Tuesday, April 9, 2013

7 april 2013 ~ dayyan sudah 2 tahun!


yeah! seperti yg aku war2kan semalam, ari ni aku up cite kiteorg celebrate besdey dayyan....tahun ni celebrate simple2 jek....pi makan2 pastu potong kek sikit....bash tak buat tahun nie...rase kemalasan...in sha Allah mane tau datang mood nanti bile dah dok umah baru, aku buat bash yeak heheehehe....tu pun kalo rajin le, aku ni kan pemalas bab ngemas2 nieh heheeheheh...mule2 nak pi makan kat tony romas...pastu tukar plan pi makan chilis jek laaa....haa tu le, besdey si anak tapi ikut tekak mak pak hahahahha.....



*
*
*
*
*
*
*
*
*
V


besdey boy tengah khusyuk menconteng lepas tu layan otomen plak...makan hati jek apaknye sebab note die dah jadi hakmilik dayyan hahaahah...mase ni telupa nak bawak ipad....



 kakak pun tgh khusyuk menulis...





mase ni si mia dah bising2 lapo sebenarnye hahaahahah....tak menyabor tgu spegeti die sampai....so tepakse la apaknye memainkan peranan meng'calmdown' kan rase kelaparan die tu....budak sorang ni dasat sikit, kalo lapo boleh meroyan2 hahaha...




si drama king aku! hehehe....minum sambil melalak....kedekut tak kasi aku pegang gelas tu....kite ni risau takut tumpah....melalak2 tak bagi kite pegang....haiihh ringan jek tangan mak ko ni dayyan oiii!!!





nampak tak budak lapooo tgh sangat2 menikmati spegeti bolognise die hahahahah....licin die makan tau!



dayyan mamam macaroni cheese kakak jaja sikit....



aummm!



mak dan apak punye....aku punye new york steak...en laki punye mix plate  kot...alah bantai laa labuuu haahahahaahah



mcm biase la, si mija masih tekulat2 abiskan macaroni cheese die, si mia plak dah licin sepinggan spegeti bolognise die, die bantai lak makan steak apaknyer.....bagus ko mia...tak rugi bawak pi mejelis heheeheheh



anak tikus comey tgh hongges jagung hehhehehe



besdei boy potong kek kat celah dapur jek sebab malas nak hangkut bawak pi depan hahahaahah...sempoi tak sempoi laa kate koooo!!!



nie plak sambut kat umah nenek johor kelmarin....



muke teruja hehehe



khayla tgh rakus memusnahkan kek hahahaah..dayyan dah jerit2 time nie....


ade sikit video aku rakam.....




tu ajek laa simple celebration tuk besdey dayyan....adiah awal2 papa dah bagi kereta besar tu.....selamat hari lahir Muhammad Dayyan Uqail bin Mohd Shah...semoga menjadi anak yg bijak, soleh dan sihat2 selalu yeak....dayyan lah buah hati papa, mama, kak mia n kak mija selamanya....






** alamak, tak lame lagi dah nak puase nie....jom cepat2 kite ganti puase jom! aku ade laa dalam 7 hari nak ganti....






45 celoteh sahabat

hehe..meriahnya besday dayyan...sedap2 semua makanan tu lieya..hehe...

April 9, 2013 at 9:01 AM

untung dayyan papamamamiamija celebrate 2x dgn kek beday dia..hehhe hepi beday dayyan tomei!

April 9, 2013 at 9:06 AM

walo simple besday Dayyan..tetap meriah ditemani Kakak² gojes..mak & apak diva..hehehehe

Kan..dh nak puasa dh..Mujur last year dpt penuh..hehehe..sbb full bf..thn nih x tahu lah..

April 9, 2013 at 9:11 AM

Sedapnya makan2 tu...kak nanti nak open table ngan akak ye...nak kene wat apptmen dl ke?hihihiii

Ieyda dah 2 tahun puasa cukup..

April 9, 2013 at 9:17 AM

ciut jek dayyan... nangis tapi straw dalam mulut nak minum air,, hihihi

April 9, 2013 at 9:20 AM

kejapp je masa dah 2 tahun yee dayyan !
semoga membesar menjadi anak yg soleh ... cerdik dan pandai , aminnn

aduhh x menahan tgk rambut dayyan .. cute dikk , macam cerdikkk gayanyeee .. meriah kek .. acikk sendiri x dpt2 nak makan kek carrot kan tuu ! .. adehhh .. sian acik kan :)

tgk anak2 membesar depan mata , apa lagi yg kita nak selain mereka bahagia .. akak nie dah decide nak berhenti bukan kerana apa , tetapi x daya dah nak tanggung perasaan x ikhlas bekerja , lebih baik undur kerana fikir , ada lagi rejeki dari allah dimana2 .. hanya perlu usaha ..

doakan buat akk lieya .. ;)

April 9, 2013 at 9:25 AM

Happy Birthday Dayyan sayang.. haha comey jek dia potong kek celah2 dapur tu yer.. nanti suh mama buat besday tahun depan kat rumah baru yek..

lama tak jumpa dayyan, makin hensem dengan rambut baru tu.. nanti kita outing lagi la sama2

April 9, 2013 at 9:27 AM

Takde celebrate besar2 pun tetap meriah
Sbb dayyan kesayangan sume org
Ciknad pun dah sayang dayyan ni
Acane? Hihihihi

April 9, 2013 at 9:31 AM

Happy belated bufday wishes dayyan...
Muka malu2 kucing dalam video tue....

April 9, 2013 at 9:40 AM

Amboi kek kat umah nenek johor tu bukan main besar lagi siap ada keta bagai..hehe

April 9, 2013 at 9:50 AM

epi belated besday dayyan..
waaa.. sudah msk 2 thn kamu yer..
kesayangan kakaks ni!!!!

abis x makan jagung sorang2 tu.. heheh
makcik terliur sebenarnya,
kuning menyerlah.. mabeles!

April 9, 2013 at 9:53 AM

Hepi besday dayyan..semoga menjadi pemimpin yg soleh di dunia dan akhirat..Amin..
Hamboi..kecik2 dah dapat kete yea...
nant dah besar kena belikan kete tok papa nyer jgk yea...hihihi~

April 9, 2013 at 10:03 AM

seronoknya makan-makan sambut besday budak ensem ni....
besarnya hadiah dari papa...
balik kg sambut besday dengan atuk nenek seronoknya...

* lieya kak nur cuti posa 9 hari dah ganti 3 hari, hari ni dan semalam posa lagi...kalau bole cepat2 nak habiskan...

April 9, 2013 at 10:15 AM

wah..kek dayyan menariklah..kereta tu auntie boleh tumpang tak?

April 9, 2013 at 10:23 AM

selamat hari lahir dayyan... :)
banyaknya kek dia..

April 9, 2013 at 10:26 AM

happy belated besday dayyan, semoga menjadi anak yg soleh ,berjaya dunia dan akhirat tau.amen

April 9, 2013 at 10:31 AM

Happy Birthday encem boy Dayyan!!!!!!!
syioknya dia 2x celebrate tu....
kelakar tengok dia honges jagung tu sis...
memang buat i gelak kat opis nie...
sampai my opismate tanya "naper kak?"....
kantoi! hehehehe...
dah dewasa nanti minta ferrari lak tau dayyan hahahahahahahahaha....

nikmat tul tgk mia makan tu hehehehe...
memang berbaloi2 kalo bawa dia gi buffet kan sis....

April 9, 2013 at 10:45 AM

ehhhh...waima bday anakkk.. nk mkn kena ikut tekak mak pak. wajib tuh!! heheheh

dayyan kidal ke poms? ni yg bertambah ensem ni.

ehhh sama lah ko.. aku rs pe'el budak2 age derang ni kan. memang x kasi kita pegang gelas. semua nk buat sendiri. menjerit2 if aku tlg pegangkan. Grrrr....

Happy 2nd bday dayyannnnn... semua membesar menjadi anak yg soleh. pls maintain ur pipi k!!

kisses,
hardy & hazry

April 9, 2013 at 11:43 AM

hepi besday dayyan yg comel.. semoga jadik anak yg berjaya dunia akhirat yer.. muaahhh utk dayyan.. :)

April 9, 2013 at 11:51 AM

Amboi.. sampai 2 x ptong kek yeh dayyan.. hehe...

April 9, 2013 at 1:27 PM

Sukalah kakak tengok keletah Dayyan. Org suruh tiup lilin dia buat dek aje. Si kecik baju pink tu dah tak sabar pulak...Meriah kalau ramai anak-anak kecik Lieya - seronok lagi masa di kampung kan - best:)

Dayyan auntie nak sewa ferari Dayyan boleh tak? hihi...

April 9, 2013 at 2:06 PM

Memang drama king lah dak dayyan ni...Cantik kek dayyan yg kat rumah nenek tu...

April 9, 2013 at 2:07 PM

hepi besday dayyan...moga jadi anak yang soleh...aminnn.....makin jambu la auntie tgk dayyan nie.....sure ramai makwe nnti...hehehhe

April 9, 2013 at 2:12 PM

simple tapi best...dayyan encem happy birthday...

April 9, 2013 at 2:59 PM

sedapnya tgk menu2 nya... happy birthday wat dayyan yg comel..

April 9, 2013 at 3:19 PM

cpt betul masa berlalu, dh 2thn yek si dayyan, heppy belated birthday yek dayyan ensem...

mcm budak beso je aku nengok dayyan masa kt chillis tuh, ngn jam tgn sume bagai...

April 9, 2013 at 3:26 PM

Eh!..macam kejap jer dayyan dah 2 tahun..macam masih teringgat2 kek dia yg warna warni dulu kat kedai nasi beriani tu ari..
ok ar dayyan..semoga cepat besar jadi anak yg baik dan membahagiakan hati mama dan papa yer sayang..

April 9, 2013 at 4:37 PM

simple apanya tu pomp..meriah ok!!!

makanan meriah..kek superb..anak2 comel..bapak macho..mak cantik..alhamdulillah :)

aku pun kalo sambut bday anak3 simple je janji kita mengingati dan menghargai ;)

hb dear dayyan..semoga menjd anak yg soleh..in syaa Allah..

pssstttt...dah bole beradik tu hhhhaaaa

April 9, 2013 at 5:01 PM

tu ler lieya akakpun mingguni harijadi atikah .. tak tau nak buat ker idak .. takperler kan kot kita rajin esok2 derlerkan...
ooo dayyan ngan atikah sama bintangler yerk...
selamat hari jadi dayyan...

April 9, 2013 at 5:40 PM

Amboi dayyan makan.. jagung tuh cute laa..

Kek pun sedapnyaa.. :) Keja je dayyan dan 2 tahun..

Still maintain cute jer..

April 9, 2013 at 6:23 PM

Happy birthdy dayan..jadi anak soleh ya. Mengancam btul hadiah dari papa awak, boleh bawa awek sebelah tu. Hehe

April 9, 2013 at 6:40 PM

Haapi birthday dayyan. Kereta putih tu kotor kena basuh sendiri k heheh

April 9, 2013 at 8:27 PM

Selamat ulg thn Dayyan....moga membesar mejadi anak yg cemerlang dunia n akhirat......

April 9, 2013 at 9:57 PM

Simple biasa2 yet satisfy everyone. Best hadiah dayyan.
Aku ada 30 hari lg nk ganti tau.

April 9, 2013 at 11:02 PM

walaupon x buat bash tetap meriah ok... yg penting celebrate brsama family trsayang. 2x lagi potong kek... dapnyerrr kek SR.. trgugat iman aku. tgok steak ko lg lemah longlai rasa badan ni... arghhhh

hepi besday dayyan... jd anak yg terbaik ok... stay cute k!!

April 10, 2013 at 12:28 AM

hepi besday dayyan...
dh bsr dh kita ye...

April 10, 2013 at 7:30 AM

happy birthday dayyan. semoga dipanjangkan umur dan dimurahkan rezeki. jgn nakal2 tau. dah besar nnt jaga kakak2 :)

April 10, 2013 at 9:17 AM

Happy Bufday Dayyann!! moga terus menjadi hero pujaan hati Mama, Papa dan kakak2 okehh!

Amboi.. walopon tak buat bash tapi tetap meriah nko! Potong kek pun sampai 2 kali tuu.. hadiah pun kemain besor tahun niii!! hihihih

Dayyan cukup tak hadiah tuu..? kalau tak cukup bleh la order ngan Mama & Papa... order 'adik' satu!! hik hik hik!!!

April 10, 2013 at 9:20 AM

Sebaya dengan anak MQ la beza tahun je..
hehehe.. Happy besday dayyan... Lieya dah potong rambut dayyan ae?hensem la..kelakar bab nak pegang gelas sndri tu..sama je dgn anak MQ tau.. bukan kita nak ambil pun, kite riso tumpah ke ape..tapi die punye melalak mcm kene cubit je.. bila pujuk punyalah susah.. nasib kt luar...;D

April 10, 2013 at 11:14 AM

dayyan dah 2 tahun....yeayyy...
semoga dayyan membesar dgn sihat...amin..

aku dah lama giler x mkn chilli's nok...huhu...

April 10, 2013 at 11:27 AM

ko 7 hari... aku ni...








lagi 28 hari... jom pitam ngan aku!

April 10, 2013 at 11:37 AM

Selamat hari lahir dayyan...
cepat je masa berlalu kan...

April 10, 2013 at 12:12 PM

Happy birthday Dayyan...

Menu mak bapaknye jugak yg sedap.. hehe :)

April 10, 2013 at 10:06 PM

Gambar dayyan makan gayung tu yang menarik kak. Hehe.. Serius comel.

April 10, 2013 at 10:49 PM

alolooo dah busat yer dak encem ni...appy bedayyy to dayyan.... meh kiss sket...auwww
wah dpt adiah kete spot lg...hehe

April 11, 2013 at 8:27 AM

Post a Comment

jangan malu jangan segan...silalah sila komen...anda akan saya jejaki....

 

Copyright © ~♥~ kembara chynta kami ~♥~. Designed by Whitey Mommy