Tuesday, October 21, 2008

2nd day di Penang

Laporan hari ke 2 : 19 okt 2008

Hai...berjumpe saye lagi lieya latif dalam jalan jalan cari makan di Penang...cewah!!! he he he he....ari kedue kami tak le kemane2 sangat.....pagi jek kuar gi jalan2 cari bekfest kat sini....gi cari gurney drive jugak konon2 nanti senang nak kesane....ramai ckp pasembur ngan char kuew tiow kat gurney drive sedap2.....

kami yg dah ready nak kuar cari bekfes..


persiaran gurney...



pas tu...balik bilik...mandi2 n tdo he he he tghari tu hubby dah start busy sebab peserta kursus dah stard check in.....hari ke 2 lieya ngan budak2 makan nasi goreng ayam tak pedas...perut asek memulas2 jek akibat pekena nasi kandar n nasi beriani line clear semalam.....he he he he perut tekejut kot.....takpe2...lame2 nanti biase le perut nie....

mia n mija bantai tdo...

kiteorg pekene nasi goreng kicap jek....perut meragam wooo...

pastu kaco papa buat keje plak.....mase ni papa tgh sibuk prepare talk die malam nanti...

yg ni plak gambar mak n kanak2 rebina main lompat atas katil....he he he

malam plak kami keluar jalan-jalan cari makan lagi...pekene sup hameed (famos gak kat penang ni)...pekene sup ekor ngan sup perut (sebenarnye yg sedap sup urat die...tapi tu le pergi waktu malam sure dah abis...takpe2..sok2 boleh try lagi)...

okey laaa....tu ajek laporan ari kedua di sini (tak sabar nak gi night market mlm ni).....okie....daaaa

18 celoteh sahabat

nak ikut! nak ikut! ala akak suka sangat pergi night market.. best tau.. cd2 murah, baju murah, pendek kata semua murah!!

amboi mak dare ni, kemain terlompat2 sakan.. mesti makan hati jer si shah tu ngambik gambar tengah lompat2 tu kan. hahahaha

kat penang ni memang makanan sedap2 tapi kena tau tempat la.. kalau tak sesia jer kan.. psst akak tak makan sup perut + sup urat. hehehe

lieya, tak de ker sesi mandi laut ni??

October 21, 2008 at 4:33 PM

amboi.... kak lieya... x hengat punya jln2...best arrr... dah lama x p penang.. last nandungkan adriana... hehehe... syoknyer tgk... suka jln2 kat area batu ferringhi waktu malam...
hmm sakan lompat.. termasuk mama nyer.. heheheh.. syok sgt kot klatil dia... whakakaka....

October 21, 2008 at 4:39 PM

wow..aksi melompat lg..hehehe..syoknya.. best la baca laporan ko..hepi jek..tetiba rasa nak bcuti gak..uhuk....

October 21, 2008 at 4:57 PM

mak aih...giler happy tu..sampai lompat2 atas katil..leh la korang geng dgn Chem..gemar bergonceng atas katil..hahahahahaha

aku pun dah mcm rasa nak kena 'berholiday' ni!! harusss tggu lepas oditttt la gamaknye...

October 21, 2008 at 5:54 PM

hahaha..rajin papa dok mengsnap pic kanak2 ribena melompat2 atas katil tu...

sup tu sedap kan? pastu cicah ngan roti benggali. perghhhhh...

October 21, 2008 at 10:21 PM

wah p ikut hubby outstasen ek lieya..smbl menyelam minum air kan..yg tu apasal plak dok lompat2 atas katil..ni lah mama yg happy go lucky..
re: niza mmglah dh slim tp tang perut tu xdpt blk size asal daaaa..ada muncitt sket..hahahah..

October 21, 2008 at 10:47 PM

salam...amboi bestnya dapat jumpa lieya kat penang nie....tapi tak sempatlah nak borak2 panjang..yang penting jgn lupa masukkan gambar kita dalam blog nie tau...hehehe..mmg bestlah borak2 dgn lieya...rasa mcm sekejap sgt kita jumpa...
nanti kalau dtg penang lagi jangan lupa bagitau...k..semoga persahabatan kita kan berkekalan...

October 22, 2008 at 10:27 AM

nie dah sampai melompat2 atas katil tu dah tahap mengeletis....tak tahan tgk sup tu lieya....tapi aku nie hati2 gak klu nak mkn kat restoren...

October 22, 2008 at 12:02 PM

best nye jalan2 cari makan kat penang...lama dah tak ke penang sejak sekolah...

mmg sedap makanan kat penang ni...rindu pulak nak makan nasi kandar penang ni...

seronok betul melompat2 atas katil tu...dgn mak2 nye sekali melompat...

October 22, 2008 at 12:04 PM

lieya, ko lompat ataih katil tu mmg nmpk cam kanak-kanak ribena tau..
kalo aku yg lompat confirm patah katil tu ..hahaha..
Syedaaappnya tgk sup tu..bergenang-genang minyak dia..tu yg sodap kann..yummm..bak mai sket..hihi

October 22, 2008 at 2:05 PM

dah de penang
mai le r singgah umah kami!
x jauh je dr jetty

October 22, 2008 at 2:21 PM

wah gi soti2 malaysia yerk... bestnyer......

dah lama tak gi batu feringhi..tahun lepas kot haku kesana.....

lieya haku pon nak buat blog nie.. tulunnn yer...

October 22, 2008 at 6:01 PM

lieya kat penang lagi ker..sampi bl?kol azie k....azie send no kat email

October 23, 2008 at 9:55 AM

salam lieya...
wah.. kat penang skrg nih.. bestnyer cuti2.. makan2.. teringat nostalgia dulu2.. selalu gak ikut hubby outstation.. smpai hero2 tuh kemaruk tido hotel.. sedapnyer sup tuh.. terliur...

October 23, 2008 at 11:16 AM

jelesnya tgk entry ko ni lieya...dah lama xp penang..terasa cam nk terus terbang ke sana..kakakakaa..kemain lagi berlompat2 bagai..saje je suh org jeles tau...best tak naik feri tuh?
xpernah lagi merasa..asik2 ikut jambatan jerk..dah keje ke lom arini?

October 23, 2008 at 12:07 PM

tingginya mak dara ni lompat...

October 23, 2008 at 2:52 PM

dah balik ke belum dr penang lieya..? seronokkan ke sana? lepas hajat semua nak cari barang kat penang? mesti manyak soping nie..

October 23, 2008 at 4:07 PM

Lieya pregnant lagik ek??
Lieya nape x update fp dah....?

November 5, 2008 at 9:23 AM

Post a Comment

jangan malu jangan segan...silalah sila komen...anda akan saya jejaki....

 

Copyright © ~♥~ kembara chynta kami ~♥~. Designed by Whitey Mommy