Thursday, October 23, 2008

Citer Penang lagi....

Laporan hari ke 3, 4 dan seterusnyer....

hari ke tige iaitu ari isnin hubby dah busy ngan kursusnye...lieya ngan budak2 just stay kat hotel jek...bawak gi swimming pool n jalan2 kat area town....ingat nak naik beca....si mia plak takut.....nak bawak kete kat penang ni...mmg MAAF leee....agresif betul org2 sini bawak kete....hon jek memanjang.....tghari kak ina datang....borak2 ngan kak ina...seronok walaupun baru first time jumpe ....tapi yg sengalnye syok sangat borak sampai lupe gile nak amik gambar...seb baik kak ina datang soknye lagi....sebab nak bagi buah tangan tuk lieya n kak mimi so dapat le gediks amik gambar....

malam tu plak pi pekene char kuew tiow ....kiteorg makan kat padang kota..kedai apek gitu2...sedap!!! udang besar2 ....mmg puas laaa mkn....pastu pekena sotong kangkung ngan sotong bakar....rase same je laa cam yg ade kat johor tuuu....

ari soknye plak kami pekene pasembur...makan sampai tersembur he he he he ujan memanjang kat Penang kali ni.....lieya mmg ke Penang tuk makan jek...takde ati pun nak gi jalan2 mane2....nak gi pantai kat umah mertue pun ade pantai....so mmg semate2 nak gi makan2 jek laaa he he hehe mmg lupus laa diet seminggu nie ... lantak laa yg penting ati puas dpt makan kan he he he he







nie plak pic mase sebelum nak balik lepas checkout.....pi pekena nasi beriani claypot kat jalan masjid kapitan...mmg sedap..... lagi2 kambing grill nye... mmg puas hati le dpt makan sini.....gambar2 makanan byk yg lieya amik pakai enset...kang kalo pakai kamera kang org kata jakun plak he he he he

pic ni mase baru nak checkout....
mane ni...tak sampai2 lagi nie claypot aku....kambing grill....yummy...yummy...
claypot beriani ayam....

cian mia...makan nasi putih ngan telur goreng jek....

pastu kiteorg gi pasar chowrasta....tak lupe gak gambar kiteorg gi night market malam sebelumnyer....tak beli ape pun....cume beli payung barbie jek tuk mia n mija.....haaa...nie le baju punjabi lieya...jeng jeng jeng......yang ni harga dlm RM150 lepas alter tuk fit kan bahagian pinggang....suke gile kain die...cantik n sedap....yg ni plak RM150 lepas alter tambah tangan....n fit kan sikit baju....kaler die ala2 extrem cam k*l*ng.....tapi tak kire...nak gak baju kaler nie he he he hepastu selendang itam ni saje2 beli...asek2 pakai gi opis yg kale putih jek...so nanti leh tukar2 itam plak...baju punjabi pun lieya beli 2 helai jek...sebab pakai pun setiap jumaat jek....so cukup lerrrr.....sebagai penutup ...jom layan gambar kat feri mase nak balik.....hi hi abis sudah citer pasal Penang.....betolak dari Penang pukul 3.00ptg sampai putrajaya pukul 7.30mlm....fengsaaaaan.......


21 celoteh sahabat

kalau pegi penang mmg cari makanan je...heaven makanan penang tu..

cantik2 la baju punjabi lieya beli tu..murah2 ye kat sana...

October 23, 2008 at 4:19 PM

aku klu g penang beli pegi charosta tu...tmpt wajib kena g sana tau sbb ape...sbb nak beli jerokk arrr...apa lagi....lieya, kat tmpt aku nie x boleh pakai baju punjabi melainkan india shj ok!!!!ko x g bukit bendera ke...klu aku lor...abis aku round satu penang tu...

October 23, 2008 at 4:22 PM

wah..selamat sudah jln2 carik mkn lieya n co ke penang ye...ekekeke..
holiday mmg syiok lieya tp balik umah tu adehla, mmg pengsan nk settlekn kain baju ngn sakit2 1 badan sumer ade...

owh, lieya dpt jupe k.ina ye...
akak ritu mmg tkde jeki nk jupe k.ina...

October 23, 2008 at 4:43 PM

tu lah lieya...
sure tak best kan pergi time2 ujan nie...pergerakan terbatas nyer....

sebab tu kalu kami nak gi cuti2...hemlin mesti check ramalan kaji cuaca.....dia mmg alert bab2 camnie....

cun seh baju punjabi ko...zana suke ler kaler ijo tu w/pun ada unsur2 k*l*ng..tp cun.....
kan best kalu kat sini pun boleh pakai baju punjabi...harus zana pun boring gark baju punjabi mcm lieya....

makanan2 sumer nampak sedap...esp char kuew teow mu ite......

October 23, 2008 at 4:53 PM

seronok.. jjcm... syok bangat tue....!!

October 23, 2008 at 5:08 PM

Hangg kang akk beli punjabi suit kat sini..akk bg kamu tgkk

hahahahaha..sj nk bg kamu lg meroyan tgk kecantikan baju2 punjabi disini.

October 23, 2008 at 10:54 PM

perghhh mmg sorga makanan tul lah ye kat sana..hehehehehe

chantek2 lah pulak tgk baju punjabi hang tu...

ni mcm ada rasa mau turun penang ni! :)

October 23, 2008 at 11:52 PM

>> jauh berjalan
>> penang nantikan kemunculan ku...:D

October 24, 2008 at 4:29 AM

betui lieya,
kalu pi penang x yah le nk berdiet2 nih. sama le kita kalu pi padang kota, WAJIB mkn sotong bakar yg jenis berjala2 itu. yg sotong bakar jenis lagi satu x suka. liattt...
kalu kat Penang, yg paling famous Sani Char Kuey Teow. mana2 pun x leh lawan la... aku siap leh mkn sehari sampai 2-3x. hahaha..
weih baju punjabi tu x nampak kaler K*l*n* la... ko putih ok what...

October 24, 2008 at 8:17 AM

hi lieya..x sangka jumpa lieya kat dunia blog ni..ayom baru je berjinak2 ngan dunia blog ni..jom la singgah...tengok ape yg ade..heheh

October 24, 2008 at 9:28 AM

lieya..adoi xsempat jumpa jugak yer..xpela lain kali syoknyer..azie nie nama jer dok penang xbiasa p pun tempat2 tue..

October 24, 2008 at 9:51 AM

ni mmg betoi JJCM punya rancangan nih. Sedap lak aku tgk kambing tu..huhuh..sedap tak Cik Lieya?

October 24, 2008 at 10:36 AM

WAHHHHHH!!

Berjalan sakan kau anak banak lieya! sonoknye. Aku ni tingin sgt nk jenjalan. Tp ntah bila nk gi..huhuhu...

Sonok tengok kau & anak banak!

October 24, 2008 at 11:34 AM

dah balik dah...?

October 24, 2008 at 12:23 PM

wah... kak lieya... best nyer... suka tgk pic yg akak hapdet...
kalo pandai jln.. mmg best g holiday... kalo x tau tempat.. ntah la...
cantik baju yg akak beli tuh... sana pun makan dia... mak ai kemain byk lagi.. suka kalo g sana... sy lak kalo g penang suka duk area batu feringghi @ tanjung bungah... view dia mmg best.. teringat mkn laksa & cendol kat sana... huarghhhhh
lepas sy beranak leh la jengjalan ke sana....

October 24, 2008 at 12:38 PM

waaahh...ini betul2 jalan-jalan cari makan penang niii :) rindu gileerr dgn char kuay teow penang asli & sotong bakaq padang kotaaa.... :(...lieya...cantik2 nyeerr baju punjabi tuuu...tak tau pulak kat penang murah & boleh alter lagiii....ni bila balik penang...nak kena cari jugak nii :)

October 24, 2008 at 3:58 PM

abis sudah edisi jalan2 cari makan ko lieya... suka aku baca..pics food tu yg paling x tahan tu.. kt penang mmg mcm2 food ada kan.. cntik la baju punjabi ko beli tu.. harga pon ok gak ek...

October 24, 2008 at 4:27 PM

lieya niza p blog ko terus jd lapa tau..pdhal br je lps mkn..best nya asik makan jek..niza xpnh naik feri tau..best x? takut mabuk laut jek.hhhaha..
re: lieya nnt kalo ko dpt anak laki sedialah yea..cars..thomas..ultraman tu dh mmg conpem!! keh..keh..

October 24, 2008 at 8:49 PM

salam lieya...
mmg best sangat dapat jumpa lieya hari tu..walaupun sekejap....nanti kalau mai Penang lagi bolehlah kita jumpa....
Lieya mai Penang mesti puas hati sbb dapat makan dan cari baju yang dihajati...hehehe
balik rumah..penat mendobilah plak...

October 28, 2008 at 8:15 AM

wahhh...jalan sakan...jeles akak tau...dgan shopping baju punjabi nyer dengan makan char kuew tiow...pasembor mmg t'liur...biler lah nak pi penang nie....

October 28, 2008 at 9:27 AM

lieya, tq sebab bagi jeruk + mak bee + jambu.. sodap.. dah abis dah kak mimi bedal sorang2.. hehehe

teruja sungguh la tengok makanan2 yang lieya tunjuk tu. kak mimi ni masa gi penang haritu macam tak sempat jer nak berjalan.. tapi rasa cam tak sanggup jer nak gi penang naik keta lagi.. penat jer rasanya.. hehehe

baju punjabi tu cantik, akak suka yang warna biru tu.. tapi orang macam akak tak sesuai pakai baju punjabi sebab akak kan rendang.. hehehehe.. lain la lieya, tinggi melampai..

October 28, 2008 at 9:49 AM

Post a Comment

jangan malu jangan segan...silalah sila komen...anda akan saya jejaki....

 

Copyright © ~♥~ kembara chynta kami ~♥~. Designed by Whitey Mommy