Monday, October 13, 2008

emas oh emas

haaaa asek2 citer pasal raye jek.... kali ni lieya nak ajak borak2 pasal emas...saje nak share information....kalo mommies sume nak tau....rege emas tgh tinggi tau skrang ....kalo kat Tomei, Alamanda - Rm108 ...kalo kat kedai2 biase kat luar tu Rm105..... nak dijadikan cerite....ari tu mase raye ke 5 lieya kat melaka lieya pergi laa kedai emas (kedai biase2 jek yg cine punye tu)...hajat di hati nak leburkan gelang mija yg dah kemek2 di gigit2 tu (peel anak aku suke betul gigit gelang die)....lieya pun nak lebur gak cincin belah rotan lieya yg dah tak muat (mase bujang siap boleh terpelanting cincin tu dari jari kalo renjis tangan) dan nak lebur rantai leher mia yg jenis pintal2 (rantai gile2 org panggil dulu) sebab dah old fesyen kan..........so hasil leburan dapat le tangkap barang2 ini:

ni lieya punyer.....cincin hilang dapat gelang....tapi hubby tambah sikit le he he he mcm gelang yg lieya dapat mase besdei tapi yg nie jenis bulat keras....

tuk mia plak ....dapat rantai yg kasar sikit (besar sikit dari dulu)....cume tambah RM30 jek....asalnye rantai jenis gile2....


si mija plak...rantai tangan...dapat le yg latest punye..ade love2 lagi....mak die ni kan gile bijik2 love2 nie he he he he yg ni pun tambah RN30 ajek

kesimpulannye kalo kite gi tukar emas waktu sekarang mmg berbaloi....akak ipar lieya laa yg dok bercerita mase kat melaka ari tu...die kate die bawak loket yg die beli dulu rm4oo...sekali dapat lebur balik ngan harge nak dekat 2 kali gande harge asal...tu yg lieya pun teruje bawak emas2 lame gi tukar....hah!! ape lagi...agak2 ade tak emas2 yg dah kemek2, subang tinggal sebelah...meh ramai2 pakat gi kedai emas....he he he

16 celoteh sahabat

bagus n3 ni lieya..buat aku semangat nak terjah kedai emas.. muahahaha.. ari tu masa besday aku en abu belikan rantai tgn n subang utk maryam..sekali jumaat lepas sebelah subang maryam ilang..huhu tensen2.. ilang kt taska.. cikgu dia cari tp x jumpa..maybe jatuh dlm blk air..aku x sempat nak tuko ngan subang plastik ...rugi2.. pastu thn lepas ada la beli subang cincin tu.. cam x sesuai plak maryam pakai.. aku br dok pk nak p tukar subang2 tu n amik yg lain.. x sabo nak p ni.. tgk2 ko dah buat tajuk ni.. hehehe

October 13, 2008 at 12:03 PM

seronok kalau ada anak.. macam-macam bleh dibeli... yang nie 2 hero apa nak dibeli.... seronok laa anak-anak dara tu dapat rantai baru yer...

October 13, 2008 at 12:28 PM

eh lieya...cun la gelang ko tu.. bangle kan? aku minat design moden2 camni...

bagus idea ko,
aku ada 2 cincin belah rotan ex-bf kasi.. muhahahha... jahatkan?
gelang tangan & loket yg dh x pakai. kalu pi hantar kedai manariks ni....

October 13, 2008 at 12:34 PM

A'ah emas mmg tak de effect ape2 skang ni..kalo US share pun..terjunam...suke le dudak duoang tu ye..bibu tak bape minat le emas ni nape tah..rimas

October 13, 2008 at 12:45 PM

good info..leh ar ngendeng hubby balik koje ni..kakakaka

October 13, 2008 at 12:53 PM

betul tu lieya..
time2 harga emas tinggi nie bagus kalu pi tukar....

cun seh gelang baru ko...
aku nie sama ngan hirda...suke yg moden sikit...dah x minat ngan jurai2 bagai...leh ler ngendeng ngan hemlin tukar rantai tangan aku nie.......pastu leh ler cari subang tuk batrice skali....he he he...

October 13, 2008 at 12:55 PM

lieya, rasanya kalau kita beli emas yang jaman2 dulu memang berbaloi nak tuko sebab murah, tapi kalau beli emas sekarang yang memang dah RM90 segram, rugi gak..

semalam akak pergi poh kong kat alpha angle.. tau berapa segram??? RM112.. tak jadi nak pergi tukar gelang kaki akak yagn dak kemek.. alamat akak simpan jer la gelang kaki tu.. rasa tak baloi plak kalau nak tambah sebab masa kak beli tu pun dah RM100 segram..

tapi akak pernah beli emas time bujang2 dulu.. masa tu segram RM30 jer.. akak beli rantai labuh RM600.. sekali masa emas tengah naik, akak tukar dapat RM1200 jugak le..memang dua kali ganda.. best sangat..

btw gelang lieya tu memang sangat cantik.. jeles rasanya... akak pun cam dh boring jer yang jurai2.. tengok orang pakai lawa, sendiri pakai macam tak lawa.. rasa nak tukar pattern yang lebih kurang camni, tapi tak de jurai2.. tengok la camna nanti

October 13, 2008 at 2:17 PM

lawa la gelang lieya tu..nampak cam design org muda2..(mmg muda lagipun kan..hihi)..
Berbaloi ekk tukar emas sekrg ni. Tu hari aku tukar gelang tangan (da kemek..pakai ganaih sgt)..tapi bukan tukar dgn gelang..tp tukar dgn cincin dan subang (matching2 la kunun design bunga2)..x bayar sekupang pun..hihi

October 13, 2008 at 2:32 PM

huihh...rajinnyer ko tukor brg kemas yer.. echa aku x penah belikan pon...tkt la bdk2 pakai brg kemas nih..
tp mmg cntik gelang ko tu.. sib baik la aku ni kureng sket bab2 barang kemas nih..pakai yg mana ada jer..tp org kata..kalo ada duit..labur kt emas kan..sbb emas cpt naik harga...

October 13, 2008 at 2:48 PM

wah...lieya tayang gelang emas nampak...mmg emas dah mahal skrang...eija nie jenis x suke sgt pakai brg kemas....just pakai cincin nikah dgn tunang jerk....

October 13, 2008 at 3:45 PM

wahh itu dia tokey emas dari melaka..keh..keh..cantiknyer gelang ko lieya..budak2 tu pun cantik ..kira murahlah kan kalau tambah just rm30..nampak gaya tahun ni yahun "emas" bagi lieya...keh..keh..

October 13, 2008 at 3:59 PM

seronoknyer lah anak beranak ni raya siap pegi kedai emas lebur emas lagi... k'sue pun teruje nak pegi lebur kalau mcm ni..

October 14, 2008 at 3:04 PM

lieya...bagus gak bile emas dah naik nie...akak pun ada gelang mas lama yg da old style...ingat nak g trade in gak...da berkobar2 da hehehehe....

October 14, 2008 at 5:02 PM

ohh rega emas naik ye??

eh chantek pulak tgk gelang mu ni lieya...bulat2 gitu.. :)

nak lebuuur jugakkk la... :)

October 14, 2008 at 5:50 PM

>> terfikir sejenak...
>> kenapa org yang korek hidung dikatakan mengorek emas...LOL LOL
>> buat spoil komen je...

October 15, 2008 at 1:45 AM

just untuk tambahan sahaja, kalau ada yang suka menyimpan barang kemas, samada sebagai perhiasan, dan juga untuk pelaburan, berita baik untuk anda, anda boleh jual emas pada harga tertinggi kepada hafizjewel, boleh layari laman web www.hafizjewel.com atau hubungi hafiz ( 012-3349940 )

x rugi kepada sapa2 yang suka menyimpan barang kemas, bukan sahaja nampak anggun cantik jelita, tapi anytime boleh cash kan...

hafizjewel : we buy gold at the highest price

March 11, 2009 at 8:00 PM

Post a Comment

jangan malu jangan segan...silalah sila komen...anda akan saya jejaki....

 

Copyright © ~♥~ kembara chynta kami ~♥~. Designed by Whitey Mommy