Monday, September 12, 2011

dayyan kene cocok & open house di hari rayer


kasik tepi dulu laa entry raye pertama keh keh keh...meh nak up cite yg belaku ari sabtu ari tu....he he he....selalu aku amik gambar time dayyan cucuk/checkup tapi asek tangguh2 nak dientrykan....so kali ni aku gigih entry kan terus heheeheh....sabtu tu byk jemputan open house....dah gumbira dah ati ni...ye laa tak yah le sibuk2 nak masak, boleh gantung kuali .....tapi dok la terbayang2 cekodok ikan bilis...punye laa dah lame tak mkn....buat le sepinggan...licin hah! ....he he he.....abaikan model masyam interprem tuh yeak...




pas bekpes, kul 11 pagi kiteorg dah siap2 nak kuar gi annur bangi dulu.....nak bawak si gedek2 ni checkup 5months die ....tgk rambut spike die tu....papa laa siapkan budak gedek2 nie.....




ramai org....ingat dr siti arbaiyah ada... takde plak die....dpt ngan dr amaluddin...okey gak die...




yg kakaknye2 terjal leee tgk ade mainan...


si mija takleh main over2....sebab die ade semput....so dok ajek diam2...


lepas pung pang pung pang dok bercerita pasal pekembangan baby, terus dayyan kene buat rutin biase die...kene cocok laaa ekekeeke...tapi bulan ni amik 2nd dos utk oral rotavirus....alamak sori le doktor, tak pasal2 ko dah jadik entiti....ahahahaah almaklum laa snap pakai henset ajek....


aku mmg dah tau kali ni kene minum ubat oral rotavirus ni so aku tak bagi pun die nenen...bagi lapa sikit...so dayyan minum ubat tu sampai abis....legaa die tak luek kan balik....dah le ubat tu mahal wooo....



doktor pun kemain puji dayyan...die ckp dlm 5 org baby...sorang je will telan that ubat tanpe luek2 kan
good boy dayyan.....yg lawak tu doktor pun minat rambut dayyan hahaahhah


sambil minum sambil mengomel hahaahah...doktor pun dok ckp ape laa yg awak membebel ni dayyan....
kat fb ade aku post kan videonye....kat sini takleh masuk lak ....maybe sebab format 3gp kot...




lepas telan vaksin rotavirus tu, siap sedia paha dayyan tuk kene cucuk..kali ni kejap jek nangisnye heheeheh


sesi memujuk n meleka kan dayyan sebelum jarum mencocok....alah nak buat camne nak, kene laa hadap tiap2 bulan yeak...bulan depan siap laaa melalak sebab ade 2 kali cucuk  plus 3rd dos oral rotavirus tu huhhu...sure melalak lebih nie ......





kejap jek dah settle, terus kami pi terjah open house yg meriah di ari sabtu....


ce teke mane satu mia...mane satu mija ekeekekek....


satu gambar ni jek aku snap kat open house...yg lain2 aku tak snap pun....mkn lagi sodap wakakaakakak....tapi tu laa semua menu same jek..nasi tomato ajek ahahahaahaha....



dalam kul 6ptg kami dah lik umah....takleh bermalam sgt2 ade budak kecik kan...ape2 pun syok pi terjah umah org...mkn free....umah sendiri tgh pikir2 nak buat ke tak...alah kalo tak buat pun, jemput laa datang....nanti aku masak mee goreng atau kuew tiow goreng yeak ahahahahaha





korang camne...mesti dasat kan ....ade tu aku bace kat status fb sampai 7-8 buah umah open house nak terjah...gilerrr laaaaa...nape aku tak dpt sampai 7-8 buah ...leh gantung tong gas terus wakakaakaak








** tak sabar menunggu kaftan purple yg aku order on line sampai....tetibe teminat nak cube pakai baju kembang2 bekepak2 tu plak hahahaaahah








32 celoteh sahabat

wahh...kemain melaram dua anak dara tu ek...cam kembar dah meke tu kan lieya...

September 12, 2011 at 9:02 AM

Lieya kenapalah rambut sidayyan tu tegak cam tu. kecik lagi dah stylo.berseri mak budak. lama ye ko beraya, mesti ramai saudara mara ngan sahabat handai..

September 12, 2011 at 9:07 AM

lebatnya rambut dayyan

September 12, 2011 at 9:12 AM

gudboy dayyan! tgk dlm gambo pun dah geram ngan dayyan ni..klu jumpa mmg siaplah dayyan....

September 12, 2011 at 9:22 AM

good boy dayyan ni bg makan ubat senang je kan.....banyak jemputan open house boleh cuti masak ni....x saba nak tgu gambar raye lieya....hehehehe.....

terliur ke lieya tgk pic2 menu tu tahun ni lain sikit sebab ade rendang burung puyuh tu pn susah dapat burung puyuh asal nak beli jerk dh habis...menu lieya kat johor n melaka mesti gempak kan....x saba nak baca entry lieya pasal raye....

September 12, 2011 at 9:24 AM

a'a kemain lagi rambut dayyan tu... geram jugak ni..


memg mcm twin tau dua beradik tu..


at least lieya g jugak open house.. ena ni dok je melepek anak beranak kat umah.. makan apa yg ada.. umah snediri pun tak beraya lagik... alahai..

September 12, 2011 at 9:26 AM

nmpk gaya nye ramai gak yg gantung kuali ari sabtu tu hehehe...good boy dayyan, suke tgk dia (^_^)...tang rmbt tu geram je akk tau sbb nawfal tak leh wat cam tu kuikuiukiu...tak sempat nak pegang dia open house ri tu hehehe...

September 12, 2011 at 9:33 AM

makin hensem si dayyan ni...heboh rumah tbuka sana sini...jenuh nak memenuhi jemputan

September 12, 2011 at 9:36 AM

akak tak dapat lagi jemputan open house.

mia mija tu happy je ye.

September 12, 2011 at 9:42 AM

phewwitttt
dayyan mmg good boy apa..udah ler ensem....kebal plak tu..

he he eh...lieya...try ko carikan susu kolustrum brand kordel..so far, MIl aku belikan utk batrice..nampak mcm rasi...try ler....sehari sekali jer pun..

meh aku nak teka mana satu mia mana 1 mija..yg masuk dulu tu mia coz' rambut dia lebat sikit berbanding mija....he he ehhe..ye ker?

phewwittt
nanti dah dpt kaftan purple ko tu
jgn lupa tayang yerkkk..

September 12, 2011 at 9:51 AM

siann dayyan kena cucuk... mama lieya lak sedap2 jer mkn kat open house..... tak aci kan dayyan..kihkih..

September 12, 2011 at 9:55 AM

salam rindu lieya,
lama beno aku menghilangkan diri dr blog ni, lama tka jnguk blog ko nih...dh beso dayyan yek, bolat matanyer...rambut tu yg tak tahna hehheheh...

dh ensem2 kene lah baik je dpt doc,mkn ubat kene ikut ckp doc,, kan dayyan

September 12, 2011 at 10:10 AM

hari sabtu nida duk umah je. Ahad baru ada jemputan open house. Hehe

rambut dayyan cacak2 hensem.

September 12, 2011 at 10:55 AM

lebat btl rmbut dak dayyan nih. rajin plk papa dia wat rmbut spike tu..comei jek. ubat rotavirus tu apa lieya? ubat baru ke? maklum la mak lama x beranak kan.. dah x igt dah ubat2/ injek2 ni sumer.

aku teka yg mija kt dpn, mia kt blakang kan?? betul kan?? kan?? hahaha

musim raya ni mmg gantung periuk kuali la lieya. tiap2 minggu ada je umah nk pegi. abis raya sila timbang badan memasing..hahaha

September 12, 2011 at 11:19 AM

wah wah wahhh.. dayyan raya sakan tahun nih!!!

aku ada gak le open house.. tak le sampai 7-8, tapi tu pun tak dapek nak terjah semua.. ada yg jauh jauhhh jarak nya bertentang arah plak tuh! ha ha

jom jom pakai baju kembang..!
izan nak beli ari tu pun En Hubby cakap baju 'superman' sbb ada satu layer selendang lagi kat belakangg.. la ni dah buang dahh! sabo je laaa kann! wakakakak

September 12, 2011 at 11:40 AM

gud boy lah dayyan..tk luek2 pon ek..darwisy dlu asyik buat kmbg tekak smpi nk tercekik je..riso stp kali kasi ubat..

*mak aihh dsyt gile opn houz kalo 7,8 rumah mmg gntg dapur, tong gas semua lah kn..ekekeke

September 12, 2011 at 11:53 AM

bab2 pi cucuk nie adakalanya x sampai ati akak nie .. adehhhh
sib baikk dayyan gud boy ..

mana lahhh dr x minat , akak tgk punn dah jatuh cinta ngan rambut dayyan tu ! :)

September 12, 2011 at 11:55 AM

paTOtlew spikE buKan meN maSA dayyaN daTAng, keNe setting rupernyer....

hehehe nasIK TOmaTo jer kER kak sumE>>??? hehehe

September 12, 2011 at 12:37 PM

Suka tgk rambut dayyan pacak2.. cutenyaa..:)

Bestnya gi jalan2 open house yer.. kenyang laa pewut.. :)

September 12, 2011 at 12:56 PM

dak dayyan rock tu... rambut pacak... ekekkekeke...
sape yg open house 7-8 tu?? aku 3 aje... kalo 7-8 mmg boleh gantung tong gas...

September 12, 2011 at 1:02 PM

dh mcm kembar aku tgk mia n mija tu..aku walau gi open house tak gantung kuali lieya..suami ku tak mau ikut..so, aku kenalah masak utk dia sebelum aku gi enjoy2 melantak..hahaha..

September 12, 2011 at 2:16 PM

kak wa 1 umah kengkawan pun lum akk jejak

September 12, 2011 at 2:33 PM

lame tak singgah sini...slamat ari raye lieya!

perghhh...stail la rambut dayyan!..mija nmpk kuyus la lieya, tak sihat ye die?

September 12, 2011 at 3:24 PM

masz ada open house 1 jerk, tu pon jenuh kat atas jalan raya ngadap jem, kereta beratur ngalahkan perbarisan hari merdeka jerk.....

September 12, 2011 at 3:38 PM

aku memang x leh tengok baby kene cucuk...aku yg emo..rase macam sakit sgt jer....
lieya ...ko makin cute la...serius..

September 12, 2011 at 4:08 PM

mia mija dah mcm kembar dah..geram nyer aku tgk dayyan..wish kuar thn dpn mcm dayyan jugak..hehehe..

September 12, 2011 at 4:10 PM

ha.ha.ha...kelakar tgk rambut dayyan tu..mencacak2 dikerjakan daddy dia...

open house sana sini.....hu.hu.hu...

September 12, 2011 at 5:56 PM

setakat hari ini...lia blm pegi 1 pun open house kawan2....asyik kene terjah je x sempat nak terjah umah org huuu.....sian kan..naik hangus dah momtot kuali kat dapur nunnn....ntah bila nak gantung nih..heheeee...

waahhh...mmg good boy la si kachak dayyan ni...senang makan obat yer...sama cam firas juga..x der masalah nak makan 2-3 jenis ubat pun...sama jugak mcm2 kakak2 dia..kdg2 x sakit pun nak makan obat...apa daaaaaaa...hee

aisehhh...camana nak teka mana satu mia n mija nih...nampak kot belakang je..mukanya x nampak...mmg mencabar sungguh...klu buat contest ni kompom x leh menang! ^___^

musim kaftan kan skrg....klu pi kedai2 jual baju mmg mcm2 pattern kaftan ada...yg mengerlip lip lap lip lap pun byk... :) klu lieya yg pakai kaftan nih mesti makin vouge da vas gitewwww...wahhhhhh....

September 12, 2011 at 10:43 PM

Jom join giveaway dari Wanita2u pula. :)
Hadiah mmg sangat menarik. Berbaloi-baloi join. Hehehe.

http://portalwanita2u.blogspot.com/2011/09/wanita2u-2nd-giveaway.html

September 12, 2011 at 10:54 PM

kalo sapphire tgk rambut dayyan...
mesti dia ckp "wahhh rambut cacak" hehehehe...
comei tul si dayyan tu sis...
segak bergaya hehehehe...
ur doters mmg i surrender..
tak kenal dah yg mana satu mia/mija...

me gi 1 open house pun perut dah rasa sendat...
so paling byk 1 hari 3 open house je leh gi...
tu pun rumah 2 & 3 slalu takat minum air or makan kuih je...

September 12, 2011 at 11:33 PM

sy xdpt pg open house lg sbb dicha kan xsihat last week...

mmg best p OH mmg leh gantung kuali..

alololo xcomeynya dayyan ngan rambut spike..

September 13, 2011 at 12:24 AM

Hehe, selalu nampak kat klinik, baru di letak baby tu pun dah melalak semacam..tensen mom to be memandang..hihihi

September 13, 2011 at 3:33 PM

Post a Comment

jangan malu jangan segan...silalah sila komen...anda akan saya jejaki....

 

Copyright © ~♥~ kembara chynta kami ~♥~. Designed by Whitey Mommy