Monday, October 20, 2008

first day di Penang....

laporan pertama : hari pertama 18 okt 2008 (sabtu)

alhamdulillah...kami selamat sampai ke Penang....walaupun sepanjang kat highway tu cuace tak menentu...kejap ujan lebat, kejap panas terik....kiteorg bertolak pukul 10 pagi dan sampai dalam pukul 3 petang mia n mija kemain suke lagi dapat naik feri....tapi betullaaa bawak budak2 baye mia n mija yg dah 'faham' erti berjalan ni mmg seronok...dieorg hepi ajek...dulu mase bawak gi langkawi tak seseronok ni...mungkin sebab mase tu dieorg kecik lagi n tak paham erti berholiday.......

pikca ni mase baru nak bertolak (baru pas bekfes kat mamak)

tgkler...kemain hepi mija nak berjalan...

sampai jek kan Penang kami terus masuk Butterwoth sebab mmg dah plan nak naik feri.....okey le tak le lame sangat tgu turn...tambangnye RM7....tapi lieya tak lame pun kat luar kereta mase kat feri tu..sebab aku ni cepat gayat...takut plak tgk air yg byk2 tu he he he he (naik kapal terbang takut, naik feri pun takut...ape nak jadi lee aku nie)

nie mase dah sampai kat jeti...


sampai penang dalam pukul 3...terus cari hotel bayview....mule2 plan nak singgah kedai yg jual baju punjabi tu...tapi tak larat plak ...rase cam nak lepaks2 dulu.....si mia n mija masuk jek bilik hotel tu terus lompat hepi...

mia yg dah lentok (siap silang kaki youuu) mija dah ready nak main lompat2 atas katil..

pikcas gediks....mak sopan..anak2 yg gediks...ahaks!!!

kelako gambar angkat kaki tu..(papa tensen jek kene layan amik gambor)


si mia yg dah nak mandi....

pas relax2 n mandi2 semua...kiteorg kuar malam tu pusing kat area sini...penang ni byk jalan sehale pastu kete2 n moto2 kat sini kureng sikit laaaa...asik2 main hon jek...bingit telinge aku.....mlm tu lieya gi shopping baju punjabi....ala lieya tak amik byk pun, rembat due jek....sebab byk design yg terang sangat kalernye...pastu betul2 nampak india nyer,meriah ngan manik n labucinyer....lieya cari yg simple jek.... tak sangke owner kedai tu ingat lagi kat hubby lieya...yele dulu pergi dalam awal tahun rasenyer....sampai sekarang die still ingat lagi...pilih2 punye pilih rembat le 2 pasang ngan 1 selendang hitam(sume sekali rm300+)....2 baju punjab tu kene alter...satu tambah lengan panjang dan satu lagi kene kecikkan saiz.......kene amik isnin...okey le tuuu...lame lagi kat sini...pastu kami cari plak nasi kandar n nasi beriani......


nasi kandar ngan nasi beriani ni kiteorg beli tapau jek...(terus terang lieya ckp, kalo makan kat situ mmg lieya tak selera) lagipun tempatnye crowded sangat.......akhirnye termakbul gak hajat nak pekena beriani n nasi kandar penang.....tapi rasenye lieya boleh makan sekali ni jek laa...sebab lepas makan tu...esoknye tak henti2 lieya masuk toilet...pedas gile karinyer....nasi beriani without kuah pun pedas giler.....dah cam minum Lax 5 dah....berlari2 masuk toilet he he he


okeyle...tu ajek laa laporan hari ni....mate sudah berat....ni pun baru balik dari amik baju punjabi.... huaaaaaaaah....ZZZzzzzzzz.....

15 celoteh sahabat

holiday ke ikut laki hang pi keje sana?bp lama kt sana tu?

amboi cekkk..mana gambaq shawar kameez tu?tayang ar..cek nk tgkk

akk klo g penang mmg selalu stay ky hotel bayview tu..

akk pun dh lama x cuti2 mesia..last sekali time pegnen kan delia 7 bulan..

anyway..enjoy ur holiday k..

October 21, 2008 at 12:10 AM

wah lieya hang ngan hubby first time ke g penang tu...si shah siap tgk map...eija nie mmg dah byk kali g penang cuma hubby belom penah sampai ke penang lg....mana baju punjabi yg ko rembat tu....tayang arr...nak tgk...apa lor hang nie naik flight takot...naik feri pun takut...aku suke klu naik benda2 alah mcm nie...bukan slalu dpt naik kan!!!bdk 2 org tu takot x naik feri?

October 21, 2008 at 7:25 AM

tu dia, patut la cepat update, kat bilik hotel pun dia boleh ngadap tenet.. heheh budak comel 2 orang tu tak kacau ker..

bestkan naik feri, sama jer tempat kita berposing lieya.. kat depan feri tu.. memang ramai yang suka amik gambar kat situ..

memang betul lieya cakap, dulu masa anak kecik2, dorang tak faham lagi erti nak berjalan, sekarang ni bila masing2 dah besar dan tau bergaya, dorang pun seronok bila time jalan kan.. kita pun dah bebas sikit dari nak dukung anak jer

mm tak sabar nak tengok baju punjab tu.. mesti cantik apatah lagi dah siap alter.. :)

October 21, 2008 at 8:40 AM

jgn lupa letak pic baju punjabi lepas amik nanti k? :)

hahah.. sian ko berlari2 pi toilet lepas mkn nasi kandaq. kami org2 utara perut semua dh tebai2. dh imune gamaknya.. LOL...

aku still ingat kecik2 time zaman x dak jambatan penang tu lg. berchenta nk naik feri ko. (tok2 & nenek2 aku kan org penang).pastu mak aku jenis fobia... x kasi anak2 keluaq keta. mcm le kami nk pi terjun laut kan? LOL.
last2 just buka cerin tingkap je... isk isk...

October 21, 2008 at 8:41 AM

hehehe...aku feri ok lg lieya..tp klu flight tu aku pk byk kali gak..muahahaha.. aku mesti sakit kepala ...heran aku..

nak tgk bj mu itu..mesti lawa... sonok bw budak jln kan??? muka dua badek tu hepi sggh...

dl maryam siap nangis2 x mo turun dr feri.. hehehehe..

October 21, 2008 at 8:43 AM

eihh
dah de kat penang
nape x hallo kami?
farah nye umah 4-5 minit jer dr jetty

October 21, 2008 at 8:49 AM

ala... lieya tak syok aarr ko tak dek dekat opis... ari niekan ader jamuan hari raya.... tak cukup ahli laa.... haaaa pesanan penaja,..... jangan lupa rojak mak bee tau.... pssstttttt En. Rosli ader tak...????? heheheeee...

October 21, 2008 at 9:00 AM

sempat lagi cuti2 pun update...
dunia makin maju kan.....

cepat upload gambar baju2 punjabi tu.....sure cun seh...zana teringin nak beli tp tulah, bila masanyer nak pakai...bukan boleh bw gi kerja pun...madang baju kurung jer....org sini sumer jakun2 daaaa

perh...x bestnyer bila time cuti2 malaysia sakit peyut plak.....mesti giler pedas nyer lauk pauk tu lieya....

apadaaa....sumer takut....tu baru ferry lieya...kalu gi pulau naik speed bot aku rasa ko sure tonggeng2 serkup kepala coz' takut...he he he....best arrr...bukan selalu pun dpt naik ferry....
3 tahun lepas ada gark zana gi penang .......naik ferry cam org jakun plak....pastu bila nak sampai kelam kabut naik keta balik...padahal jauh lagi nak sampai sebenarnyer....ha ha ha...gelak aku tau kalu ingat...yelah, kejakunan x pernah naik ferry giteww....

October 21, 2008 at 9:01 AM

seronoknyer dapat p penang ngan family kan.kan..
maner baju punjabinyer??ramai tul nak tengok ni..
memang terserlah kegembiraan mia mija biler nak makan angin tu..
cepat2 update tau..

October 21, 2008 at 9:47 AM

amboi lieya....cuti2 mesia no...
anak2 dh besa skit mmg syiok brjln lieya...
kita enjoy depa pon enjoy kn...

October 21, 2008 at 9:59 AM

sonoknya ko brholiday... g penang lg.. daku pon da lama x ke penang.. last pg 4 thn lepas kot.. sonok naik feri kan..tp pening sket la.. mana baju punjabinya.. tayang la cpt... x sbr nk tgk..

lieya.. daku sgt jeles tgk ko g holiday ni tau sbb aku nyer plan nk coti2 mesia awl bulan 11 ni trpaksa dipostpone ke jan thn dpn.. frust nonggeng mak...huwahhh..

October 21, 2008 at 10:02 AM

akhirnya bersiaran jugak ko dari sana Lieya. Aku tgk nasi tu mcm terasa kepedasan di mata ku (hihi..over gituzz)..nnt tepek pics baju punjabi..nak tengokkk..

October 21, 2008 at 11:03 AM

ayo..ayo.yoooo...
bestnyer pegi penang...
last akak pg masa study dulu la ni x pnah pegi lg...
bestnyer jeruk2 tu akak t'liur ni lieya...
kemain lg mia n mija yer posing sakan....biler lah time aku plk nak pegi niiiiiii....uwaaaaaaaa proposal x lepeh

October 21, 2008 at 11:43 AM

patutla cpt update...bagus2..holiday pn leh update gak...dh mkn mee sotong? pi la dkt ngan port cornwallis tu( btl ke eja tu) sedap tau...kedai hujung skali...order lak coconut shake..perghhhh...
kitaorg this yr x gi penang..xsempat lak..hepi holiday lieya..

October 21, 2008 at 2:01 PM

a'a lieya dh bg same rate dah skrg nie...cup cakes tu akak order kat sini
http://yummy-bites.blogspot.com cuppies die mmg sedap & cantik

October 21, 2008 at 2:58 PM

Post a Comment

jangan malu jangan segan...silalah sila komen...anda akan saya jejaki....

 

Copyright © ~♥~ kembara chynta kami ~♥~. Designed by Whitey Mommy