Wednesday, September 14, 2011

si masyaam2 sayerrr....

burp...alhamdulillah....perut kenyang tadi bekpes nasi dagang ....sedap nye laaa...so mate dah layu...taip pun takleh panjang2.....moh layan gamborrrr.....

*
*
*
*
*
*
*
v

ni le rupe si masyaaam-masyaam sayer diwaktu pagi.....rambut serabai tunggang langgang...bau air basi setepek...mulut melekit2 air liur basi....pampers sarat (dayyan jek la, ini budak kalo tdo mlm mmg tak bangun so mls nak kejut die tukar pampers ..sian lak kaco die tdo)....taik mate bertepek2....




tapi lepas diblink2kan dek omak n apaknyer.....jeng jeng jeng jeng......bertukar!!~

*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
V


ni le si maysaam - masyaam tadi.......dah wangi cun melecun encem he he he....
shomey tak ...shomey tak.....




rutin skrang ni, mia mija mama yg siapkan.....dayyan plak papa yg siapkan...rasenye sepanjang dayyan dah berusia 5 bulan seminggu ni ade laa dlm 3-4 kali jek aku mandikan....selebihnye mmg papanye yg mandi n siapkan.....anak bujang kesayangan papa niiii....papanye sanggup amik tender tugas mandi n siap kan dayyan ekekekeekek...tgk le rambut spike tu...papa le dok tenyeh setting rambut dayyan keh keh keh ...okey la tu, papa siapkan dayyan...lelaki same lelaki....miamija mama yg siapkan....pompuan same pompuan...leh share make up kikikiki.....




tadaaaaaaa..... mama wif dayyan....ape? nak tgk mama time masyaam baru bangun tdo?...uih jgn!! fengsan korang tak lalu mkn seminggu kang wakakaakakakak...




skrang sedang menghitung minggu .....tak sabar tgu dayyan usia 6 bulan...lagi 3 minggu .....boleh laa introduce solid food lepas nie he he he...tgh pikir nak bagi die mamam ape dulu.....ade 2 menu dlm kepala.....bubur nasi campur puree kurma  atau nak bagi puree avocado campur susu momma....tak boleh bagi rase yg sedap2 dulu....kang die demand nak mkn yg sedap2 jek ekekekeek...









** so far production susu mcm dulu....dpt 15oz sehari kalo pam kat opis...tapi mcm tak cukup nak supply dayyan punye demand kat nursery so tepakse gune stok ebm.....dah makin surut stok ebm kat freezer tu....harap bile die dah start mkn lagi 3 minggu ni, demand utk susu boleh le cover sebab dah kenyang mkn solid food.....dapat bf die lebih 6bulan pun dah cukup syukur dah.....









32 celoteh sahabat

hehehe, samalah kita...akak anak jejanz akak hubby yang akan siapkan...kalu anak dara mesti omaknya...nanti sok jadi cam lieya gak...2 anak dara...weee

September 14, 2011 at 9:03 AM

phewwwiittt
auntie tak kisah
masham pun masham lerrrrr
tetap nak gomol2 kalau dapat...
ngeh ngeh ngeh.....

bagus
memasing ambil part memasing

September 14, 2011 at 9:03 AM

masyam tu yang best.. time masyam tu yang nak gomol lebih tu...

papa dayyan leh geng dengan babah cik nah... sejak ada anak dare.. dia jerk yang uruskan cik nah.. malam cik nah nak susu pun dia yang bangun.. tu yang badan mak cik nah terlebih lemak tu...

gedebab ler dayyan dah bleh makan nie.. jangan jadi cik nah yerk dayyan.. makan demand.. nak yang sedapp jerk

September 14, 2011 at 9:06 AM

adus geram nye ngan dayyan ni...dah nak 6 bulan da dia kan..kejap je...pssttt solid avocado nagn susu cam best kan...khasiat pun byk...cube la yg tu ehehehe...takat ni nawfal pun try yg tu (^_^)

September 14, 2011 at 9:08 AM

pasni kene train dayyan senyum arrr
manjang gambor dia tenung owang jek...ajor dia time amik gambor tu say 'tempeeeeee..'
wkakakaaa

September 14, 2011 at 9:11 AM

masyam2 tu lah yang nak kiss pagi2..pengubat rindu tu..hehe..bila dah bersiap cantik waaaa comel terus..cer tunjuk gambo mama miamijadayyan plak baru bangun tido..wakakaka

September 14, 2011 at 9:38 AM

uish rmbut dayyan yg mhl tu...lebatnyer rmbut die...jeles aku lah...heeee

September 14, 2011 at 9:50 AM

salam lieya....wah x lama lagi dayyan boleh la makan...lieya boleh jugak bubuh kismis akak buatkan marissa bubur nasi + kismis + sayur hijau pastu akak blender kering....setakat ni die makan laju jer...alhamdulilah x memilih....banyak lg production susu lieya yer akak kat ofis kalau pum dpt dlm 6oz je seb baik marissa dh makan boleh la tampung kalau x memang x cukup....akak doakan lieya pn dpt menyusukan dayyan sehingga 2 tahun....amin....

September 14, 2011 at 9:54 AM

spike ye dayyan.. hensem besar nanti ni... meh sini acik nak cium sikit..

September 14, 2011 at 10:00 AM

walopun masyam sedap gak gomol2 anak2 kita pepagi kan sis hehehehe...

lepas nie makin bambam ler dayyan sis bila dah mula solid food :)

September 14, 2011 at 10:14 AM

hamboiii3!!...rambut dayyan bgn tu pun masih t'pacak ek...jeles lah..mmg lebat sungguh rambut hero lieya nih...kalah le firas... (ada hati gak mama dia dia nak buat rambut firas t'pacak tp x sampai 5 minit dan tumbang...ekekekeee...)

firas skrg pun lbh suka makan nasi b'banding nestum (pagi bagi makan nestum+biskut milna) asyik bluek2 je...klu nasi huihhh....laju kemain...selalu lia buatkan dia sup kentang+carrot,sup ikan bilis+syr2...kdg2 tukar juga dgn kurma n prune...ganti2 la kan x mo bagi dia jemu....

p.s:pssssssssttttt...arini mama pi opis pakai baju raya ker?? hikhikhikkkk.....

September 14, 2011 at 10:16 AM

encem n suet suet anak2 lieya ni lepas 'bertukar!!!!!'... hehe

September 14, 2011 at 10:23 AM

dah nampak raut wajah dayyan mcm kakak2 dia..

September 14, 2011 at 10:24 AM

YANG mashammm tu yg tak sabar nak cium tiap hari tu kan lieya.. hehhehe...

September 14, 2011 at 10:27 AM

tu nak kena tmbah lg sorang tuk team dayyan n papa..br adil lau ada pape contest..hahahahaha

September 14, 2011 at 11:09 AM

ekekkeke memang x sabar nak tgk dayyan dah leh berjalan berlari .. adehhh cepatnye akak niekan ekek

aah makan simple2 dulu bagi dia rasa tekak dgn makanan biasa2 dulu ..

September 14, 2011 at 11:24 AM

Hensem dan comey anak dara dan bujang Lieya.. geramm jerk.. :)

September 14, 2011 at 11:30 AM

yang masyammm2 tu le sedap cium kannn???.... hehe...
bila dah wangi lagi sedapppp ciummmm...muahhh

September 14, 2011 at 11:39 AM

anak2 dara lieya comel2 mcm mak dia..esok besar mesti kaki melaram gak lah ni..dayyan mesti ensem selalu ngan rambut spike..dah papanya xleh nak spike..hahaha..

jgn kasi nestum lieya..sbb kalo baby dh rasa nestum..bubur2 nasi tu mesti dia taknak..huhu..

September 14, 2011 at 11:51 AM

alololo.. dak rambut pacak...
boleh bagi kentang lenyek + susu mama... puree pisang.. puree apple...

September 14, 2011 at 11:57 AM

masyam2 pun tetap comel..heheheh..hensem dayyan dgn rambut spike tu...

September 14, 2011 at 12:31 PM

hehehhehhehhee...
rambut dayyan tetap mantain...

September 14, 2011 at 12:46 PM

anak papa la katakan ek, geram ngn rambut dayyan yg lebat hitam tu wei, siap bt spike lg itu yg tak tahan tu... rambut aiyan jarang halus je... tak ssabar suh papa dia cukur biar pastu tumbuh lbht..

September 14, 2011 at 1:17 PM

kecik2 dah pandai bergaya...suka tengok hairstyle dayyan....kiut sgt

September 14, 2011 at 3:20 PM

bagusnye hubby lieya nk jugak part2 siapkan anak ye...tak yah nk pekik2 suruh wat baru terhegeh2 nk wat..


alahai..bebudak ni..massyammm ke wangi ke tetap chumel..cube org tua? tak ke buruk tu kan? hihihi...

September 14, 2011 at 3:40 PM

bagusnya hubby ko..bantu ko siap2 kn dayyan.. ringan sket keja kan..

alaaaaaaaaaaaaaaaaa nak la tgk mama dia lak bila masham2.. hehe

September 14, 2011 at 4:16 PM

sama la breakfast kita pagi ni yok! Nasi dagang! memang sodapppp..!

amboi sedondon Dayyan ngan mama eh nak gi berayaa!

Weh aku dulu pun dapat full breast feed Dania 6 bulan .. lepas tu campur dahh... siang botol malam mama ada nenen.. 3 tahun gak la Dania bf huhu

September 14, 2011 at 8:05 PM

terpacak, ensem tuuu..

masham2 tu yg sodap tu..
anak seniri sanggup cium,
anak orang len pikir 2x mau gomol kalo masham2.. ;-p

September 14, 2011 at 8:35 PM

sebelum......selepas...berbaloi2.

mestilh dayyan manja dgn papa cz satu2nya buah hati lelaki...xgitu...

September 14, 2011 at 9:46 PM

masyam2 pun tetap cntik n ensem...

samalah kita, abahnya siapkan yg bujang...xsabar nk tggu darissa besar spy leh kongsi brg makeup mcm lieya tu..hehehehee

mamanya mmg cntik kalu bgn tido pun masih tetap cntik jgk....

September 14, 2011 at 10:44 PM

wah..bagus ea blognya..i like it...:)

ehm ini deary ea??

bagus bagus....

ditunggu kunjungan baliknya...^_^

September 15, 2011 at 1:46 AM

geram tangok mata bolat dayyan, comel sangat, ikut lieya tu. kalau akak dekat mahu gomol 3 orang sekali tu,

September 15, 2011 at 9:27 AM

Post a Comment

jangan malu jangan segan...silalah sila komen...anda akan saya jejaki....

 

Copyright © ~♥~ kembara chynta kami ~♥~. Designed by Whitey Mommy