Tuesday, April 30, 2013

dayyan dan ultraman nye....

"yeay!! esok cuti wey hahaha....laju jek ko lieyalatif kan bab2 cuti nie"


dulu2...idup aku dikelilingi ngan pinky2..barbie2...hello kitty ngan lain2 gugurl punye toys n barang2...bile ade dayyan ni sikit2 dah penoh umah ngan mainan boboi....hehehe suke aku ....dulu aku suke tgk anak kawan aku ni main ultraman die...koleksi die banyak...tiap2 pagi sure die bariskan ultraman2 die...aku penah tedetik dlm hati 'bestnye kalo dayyan mcm nie' hehehe....tup2 yes! dayyan skrang salah sorang feminat ultraman....die lagi minat ultraman compare dgn katun2 lain....tiap pagi bangun2 celik mate nak momen...sambil makan nak tgk momen....sebelum tdo pun nak momen....parah dah budak ni hahaha...tapi skrang aku dah limit kan sikit aktiviti die tgk momen die, takut die leka nanti....umur gini dah kene start ajar ABC 123 ngan alif ba ta...


*
*
*
*
*
*
*
*
V


 gigih apaknye mencari toys otomen kat toyrus....tapi disebabkan skrang bukan musim lagi dah cite otomen ni so tak byk yg ade...impian apaknye nak kumpul dari susur galur otomen yg dolu2 sampai laa cucu cicit die skrang....aku lagi prefer cari kat toyrus punye sebab die bukan jenis yg sendi2...kalo yg sendi tu cepat no tercabut la patah la...tak berbaloi...



haaa ko hado? makan sambil di kawal bodyguard hahaha...bodyguard dari jepun lak tu ekekekeke



gini la dayyan skrang...kalo kiteorg nak kuar  pi mane2 wajib die pilih dulu otomen mane yg die rase nak bawak....jenuh menunggu die buat pilihan...ops sesat plak ade sekor power rangers kat situ heheeheheh..dah le suke susun otomen dekat2 ngan pinggan die..bile otomen tu jatuh tekena pinggan, die yg over mengamuk2 ahahahaha



 baru bangun ni...tak mandi lagi ...sebok nak ngadap otomen die...dayyan panggil otomen ni momen tau...tak reti sebut full lagi hehehe



tapi jarang dayyan layan kat pc apaknye..sebab apaknye tak kasi sibuk nak buat assignment....sekali sekale boleh lah....



so bile makan kat luar mmg senang le keje kiteorg nak bagi die senyap...bukak cite otomen ajek dpt le kami makan ngan amannye hehehe...




haaa tgk ni ...kegigihan seorang bapak..sanggup order otomen2 dari jepun sane hah heheheeh kebetulan kawan die buat master kat sane....hope ade laa rezeki dayyan....eh rezeki apaknye nak hepi kan anak bujang die heheheeheh....


itu saje kisah dayyan dan ultraman nye....semoga dayyan hidup bahagia dengan ultraman2 belaannye....yeay! happy ending heheehehehe


** ni keek aku yg ada kaitan dayyan ngan otomennye....semua aku copy masuk blog...enjoy!!







36 celoteh sahabat

koleksi altraman... hehe

April 30, 2013 at 9:22 AM

sama cam irfan...dari kecil hingga umur dia skrg 5 tahun, memang gila benar ngan otomen...sampai abah dia belikan senarai sekali ngan gambar otomen dari mula smpai lah ke otomen generasi skrg....hihihii

April 30, 2013 at 9:25 AM

lepaih ni papa dayyan kena cari lemarila simpan otomen... lemari kaca... buat simpan koleksi..

April 30, 2013 at 9:27 AM

amboi2 dia, skrg dh jd pengumpul tegar otomen yek... yg tak tahan siap susun2 kt tp pinggan time nk mkn tuh...

geram aku nengok si dayyan pakai topi tu lah, aiyan skrg dh takmo pakai topi, sejak rambut dh panjang nih..nyampah tau

April 30, 2013 at 9:32 AM

ish...bkn dayyan je kak...tu anak buah nieyl yg 3 tahun tuh...ari2 aje atomen..atomen...klu nak kasi senyap senang aje...kasi je tgk atomen tuh..smpai tertidur..hehehe~

April 30, 2013 at 9:39 AM

hahah betul2, kalau anak lelaki, mmg otomen ni wajib ada.. zaman farhan dah pun berlalu. mmg pening cari otomen ni. mesti cari kat TRU. sekor2 bukannya murah kan. akak pun kalau cari mesti yang dari getah supaya tak mudah patah (yg mcm lieya cakap la ada sendi2 tu).. nanti dah besar sikit mesti dayyan giler CARS plak. hehehe

April 30, 2013 at 9:45 AM

hah..sanggup apaknya menghorder otomen dr negara asal..anak bujang sorang..

eh!!bukan mama pernah kata umur 3series nak tbh sowang lagi k?hehehhehe

April 30, 2013 at 9:49 AM

kau.... ada dekat seratos anak banak dia... order je semua beb, puas hati... hehehe

April 30, 2013 at 9:49 AM

otomen : dayyan, sila abiskan mknn awak,, kalau tak nti otomen fire,, hihihi

dayyan : mama,, tolong,, otomen nak fire dayyan... T_T

April 30, 2013 at 9:50 AM

bagus jgk ni beli ultraman tkde sendi.. takde la dia patah2 kan...

April 30, 2013 at 10:00 AM

Peminat nombor satu :)

April 30, 2013 at 10:19 AM

byknya koleksi otomen dayyan... nnt leh panggil "ayyan momen" lak yer...hehe...comel

April 30, 2013 at 10:23 AM

Puas kakak tengok Dayyan montel dgn momen dia:) Tengok keek yg banyak laagi seronok sebab tengok gelagat dan keletah Dayyan buat kakak senyum Lieya...

April 30, 2013 at 10:34 AM

pandai je tgk momen tu diam2 dgn headphone kt tinge..
Anak MQ pulak skrg sibuk la nak jadi princess..
fanatic sgt dgn color pinkkk die tu..
semua nak pink..

April 30, 2013 at 10:51 AM

addicted nya dia dgn momen ye :)

nampak boboy sket kan..hadi dulu suka jugak tgk citer otomen ni tp bukan pengumpul patung2 otomen..jarang belikn pun..

dia lebih kpd benda2 fiksyen sket hhhheee..

elok plak si dayyan menjaga otomen2 ni..kalo anak3 aku rasanya dah patah liuk dah hhhuuuuuuuuuuuu

April 30, 2013 at 11:03 AM

anak zee yang sulung pon cam gini time baby dulu,skang besar dah kurang skit..baju pon nak pakai baju otomen jerk tiap-tiap hari...

si dayyan otomen cute ler..geram nengok..

April 30, 2013 at 11:05 AM

wah..kemain lagi dayyan eh..nti kalau ada raksasa menyerang bolehlah mintak tolong momen dayyan..hihihi..

April 30, 2013 at 11:08 AM

lieya, kalau kuar jenjalan mesti bawa yup..
alahai comelnya, penuh momen dayyan kat meja..

akak kan lieya walau ada 4 hero, bab beli mainan ni memang kurang sikit...

April 30, 2013 at 11:15 AM

comey dayyan nie ngn kolisi momen dia...bambam sgt!!!

April 30, 2013 at 11:34 AM

sama mcm fizri jgk la kekdahnya..peminat otomen......tapi fizri banyak pengasuh dia yang belikan.......berlambak kt umah tue ha.......kalau yang jenis takder sendi tue tahan sikit kan.....tak lah cepat rosak.....heheh..nak carik jgk la yang jenis tue...heheheh

April 30, 2013 at 11:37 AM

wahhh.. berderet2 bila disusun...

April 30, 2013 at 11:37 AM

dayyan ni sama macam abang uwais suka ultraman...abang uwais ultraman nyer kemain banyak siap semua ultraman dier tau namernyer....tapi biler dah besar ni kurang sikit...kalo dulu nak tdo pun peluk ultraman...

April 30, 2013 at 11:55 AM

anak bujang saya umo 8 tahun pun ada koleksi otomen yg xde sendi tu..ada 11 otomen 2 raksasa
tapi skrg minat kamen rider/mask rider pulak..tgh ngumpul tu..dan paling x tahan skrg aim nak beli tali pinggangnya..regenya mak oii..
untung bebudak skrg..

April 30, 2013 at 11:59 AM

Sama la ngan Aiman..rasanya nm adik badik otomen tu semua dia ingat. cer ty nm dia... huuu sede

April 30, 2013 at 12:15 PM

Itu la pengorbanan seorg papa...
Sanggup mintk kawan belikan direct trus dr jepun
:)
Dayyan nnt dh besar selamatkan dunia jugak cam otomen tau! Hehehehe

April 30, 2013 at 12:41 PM

Dulu saya pun suka jugak tgk ultraman ni.. kih3.. Tapi tkda la nak kumpulkan.

April 30, 2013 at 12:46 PM

mmg semangat apak ko cari kaum kerabat momen ko dayyan... siap order kat jopun hah

April 30, 2013 at 12:48 PM

amboiii..mmg minat sungguh yer ngan otomen...hehe..tekun betul dia tgk crite otomen.siap bawak bodyguard lagi..hehehe

April 30, 2013 at 12:49 PM

hahhaha kiutnya MOMEN!!

hardy now takmau benda lain ko.. nk udiiiii dia je.
ni aku dok cari cara nk dwload citer TS masuk hp or ipad ni.

April 30, 2013 at 1:35 PM

peminat tegar otomen rupanya Dayyan nie...

gigih n kusyuk tgk dia layan ceta otomen tu..hehehe

April 30, 2013 at 3:32 PM

Comeiii aaar dayyan ngan otomen dia . Tekun betul memilih otomen ek. Cantik lah stail tudung hana tajima lieya tu...suke

April 30, 2013 at 4:14 PM

comey dayyan... syok betul dia ngan momen eh... peminat tegar nie.. ikutkn aje lah budak2kan.. bg dia diam.. senang..

May 1, 2013 at 7:17 AM

wah dayyan dh mula wat koleksi otomen ye.....bagus3X...abg farouk pulak suka "hot wheels" byk dh dia kumpul ttp yg over si ayah la...pntang ot ada je yg diangkut utk abg farouk...khi.khi.khi.....

May 1, 2013 at 9:15 AM

Untung ooo kecik2 dah ada body guard hihihi otomen lagi.Gigih papa ko Dayyan mencari keterunan otomen untuk anak bujang tersayang..nanti dah dapat anak beranak otomen dari sana jangan lupa share tau

May 1, 2013 at 9:48 AM

ini baru betoi2..hobi ni...hihi
js tak dpt nk tengok keek lum adoo lagik...
dayyan nk satu otomen wat teman makcik takut memalam...hehe

May 1, 2013 at 8:09 PM

otomen dia ... jenuh bawak merata yerk.. kalau dia tak sepahkan takper lieya.. kot kena kat kaki kita s akit gak tu..

May 2, 2013 at 10:44 AM

Post a Comment

jangan malu jangan segan...silalah sila komen...anda akan saya jejaki....

 

Copyright © ~♥~ kembara chynta kami ~♥~. Designed by Whitey Mommy