Wednesday, October 8, 2008

Hari Raye Kami

pergh....beratnye muntot nak bangun pagi nie....yele dah sedap coti lame kat umah....ari ni plak kene bangun gi keje....ikut nak sambung tdo jek...dah le laki den tak keje....kamis baru start keje....ikut plan lieya pun nak naik kamis...tapi tak boleh sebab sayang plak cuti sehari ...nanti tak lame lagi nak gi coti2 malaysia....kat mane tu...tunggguuuuuuu!!!!!!!!!.....he he he he

nak tgk tak gambar raye kami.....jom layan.......tak larat nak upload byk2...nak tgk byk gambar lagi...gi tgk fotopages lieya yeak...tapi masih dlm proses edit pic lagi....he he hehe
thanks papa, tahun ni bagi duit raye lagi....he he he he
nie leee keluarga lieya di Johor......tahun depan bertambah lagi sorang.... insyaallah adik lieya nak kawin raye cine nie....
nie plak gambar sesi bermaafan ngan mak n abah....si mia n mija pun ikut same nak bersalam....h ehe he he ops!! anak dare aku pakai rambut palsu youuu di hari raye!!!....




pas bermaafan kami ke rumah atuk lieya kat sebelah umah jek....

mia wif mak teh.....rambut palsu tu mak teh le punye keje..konon nak same cam rambut die....
haaaa...mija laa org paling hepi kalo raye....keje die asek makan jek....kalo gi umah org tu semua kuih die try....korek yg cokelat2nye jek....biskutnye tak lieya...papanye yg tukang makan....
pastu kami ke kluang ...umah adik beradik sebelah abah lieya....pastu ke batu pahat plak ...umah kakak mak lieya.....
sampai kluang balik dalam pukul 6 petang...masing2 dah pengsan.... penat lorrr...

okey tu ajek citer raye pertama kami....raye ke2, ke3 dan seterusnye....tgk ler kalo ade mood nanti buat....he he eh he tapi yg pasti kat fotopages 1 entry seminggu raye punye citer ade he he he he

16 celoteh sahabat

meriahnya Lieya raya kat JOHOR
benstnya ada adegan maafmaafan. setahun skali memang syahdu syahdan tang ini
Ini baru entry.mesti banyak giller koleksi raya lieya kali nih
acik dilla nak tunggu erk:-P

October 8, 2008 at 8:58 PM

o lahai... update gak ko akhirnya...
ooo mia... sungguh ayu dgn rambut palsu tu...

lieya, part salam2 tu ada adegan2 drama swasta x? ;)

paling best pic mija dok terbongkang lena... penat sungguh rupa dia..hehheehe...

ooo korang kaler black/gold ek? cantiks... nampak classic...

October 8, 2008 at 10:53 PM

>> keindahan dan kemeriahan aidilfitri...
>> pastinya banyak meninggalkan kenangan...

October 9, 2008 at 2:16 AM

lama sggh nak tggu lieya update ...uihh padatnya ngan aktiviti..km jd penunggu umah jek..hehehe

leiya..cunnyer tema korang thn ni..gold gitu..

iskhh cutenya rambut pelesu budak2 nih.. baik derang aku x tau la klu maryam yg pakai..mau dia baling gak nyer..best la ko leh melawakan anak2...

October 9, 2008 at 8:22 AM

horey horey horey
(sambil lompat tepuk2 tangan nie lieya)
ko update gark erk...
betul2 cuti2 raya nie...

cun gark kaler gold nie...
masyuk ngan cik shah ...kalu ko, apa2 kaler pun masyuk

best arrr..sempat snap adegan maaf2an tu....kalu aku harus kena seligi ngan hemlin, org sibuk nak salam, nak nangis2 sessi berdrama...sibuk nak pegang camera...jwbnyer simpan ajer lah angan2 itu...lagipun ko ramai photographer...hik hik hik..

penat kan raya nie...
kalu boleh satu hari satu mlm nak settle gi umah sedara mara....mau tak penat..tp yg paling mahal, gambar mia terbongkang kepenatan tu....hik hik hik

October 9, 2008 at 8:26 AM

amboi la...siap ngan rambut palsu lagi anak dara ko lieya oiiii..hehe.lamer gitu tau..ala2 artis

re - beg beso tu kan xleh dipisahkan lagi ngan dina.bukan dia bubuh duit raya pon.dia bubuh buku,pensel bagai..zura dah suh dia bwk beg kecik..melalak dia xmo..dia kata xmuat letak buku2 dia..last2 henbeg mummy dia yang gedabak ni gak disumbatkan duit raya...uhukssss

October 9, 2008 at 8:44 AM

yes yes, dari semalam kak mimi tunggu entry lieya ni..

wah cantiknyer warna gold tu.. memang sesuai la, pandai cari tema ni.. kak mimi pun tak terpikir cam tu.. kau ni lieya, kalau part2 mendecorasikan budak2 memang pandai. tengok tu dengan rambut pelesu tu.. vogue lagi.. raya ni si emily langsung tak nak berikat rambut, last2 kak mimi sepitkan jer rambut dia tu..

seronok akak tengok hari raya pertama lieya, banyak betul ke rumah sedara mara.. tentu banyak masyuk duit raya mia dan mija...

akak tak de langsugn ke rumah sedara tau.. pagi raya kat rumah mak sendiri, pastu pergi rumah mak mentua jer..

akak sekarang ni letih kalau pergi beraya rumah orang, apa tak nya si emily tu kerjanyer nak ngorek balang kuih raya.. bukan makan pun, dia cuma nak letak kuih raya tu dalam cawan.. geram jer.. abis dah baju kotor

wah tu betul2 penat tu sampai terbongkang.. mesti tido lena sakan tu

October 9, 2008 at 9:29 AM

wah comellah tema baju raya family ko lieya tahun ni...ndak2 ngan rambut palsu tu..
terkejut kak iena, ingatkan family lieya yg nak bertambah...
penat sangat tu mia tu..tak per janji duit rtaya masyukk...
nak cuti kat maner tu..sop sip lah kat kak iena...

October 9, 2008 at 9:32 AM

meriahnya nyer....atie kali nie biasa2 jer.maklumlah abah x dpt cuti.tgk la blog atie.biasa jer kak lieya.hhuhuh

October 9, 2008 at 9:41 AM

samat hari rayer lieya..
cargas tul korang ni hapdet citer raya..daku gak x hapdet lg.. nnt2 ler..
besnyer ko lieya.. anak2 daramu sgguh sporting kalo bab melaram ni kan.. elok jer dia ikat rmbut ngan rmbut pelesu bagai..cun ar.. jeles mak okeh.. echa nk ikut rambut pon cam nk brperang ngan dia okeh..
tema gold mmg cntik kan.. daku nyer tema last year gold la..hhehhe
byk pics kt fp yer..nnt daku jengah yer..

October 9, 2008 at 9:44 AM

dah lama dok tunggu lieya update...
cantinya baju raya...budak kecil 2 orang tu sangat cute laa...dengan rambut palsu tu...
cepat-cepat update lagi ya

October 9, 2008 at 10:24 AM

tu dia sakan beraya Mia & Mija sampai tertido zzz tak hengat..penat kan bila raya..kami pun xtvt wajib di waktu petang raya...zzzz ..hihi.
Meriah la raya Lieya...bila baca entry ni..aku pun terasa kemeriahan dan kepenatan nya jugak..hihi..agaknya entry fp lagi sakan kan...nnt aku tgk lak

October 9, 2008 at 10:43 AM

salam...amboi meriahnya raya lieya...anak2 dara lieya tu bkn main lagi....cantik kaler tema lieya tahun nie...

October 9, 2008 at 10:46 AM

6 tahun gak intan suraya nie tak der anak.pastu klau x silap mak atie citer la.mak mentua intan pi mekah,pastu dia ader ambik satu buah tue.atie x tau la buah per.pastu bg kt intan makan.alhamdulillah ader rezeki dia.memang comel.chubby2 kit.

October 9, 2008 at 11:45 AM

uihhh.. dah berupdate dah haaa..
yang tak tahan.. rambut palsu Mia... Glamour sungguh..... hehehe.. uuuiiiiiiii... ko pun dapat duit raya gak yer....

October 9, 2008 at 12:12 PM

HO HO HO!!
Siap dapat $ raye dari laki lagik! Napa aku tak dapat wei?? nape???????
Meriah gak raya kau lieya. Terbongkang anak kau kepenatan beraya!

October 9, 2008 at 12:20 PM

Post a Comment

jangan malu jangan segan...silalah sila komen...anda akan saya jejaki....

 

Copyright © ~♥~ kembara chynta kami ~♥~. Designed by Whitey Mommy