Thursday, April 11, 2013

thursday ~ random photos


heluuuuuuuuuuuuuuw!....salam kamis....salam cium tangan sikit hehehe.....jom layan entry random photos yg ado tuk arinie.....meh! meh!...



*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
V



  • muke bengang kene marah sebab aku suh kemas mainan balik hahaahaha....ni baru sikit mainan die kat luar...lagi 3 bakul aku sorok dlm stor....alaa mainan warisan turun temurun dari akak2nyer.....




  • nasib ko le anak2 dpt mak mengong gini....hehehe aku diri atas katil, pastu suh dieorg buat aksi spontan tuk aku snap....haahahah....takde keje sungguh mak korang nieh!


  • pekena roti canai kat wadihana bangi nun...sekeping rm3.90 uolsss!! tapi bile ko tgk portion yg sampai dan rase kuah kari die mmg no regrets laa dgn harga tuh....sebab tula wadihana ni sentiase full....ni wadihana kat belakang tau bukan kat depan...wadihana sebelah iceroom tu takde roti2 canai ni, just western jek ade....



  • tekejut aku budak ni boleh makan sekeping licin die sorang roti canai wadihana nih, aku pun tak abis makan....ishh mia skrang kalo makan nasi dah standard mcm org tua kooo...lauk sedap sikit siap le due senduk penuh nasi siap tambah lagi....siap ko mia, sikit mase lagi mmg mak ko ni jadi trainer kurus ko laaa...satu hari 100 latih tubi aku suruh buat kang hahaahahah



  • sian enggang nie...dah le gatal...birah plak tu hahaahahh


  • atuk ngan cucu tgh main tumbling monkey....tgk la tu si mia awal2 dah kumpul monkey belambak2 hahahahaah....


  •  kat opis aku skrang mmg acara wajib berpotluck tiap bulan....ni bulan2 lepas...temanye nasi lemak....bawak sorang sikit, kumpul2 jadi banyak hah...syok makan ramai2...mase ni aku bawak keropok yg dlm tong besar tu hah heheeheheh

  • ni pun same gak...potluck bulan nie..temanye nasi putih dan lauk2...mcm2 lauk ade atas meja....mase ni aku bawak periuk nasi ngan carrot cake...




  • kenangan comey mase pi hongkong disneyland....auww!!



  • omg!! drooling tgk menu peberet nieh...salmonnnnn salmooonnn...brrrrrr!!



  • ekceli ni mase makan kat restoren jepun miyagi kat bangi nun....percaye tak, aku suke gile makan salmon...tapi salmon mentah! salmon masak aku tak suke.....kene pindah jepun aku ni hahaahahaah..dasar!!



hokey abis dah...tepuk tangan 10 kali! lompat bintang patploh kali! (mampus peranakan jatuh hahaahah)



video si dayyan dok menghello2!



update : ramai plak tanye pasal rak tu....fb akak yg jual tu "sweetqaseeh collection" cer search.....harga mcm lieya beli ni jenis disney so RM180++ ..amik dua ketul dpt le kurang....akak ni dok kat seri kembangan so boleh le cod area situ...kalo pos tambah rm20..no phone die 0133843178




**tarikh mengundi dah tau...5 mei...yeah! siap sedia balik kg utk mengundi...ohoii nape laaa aku tak ingat nak tukar tempat mengundi kat putrajaya....lepas ni kene tukar le...





45 celoteh sahabat

dulu aku suker salmon, skang ni salmon mentah tak leh nak telan, yg masak ok lagi....

April 11, 2013 at 9:09 AM

byk menan dayyan...penuh bilik...hehe...
suka tgk lieya ratah salmon gitu jer... akak tak mampu nak telan dik nonnn...haha

April 11, 2013 at 9:12 AM

lieya beli tmpt letak mainan dayyan tu kt mane? ingat nak beli la utk si bambam tu, mainan dia klau letak dlm bakul, abis disepahkan selambak2nya. mummy n kakak nya jugak nak kena kemas. cantik bilik2 anak lieya, nnt kalau dh ada rumah sendiri, mmg nak hias cantik. esp bilik anak dara sorg tu. hehehehe. pandai anak dara lieya makan bnyk kan, c kakak tu makan sikit je, tu yg badan kurus je. tp kena control jugak tau pemakanan anak2

April 11, 2013 at 9:17 AM

syomel muka dayyan yang kena dera kemas menan tu,,, hihi

tak pernah makan salmon,, sedap ke Lieya? nak try gak la nti,, hihi

April 11, 2013 at 9:26 AM

si mia tu badan dia mesti gebu2 mcm anak aku mimi..

aku suka tgk muka dayyan..pasrah je kena amik pic..hehehe..

lieya..aku tak dapek mengundi..aku kat jogja masa tu..huwaaaaaa...

April 11, 2013 at 9:31 AM

Tulah kita pun baru nak tanya kat mana beli tempat letak mainan2 tu nampak cantik dan kemas...Comel pulak si dayyan dok hello2 tu kan..hehe

April 11, 2013 at 9:34 AM

kami pon suka mkn kt wadihana..tp menu tgh hri lah..pgi nya lum pnh try..kena try jgk ni..hehehe

kagum dgn mu sbb leh mkn salmon mentah..kita salmon dh msak pon rsa tkleh nk telan..tp selalu msak bubur danish buh salmon..sng tkyah serabut dgn tulang..hehe

April 11, 2013 at 9:35 AM

suka tgk pic2 lieya... gelagat anak2...lieya pun cantik..

April 11, 2013 at 9:36 AM

Walau apapun kan Lieya kakak memang senyum panjanglah tengok Dayyan tu. Bila dia besar tengok semua ini pun mesti dia ketawa. Semua kena di"hello"kan dia... si kakak/papa pulak buat tak tahu dia mana kisah - happy memanjang Dayyan nie:)

April 11, 2013 at 9:37 AM

sedapnya salmon!! aku suka both..msak n xmsak..dasar tekak apa tah kn.hahaha

April 11, 2013 at 9:45 AM

Ooo lieyaaaa...!!!
Patut la dayyan skrg jadi mat otomen
Sbb maknya suke makanan jepunnn ek???!!
Hahahaha!
Dh turun kat anak :)
Mia tu x lama lg kene diet atkins la pulak
Ciknad pun xtau mende diet atkins tu
klu mia berjaya, ciknad folooo
Heheheh... :)

April 11, 2013 at 9:46 AM

kak lieya, nice je bilik menan miamijadayyan tu...nanti nk tiru akak punya deco2 lah...

teruja ni nka lik kg lg......ieyda ngundi kat kelate...bestnya

April 11, 2013 at 9:46 AM

haah akak suka tengok selera mia, mmg makan sungguh2.. badan pun dah chubby.. ala lieya, nanti dia besar sikit, pandai le tu jaga badan, dun wori. hehehe

bila time diet, ni masa paling stress bila ada jamuan kan.. tp macam kita ni dah boleh cuit sikit2 dah karbo, sebab dah hampir dapat berat ideal, so no hal la.. tp kene pada2 gak la kan.

akak pun lupa tukar pat mengundi, tahun depan nak setat tukar la. heheh

April 11, 2013 at 9:46 AM

tak lalu nk mkn salmon mentah :)

April 11, 2013 at 9:59 AM

fuh..boleh tahan harga roti canai wadihana..tp kalo sedap, kuah sedap mmg berbaloi2..

April 11, 2013 at 9:59 AM

lieya: heheh dah habis baca.. senin ni update lagi yer..

April 11, 2013 at 10:09 AM

Kak ton suka hari khamis sbb....mlm jumaat,ehh!haha..
Suka nau n3 random photos hg ni lieya oii,leh layan mcm2 gambaq

April 11, 2013 at 10:50 AM

biar selera makan lieya.. bg apa pun tak kesah.. anak2 payah nak makan.. memilih...

tarikh mengundi dah tau lieya.. tapi jatuh hari besar adik bongsu akak pulak.. hadoi... caner nak lari2 g mengundi ni.. paling risau org payah nak datang kenduri...

April 11, 2013 at 11:03 AM

ehm puas hati tengok gambar yang pertama dan keduatu.. suka tengok susun atur dalam biliktu.. warna warni..
mahal gak roti canainyer tapi kalau sedap akak redha...
salmontu memang sangat sedap yerk lieya.. akakpun suka...
alamak mengundi kat kampung.. akak lak nyesal ngundi kat sini sebab tak dapat balik kampung... ha.. ha..

April 11, 2013 at 11:25 AM

roti canai RM3.90? pengsan! hahaha...Kuah kari dia ada isi tak?

Atuk cool! main2 game dgn cucu...hahaha

Kat opis awak ada kerja kosong lagi tak? nak apply jadi rakan sekerja la...sebab boleh join makan makan makan makan...bahahaha

April 11, 2013 at 11:37 AM

As Salam. Leya, mana nak cari rak penyimpan maina rona pink tuh ya? terbekenan plk. brapa reganya ya? huhuuhu
TQ

April 11, 2013 at 11:46 AM

kak, cantik la rak mainan dayyan n mia mija tu... nanti dah ada anak bru nak tnya akak beli kat mana... hehehe...

April 11, 2013 at 11:47 AM

Dah agak dah sure Miyagi..baru p makan hari tu..nyum2 salmon dia dap2nye

April 11, 2013 at 11:48 AM

patut lah semangat Mia..sakan makan..
Siap Mia kalo mama dh jd trainer sok.. :P

April 11, 2013 at 12:11 PM

aku x reti makan makanan jepun nok..maklumlah, aku tekak org jawa...hahaha...

cantik bilik anak2 dara ko nok...serba pink...

aku terliur tgk roti canai besar ko tu nok...mesti puas makan..

April 11, 2013 at 12:22 PM

muka bengang tapi cam ilek2 jer tu...
kemain lawo bilek anak dara...segalanyer pin sama ngan sara...
mia kemain lagi makan tu siap nganga2 tu senang boleh makan banyak sikit hehe
seronok nengok atok layan cucu sambil main2 mesti seronok sara n uwais tak der atok...jadi main2 ngan opah n nenek jerla...

patutla kurus murus rupanyer suka melompat lia ni haha...

April 11, 2013 at 12:30 PM

sama la lieya.. lupa nak tukar tempat mengundi aritu.. sedih ni.. kena balik kg sorang2.. naik bas ler jawabnya.. huk huk..

April 11, 2013 at 1:16 PM

sama la suka je suh anak posing pastu sibuk je nak amik gambar anak-anak.. huhu... suka tgk menu potluck.. meriah...

April 11, 2013 at 1:24 PM

tersusun mainan anak-anak lieya, rajin mengemas...
kalau anak akak tinggal macam tuh saja..sebab tu semua mainan kena masuk dalam beg dan kunci...

mahalnya roti canainya lieya..tapi licin

seronoknya acara makan-makan ni...

akak mengundi kat kawasan rumah, lega...

April 11, 2013 at 1:24 PM

ohoiiiiiiiiiiiiii jauh la kena ngundi
ko ni mmg gila salmon la wei, aku kan kalau kuar makan, nampak salmon bagai sure teringat kat ko yang gila salmon

April 11, 2013 at 1:41 PM

ari khamis punya gmbar kompom ...x tahu nak komen pasal apa...tp pasal roti canai tu nampak memang sedapp...x pernah lagi mkn kat sana...bangi skrg nie ramai betul org kann...

potluck tu memang best...1 opiss 1 kapla...x berkira syokk kann...jelesnyerr laaa haiiii...

April 11, 2013 at 2:25 PM

kak... bila la dapat jumpa akak kat area bangi nie haaa...

kan...
salmon mentah lg sedap...
yang dah masak tu rase dea amatlah pelik...

April 11, 2013 at 3:20 PM

yg plg akak fokus tgk potluck yg sedap tu...hehehe....
pic lain pn very nice....xsabar nk ke disnyland bln Dis nnti.....

April 11, 2013 at 4:43 PM

Tgk potluck tuh..makanan sedap2nya.. :)

Cantik bilik anak dara tuh kemas jerk.. pandai lieya deco2 yer.. :)

Suka tgk mia makan..berselera jek dia..yer.. tuh yg dah semangat tuh.. :)

April 11, 2013 at 4:59 PM

wahahahhaa.. nko kan saje je kann.. aku lom abes pantang dah makin panjang list makanan nak sambar lepas pantang ni wehhhhh. Miyagi tu pun memember ofis aku kata sedappp... harus ku cari nanntiiii!!!

Rajin nyer bebudak ofis nko berpotluckk! bagus laa.. sambil mengeratkan silaturahim makan air tangan memember ofis sambill...... mengetatkan perutt!! kikikiki

kemain tersusun mainan2 anak2 nko Lieya... kat umah aku ni penyudahnya semua bibik simpan dalam storrrrrr.. last2 si Dhiya pun dok pungut main pinggan kat dapurr.. sabor je laaa

April 11, 2013 at 5:09 PM

geramnya tengok gelagat dayyan ni...hihi..
lieya js nk tanya rak tu lieya beli mana ekk..
cam berkenan plak...hihi

April 11, 2013 at 8:14 PM

yg plg aku npk tentulah mknn potluck ko tu hhheee...wehhhhh smya sedap2 kan..

mia ni tgh selera makan tu..kalo tak control mmg naik la badan tp takpe tetap comel unty tgk :)

toys anak2 ko kemain tersusun..kalo umah aku dah mcm puting beliung..mmg jd tarzan je aku tiap2 ari

April 11, 2013 at 9:30 PM

Bagus potluck mcmni. Meriah dgn mknan.

April 11, 2013 at 10:20 PM

haha..lieya same cam lya..sanggup buat apa sje smata-mata nk snap pic ank.. kdg2 tsenyum sorang.. haha...

April 12, 2013 at 2:18 AM

seronok lyn random photos ko, syok la nengok ko nyer menan buh kt rak2 gitu, tersusun je... ni aiyan nyer menan aku buh kt dlm kotak beso, sekali dia sepahkn nngis...

berselera btl mia mkn, aku lak yg terliur...
ko mmg dh mcm org jepun telan salmon mentah je kejenyer hehehe...
syok tul lah nengok korang bt pot luck, kt opis nih selalu gk bt tp tak lah sebuln sekali cam ko, kadang tu ramai takmo join bwk makanan tp join mkn je heheheh

April 12, 2013 at 7:39 AM

dik suke akak tgk bilik anak2 koo ..
kemas
teratur
dan cantik

tu menandakan ko seorang yg pengemas ! ... bagus macam tuu , elok utk anak2 perhati .. insyaallah mereka nanti macam ko !

paling x menahan tgk muke ko last tuu ..
awat ko nahan x lalu ke ..
ko nahan sbb lapoor sgt dah muahhahha

seyess aku tgk menu tuu kembang tekak dik
ishhh melayu sungguh akak nie ! ;))

April 12, 2013 at 10:09 AM

muahahaa.. sempat lg jatuh peranakan tu.. hihi.klakorla.

April 12, 2013 at 11:37 AM

Suka betul tengok permainan anak anak lieya ni...tersusun kemas jek. Pandai lieya latih diaorg yek ...

April 12, 2013 at 3:25 PM

hi hi hi...
kenalan event datang bertandang sini pulak..

sofea rindula kat kak miamija..

lieya nnti nak gambar kita hari tu. azi lupa nak snap hari tu...

April 12, 2013 at 9:39 PM

assalamualaikum...

sori kacau liya...nak tanya rak yang letak mainan budak-budak warna hijau ngan pink tu beli kt ner...cantik ler pula

April 17, 2013 at 1:18 PM

Post a Comment

jangan malu jangan segan...silalah sila komen...anda akan saya jejaki....

 

Copyright © ~♥~ kembara chynta kami ~♥~. Designed by Whitey Mommy