Tuesday, January 12, 2010

Mia oh Mia.....



minggu ni mmg minggu yg tough tuk kami laki bini..... mia demam dari ari rabu 6hb Jan. sampai laa semalam 11hb Jan. tak pernah mia demam yg macam ni, gilir2 kami laki bini amik cuti, seb baik mak teh kebetulan ade sebab off day dpt jage gak.....selalu mkn ubat jek, esok terus baik...ini nak masuk seminggu tak surut2 suhu badan.....ari ahad 10hb tu kami bawak die ke A&E Hospital Putrajaya sebab suhu makin naik walaupun dah bagi ubat masuk bontot....
kene buat blood test....takut infection denggi ...dpt result platlet okey, tapi darah putih kurang....balik umah cpt2 bagi Alpa Lipid....esok kene repeat cek darah di Klinik Kesihatan Putrajaya, terus normal balik.......


mase ni mmg lemah jek mia....ye laa makan sume tak nak, minum pun taknak, tu pun aku pakse gak suap bubur 2-3 suap...minum 100+...susu Alpha Lipid.....baru laa ade tenage sikit



tak ramai org macam selalu....




katil no 14 di A&E Hospital Putrajaya, katil same aku penah duduk mase aku pregnant kan mija...mase tu aku mabuk2 + demam seminggu tak baik2....kene masuk air....tak sangka mia plak baring kat katil nieh....




dpt jek keputusan darah, terus minta balik umah...taklame pun kat hospital ...dalam 2 jam lebih camtu.....






balik umah....suap lagi bubur kat mia...dpt le 2-3 suap lagi....






eh yg sakit mia jek...mija tu sajek...tgk kiteorg bagi extra care kat mia, die pun same sibuk belakon demam....sibuk nak pakai cool fever tu gak he he he...last2 2 mangkok bubur die bedal heheheeheheheheh.....







siap sedia ngan bekas....lepas tu mia muntah2.....aduh...sedih tul tgk anak sakit ....ibu mane yg tak susah ati kan......







perkembangan ari nie....mia dah semakin okey, demam dah takde lagi...cume makan tak nak lagi...tonsil plak membengkak.....susu alhamdulillah die nak minum, tu pun kene standby mangkuk....lepas tu sure muntah punye...takpe laaa....yg penting masuk gak sikit dlm perut tu......cepat2 sembuh sayang...............rindu suasane kecoh kat umah....sob sob sob



33 celoteh sahabat

adoilah lieya...mia dah kena masuk ward erk....kesian dia....eija klu tgk ank sakit mcm nie pastu cucuk kena amik darah lg mahu x runsing kepala.....mia moga cepat sembuh yerk....

January 12, 2010 at 10:06 AM

semoga mia cepat sembuh yer

January 12, 2010 at 10:45 AM

hmm, lebih kurang sama cam kes dina dulu.kesian sgt kan

mia be strong k.cpt2 sihat

January 12, 2010 at 10:46 AM

sebak aku tgk ... aku x bleh la tgk budak2 sakit..aku yg nangis dl... moga selera mia cepat kembali..

weh aku pun minumm susu tu gak... mahal kan setin..tp berbaloi

January 12, 2010 at 11:15 AM

salam Lieya
kak dilla doakan moga mia cepat semboh. mesti umah rasa sunyi tanpa kekecohan suara2 anak2 yang sering buat hati tertambat nih kan....

alahai Mija tu
dia pun kena tampal koyok gak ker (ha ha ha)

January 12, 2010 at 11:16 AM

alaa cian nye mia...
aunty wish mia cepat sembuh yek..
if betul mia ada tonsil..
lieya kena bg mia aiskrim selalu..
petua utk elak tonsil..
n jgn bagi mia minum air panas...
if nampak mia nak nak demam..cepat bagi air sejuk je selalu..utk elak tonsil bengkak...
apapun ..wish cepat sembuh utk mia..
for mija...gelihati tgk ..apapun mija pun sedih gak mia demam kan...

January 12, 2010 at 11:22 AM

slalu tgk anak2 ko sihat riang ria..bila tgk sakit gini aku tgk pun sayu lieya..

harap2 xdelah serius cam h1n1 ke..nauzubillah min zalik..

moga cepat sembuh ye mia..

January 12, 2010 at 11:31 AM

sedeynya aku tgk pic mia tu.. nmpk sgt dia tgh lemah.. sakit.. huhuhu.. hati mak mana yg x trsentuh kann.. auntie doakan mia cpt sembuh yer sayang.. mama ko tu da x sbr2 nk jerit2 kt ko.. heheh

January 12, 2010 at 11:35 AM

alahai siannya dekat mia...mesti susah hati akak kan huhuhu...agak confius lepas tu bab tengok miha pkai cool fever tapi bedal 2 mangkuk tanpa muntah hehehehe

January 12, 2010 at 11:37 AM

alahai cian mia.. mesti mija boring kan x der kawan nak main..
rerajin makan ubat yer mia.. pasnie mesti baik punyerrr.. cian gak kat mama & papanyer.. sbb kene bergilir jg mia.. mesti penat kan.. sabaq naaa.. tu la lumrah kehidupan..

January 12, 2010 at 11:48 AM

sinnyer...get well soon my dear mia..rindu dengan keletah mia dan mija

January 12, 2010 at 12:01 PM

siannyer mia lieya...
teruk gark demam dia kali nie...datang ngan pakej tonsil lagi...
sure susut badan dia kan lieya....

betul kan lieya...kita takkan sanggup tengok anak melepek sakit camtu..dari sihat tak reti duduk diam..tetiba jadi diam melepek camtu..kalau leh ganti,mmg sure kita ganti tempat diaorg tu....biar kita yg melepek..at least, walaupun kita melepek...still kuat lagi kalau nak di bandingkan ngan anak2 nie

cepat kembali ceria mia sayang

January 12, 2010 at 12:05 PM

Alahai :( syiannye dia. cepat2 sembuh bising2 kan umah tau sayang..

January 12, 2010 at 12:12 PM

lahai mia..siannye untie tgk..slalu kalu jenguk blog nie sy dpt tgk mia hepy jer posing, skrg tgk dia terbaring jer demam..alhamdulillah xde ape yer result darah tu..n mia semakin pulih..xpelah mia, demam nk besar kan..take care mia...

January 12, 2010 at 12:18 PM

alahai..sian nye mia..semoga cepat sembuh ye sayang

January 12, 2010 at 12:26 PM

doa moga mia cepat sembuh.. supaya rumah lieya kembali havoc.....

January 12, 2010 at 12:32 PM

sian nya tgk mia.. siap muntah2, siannya.. moga cpt smbuh.. mija tu sibuk jer nk demam gak.. ekekek.. jeles kakak dpt lynan lbh..

kalo si kakak, dia xmo tepek cool fever.. busuk katanya.. ekekek.. slalu kakak yg demam, adik yg tepek cool fever.. ubat pon punya la susah nk mkn.. smpai kena pegang..

January 12, 2010 at 1:18 PM

ciannyer kat mia....
memang susah hati bila anak2 demam.. tak kiralah masa kecik or dah besar... bila nampak anak2 lesu tak selera makan.. hati semakin runsing dibuatnyer.. mujur mia dah beransur sembuh...

January 12, 2010 at 1:30 PM

itulah ..kita sebagai ibubapa ..mesti sedih setiap kali anak kita tak sht..lagi kalo time doc cucuk sana sini ..

semoga mia cepat sembuh..amin ..

January 12, 2010 at 2:11 PM

ala siannyer mia.. sian tengok dia kat katil spital tu. tak sangka lama pulak demamnya.. mujur la jugak lieya cepat2 bagi aplha lipid tu. nampak cam berkesan kan

harap2 mia dah ok dan nak makan semula. mesti rasa sedih bila anak yang pemakan jadi tak nak makan pulak. mesti susut badan mia..

get well soon mia..

January 12, 2010 at 2:48 PM

alahai siannye ina bace..tp betull lah lieya..ase nak jer mintak sakit tuh g kat kite kan..tgk anak2 nih..kite sama ase..huhu

mia makan ubat kay..nnt cepat baik..mija pun amik peluang ye..nak mama suap gak ler tuh..hehe

January 12, 2010 at 2:55 PM

wuit lama nya mia dmm...cian plaks aku tgk...harap2 mia cpt sembuh yea...sedih plak tgk dia cam tu...kalo x lincah jek...

January 12, 2010 at 4:12 PM

aku cukup susah hati kalu anak makan + minum pastu uwekkkk....
sian sgt ko, lemah je derang.

hardy dulu time dia x masuk umo 1 thn, mcm ni tiap2 bulan. demam sure sampai muntah2.

apa2 pun get weel soon mia.. sedey aunty tgk...

January 12, 2010 at 7:35 PM

acik doakan moga mia cpt2 sembuh dan rajin2 mkn ubat ye sayang...mmg susah hati kalo anak2 x sihat kn lieya, kalo blh biar la demam tu pindah kt kita...mia sama mcm abg kimi, kalo demam sure muntah2...

January 12, 2010 at 11:20 PM

Cepat sembuh ye Mia..kesian kt Mia..
Betul tu Lieya, mak mana yg tahan hati tgk anak x sihat..rasa kalo bole, biarlah kita yg sakit bukan dia..

January 13, 2010 at 9:31 AM

lieya, moga anak dara ko cpt sembuh
biar lega ko ngn apaknyer

January 13, 2010 at 10:19 AM

la...mcm mner ley jd mcm tue...lya doakan mia cepat2 lah sembuh k...windu tgk mia punyer senyuman kat blog nie...heheheh....

January 13, 2010 at 10:28 AM

alahai siannya.. tu la kalo ank demam tak senang duduk kan.. risau jer.. bab2 masuk ward kene cucuk.. pastu ngan muka syahdu dia tu.. alahai... tak sanggup..
moga mia cepat2 sembuh yer.. dapat ceria2 cam selalu....

January 13, 2010 at 11:29 AM

alahai siannye...mmg la klu dah panas sgt sape x risau...

sama ngn anak dara aku klu demam mmg sedia bekas kt dpn sbb dia pn jenis muntah gak klu demam

January 13, 2010 at 1:29 PM

alahai kesiannyer...semoga cepat sembuhh yer sayang...

tak tahan tgok mija..pandaii lak dia berlakon yerk... hehheh

January 13, 2010 at 1:35 PM

ala sian nyer lieya.. anak² kami pun cam tuh.. dari muntah ke cirit birit... & demam lak... tinggi gak demam d/org.. aku paham ko camner...huhuhu... penat ko.. aku dah la ngan memboyot ni.. 2..2.. nak mintak dukung jer...huhuhu
hopefully d/org crpat sembuh....

January 13, 2010 at 1:50 PM

skang da baik ke lum demam c Mija? Susah ati kan kalo anak2 demam x kebah2.. mkn x lalu.. terlepek jek..

Kalo anak akak, Yie tu.. jaram pale pun x mo.. d buangnye towel lembab tu.. Yg kecik Elyss pun sama.. Nak x nak, kene lumur ngan air asam jawa kat ubun2 tu..

Ni nak g CCM bile nye? Kata bln 1.. Harap2 anak2 da sembuh la.. br ati sng nak pi jln... ye dakk..?

January 13, 2010 at 10:27 PM

siannya mia...
mudah2an mia cepat sembuh seperti sedia kala...
mmg merisaukn kita kalo anak2 sakit nie kan lieya....
smua tu dugaan drNya...
hope lieya n hubby tabah hadapi dugaan nie...

January 13, 2010 at 11:28 PM

Post a Comment

jangan malu jangan segan...silalah sila komen...anda akan saya jejaki....

 

Copyright © ~♥~ kembara chynta kami ~♥~. Designed by Whitey Mommy