Monday, January 25, 2010

mucuk-mucuk mak long ♥ Akif ♥

punye laa lame nak tunjuk..... haaa ini laaa cucu Pak Latif ...cucu sulung lelaki tau.... Muhammad Altamis Akif...anak adik lieya aka pak ngah mia /mija he he he....nie atuk johor tak tgk lagi nie..... raye cina kang balik johor same2 mak long yeak...kite buat cukur jambul...pastu mak long gondol kan kepale tu terus.....kasi botak sama die heheeheheheheeheheh....kejadian ni mase ari sabtu 23hb ... leo n wife dtg umah jengjalan.....mia/mija biase laa...bukan kejar baby, tapi kejar pak ngah nye ajak main......




tgk dari jauh jek.... mia pelik tgk akif menggeliat2 heheeheheh
sori ar akif, umah mak long ni dah lame tak de baby kecik....tilam baby pun dah ilang sarung tu pasal lapik ngan kain batik jek hehhheheheeh






comel jek mia kiss akif....he he he he...mija ?...jgn harap mmg protes abis-abisan kalo ade baby...huhuhuhu .... akif berak pun die bising kate busuk....sedangkan bau langsung takde....punye laa die dengki ngan akif .....he he he....camne mau ade baby nieh




comel akif....lepas rindu nak dokong baby.....suke tgk bibir die....kalo menguap tu kecik je mulut tu dimuncungkan...he he he




pak ngah mmg jadi tawanan mia / mija laa kalo dtg umah putrajaya...sian akif he he hehe





bekepit jek....




akif & mamanyer.......sweet ♥ ♥ ♥ ♥



dah jadi bapak org adik aku nie....seb baik leh harap tukarkan pampers anak




akif yak2.....he he he



leo junior e he he hehe




kebetulan masak bihun sup...so jamu dieorg bihun sup jek ar....




muak dah makan nasi....tu pagi2 gi pasar presint 8 gi beli ayam tp lupe plak beli daun sup...togel jek hah sup aku huhuhuhu




adus!! budak2 ni mmg manje ngan pak ngah nye....penin aku kdg2...





mama akif tgh makan...so dok ngan mak long yeak....meh mak long dodoikan ....budak comel ni kalo berpangku mmg senyap....





erm meh mak long cyg sikit......sedapnye bau baby (dlm ati...huhuhu aku nak baby boy!!)





nie lee cucu sulung lelaki Pak Latif (ayah den le tu).... esok2 dah besar..nie laaa kawan main/gadoh mia n mija.....nasib lee kalo akif kene pakse main masak2, main anak patung ngan kakak mia n kakak mija yeak.....hihihihihihihi


last but not least...jom layan video mia ngan sepit barunye....die mintak aku beli kan kat chamelon alamanda sepit kecik2 nie.....nak pakai tuk sekolah baru kononnyer.....2hb feb ni mia n mija akan ke taska baru Laman Cerdik presint 11.....kene cari environment baru lah.....lagi pun kat Laman Cerdik tu studentnye cepat pandai membace....belajar agama pun ditekankan ...tu yg bagus.....taska lame kat seri kembangan tu okey...cume nak lari dari jem yg semakin ari semakin teruk....sebelum naik giant ngan astmophere tu baik aku cabut dulu.......walau ape pun jasa cikgu2 taska lame takkan dilupakan.......tgh plan nak kasi adiah ape kat cikgu2 dieorg .....



video





19 celoteh sahabat

wah bukan main close ye mia/mija ngan pak cik diorang tu hehehe...tahniah pak latif dah dapat cucu lelaki hehehe

January 25, 2010 at 9:00 AM

comelnya bb akif tu.tembam..rapat yer mia n mija ngan pak ngah nya..mentang2 akif xreti jeles lg kemain lg diorang berkepit yer..kang akif dah pndiai jeles , masaklah mia n mija..he he he

terbau2 lah bau bb tu..bau bb wangi sangat kan..ha lieya ape lagi, tahun ni produce lah bb boy utk mia n mija..he he he

January 25, 2010 at 9:33 AM

baby memang comell!!

January 25, 2010 at 9:38 AM

musti sedap je bau akif tu.. (^_^). lepas ni takleh la mia + mija berkepit camtu ngan pakngah. ngeh ngeh

January 25, 2010 at 9:52 AM

wah maklong, xcitednya erk
alhamdulillah bertambah cucu pak latif
Mija mia macam tak kisah jek tengok baby tu (he he he)
asyik kepit ngan pakngah jek erk

January 25, 2010 at 9:55 AM

comel baby, apalagi lieya plan utk 3rd baby pula..hehe..sedapnya bau baby, perfume terhebat kt dunia kan?

January 25, 2010 at 10:01 AM

tembamnya baby akif.dh berapa bulan lieya akif tuh.rapat ye mia/mija dgn pakciknya.syok kan bau baby.

January 25, 2010 at 10:01 AM

ehem ehem, cium2 baby tu dah teringin sangat la tu. hehehhe tengok lieya pun dah macam rindu/teringin nak bb kecik. heheheh tak pe, mudah2an termakbul nak bb boi plak pasni. akak doakan selalu. insyallah

mija, emily dah berhajat nak jadi kakak (nak adik la tu), mija pun kena ready tau nak jadi kakak macam kakak mia tu. tak lama lagi kot2 mana tau mama mija ter'peknen' pulak .. heheheh

January 25, 2010 at 10:29 AM

wah wah..bape kali ko hint dlm entry ni nk baby..hahaha yeee.. marilah kite bekerja sekueknyo! aku hrp termakbul hasrat ko dpt baby boi..mkn daging byk² ye..

btw, ghazi pn kalau dgn pakcik die adik laki aku yg sorg tu sgt rapat..budak² mmg suke org laki kot? (cam slh je teori aku) hahaha Ala, mia n mija dah tkde dh nxt mnth, tkpe..naty acik anto Ghazi kat situ jgk la hahaha..sbb nk ngikot!

January 25, 2010 at 10:45 AM

ehhheheeh mia ngn mija dlm hati tue kan mesti tringin nak adik lelaki.. heehhehe.. (",)

January 25, 2010 at 11:10 AM

ermm rindukan lieya, bb baru lahir nih..mana tau nnt min mija dpt bb boy ..adalah kwn akif sok ye..insya-allah..

January 25, 2010 at 11:39 AM

He3x.. Lieya kene kasi dorg tu adik lg la nampak nyer.. Lieya pun ca excited jer pegang anak buah baru tu.. kihkihkih!!
Lamer daa ena x masak bihun sup camtu lieya.. asyik masak tom yam jer.. hu3x.. leh la tukar angin pasni kan!..
Baby tu memg cute la.. :)

January 25, 2010 at 11:44 AM

alahai... comei nyer baby... x sabar aku nak bau baby.... x lama lagi dah...huhuhu... lieya xpe ko amik berkat dukung akif tuh... aku doakan ko dpt baby boy lak kalo pegnen lagi... x pun amik berkat dr aku jer...hehehehe....

January 25, 2010 at 1:00 PM

bukan main berkepit lagi anak dara berdua tu ngan pak ngah ye..tolak ketepi baby tu ye..
so lieya kalau dah berhajat dalam hati tu..so apa tunggu lagi cewahh..
harap2 budak ber2 tu lebih bertambah bijak kat tadika baru ye

January 25, 2010 at 2:08 PM

abis la mia ngan mija.. pasni berebut2 la nk bermanja ngan atuk latif dia

alahai comeinya bb akif ni.. geram aku.. wei aku pon nk baby boy gakkkk.. ari tu tgk baju materniti kt jusco.. tetiba je rasa nk peknen plak..kekeke..

January 25, 2010 at 2:09 PM

ambik berkat baby boy plak la lieya... tembam nyer baby tu... geram aku tgk....

January 25, 2010 at 3:41 PM

comeinya kezen mia ngan mija ni...pipi bolat, rasa nk cubit2 je..heheh...

kemain rapat dan mesra lg mia dn mija ngan pak ngah ye..pak ngah pn rajin melayan kerenah anak2 buahnya yg keletah tu...

January 25, 2010 at 4:37 PM

nmpak semangat btol akif nie...cumelll...
mmg best bau baby kan....

tp mija tk suka baby ye lieya...
sok2 kalo ada adik sndirik pandailah dia sayang tup

January 25, 2010 at 11:15 PM

ermmm...bestnye bau bb...
aku pun rasa nak preggy..
rindu waktu preggy...
sume dpt...

January 26, 2010 at 8:09 AM

Post a Comment

jangan malu jangan segan...silalah sila komen...anda akan saya jejaki....

 

Copyright © ~♥~ kembara chynta kami ~♥~. Designed by Whitey Mommy