dlu nieyl skolah kat Presint 8 pun de loker sndr...:) amboi...rayyan makan anggur...tgk muncung die tuh...hehehe~Aunt nieyl pun suke gak makan anggur..tapi anggur yg xde biji..:)

February 28, 2013 at 10:15 AM

Kakak sukalah tengok keletah Dayyan. Style dia tu tak buat-buat yg kakak suka.

Anak kakak pun suka nasi goreng dan beehon goreng yg tak pedas, maknanya dgn kicaplah...

February 28, 2013 at 10:16 AM

homaigodd pkul 4:30 dh bgn? mmg supermak la akak lieya ni..tabiklah! sy bgn kul 6:30 patutla semuanye jadi kelam kabut! kikiki..kadang2 je masak bekal utk baby ke babysitter..kna jadi supermak mcm akakla lepas ni. salute2!!!

February 28, 2013 at 10:17 AM

ok, aku nak buat roti omellete cara kau...hahaha...

February 28, 2013 at 10:20 AM

mee goreng kicap telor tu pun fav dina..asik suh masak tu je kejenya.haha
awal ko bangun lieya..aku bangun pepagi kol 5.30

February 28, 2013 at 10:22 AM

adeh awlnya mu bangun..pttlah smpt sgt..fza ni kalo bgun ngam2 je bersiap..bangun kul 5.30 kul 6.45 kuar rumah..kelam kabut ko siapkan smua..mmg gitulah hari2..haha

February 28, 2013 at 10:24 AM

dayyan suka mkn grape yer... sama la ngan acik ni...hehe...

February 28, 2013 at 10:28 AM

ko bangun 4.30pg..aku plak last bangun 4.30 time puasa je..bangun sahur hhheee...tu pun mata main bukak2 dgn jari..kemain pemalasnya!

amboi kemain budak b2 makan anggur ye..eh bijik anggur elok kalo makan sekali :)

comei eh patung2 tu..ni kalo anak aku npk..meroyan dia mintak hhhee

February 28, 2013 at 10:32 AM

macam nie lah contoh mama hebat..kena pandai manage masa. penat mmg penat tapi berbaloi. anak2 mestii happy dpt bekal dari air tangan mama. Cayalah lieya.

February 28, 2013 at 11:55 AM

curlast ko lieya.. bangun kul 4.30 pagi.. cam bangun sahur plak.. caya laa..

February 28, 2013 at 12:19 PM

awal ko bangun..aku bangun 5 pgi..betul2 masak bubur darin n jemur kain jer...itu pun dah ke laut..asyik2 jenguk darin kt bilik ..takut terbangung...

February 28, 2013 at 12:42 PM

walauwehhhh..makanan raja raja...raja aja yg suka makan anggur sambil dihidangkan anggur oleh dayang istana..kah kah kah..

saya sentap okehhhhh! terliur tgk nasik lemak warung bunian tu!!! nak pergiiiiiiiiiiiiiii..hahahahaha


eh, hari ni pun saya tiru style awak...wakakaka

February 28, 2013 at 1:09 PM

dapnyer anggur.. bagus dorang suka mkn buah2an.. salu bdk2 x suka

awal giler ko bgun poms... aku tido kul 11 - 12... x daya nk bgun awal mcm tu... alasannnnn hahaha

February 28, 2013 at 1:52 PM

cer tengok muka dayyan tu...
tak ke muka minta gomol tu....
pandai dia makan anggur tu ek sis :)

eeeee cantik lah set princess tu....
i lak yg suka .....
kalo sapphire tengok mesti dia nak tu :D

nak try lah buat omelette cam u buat tu sis...
sedap tul nampaknya tu...

February 28, 2013 at 2:42 PM

uiii mlm ko tdo kul brape beb klu dh 4.30 ko bngn...uhuuuuuu...tp mgkn sbb opis ko x jauh dr umh kn...so x rs penat sngt kot klu bngn awl...lgpong ptg ko dh smpi umh kn...mcm aku bngn kul 5.50pg...smpi opis kul 9...blk umh kul 9 mlm...adoiii pengsan...(alasan x smpt buat bekpes)
hikhik....biasalaaaaa maknosiaaaa....

February 28, 2013 at 2:56 PM

lieya awai 30 mnt dari ena.. tp budak2 ni memg tak nak sarapan dan tak nak jugak dibekalkan makan.. minum susu jekk.. tu pun kdg2 cingelat.. cisssscake betul..
tu yg cekeding je tuhhh.. hrmm..

February 28, 2013 at 3:16 PM

dah la lom lunch, nampak omelette letak sausage terus lapar
warung bunian punya menu, perghhhhh menambah lapar aku lagi weiiiiii
astaga.......dayyan ko mmg comel kan!

February 28, 2013 at 3:54 PM

1. seb baik dayyan pandai makan buang biji wehhh!! pandaiii dayyann!

2. Aku suke konsepp locker kat sekolah tuu!! betulll tak yah la bawak balik beg sekolah berat2. Nko tau si Danish , sekolah agama malas susun buku ikut hari punya pasal sanggup dia bawak SEMUA buku2 dia... sabor je la anak bujang nihh!

3. Aku suka menu omelet + sosej tuh!! nanti leh try buat kat umah!!! tenkiu for sharingg.. muahhh!!

February 28, 2013 at 4:01 PM

nampak omelette sausage lieya tu sedap bangettttt.....
Tabik spring lah kat lieya...4.30 pg dah bangun tuuu..

February 28, 2013 at 4:01 PM

mak aiii awalnya lieya bangun...js kul 6 baru terkebil2...hehe

February 28, 2013 at 8:28 PM

awalnyer bangun..4.30am yerr...mesti tdo awal nie kan...

February 28, 2013 at 11:01 PM

sedap nyer...tq bg idea yg sandwich roti tu. salam kenal n polow sini jugak.

March 1, 2013 at 12:12 AM

4.30 awal tu...siap ngemas masak lagi...rajin2 memang betul supermom la lieya...nampaknyer kena carik warung bunian ni...tangkap leleh dah ni...

March 1, 2013 at 12:24 AM

Owhhhh....sempatla mcm tu kol 430am bgn. Memang mcm tu la ..pengorbanan seorang ibu yg bekerjaya. Salute Lieya... :)

March 1, 2013 at 2:06 AM

hamboiiiii sopan dak dayyan dok bersimpuh makan anggur yerk..... hehe

March 1, 2013 at 9:00 AM

perghhhh...giler hebat bangun kul 4.30 pagi...kalau aku, mmg tgh sedap mengorok lagi tu...hahaha...dasar mak pemalas...


comel dayyan dgn pampers dia tu jer....

March 1, 2013 at 11:26 AM

geram tgk gambar dayyan makan anggur tuh.. rasa nk cubit2 je mulut dia wat camtuh.. cute okeh.. hehe..

wah kagum dgn lieya bangun kul 4.30pg.. daku bila azan subuh baru tersedar.. tu pun seb baik surau dekat bebeno ngan umah.. kaut la org azan.. klu x mau terlajak kot.. ngeee.. next year aidil dh sklh rendah.. kena belajar bangun lg awal nih.. :)

March 1, 2013 at 3:16 PM

dayyan pandai betul buat memek muka kan? heehhe...comel je

March 2, 2013 at 11:29 AM

Comel je gambar Dayyan senyum kat gambar 1st tu sangat menggoda tau!! Rutin kita lebih kurang sama..weekend iron semua baju siap-siap,beg sekolah & pakaian cik Mia akan pun susun malam tu cuma Lieya bangun lebih awal.Akak bangun pukul 5 tapi sempat la nak prepare breakfast untuk anak2 dan bekalan untuk diri sendiri juga hehehe

March 3, 2013 at 3:12 PM

comel dayyan.. mcm sedap je omlette sosej tue... boleh cuba pasni..

March 4, 2013 at 12:17 AM

abis lah singa laut tu jd tunggangan 3 bradik tu hehehe... bgs betul bdk2 tu suke mkn buah2 hehehe...

cube ko tayang menu2 atkins yg ko bt selalu, kadang aku mati kutu gk ko huhuhui

March 4, 2013 at 3:57 PM

teringinnya akk nak g mkn kt gerai bunian tu..
nnt nak try cari sampai dpt kedai nih.

comelnya 3 beradik ni..meriah jer suasana tgk diorg.
bagus sekolah ada sediakan locker..bayaran pun murah.
taklah rebeh bahu budak2 nak memikul buku..
harap sekolah ank akk nnt pun ada locker camni..

March 5, 2013 at 1:27 AM

Post a Comment

jangan malu jangan segan...silalah sila komen...anda akan saya jejaki....

 

Copyright © ~♥~ kembara chynta kami ~♥~. Designed by Whitey Mommy