Thursday, March 7, 2013

thursday ~ random photos



salam kamis...salam penuh keceriaan....salam penuh keriangan.....salam entry random photos dari lieyalatif ekekekeek....moh layan pic entry random photos yg ade tuk kali nieh....eh korang aku takde hutang bw kan? gigih malam2 aku balas kunjugan korang...siyes, aku ni kalo takleh fb takpe lagi, tapi jgn le takleh berblog...mati kutu beb....heheheheh


*
*
*
*
*
*
*
*
*
V

  • Alhamdulillah...ni lah berita gembira yg aku tulis kat footnote entry kelmarin...setelah bekeja keras, menunggu turn yg agak lama dan setelah dipermudahkan Allah, maka dpt le kami 'memiliki' rumah home sweet home kami .... siap sedia ye anak2 tuk menjadi warga putrajaya sejati..lepas pencen pun dok sini la gamaknyer heheheeheh.... pindah kali ni pindah secara santai sebab rumah kuarters yg aku duduk skarang tak jauh dari rumah yg kami beli ni...dalam presint yg same gak....buat minor renovation sikit baru pindah....so tak jadi le pindah umah salak tinggi yg kami dah beli awal2 dulu...ade sape2 nak sewa tak?hihihi



  • pic berkurun lame nie....mase ni aku cuti, pi anta anak2 dare gi sekolah....



  • kalo pi ikea wajib beli kek ni ngan biskut ikea...buat stok kudap2 kat umah....tapi still takleh lawan kek daim yg dulu ade tu.....




  • meh tgk!!  semua berebut nak dok belakang...seat tengah2 kosong....korang ni saje bagi semangat tuk mama beranak lagi laa hahahaahahaha



  • peristiwa yg mmg takkan aku lupekan...first time kene kete rosak sorang2 di tengah2 jalan....dgn en laki kat melaka....putus akal aku nak mintak tolong sape...baru nak mintak tolong budak2 opis ngan call insurans etiqa, tup2 ade due org jejake sudi hulurkan bantuan....dari bawak keter ke bengkel sampai le anta aku balik opis dieorg yg tolong....mekacih sgt2...semoga Allah membalas budi kalian..haishh persona ni, mentang2 dah nak abis bayar, mcm2 plak ko rosak yeak!


  • ops!! muke kite kuar mag rapi mac 2013 hik hik hik....dpt tumpang tuah lisa surihani hahahaahahah

  • haa sape2 peminat sekerim magnum pergi dptkan perase baru ni di kedai2 yg berhampiran.... cepat2....aku tak rase pun lagi, just snap gambar jek heheheeh... mak tgh displin ketat metat diet nieh....nakmo kantoi2!!

yeay!! abis dahhhhh heheheheehe.....pi wat keje pi...
*pliss pray for sabah*





** secare rasminye aku dah pencen pakai tabita....bace kesannye kat google takut plak...





51 celoteh sahabat

mai try nour ain plk mai..murah tapi best sgttt smpt lg promot ha..hahahaha

* housewarming sok jemput kitew yew..hihi

March 7, 2013 at 9:06 AM

Alhamdullillah.. oowwhh nak pindah umah sendiri.. bagus laa gitu.. ye laa dari duduk kuartes lama² lebih baik duduk umah sendirikan..:))

March 7, 2013 at 9:13 AM

salam perkenalan, boleh share tak cara lieya berdiet :)

March 7, 2013 at 9:15 AM

murah rezeki uolls anak beranak.. wow.. camne leh masuk majalah tu?

March 7, 2013 at 9:19 AM

Aah btul tu
Housewarming jgn lupa jemput ek
Hikhikhik
Alhamdulillah
Suka tgk family lieya..
Moga terus bahagia....

March 7, 2013 at 9:27 AM

rezeki 2013.. alhamdulillah rezeki yg tak ternilai juga.. nanti jemput mamam time berbuka mcm2 dulu2 yek heehehehe..

wow jeles tau dpt msk majalah.. nak tumpang glamer gak.. hehehe

March 7, 2013 at 9:30 AM

ada 3 officer kite beli umah kat presint 15 tu

March 7, 2013 at 9:34 AM

Kak lieya, nape lak ngan tabita

March 7, 2013 at 9:42 AM

Hai salam kenal...

March 7, 2013 at 9:49 AM

tahniah...dpt umh yg d idam2kn...klu kt usaha in sha allah ape yg kt nak akn dpt...tol x...heeee...jom diet sme2....walauponnnn...hekhek....glemer ko jahhh kuo sokabar...hekhek

March 7, 2013 at 9:51 AM

tumpang gembira ngan rezeki akak sefamily....dapat umah baru ye...
hihihiii.bestnya orang tu nak naik umah baru...jangan lupa jemput ieyda tau....

kak, adik2 ipar ieyda semua pakai tabita, ieyda nie lak duk pakai safi je...ada jgk baca pasal kesan pakai tabita nie, kesan sama je ngan produk2 yg mengelupas yg lain, tu yang takut nak pakai tu...hihiiii

March 7, 2013 at 9:57 AM

Alhamdulillahhh.....! Bertambah murah rezeki nko anak beranak Lieya..!! Cantik umah baru tuuu dah siap semua ekkk tinggal cuci kaki je nak masuk. Memang berbaloiii2. Nak juga menyelit house warming nanti hihihihi

APalagii.. Dayyan dah berapa kali kasi green lighttt suh Mama 'tambah' lagi, Mama je wat2 tak paham nihh. Rumah pun dah makin besarr, cecepatla tambah umat & ramaikan pengundi weh sementelah badan masih muda tu.. jangan cam aku esok... letih laaaa & memang lain macam membawaknyaaa wooo. Jangan lupa nak meneran sudah dah aku nihhh

sedapnya eskremmm menu baruuu.. lambat lagi la aku nak jamahh.. Doktor dah warning tak leh makan manis2 walopon pagi tadi TERmakan gak roti canai & hari tu TERbeli lagi coconut shake buh eskrem banyak2 uhuhuhuh

March 7, 2013 at 10:03 AM

ha... betol la, mu nak pindah ngumah baru... haiya... cpt hapdet pasal sekita rumah baru.. tak sabar nokss

glakmer kau jemah masuk mag... otograp plissss

magnum choc brownie??? dengggg!!!! harus carik!!!!!

March 7, 2013 at 10:06 AM

1. Bestnya rumah baru:)
2.Wahhh... glamourlah sikit masuk majalan ye Lieya
3. Kereta rosak memang menakutkan kalau sendirian. Jalan tak sunyi ok lagi Lieya.
4. Selamat berdiet dgn jayanya

March 7, 2013 at 10:06 AM

tahniah lieya dh dpt umah idaman hati.. :) wah glemer masuk majalah gitu.. hehe.. pe lagi lieya muda2 nih bg la diorang adik lg.. dayyan pun dh beso tuh.. dh sesuai jd abg.. ngeeeee...

March 7, 2013 at 10:07 AM

alhamdulillah lieya dgn rezki yg allah kasi..
maknanya mmg tetap akan jadi warga putrajaya.senangkan dkt ngn opis..semua..syukur.

wah lieya femes, masuk magazine

March 7, 2013 at 10:09 AM

wahh best nye beli umah teres, weols ni x mampu lg la nk beli teres kt cheras hhuuh hrga melambung2 .. takat aprt je la ..

eskrem ??? not for now ... tgh 'pose' eskrem

March 7, 2013 at 10:09 AM

tahniah lieya..nnt show off la home sweet home tu ye..mesti tantek!!!!

glamer beb dpt masuk majalah :)

seat kete ko tu 3 org lg muat tu..kena beranak lg 3 la hhhhaaaa

aku pun kalo kete rosak mmg mati akal nak2 laki takde..tp alhsmdulillah tak penah rasa lg..nakmo la hhheee

bagus ek ko berdiet..teruskn..aku pemalas. :)

March 7, 2013 at 10:09 AM

alhamdulillah rezki tu sis...
tahniah tahniah wif the new house....
bestnya...tumpang hepi for you sekeluarga....

comei lak dayyan posing kat kerusi kete belakang tu...
nampak hepi bebenor dia dapat dok kat belakang tu sis....

uisshhhh i nak balik tengok balik lahhhh rapi tu...
i ada beli tapi tak baca2....
memang elokkkk dok atas meja kat rumah tu...
harus selak balik nie...
minta otograp skit leh :D

* hair donut tu kat kedai accessory rambut ada sis...

March 7, 2013 at 10:11 AM

tahniah2 beb...nnti deco2 cantik2 bagilah kami tgk gak...

March 7, 2013 at 10:17 AM

rumah tu cantik..tahniah tau..pesona tu mintak baru..cer tukar skali..hahaha..

btw..syabas sbb dah stop pakai tabita..sbb kawan dee kat Indon pun ckp dah lama dorang haramkan tabita..orang kita pulak beriyer2..lagipun muka lieya mmg dah cantik mulus..anyway..hak masing2lah kan..dee nak pakai pun dee google and survey habis-habisan..dan memutuskan utk tidak memakainya adalah keputusan yang tak pernah dikesali...hehehe..

March 7, 2013 at 10:36 AM

tambah la lagi..jangan segan2..hehe...kete kosong tuu..

March 7, 2013 at 10:43 AM

Wahhh bestnya.. Bila la MQ nak merasa duduk rumah sendiri pulak.. Doa2 ye Lieya... Betul tu lieya, skrg ni blog dh jadi keutamaan..kedua baru insta fb pun mcm dh xlayan je.. hehehe..

March 7, 2013 at 10:44 AM

1. Cantiknya rumah baru tu...jgn lupa buat kenduri jemput tawwww
2. Akak pernah gak alami tayar kete pecah tengah jalan, sib baik ada hamba Allah sudi menolong.
3. Lieya belum pernah share lagi cara lieya berdiet...kongsilah !!

March 7, 2013 at 10:51 AM

Mehla pKai shaklee skin care..fifi pakai ok jer..sepanjang mengandungkN Zhirah takder mood nak care muka...so lepas bersalin pKi shaklee punya..besttttt

March 7, 2013 at 10:57 AM

lawa lea owner blog ni..mata besak mcm kucen.. =)

jom singgah sini lak.. n follow sekali yea.. =) http://tengkubutang.blogspot.com/2013/03/wordless-wednesday-i-hate-this-bagi-3.html?showComment=1362620836873#c8233176151603559504

March 7, 2013 at 10:59 AM

wahhh... tahniah dr akak... senang la kan dekat ngan tempat keje ngan sekolah...:)

ye ke lieya tabita ada kesan sampingan...takuttt dgrnya...

March 7, 2013 at 11:00 AM

ais krim!!!

March 7, 2013 at 11:05 AM

Alhamdulillah, dah ada umah sendiri pun dah syukur, bila dpt home sweet home, tu nikmat yg x terhingga...

March 7, 2013 at 11:07 AM

jd warga putrajaya ok gk tuh kn lieya, dkt ngn opis... aku nih bile lh nk cari umah, sana sini kwn ramai dh beli umah,...

aku ni pun mcm ko, kalu kete mampus mmg nngis lah tak tau nk bt pe, tau bwk je kan

nngis aku nengok iklan magnum, teringat2 time mkn sedapnyer... tp kena sbr bt masa nih

March 7, 2013 at 12:04 PM

waah tahniah sekali lagik ek lieya...dayyan tu dah mcm nak terbang...tu...
masuk majalah gituukan...glamer uallls tau...

March 7, 2013 at 12:36 PM

lieya latiffff
ampunnnn byknya entry aku dh missed!!
aku super busy kalah menteri. hari2 balik malam koooo....

ho yeah!! sham masuk umah baru. ko masuk umah baru. bagusnyaaaa,,, house warming jgn lupa jemput.

eh apsal dgn Tabita ko??
ni ada gak aku google.

March 7, 2013 at 12:45 PM

seronoknya dapat duduk rumah sendiri lieya, alhamdulillah..
akak kalau rezeki nak beli kat putrajaya juga...dah membangunan kan..kan..

anak2 akak pula semua duduk kat seat tengah, belakang kosong..berimpitlah korang he..he..

ais kerim stoberi kurang suka sebab masam sikit, yang lagi satu akak suka...sedapnya

March 7, 2013 at 1:17 PM

bestnyer lieya... memang mewahler duk putrajaya... tang nak tambah lagitu akak setuju gakler... kete tu beso kot...
tahniahler masuk kat RAPI ler pulak.. glamer kawan2 akakni sekarang...

March 7, 2013 at 2:29 PM

selamat menjadi warga kekal putrajaya...:)

wehhhh....masuk majalah!!!! fewitttt...

March 7, 2013 at 2:39 PM

Wah.. Banyak jugak ye perkara yang menggembirakan dekat akak.. Paling best dapat umah sendiri di putrajaya tu la kan.

March 7, 2013 at 3:03 PM

Fuh...mcm2 foto. Tahniah lieya bakal duk umah baru., dari last year mengecek kt hubby suhbpindah umah beso skit, taknaknya.. Huhu. Cantik rumah tu..
Tgk kt fb lieya upload eskrim magnum terus terjah. Try yg strawbery.. Sedap
Nmpk dah lieya makin kurus.. Sangat disiplin yok.. Jeles i. Aku ni pantang jumpa mknan.

March 7, 2013 at 3:57 PM

masa kecik2 anak2 akak mcm anak2 lieya, semua berebut nk dok blakang n bhagian tengah kete kosong...bila dh besar msg2 xmo dok blakang...so yg plg kecik kena mengalah...hehehe....

wah gelemer gitu......

March 7, 2013 at 4:14 PM

rindunya nak p ikea....akak suka meatball n karipap telo dia,kalu p mmg xsah la kalu x beli

sama la akak pun dah stop pakai tabita,byk sgt dok dgr yg x baik pasai tabita ni

March 7, 2013 at 4:37 PM

dah pindah rumah ke lieya duk mana skrg ni lama kan akak x komen...akak dh selamat bersalin anak ke3...

March 7, 2013 at 5:06 PM

maaf lambat singgah, sakit2 KA Ni baru je nak kebah

March 8, 2013 at 11:02 AM

cokolat brownie tu akak dah makan... memang sedap.

March 8, 2013 at 11:03 AM

amboi, keluar majalah tu ... glamour sat kan!
alhamdulillah akhirnya warga tetap putrajaya la ko ye.....pelan2 pindah, siap baru pindah permanent la kan....mesti ko teruja bagai nak rak kan nak hias umah, bestnyaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa
ko kijam la wei, aiskrim tu...len kali sila jgn upload ye

March 8, 2013 at 1:54 PM

Weh bestnyer dh nk dok umah sendiri...

Kureng suka eskrem wall tue psl manis sgt..:-)

March 8, 2013 at 7:57 PM

wah.. cantik umah.. pepun mesti best.. umah dah besar leh tambah anak lagi.. dayyan pun dah bg isyarat dah tue.. nak geng main ball... hehehe

March 8, 2013 at 10:45 PM

eh sama glamor dengan anak2 saya yang masuk magazine mingguan wanita edisi baru ni juga... hehehe

March 8, 2013 at 11:22 PM

wah dh dpt umah baru...yg ni lieya dpt yg diskaun tu ke?..

March 9, 2013 at 6:38 PM

Yeh.dah masuk rumah baru.Alhamdulillah..happy for u lieya.Akak kalau keta breakdown tengah jalan time kita tgh drive pun sure mati akal huhuhu

March 10, 2013 at 9:29 AM

alhamdulillah. murah rezeki lieya sekeluarga utk memiliki rumah idaman. doa2kan sue n family berjaya memiliki rumah idaman dlm masa terdekat ni juga ye.

glamer la lieya dpt masuk magazine. hehehe

* produk kulit yg memutihkan tu, kebanyakannya mmg bahaya. boleh rosakkan sel kulit. so, kena always beware. :)

March 12, 2013 at 2:22 PM

Alhamdulillah,,sudah ada rumah sendrik. Syukur kan?..Tengok anak2 dara Lieya dah besar dah derrang. Bila tengok entry tahun-tahun sebelumnya..kecik lagi..heheh

March 12, 2013 at 10:38 PM

Sgt best dah ada umah sdiri kan kak...amboiii..awalnya cite pasal pencen....skrg muda remaja tang2 lagi sy tgk akak haaa...berapa umur akak? 17? 20? 22? Heeheee.....tabita mmg cpt kesannya kan tp ada kesan tersembunyi...serammmm

March 31, 2013 at 3:30 PM

Post a Comment

jangan malu jangan segan...silalah sila komen...anda akan saya jejaki....

 

Copyright © ~♥~ kembara chynta kami ~♥~. Designed by Whitey Mommy