Friday, October 31, 2008

Home Sweet Home

alhamdulillah....impian akan menjadi kenyataan...akhirnye berkat kami mengumpul dan beringat2..... tak lame lagi kami akan dapat rumah yg diidam2kan..... insyaallah pertengahan tahun 2009 akan siap....sekarang progress pembinaan baru naik dinding.....

nie contoh rumah...tapi ni umah corner lot...lieya punye 2 dari corner lot...tak mampu loooo nak beli yg corner lot he he he he lokasi area sungai ramal, kajang...yg penting dekat saje ngan putrajaya n takde tol he he hehe

semoga Allah murahkan rezeki kami sekeluarga ............

orait...ni cite pasal kene tagged oleh hirda (haaa cekgu ..anak murid dah buat keje sekulah yeak)....3rd baby wishlist....lieya takmo byk2 sangat....cume lieya nak 2 bende jek......

1) semua baju2, kasut2, seluar2 dan semuelaaaa barang2 baby mesti laa kaler biru atau pun yg khas tuk baby boy.....(oh betape aku betul2 nak baby boy!!!..i'm a desperate mother kih kih kih )





2) pastu lieya nak cari stroller cenggini....boy meet girl....sebelah mija...sebelah lagi future baby boy....mia?....die dah besar ...so jalan laa sendiri atau pun mia yg kene tolak stroller keh keh keh



tu je laa kot...yg lain2 takde laaaaa...... mintak2 laaaa lepas ni lieya dpt baby boy...

24 celoteh sahabat

alhamdulillah... syukur akak doakan rezeki lieya akan bertambah lepas ni.. cantik rumah tu.. nanti jangan lupa jemput datang umah tau.. seronok akak tengok muda2 lagi dah beli rumah.. rumah besar lak tu.. akak dapat beli rumah merpati jek la..tu pun syukur yak amat

betul la lieya, kita ni bila dah ada anak dua, tak de nyer nak pikir2 beli apa lagi.. sebab banyak barang yagn dah adakan.. tapi rasanya masa lieya dapat 3rd baby, mija pun dah besar kot.. dah tak mo duduk stroller.. hehehehe.

lieya, jom kita peknen sama2... paling cepat next year, paling lambat 2010.. hehehehe

October 31, 2008 at 8:29 AM

Alhamdulillah..dpt rumah yg dekat dgn opis n yg penting sekali no toll. 24 x 75 bole tahan besar..puas hati nk decorate mcm2.
Lieya..cepat bagi adik boy kt mia n mija..hihi. Stroller tu cun la..sebelah kaler lain2..kalo dpt kembaq girl n boy kan syok.

October 31, 2008 at 8:44 AM

al-hamdulillah.. syoknya.. harap2 pasni rezeki km plak nak berumah ada tanah... tp rasa syg gak nak jual umah skrg ni.. dah selesa ngan persekitaran skrg.. tp itu la..jauh ya amat nak ke opis ni ha..

weh.. korang jgn lupa ajak aku klu nak peknen !! jom kite ngidam sama2.. hihihihi

aku sama mcm lieya utk baby akan dtg tetntulah aku nak brg2 boy.. ahaks..

October 31, 2008 at 8:46 AM

Moga murah rezeki lieya..dh lama tak tinggal komen, jadi silent reader jer bukan per tak berapa sihat lagi still mabuk2.
Nida doakan dapat baby boy yer..

October 31, 2008 at 8:58 AM

alhamdulillah.... rezeki anak2 tu.
lieya 22x75 tu besaq tau. bestnya... porch umah ko besaq, leh masuk 2 keta.
umah aku 20x70. porch masuk 1 keta je. tapi design dia ala2 cam umah aku gak. tapi aku rasa familya area ko besar.. besttt lepak atas je pas ni... heheh

yeah..bagus2... 2 wishlist je. baikkk ko.
baju2 boys pun cantikk.. ye la kan, ko sure dh expert gila bl bj girl, pasni kalu dpt boy, ko kena start fr 0 back. x de recycle bj kakak2 aih...
stroller tu cunsss... betui kata mim, kalu dpt kembar girl+boy sure best.

October 31, 2008 at 9:22 AM

alhamdulillah..
rezeki lieya & bebudak 2 org tu...
cantik + besar umah tu...
puas ler nanti...rumah sendiri kan...so, mcm2 boleh deco nanti...
xpe...kot2 nak tambah itu ini nanti....leh ler panggil hemlin yg buat erk...he he he ...

betul2 desperate nak dpt baby boy nie...
zana doakan yerk...
sama2 lah kita doa mendoakan ....

October 31, 2008 at 9:37 AM

syukur lieya dh dpt umah impian..harap2 project tu x delay la yek..niza dulu project delay geram jek..beli 2005 pastu ujung 2007 br dpt CF..skg ni utk 2nd hse nk cari umah yg dh siap jek sng..

harap2 impian lieya nk dpt boy jd kenyataan ye..sure past ni asik p adida or nike jek..mcm daddy kanda..

October 31, 2008 at 9:39 AM

alhamdulillah akhirnya...... umah ni kat mana yerk cantiklah lieya....

huaaaaaaaaaa aku nak anak pompuan tinginn bebebbebeebeno nak anak pompuan... meh dtg umah aku amiklah apo2 manalah tau leh lekat lelaki lak....

October 31, 2008 at 9:39 AM

wahh lieya....haruss kau berjiran dgn aku lah!!!!! aku beli umah kat puncak saujana..belakang giant kajang tu je ha..belakang area umah aku tu dah biat jalan..terus tembus highway sg long...ha..kira dekat dah tu dgn mu...tapi design umah hang mmg chantek la...sereyessss.

bila siapnya?

October 31, 2008 at 10:10 AM

mcm ku tahu je area rumah itew..hehehe..sbb area sungai ramal kan..kami pun ada beli umah area sg ramal..tp dah lama ar..skg dok sewakan ngan org..best dok sg ramal sbb nak p kajang, putrajaya,kl dekat je..

lieya, samalah kita...ngidam nak anak lelaki...uhuksss..xkira nak anak lelaki gak no.3 ni..ada petua tak?kekekeke.nanti kita kongsi2 ek..bila nk tambah yg no.3 ni?jom peknen sama2...leh camtu?wakakaka

October 31, 2008 at 10:40 AM

alhamdulillah...dapat lieya beli rumah teres..cantik la rumah tu...

October 31, 2008 at 10:41 AM

bEstnye kAk...srOnok ada uMah senDiri..sha yaNg daPat umAH pinjaM poN rAsa sROnok sGt..baGus akaK nih muda-mUda dah LeH beLi uMah..
eRm mudAh2aN akak daPat baBy bOy ea.. go aKak gO..

October 31, 2008 at 11:24 AM

cantek la umah tu lieya...bleh masuk 2 kete...emmm pasal pegnen tu jom arrrr sama2 pegnen...harap lieya dpt boy, akak plak dpt girl hehehe....

October 31, 2008 at 12:06 PM

alhamdulillah... murah rezeki tuh.. mesti xsabar2 nk dok rumah baru/sendiri.. aper pun akak doakan semoga dipermudahkan segala urusan oleh-Nya..
uiks.. excitednyer tuh nk baby boy.. hehehe.. akak dulu bukan bersggh nk baby girl.. tp bersggh nk baby jepun.. entah ler naluri dok kata baby boy gak kali nih.. beli baju pun kaler2 lelaki.. tp dlm hati dok berdoa gak dpt baby girl.. alhamdulillah...

October 31, 2008 at 12:43 PM

wah lieya dah ada rumah sendiri.tentu plan mcm2..lieya kita serupa aku pun nak bby boy gak huhu...bila la yer...ni kena plan betul2

October 31, 2008 at 12:44 PM

re : awat mu tak beli sana??? aku beli yg SEROJA nyer..phase yang dah hampir siap tu..
aku beli bukan apa..kolej tmpt kerja aku nanti kat giant tu jugak ha...heheheheheh harus tak keluar jalan besar klau aku gi kerja nanti..

October 31, 2008 at 12:52 PM

bgs la lieya ko dh beli umah awal2..rezeki kan..lps ni tggu rezeki baby boy plak..insyaAllah tu..kena rajin2 amalkan petua mcm2..huhu~

psssttt..mmg sakit kan inject depo tu..tp aku amik tak penah plak sampai bengkak2..takat sengal2 je..ke nurse yg inject ko tu ganas gile kot..

October 31, 2008 at 1:08 PM

lieya...eija suke tgk design umah tu...lps nie dok umah atas tanah plak..2009 x lama lg dah...bila dijangka siap umah tu?bestlah...tak payah nak berebut parking kan?suke tgk stoller tu...klu dpt kembar lg bestkan lieya....huhuhuhu

October 31, 2008 at 1:09 PM

alhamdulilah...dah ada rumah sendiri...

October 31, 2008 at 1:18 PM

InsyaAllah... kiter doakan akak bertambah rezeki... wah.. cantik umah tuh...
kiter pun ngan hubby ura2 nak cari umah gak.. tp tempat x decide la lagi...
hmm... kmeain lagi wishlist akak erk... hopefully kalo pegnen lagi dpt boy la plak ya...

October 31, 2008 at 5:30 PM

besnya da beli umah... daku gak lom beli lagik... masih dlm prbincangan ngan hubby... tmpt n bajet tu nk kena pikir pnjang sket...hehhehe..

daku pon nk boy gak nnti..biar sepasang baru bes....

October 31, 2008 at 5:55 PM

wahhh..best nye...tu idaman setiap keluarga tu
tp kan lieya
farah prefer umah single storey
sbb ape tau...
satu, malas nak ngemas...ye la...bile ngemas atas..bawah selerak..
bile dah kemas bawah...malas dah nak naik atas ( dah memang dasar malas !! :P )

lagi satu..
ketakutan...ye la...kalau xde sesapa kat umah
kalau daku kat atas...memang daku ngeri nak turun bawah
kalau dah de kat bawah...memang payah ler nak naik atas
hehhehe....

November 1, 2008 at 8:40 AM

hoh lieya beli yang kt sg ramal ye..asben bru bercite psl area sni ari tu..ehe..tp kitarang msih crik kat shah alam kot..dkat sket dgn tpt kerja abah ghazi n ummi mayb nk smbung bljr (myb laa) so senang ehehe..anyway, ye la smuga dimurhkan rezki pasni dpt baby boy..naty tmbh kwn ghazi kt nursery ehehe

Check Out Newest Entry
Tia & Mia outdoor potrait & Tina's 3rd Birthday Bash
http://www.beautkids.com
http://beautkids.fotopages.com

November 2, 2008 at 9:57 AM

Alhamdulillah dah beli umah..kl tunggu lagi lama lagi tinggi harga dia..kl dapat beli sekarang ok laaa. InsyaAllah dimurahkan rezeki...

November 2, 2008 at 11:39 PM

Post a Comment

jangan malu jangan segan...silalah sila komen...anda akan saya jejaki....

 

Copyright © ~♥~ kembara chynta kami ~♥~. Designed by Whitey Mommy