Monday, September 19, 2011

bile si kakak 'kucingkan' adek.....

Di suatu petang rayer pertama, kejadian berlaku kat umah nenek melaka........



mia : mama! mama!...cepat meh sini...dayyan dah jadi cat!!
aku : haaaa...ape?....(dah dengar dah sebenarnye, tapi lain mcm jek, tu yg tanya lagi)
mia : mia ckp, dayyan dah jadi kucing....ha ha ha
aku : haaaaaaa!! gi tgk dayyan....
mia : ha ha ha....mama kene tipuuuuu.....comey tak mama dayyan jadi cat ...meow meow...
aku : ha ha ha...alahai siannye gedek2 mama....nanti dah besar ko belasah akak ko yeak.....




meh tgk camne mia transfom kan adiknye jadi cat he he he





tgk le, si adik pun kemain rela pasrah jek tadah muke ha ha ha




cian little gedek2 mama kene buli ngan akak mia....seb baik mija takde sekali ...kalo tak, ntah ape die nak lukis plak kat dayyan





ni lee dieee ....little meow2 yg comey hihihi....mmg notty dotty tau kak mia nieh...
cam biase laa...dayyan tetap dgn muke takde perasaan die he he he



kreatif gak si mia pakai bedak lukis misai cat kat dayyan he he he....





tak pe dayyan, nanti dah besar mama tunjukkan dayyan entry  ni, nanti kite same2 balas dendam kat kakak ko yeak ekekeekekek


sonok bile dah lame takde baby, then ade baby....balik keje or sekolah sume dok kejar dayyan dulu...akak2nye pun same, time nak gi sekolah sibuk nak salam n kiss adik die...tapi bukan dayyan yg cium tgn akak2nye....akak2nye plak yg salam n cium tangan adiknye..sape lagi tua ni  ha ha ha......












** melepek jek semalam sebab aku kene loye2, muntah2 n pening2....haaaaaaaaaaa jgn spekulasi dayyan nak dpt adik lagi yeak, sbb loye2 tu sekali ngan cirit birit....ha ha ha....mcm kene food poisining pun yeak .... tu le mkn mcm2 kat open house huhuhu...perut dah penat gamaknyer...









31 celoteh sahabat

kreatif aje kak mia ni ...bleh plak dia lukis misai meaw meaw kat dayyan...dayyan cam bese mmg muka nan ado perasaan hehehehe...sama la kiter lieya, mmg balik keje slalu keja nak gomol dak kecik tu, bab salam tu pun sama cam pelik diorg kiss tgn adik hehehe...cam akk perut meragam tang mggu pertama raya tu sbb byk OH hehehe...perut dok mogok kot hahahah

September 19, 2011 at 9:07 AM

kakak tak sabar nak tunggu adik gedek2 dia beso...geram weii...

September 19, 2011 at 9:13 AM

Jadi cat pun...dayyan ttp comel....

September 19, 2011 at 9:13 AM

untungnya ada kakak yang rajin mengrooming adiknyer.....cumil sgt

September 19, 2011 at 9:40 AM

hahahaha.....jgn mare yer mia aunty gelak besar......comel jerk muke kucing tu kan...baik betul si dayyan duk diam jerk kakak2 die lukis2 kat muke die.....hehehehe......

September 19, 2011 at 9:44 AM

meoww..meowww!!
nasib bedak, kalau lipstick ko?? hahaha

minum air banyak2 lieya, musim makan2 ni pun musim gastro jgak

September 19, 2011 at 10:12 AM

ahhahhaha sabor je lahh mia nie .. nakal betul .. rajin ngusik adiknyaaa :)

haaaaaa banyak makan OH nie .. tu meragam tuu .. makan ubat dik .. huhuh susah ati kalau belarutan nanti ..

September 19, 2011 at 10:47 AM

hahahah...comel comel
seb baik dia tak belasah lukis pakai celak or lipstik mama dia...

September 19, 2011 at 10:53 AM

redha jer akak tgk si dayyan tu kena wat muka cat ngan kakaknya... hehe... mcm2 kan bebudak ni... kelakar jugak tgk telatah diaorg ni...

September 19, 2011 at 11:25 AM

hehe dayyan terpaksa pasrah jelah...dh beso nnti kenakn blk kakak awak tu yer

September 19, 2011 at 11:54 AM

hai lieya..
anak2 dgn keletah yang kdg kala mengundang tawa..ada kala membuat darah mendidih :-) tak gitu?

rasanya mmg ramai kena cirit skrg ni..banyak sangat makan kot.anak2 saya malam tadi berkejar ke toilet sbb sakit perut

September 19, 2011 at 11:55 AM

alolo..dayyan redho jelah ye..dah besar sok..dusyum2 kakak 2 org tu..

September 19, 2011 at 11:57 AM

ha ha ha..! suka hati je kakak2 make up adii.. seb baik jadi comell ekekekkekeke

September 19, 2011 at 12:17 PM

memang seronok baca kisah orang beranak kecik macam lieya ni..jeles okeh!
seb baek ada anak2 sepupu yg masih baby, leh la pinjam2 dokong jap..haha

September 19, 2011 at 12:32 PM

hahaha...

dalam hati dayyan mesti cakap mcm ni

ok, skang masa kakak buli saye, tunggu sikit ari je lagi..

hehehe

September 19, 2011 at 1:13 PM

alorhhh dayyan wat cam na pun tetap cute.. ngan rambut pacaknya..itu.. :)

September 19, 2011 at 1:23 PM

hehe..

a'a lieya.. gamaknya dayyan sabar je tu.. nanti abis la bila dah besar nanti.. :)

September 19, 2011 at 2:23 PM

hihiiii.....comey dayyan jadi cat.. ;) lieya..x dapat nak taip panjang2 ni curi2 masa sambil tunggu en.suami nak b'lps ke PD...huaaaaaa...kene tinggal 6 minggu!! nasib isteri perajurit negara kan...redha je lah...eeehhheehhh...ngadu nasib lah pulak....

September 19, 2011 at 4:04 PM

haha, harus tunjuk n3 ni kat dayyan bila dia dah besar nnti, wat balas dendem.. haha

September 19, 2011 at 5:18 PM

hahahaha..wajib kak tunjuk nie nanti bila dayyan dah besar.....tuela kan kak...mesti seronok bila blk keje, tgk ada baby kat rumah...rasa hilang semua penat n tension kat rumah kan?

September 19, 2011 at 10:47 PM

terkejot den..
he he he..ingatkan apa ler si mia buat kat dayyan sampai dayyan jadi cat...rupanya dok lukis misai cat kat dayyan yerk..

siap lerr..
besar sikit lagi...dayyan plak balas dendam kat kakak2 dia..ngeh ngeh nghe

September 20, 2011 at 9:26 AM

geram betul ngn dayyan , ensem boy..

September 20, 2011 at 11:44 AM

cat yg comel amat..mata bosaaa

September 20, 2011 at 12:02 PM

walau ape pon dibuat rambut maintain tepacak ye daiyan

September 20, 2011 at 12:52 PM

adoi nsb bek la mia pki bedak jek...ank aku dl pki maker pen lg tau...bkn kt muke jek...abes kaki tngn adk die kne lukis....uhuhuhhu....

September 20, 2011 at 1:42 PM

haha.. comel sangat.. kesian dayyan.. nanti dh besar buli balik tau..hehe

September 20, 2011 at 2:36 PM

hehehe..macam2 mia ni ngusik adik ye...

September 20, 2011 at 3:03 PM

hahaha..ada2 je si mia ni nyakat dak dayyan ni. dayyan pon pasrah je tu. encemnya dayyan, rmbut lebat betul. bila nk jmpa dayyan lg ni. dayyan nk brpangku kat badan gebu auntie tak?? hahaha

September 20, 2011 at 3:43 PM

kak mia yg kreatif...muka adik jadi mangsa...hi.hi.hi...

September 20, 2011 at 5:55 PM

la ciannya dayyan jadi bahan experiment plak. kena plak dia lukis misai tu. tunggulah dayyan besar habis sikakak.

September 21, 2011 at 6:43 AM

xpe...tunggu dayyan besar nnti br dia buli akak2nya..hehehehee

September 24, 2011 at 3:30 PM

Post a Comment

jangan malu jangan segan...silalah sila komen...anda akan saya jejaki....

 

Copyright © ~♥~ kembara chynta kami ~♥~. Designed by Whitey Mommy