Tuesday, December 22, 2009

nasi padang.....

entry ni bersambung dari entry lepas...lepas lepak kat opis kiteorg pi salak tinggi....tgk progress umah yg kami beli tu......insyaallah tahun depan jadik laa kami warga salak tinggi he he he...... kat area umah yg kami beli tu ade satu kedai makan.....masakan padang sumenye....sume lauk ade name belado...ikan belado, ayam belado ...macam2 lagi laa yg belado...... mmg mase tu sharp2 time lunch hour, hubby plak nak pi semayang jumaat, so kami pi makan kedai tu, hubby lak pi semayang.....depan kedai jek masjid .....meh layan pic meh.....


*
*
*
*
*
*
*

*

V


kemain lagi mia ....3 kali tambah kooo tapi die makan nasi putih + kicap + ikan goreng jek...ye laa sume masakan belado.....tepakse laa die makan nasi ngan ikan goreng jek...wakakakaak...mak paknye yg makan sedap2 hihihihihi




aku amik keli bakar belado, adik lieya amik ayam bakar belado...kuah gulai sikit, sayur belado....sedap betul.....kuah pencicah die sedap2 .....




gulai minang die mcm2 ade....tapi lieya kalo makan keli bakar mmg tak suke nasi tu ade kuah2 sangat.....next time pegi nak makan gulai minang die plak....





sedap kuah pencicah tu....





ah ko lily...control cun plak...





tgk akak ko ...takyah control2...mmg dah cun dah.....wakakakakakaak....hahahahahahaktttuih...







org makan sedap2....die makan nasi ngan ikan goreng...wakakakakak






nie pun same...hihihihihi




kiteorg dah telentang sendawa, papa baru nak mamam....




kalo makan sebelum semayang jemaat harus ngantuk time khutbah so pas semayang baru papa nak mamam.....








haaaa ni le kedainye.....biase2 jek kedainye.....tapi macam2 ado...







yg pasti sume menu pedas2.....





nie progress umah kami.... baru takat grounding.....tang grounding ni lame sikit....kasi tanah betul mantap....lagi pun skrang ni musim ujan kan...


tu sajek citernye.....next entry pasai ape yeak...tunggggguuuuuuuuuuuuuuu!!!


21 celoteh sahabat

sonok nengok anak2 ko jenis pemakan...elok je mkn smpai abis..wpn mkn ikan goreng n kicap jek..jd ler janji mkn elok2

December 22, 2009 at 9:17 AM

selera jer tgk anak lieya makan..seronoklah nanti bleh duduk rumah sendiri, kalau menyewa bagai susah kalau nak renovate kan..

December 22, 2009 at 9:35 AM

sy pun suka tgk anak lieya ni, pndai makan...sedap yer makan kat situ..nnti kalu dah pindah situ mau ari lieya makan kat situ kata dekat kan..he he he...masakan minang memang pedas2...sedapnya tgk ikan keli bakar belado tu...yeay yeay tahun depan duk umah baru....:)

December 22, 2009 at 9:49 AM

anak-anak Lieya jenis pemakan..senang nak bwk restoren mana pun..masakan berlado ni mmg sodap, tapi perut aku la pastu tak tahann..

December 22, 2009 at 10:10 AM

aduh aduh ibuk, terliur air liur guwe tengok tu nasi padang. sedap banget..

akak memang feberet nasi padang, memang sedap kalau makan ayam balado, keli balado, meleleh peluh tak hingat... nanti kalau kami gi salak tinggi, leh ar singgah mamam sini..

next year ek?? tak lama lagi!!! cepat2 la siapkan..

December 22, 2009 at 10:27 AM

menarik je lieya menu die..ina mmg suke pedas..skali skala mmg layan kat ayam penyet..aa berapi sambalnya..hehe

suke tgk mia mija mamam..mmg b'selera..lauk camtu aiman pun suke..ikan / ayam grg+kicap hehe

December 22, 2009 at 10:27 AM

Ya Allah kak ni wat air liur meleleh ni hehehe..teringat masa dekat bukit tinggi padang terutama restoran PAK DATUK perghhh sedap tuuuu..bayangkanlah masa duk sana 5 hari semua yang kesana berat badan boleh naik 3 kg HAHAHA betul-betul makan terutama ayam bubuk dan tunjang..lagi satu kak dekat satu jus aspokat mmg digemari tapi nurul lagi suka jus jeruk betul-betul kaw jus dia hehehe..

December 22, 2009 at 10:43 AM

mengiurkan je aku nengok ko nyer mkn2 tuh lieya,
tp sian utk dua badik tuh.... hehehehe

gambar ko aku dh upload dpt award tau

December 22, 2009 at 10:46 AM

owh.. nanti nak jd org Salak Tinggi la plak Lieya yeh? heh3x.. best la leh tukar angin.. ena memng suke mkn nasi padang.. sedap kan tp x dak la pekena selalu.. tp ikan keli bakar + pencicah tu nampak sedap la.. Anan2 Leya cam anak ena gak la lau ader lauk2 pedas penyudahnyer makan nasi kicap + ayam or ikan goreng jer la..

December 22, 2009 at 10:51 AM

salam kak lieya...da lama x mengomel kt blog akk...hihi...waahhh,,,weekend pi pekena nasi padang yea....sedap tuh...actually mama lieya pn bukak kedai mkn nasi padang gak kt trg ni...hihi...=)

December 22, 2009 at 11:13 AM

uiihhh..best tul tgok ikan keli berlado tuu..
Pasni dah duk situ senang ler nk membungkus hehe

December 22, 2009 at 11:21 AM

uish....sedapnyer...sumer lauk pakat berlado bagai....paru berlado ada tak lieya....sedappp ooooooo

tu ar...budak berdua nie..bagus ar tang makan2 nie...siap makan sendiri tu...tabik spring ler kat mia & mija...batrice..? selagi tak bersuap...selagi tu ler dia lebih main dari makan......tipu lebih oo anak dara aku tu..

wah....best aaa ko....dah beli umah..2 tingkat erk lieya..? aku dulu x suka rumah 2 tingkat...tp now...aku tengah dok hasut hemlin cari rumah 2 tingkat....senang ooo...orang datang takde ler ganggu ruang keluarga sangat...so...kalau nak bersepah pun...kat tingkat atas...tingkat bawah khas untuk tetamu...aku nie pemalas sikit bab kemas mengemas ha ha ha...dasar kan....

oooppss...next entry sure entry JENg JENG jeng...ha ha ha ha

December 22, 2009 at 11:28 AM

eh.. kedai nasik padang ni if kite dr salak tinggi menghala ke putrajaya dia sebelah kiri jalan ek?? hari tu pegi sepang lalu situ ada macam terperasan la kedai ni.. if betul harus ajak en.somi datang situ.. dah terliur tgk sambal cicah ikan bakar.. haha..

December 22, 2009 at 11:48 AM

aku tau kedai tu kt ne lieya...hihi.tp lom penah mkn kt situ lg.aritu opismate ajak mkn kt situ,dia tutup lak..hadoila..

wah..tahun depan jd warga salak tinggi la kan..kalo lalu MIAT tu jemput le singgah :)

December 22, 2009 at 1:21 PM

beessttnyeerrr semua menu belado :D....masakan minag my feveret...maybe coz ader darah bau2 minang kot...hehehehe....if nak pi cari haruuuss sesat barat ni...area situ tak pernah pergi langsung ;)

December 22, 2009 at 1:27 PM

wah 3 kali tmbah?? huhuhuh budak2 mmg camtu lieya kalo kat kedai menanmbah2 mkn kan.. anak aku tu kadang telor goreng n nasi jerk...

wah2 pas pindah sini esokk senanglah nak menapau kan... hehehheheh

December 22, 2009 at 1:36 PM

wallla....ko mmg suke wat ati& jantung aku nie meleleh kan?dah lamo giler aku x pekena ikan keli weiii...cam sedap jek..aku dah terbayangkan kesedapan sambal cicah tu...x leh TAHAN!!!!!

psss: tapi disebabkan aku masa o/sation kat penang duk mkn ikan keli + sambal belacan la aku sampe skg idung manyak gatai woooo....

December 22, 2009 at 1:50 PM

aduhai..udah lama akak tk pekena nasik berlauk nie....cpat2lah abih segala mabuk bagai.....huhuhu...

anak3 ko mmg pemakan kan..snang keje tkyah nk paksa2...kalo akak farah jelah snang, yusry tu jenuh kene paksa...

December 22, 2009 at 3:13 PM

wahhh msti ko da x sbr nk msk umah baru kan.. besnyer da ada umah sndiri.. aku ni ntah bila la nk bli umah nih.. da ler mahal2 kt area aku ni..nyampah i tau.. tgk ler ada rezki nnti

lapor lak perut aku tgk ko mkn ni.. keli berlado ek.. peberet aku..nk plak garing2..perghhh sodappp

December 22, 2009 at 3:52 PM

aku kalo nk tgk anak makan selera cam anak2 ko ni lieya..aku bg ikan masin je..peberet mimi tuh..

x penah lg makan nasi padang..mesti try ni..

December 24, 2009 at 2:09 PM

HI selamat menjadi warga Salak tinggi. Jemputlah join komuniti kami di www.salaktinggi.com

January 28, 2010 at 5:25 PM

Post a Comment

jangan malu jangan segan...silalah sila komen...anda akan saya jejaki....

 

Copyright © ~♥~ kembara chynta kami ~♥~. Designed by Whitey Mommy