Thursday, September 15, 2011

tukang perabih kuih raye!~


tukang perabih kuih raye kat umah nie.....si mia miot!




tingat mase beraye kat melaka...sehari dlm 10 umah kiteorg terjah...keje die dok balun kuih raye setiap umah.....agak2 dah over loaded....dalam keter muntah!!! huhuhuh.....berlendir keter ..ha ha ha



simple update for today.....sebab byk keje! 






**  yeay! sok cuti....besh dpt cuti lepak2 tige hari kan....sure ramai yg lik kampung....lieyalatif & co tak balik kg pun.....gi jalan2 open house ajek......











23 celoteh sahabat

cantik umah lieya...jeles...ishh bila mau pindah umah sendiri ni...huwaa...

September 15, 2011 at 9:09 AM

pasni tunggu dayyan sepahkan umah plak...wakakkaa sure mama dia meroyan tetiap hari. ekekeke

September 15, 2011 at 9:18 AM

tengah nak membesar lieya. mesti dia balun banyak almond budak -budak suka biskut tu. seronokkan esok cuti , boleh lepak lebih.

September 15, 2011 at 9:25 AM

haihhh..sama lah kita,arini byk keje...pagi ni n3 lia pun short jerk n komen pun taip laju2 nih..huuu

kat umah ni dua2 tukang perebis kuih raya....mya suka biskut fiqa suka kepek2.....suka mama tgk sbb tahun ni kuih raya dah nak habis klu idok smpi ke raya haji kuih raya b'deret2 lagi.... heheee

September 15, 2011 at 9:38 AM

'kenyang' aku tengok umah nko yg berseri-seri tuh... he he

eh.. kiter citer pasal apa tadik..? wahahahahahha

September 15, 2011 at 9:54 AM

mia boleh geng ngan auntie zana
duduk rumah, tengok tv....berbalang dah kuih sendiri, sendiri makan....
ha ha ha ha ha..

minggu nie auntie busy arr mia
auntie pindah rumah

cantik arr rumah ko lieya
pandai ko decorate
lampu tu ko beli kat IKEA erk

September 15, 2011 at 9:55 AM

kalau kt umah atie..atie yang tukang perabih kuih raya nie...hehehhe...tue yang badan dah serupa kuih bangkit tue...heheh...

syok la kak lieya cuti dapat rehat2 kt umah....atie kene keje...ada event....2 hari lak tue....sangat tension di situ....huhu

September 15, 2011 at 9:58 AM

CANTIKNYA UMAH LIEYA..

SUKA TENGOK...
DECO YG SIMPLE TP MENARIK LA..

ANIS SUKA BISKUT COKLAT.. SEGALA YG MCM COKLAT TU DIER BALUN.. HAIHH..

September 15, 2011 at 9:58 AM

terliur plk aunty tgk mia makan kuih raya....hehehehe....cm best jer kan....

September 15, 2011 at 10:03 AM

weh g la tngk perarakan sok...blk tu terus terjah open house umh org...heeeeeee

September 15, 2011 at 10:24 AM

mcm kaka yaya la, tak boleh mkn byk, masuk kete mula meroyan.. hehehe

September 15, 2011 at 10:24 AM

tang muntah tu yg tak sanggup..hahahahha

September 15, 2011 at 10:30 AM

waaaaaaaa x nak citer pasal mia lahhh
nie nak habaq mai umah lieya nie menarik mata akak ..
melinau2 tgk lampuuu dinding cantikk lah dikkk :)

ishhh dah banyak sgt idea deco umah nie .. yg mana satu nie .. nice dikk white colour , jarang org guna kaler nie sbb risau cepat kotor kan :)

September 15, 2011 at 11:16 AM

same le....kueh kat umah dh jadi bahan kudapan nengok tv...huhuhuhuhu....

September 15, 2011 at 11:41 AM

klu sy mmg mkn kueh raya tetiap umah yg diraya..mcm wajib..msti nk rasa! mmg rasa aaihh geram je klu bebudak muntah dlm keta..so ktorang wat persediaan dlm keta mmg ade baldi/mangkuk kot2 la x nyempat nk benti muntah..standbyyyyyyyy

September 15, 2011 at 11:52 AM

sedap saje kot biskut raye yg masuk kat tekak mia.. tu yang selera je makan biskut..

September 15, 2011 at 11:59 AM

salam lieya..'
lawa umah awak..umah saya xde kueh raya dah,,sumer bawak balik kg sbb lama beraya di kg :-)

dr blog izan

September 15, 2011 at 12:07 PM

cantik la lampu tu... beli kat ner yerk?? hehe

lari topic x per kan..

September 15, 2011 at 2:13 PM

kat umah akak lak... yang tukang perabihhh kuih raye... akak laaa... si jejaka bertiga tu tak moh layan nyer kiuh raya manis2 ni... sayang kan u la akak dok parabih sikit2... ada pun saki baki jer... hehe...

tu la akak pun nak puji gak lampu lieya tu... cantikkk la... apa kata lieya zoommm dekat2 sket... hehe...
mcm ranting pokok gitu...

September 15, 2011 at 5:13 PM

raya dah abis, baru aku start makan kuih2 melayu old-fashion, pasal kuih2 yang modern2 semua dahbis.

September 16, 2011 at 6:39 AM

wahhh..tukang perabih kuih raya yer..sweet..weh cantik umah kamu..nnt publish deco2 kamu..nk cuci mata..:)

September 16, 2011 at 12:18 PM

suka yer mia mkn kuih raya...baguslah..sbb kdg2 org dtg umah ni jrg nk mkn kuih raya...

cntik lampu kat blakang tu lieya..ikea kan?

September 16, 2011 at 12:37 PM

saya kt sini pn dh start perabes kue raya..
heheh, pas raya br best mengunyah.. sedo2 abes sebalang.. =)

September 16, 2011 at 9:38 PM

Post a Comment

jangan malu jangan segan...silalah sila komen...anda akan saya jejaki....

 

Copyright © ~♥~ kembara chynta kami ~♥~. Designed by Whitey Mommy