Tuesday, September 13, 2011

rayer pertama kami....

jeng jeng jeng.....arini jom tgk citer raye pertama kami lak....lepas syok 2 ari dok johor, petang nak raye tu bertolak laa lik melaka.....balik2 sume dah siap dah....he he he (sengih sampai telinga aku)...oh yeak, gambar byk sikit yeak....harap bertahan yeak ekekekeek

*
*
*
*
*
*
V

ini budak lepas jek mandi pakai baju melayu, terus tdo seround....bedung tetap ade okey!!
mmg mat bedung anak bujang aku nie.....dayyan ni due jek petua nak kasi tdo senang....first bedung...second aircond.....sure lenaaaaaa die ZZZzzzzzz....



mase ni sume tgh gi sembahyang raye....so yg ade kat umah ni  sarapan ar dulu....




kekasih ati ambo!




mia miot!




kalo kat johor kiteorg punye style bungkus2 n tukar2 ngan jiran/sedaremare...tapi style umah mertua aku ni tak de plak bungkus2 ni....tapi dieorg akan hidang cam ni...so yg datang beraye mmg mkn le ketupat ni selain kuih raye.....ko bygkan kalo pergi 10 umah...fuh...10 kali ngadap ketupat...sonok wey....aku mkn jek tak peduli berat naik.....ari raye mane leh diet2 maaaaa hahaahhahaah (skrang menangis bile naik 2kg balik ahahaahahahah)




hidangan raye umah mertua aku...sayur lodeh, rendang daging, rendang ayam, ketupat ngan kuah kacang....






berlakon cedok2 lauk ekekekeekek



tahun ni yg balik beraye kat umah mertua, family aku ngan family abg sham (abg laki aku yg no 3)
yg lain2 balik petang raye ....lepas dieorg balik terus meriah ....mmg seronok...berkonvoi2 kiteorg pergi beraye.....



kelas ko...bersalam2 kat beranda umah ajek wakakaakakaak
kat umah mertua aku ni kene cepat, lepas jek balik sembahyang raye, salam2 terus cabut pi beraye..kalo tak mmg tak berjalan laa ko umah kene serang hahahahah...tapi kiteorg jalan 3 buah umah jek pagi raye tu sebab nak tgu adik beradik laki aku balik baru syok berkonvoi.....





mia wif nenek melaka...




mia wif atuk melaka





mija wif nenek melaka plak...




kemain salam atuk hah




dayyan wif nenek....baik je mood budak sorang ni....ko angkut laa beraye ke mane.....okey jek dieeee.....




bersalam-salaman....



aku...he he he




kami satu family di pagi raye




anak2 bersalam-salaman



budak kuat merajuk kene mintak maap lebih yeak heheeheh




en suami ngan cik isteri




dayyan wif moyang.....kemain tenung hah die




ni kat umah adik mak mertua aku...dekat jek...pagi tu kiteorg beraye 3 buah umah yg dekat2 jek....
tgk..sume umah main hidang cam buffet nie.....santap ketupat ajek...




tak pandang kiri kanan mkn hah




ni kat umah yg ketige..sedare gak....rileks jek kan aku borak2 sambil netek dayyan hahaahahahaha...sempooooooiii...ape nak malu bf anak...yg penting tak teselak2.....




kawan mase dok umah sewa mase bujang2 dulu....dulu kawan, skrang dah jadi sedare he he he
kak she namenyer....




bende wajib di ari raye pertama...sambut besdei mia....besdei dlm islam....kan die lahir pagi syawal heheheeheh




budak gedek2 ni...petang jek mule le bogel...panas kan....terbonteng2 tgk perut die hahaahaha




anak bapak...kalo main ngan papanye tekekek2 gelak....ngan aku tak.....mencik!




mau tak gelak kalo main ngan papanye...papa ade janggut leh geli2 kan leher dayyan hahaahahaha...





tgk!! bapak ngan anak same jek!



aktiviti yg paling disukai skrang...



yummy!




mase ni montel...masuk raye ke 3 die kene demam selsema batuk (takpenah2 kene nie) terus turun kg....lag sebulan nak bagi dayyan makan...tak sabar tol...harap2 die mcm akak die kuat mkn....




kat kampung panas n no aircond...so dengan dayyan2 tdo bogel hah he he he....tinggal pampers jek....tgk le tu, lena tdo....



tu le cite raye pertama lieyalatif & co. tahun nie....sempoi tapi meriah....






** all the best tuk budak2 yg amik UPSR yeak...kat opis aku ni yg ade anak UPSR sume amik cuti lame...jage anak nak peksa....esok2 aku pun cam tu jugak gamaknyer....huhuhu....mase mia nak amik UPSR tu aku dah 35 tahun....huhuhuhu..... *tak dpt bygkan*










26 celoteh sahabat

apesal macam ada miss picca ek?

eh...tu signal dayyan nak dpt adik eh? ekekekeke

September 13, 2011 at 9:09 AM

baru nampak dayyan senyum.. sweet jerk .. chomeiii...

September 13, 2011 at 9:12 AM

tu tanda dak dayyan nak adik... ekekkeke...

September 13, 2011 at 9:13 AM

zaman anak kita tadek upsr kot...

September 13, 2011 at 9:20 AM

seronoknyer beraya.....meriah....ooo kat sane style buffet yer lieya kalau kat kg akak plk style anta pakai dulang...yg penting ukhwah terjalin dengan mesra time raya ni kan....

September 13, 2011 at 9:23 AM

meriah wei.
air sirap siap dua perasa ke. dahsyat tul haha.

September 13, 2011 at 9:27 AM

meriahkan beraya dikampung...eee makin cumil baby mata bulat tu...santeklah ur kaler baju raya...nak kata purple cam blue pun ada...

September 13, 2011 at 9:34 AM

suka tengok gambar yg tenung2 tu...Dayyan mata bulllatttt.....

Aina amik UPSR aku umur 40tahun...huwaaa....dah nak senjaaaa...hik hik

September 13, 2011 at 9:41 AM

meriah raya lieya n co.. sedondon biruuuu...

dayyan lak still macho gitu... seronok kak min dapat potong kek pada hari raya...

September 13, 2011 at 9:47 AM

sempat layie sambut bday mia ye .. soo sweet .. amboiii pic2 last dayyan tuu .. haaa nak adikk tu leiya ekekeke :)

eppy belated bday mia :))

September 13, 2011 at 10:06 AM

alahai...syok btl n3 byk gmbo dayyan bugel...wink!!! suka arrr tgk dia mcm tue...cekci... :D dok 2-3 kali scroll naik turun ni ha...sbb x puas tgk gmbo dia...mcm nak picit perut dia tu..huuuuuu...

sama lah mcm firas kat kg aritu....mmg uniform raya dia bila smpi umah adalah 'pampers' sajor...cuaca lak panas sepanjang 3 hari kat kg (umah nenel lia) huhhh...dah le atap zink lak tuh...adehhh....sabau2!! omaknya ni x per lah...blh control ayu...tp anak2nya x tahan panas...si fiqa lansung x mo turun kete nak dok dlm air-cond manjang....adui lah anakku... ^_____^

September 13, 2011 at 10:19 AM

sedap sgt nmpk dayyan dok mamam kaki hehehe...tanda mintak adik tu kihkihkih...raya kat kg sonok kan sbb umah dekat2 so byk mah leh pegi jimat masa (^_^)

September 13, 2011 at 10:27 AM

comeinyer baby:-)

tgk pic 1st btl2 tringat kat anak sy..dulu dia msti nk kna bdung g2..smpai dh x muat kain, tpaksa gna kain batik/kain pelikat

September 13, 2011 at 10:30 AM

wah dayyan nak adik lah.... best best.. haha

September 13, 2011 at 11:28 AM

HEHE..

tak kisah la lieya.. janji meriah dan perut kenyang ngan makanan raya.. hihi..

kemain bulat mata dayyan tu kan.. geram.

September 13, 2011 at 11:39 AM

Seronoknyaa Lieya jln2 sambil makan2 yer.. tak per masa raya nie mkn puas2 nanti lepas raya leh laa diet balik..lagik pun akak tgk lieya bukan gemok pun..kurus jerk.. heheh

Suka tgk rambut dayyan pacak2 gitu.. :)

Cantik laa umah mentua Lieya.. :)

September 13, 2011 at 11:42 AM
Anonymous

dayyan dah meniarap ke

September 13, 2011 at 11:44 AM

signal dayyan nak dpt adiklah tuh..hahaha..

eh..35 kau kata kertu ke? abis aku ni skrg dh 37..by the time mimi amik upsr aku dah 43 kau tau tak? arrrhhh..nyesal lak kawen lambat..muahaha..

September 13, 2011 at 11:51 AM

meriah la tu...

sedap lak tgk juadah hari raya

September 13, 2011 at 1:00 PM

vavava..pepel tu...aii like...meriah betul raya...paling seronot nengok mia n mija...mesti x sabar nak collect duit raya kann...

September 13, 2011 at 1:35 PM

geram betul nengok dayyan

September 13, 2011 at 2:57 PM

Saya, raya duk rumah je pasal tak balik Sabah, hihihih :D

September 13, 2011 at 3:30 PM

meriah..meriah..
lieya, kt org tua2 kalau baby gigit2 ibu jari kaki tu kena hati2......baby tu tgh minta adik tu....hi.hi.hi...

September 13, 2011 at 3:31 PM

masih ko bedung lg ek dayyan tu,aiyan kalu di bendung bukan main meronta2 tp kalu sejuk pandai lak dia diam...

heheh makin meriah raya ko,pastu sume biru cantik... geram sgt tgk rambut si dayyan yg lebat tuh... makin sonok mia mija yek...

September 13, 2011 at 4:25 PM

lieya geram nengok mata dayyan, tu bulat je.first time tengok family belah suami lieya. seronoknya raya kat kampung meriahkan. tahun sedondon biru ye. akak tengok lieya makin kuruslah.

September 14, 2011 at 6:47 AM
Anonymous

wah meriah raya umah mertua Lieya..best yer...Dayyan budak debabbbb.....eee geram yer...

September 15, 2011 at 9:17 AM

Post a Comment

jangan malu jangan segan...silalah sila komen...anda akan saya jejaki....

 

Copyright © ~♥~ kembara chynta kami ~♥~. Designed by Whitey Mommy