Thursday, January 28, 2010

kami cuti2 ke Kota Kinabalu ~~~

yeah!!! pembuka cuti2 malaysia kami tahun adalah pada ulangtahun anivesari kami yg ke 5 ♥♥30 Januari 2005♥♥ uhuuuuuuuuuuuu...sweet kan?...hik hik hik....sempena 5 tahun ni kami pi jauh sikit ar...alah sikit jerk....he he he...lagi pun mia n mija sebok nak naik aeroplane...tak abis2 psyco mak paknye nak naik aeroplane.....so demi anak2 tercintaik hubby pun tunaikan laa hasrat dieorg (aku yg pengaruh gak tu wakakakak) .... kenape pilih Kota Kinabalu?....ntah yeak...mase booking tiket ni dalam bulan 7 2009, terus jek tangan ni click kat Kota Kinabalu heheehehehe







kemane kami di Kota Kinabalu nanti ?.....dah plan nak gi sini....Kundasang..




nak gi sini Poring Hot Springs, rendam2 kaki jek ar ..... pastu nak round2 Ranau




pulau pun wajib pegi....nak feeling2 ala bikini kat tepi pantai boleh?...wakakakaakak
nak gi Pulau Manukan, Pulau Mamutik, Pulau Sapi....tgk lee mane yg bot tu leh bawak kami sbb kene tgk pakej gak kan hehehehe







cantik kan.....








nak tgk ikan2 nie..... mesti mia n mija hepi kan...dieorg ni kan suke fish.....gi pasar tgk ikan mati pun die boleh nak kiss.....haru anak aku tuh!!... ikan enas yg dieorg bela kat umah tu pun dah jinak ngan dieorg....letak jek jari gemuk mia mija ..ikan2 tu dtg main2 ngan jari dieorg...pastu ikut mane jari budak2 tu pegi......comel jek








pastu 4 ari kat sane, aku nak dinner nie ajek.....kedai2 ikan bakar yg berderet2 area pasar philipine








ikan bakar, lobster bakar, udang, ketam bagai laaah.....kate seafood murah2 kat sane kan.....haaa aku nak melantak puas2....kene gout pun takpe, aku tanggung risiko tu heheheeheheheheh ...tak mo amik nasi...just nak melantak seafood jek hiks!






pastu nak gi sini gak....cuci2 mate....




tgk2 macam2 souvinier yg ade.....manik2/mutiara2 ni aku tak minat sangat....hubby aku selalu out station/kursus kat KK ni selalu gak beli2 mutiara2 nie....takde pun aku nak pakai...hangin jek die.....tak minat ar....tapi cuci2 mate takpe...lieya suke tgk.....berkelip-kelipan jek.....plan nak beli brooch jek byk2...wat stok aku.... pastu beli la kot sikit2 utk mia n mija...






pastu nak gi mane yeak?.....gi Tg. Aru ke, Pasar Sinsuran ke, Pasar Gaya ke, Kota Kinabalu Park ke.......tgk le nak gi mane lagi....4 hari kat sane kan....kami dah plan nak sewa kereta kat sane....bab jalan takde masalah kot sebab henset kami ade GPS......




insyaallah..semoga percutian kami ni seronok .....flight pergi kami pukul 12.00 tghari 30.01.10 ....balik plak 2.02.10 flight pukul 6.00ptg.......Air Asia pun dah call tuk remind macam2.....semoga semuanye seronok dan selamat.....amin!!





**kredit tuk kak ezza dan dee diatas info2 tempat menarik / harus di lawati kat KK ..akan kucuber terjah mengikut kesesuaian masa heheeheheh
**kredit jugak tuk google diatas gambar2 yg aku tepek kat entry nieh


28 celoteh sahabat

bestnya lieya....hepy anniversary in advance...n hepy holiday...gerentilah mia n mija hepy nnti...nnti snap pic byk2 yer..share kat blog nie...balik2 dr sabah ada new member in family..he he he

January 28, 2010 at 10:57 AM

wah syoknya.. tak sabar nak tengok korang berjalan2 nanti.. mesti happy m & m dpat naik flight

jangan lupa makan seafood2 tu semua sampai lebam.. memang murah.. air kelapa pun murah.

dah terlanjur nak ke pantai,jangan lupa bawak bikini dan sunblock tau. heheheheh

semoga selamat pergi dan selamat balik.. Happy Anniversary in advance!

January 28, 2010 at 11:30 AM

wow bestnya ini yang buat diriku ingin kesana jua hahaha...tapi nantilah tgu reda2 dan kembong sikit duit dalam bank hahaha...akak balik nanti jgn lupa upload gambar ye tak sabar ni hehehhe...happy anniversary to you..

January 28, 2010 at 11:42 AM

hehehehe jgn jadi cam kami, masa first time chem naik aeroplane, sibuk nak duk tepi tingkap! hehehehe.

tapi anda percayalah..gi KK mmg best! esp gi pulau2nya yg chantek2 tu...

dan......sea foodnyaaaaaa!! walahhhh, esp, area pasar malam!

January 28, 2010 at 11:47 AM

bestnyaaaa..
selamat bercuti yer akak...
take care

January 28, 2010 at 12:15 PM

pewwit!!!!!
wow jauh perjalanan dengan terbangan FERNANDEZ ni, cayyo lieya.
moga percutian ini membrikan limpahan kurnia kebahagiaan atas dirimu dan anak2....'
selamat jalan bettey.....callo callo (huhuhuhu)

January 28, 2010 at 12:35 PM

bestnyer dpt bcuti bsama keluarga kan..lieza pon tgh survey2 tmpat nk g bcuti ni..

January 28, 2010 at 12:54 PM

Hepi Anniversary in advance to Lieya & Shah.. wah besnyer hadiah enibeseri ko.. g KK lg.. i loikeee..

x sbr nk tggu citer prcutian ko nih sbb aku x penah jejak kaki lg kt KK tu

January 28, 2010 at 1:06 PM

halamak bestnye lieya nk p jenjalan jauh gtuuuuu.....seafood ina kurang, tp pantai mmg st besh..wpon xmandi teringin sgt nk pei...ehehehe...

lieya klu de kesempatan cuba try buah terap..dorg kata sedap buahnye 2...

lagi 1, HEPI ENIBESERI in advance...:) moa selama perjalanan pegi n balik...

January 28, 2010 at 1:29 PM

hehehe..syok sambut anniversary ni..
thn ni anniversarry aku jatuh bln posa..
so postpone lah jawapnya..hehehe

seronok yek nnti mia mija naik plane...suri panggil plane 'bird'.

nnti maknyer soping mutiara byk2 tau...

apapun happy anniversary utk korang...moga kekal abadi selamanya...

January 28, 2010 at 1:48 PM

sukernyer nak pi b'cuti...slmat bercuti....selamat berhoneymoon...selamat melancong....selamat makan makanan seafood....dan selamat semuanya.....

January 28, 2010 at 1:55 PM

lieya..hang jgn lupa tido semalam di kundasang..kalo hang x tidoq sana..hang rugi..xleh tgk view gunung kinabalu yg cantik di subuh hari..

jgn lupa visit new zealand farm kt kundasang n also sungai 'tagal' kt sebelah sabah tea..ada ikan yg anak2 hang leh main2..sgt2 jinak..tgk kt blog aku or fb aku eh...

January 28, 2010 at 2:01 PM

syioknye weiiiiiii!!!
nak2 lagi tang makan tu kan? nnt makankan utk aku kepala udang tu je..;P

epi berholiday utk kowang sefamily..

January 28, 2010 at 2:20 PM

seronoknya bercuti..bertambah comellah mia dan mija. nieda pun belum penah sampai sabah sarawak ni..
mkn seafood syiok, muda2 melantak jer byk2 lieya, nida kalau p sana mesti mkn banyak seafood.suka sangat

January 28, 2010 at 2:53 PM

selamat terbang ke Sabah....best lieya...aku gerenti beb.....coz' rasa tak cukup 4 hari hari tu...maybe akan ada 2nd trip ke sana lepas nie...insya allah...

bab nak ke kundasang tu...aku recommend kat ko 1st day tu terus ke sana.....so...esok paginye boleh ler ko nengok matahari terbit...duduk kat pine resort...cun seh tempatnyer...aku terkilan coz' time aku pergi hari tu....tak dpt nak stay 1 mlm kat sana as plan asal......so, x cukup masa nak ronda2 ranau.....strawberry park & tea farm pun ko jgn lupa tau kat sana....aku tak pergi dua2 tempat tu...tp national park & poring tu kami terjah...best seh....walaupun xde apa...tp pengalaman kat sana tu yg best....

bab nak gi island tu....sebelum pergi tu...baik ko bekal roti bebyk sikit...kalau kat island dah mahal diaorg jual roti2 tu....mia & mija sure excited nak bagi ikan2 tu makan ko..x yah gi jauh2 tengah air....dari tepi2 tu jer...berlumba2 ikan datang makan kat tangan ko.....pergh....best nyerr......aku nak pergi lagi weiiii

mm....1 lagi....anjung selera jalan ke usm tu pun best gark tempat makan esp malam coz' makan tepi pantai sambil di temani cahaya lilin....ala2 romantik gitewwww......murah pun murah

selamat cuti2 mesia lieya
and
HAPPY ANNIVERSARY IN ADVANCE
SEMOGA KASIH SAYANG KALIAN BERKEMBANGAN SEPERTI BUNGA DI PAGI HARI.....

January 28, 2010 at 4:19 PM

Wah syok la jalan2 celebrate anniversary jauh sikit eh this year..jealous ni akak nak gak la macam tu hi..hi..
suka tengok tang gambor seafood tu lieya..sure ko makan sampai kembung punye,apa2 pun enjoy eh..take care ok

January 28, 2010 at 4:28 PM

Lieya:
Bestnyerrr.. nak p jugak.. ho3x.. penah p tp x sempat nak pusing2 sbb time tu ikut hb wat kijer kat saner.. jd nan ado la pusing2.. huahuahu!!

January 28, 2010 at 5:27 PM

wah..wahh...heppy nya org tu...aku bc pon cam dah ikut irama kehappyan ko nak ke sana ekekke...

mmm mutiara tu kalo ko x nak bli tuk ko...bli la tuk kitorang nie..heheheh...acah jek...

okes nnti pi balik smuga selamt perjlnann korang anak banak...tpi i dont like satement ko nak mkn seafud tu sampe kna gaout???mkn kena jaga k...jgn main belasah jek...kang sakit piut ko plak yg ssh nak bjln nnti..

nway..happy holidays!!!

January 28, 2010 at 6:01 PM

hhehehe bila tgk gambo.. ingatkan da sampai kat KK.. ooo rupenya hjg bulan nie.. (",)... apa pun hepi anniversary... (",) moga rumahtangga lieya tetap dlm lindunganNya.. (",)

January 28, 2010 at 6:11 PM

Syoknyer nak gi Kota Kinabalu. Ni mesti sakan shopping mutiara.. bestnyerrr..

I pulak gi Langkawi jer bulan depan

January 28, 2010 at 9:16 PM

wahhh... happy anniversarry soonnnn!!! Best nyer gi KK. Hubby pun berangan gak ajk gi KK tapi bila ntah nak sampaii.. tak per beranggaaaaaaaaann ameek feel Lieya punyer dulu! he he

January 28, 2010 at 10:32 PM

ko dah start jln2 erk... jeles kau.. aku lum lagi start.. tp kalo lepas beranak byk la plak destinasi yg bakal dilawati... muhkakakaka...
hmm sonok ko erk jln2 kat sabah.. aku bila la nak sampai

January 29, 2010 at 12:38 AM

waaa 4 hari mmg sesuai..slamat bercoti-coti!..akk pon x sabar nak pegi next week hehehe

January 29, 2010 at 9:20 AM

seronoknya...jgn lupa snap picca bnyk2 tau..xpenah p sana lg..mana tau lps tgk gambar ko,gedik2 lak aku nk kesana..hahaha

January 29, 2010 at 10:19 AM

selamat bersopink wei... aku banyak2 gambar ko tayang
yg ada udang beso je yg aku geram sgt2
supink2 tuh ingt lah ole2 kt aku tau hahahhak

January 29, 2010 at 2:27 PM

SELAMAT BERCUTI KE KK & HAPPY ANNIVERSARY IN ADVANCE YE LIEYA...

SYOKLAH 2 BERADIK TU DPT NAIK AEROPLANE.....HEHEHE..

January 29, 2010 at 6:11 PM

kk memang best lieya.. hehe selamat cuti-cuti annibersari..

happu anniversary to u n hubs.. selamat pergi dan selamat kembali..

January 29, 2010 at 6:48 PM

Happy Anniversary Lieya...& happy holiday to all of u...enjoy jgn tak enjoy...

February 2, 2010 at 3:51 PM

Post a Comment

jangan malu jangan segan...silalah sila komen...anda akan saya jejaki....

 

Copyright © ~♥~ kembara chynta kami ~♥~. Designed by Whitey Mommy