Friday, January 13, 2012

coconut shake klebang, melaka

moh kite!!! arini nak bawak korang mengembara tentang citer coconut shake klebang ....he he he....rasenye ni entry kedue aku kot pasal coconut shake klebang ni.....he he he..kali ni nak war2kan....tempat coconut shake klebang ni udah upgrade youuuu....tempat makan2 dah masuk kedalam sikit dari tempat asal.....tempat asal dah jadi tempat untuk menapau sajek....bagus dieorg buat camni...kurang dah jem area situ...kalo tidak, kereta bersusun jek.....tempat baru ni pun lagi luas n parking pun senang......tapi tetap ramai gile org...nasib2 le tunggu meja korang huhuhuhu.....sebenarnye dah lame dah aku amik gambar nie, tapi ari ni baru godek2 nak dientrykan.....jom2 layan gambar yg ade....


*
*
*
*
*
*
*
*
V


tgk laki aku...laju menonong jek .....tak sabar le tu....kat sini mmg peberet die.....perut dah kenyang camne pun, tapi kalo sebut coconut shake klebang mmg harussss singgah!






selalu order 4 special....satu aku, mia mija share satu (org ade asma takleh kasi bedal byk2), 2 laki aku punye.....


gedek2 ni nyibuk ajek.....semua bende nak terkam.....tgk le tu....kemain die nak tarik straw tu ha ha ha.....



nasi lemak coconut shake klebang.....simple jek, tapi tetap menjadi kegilaan org yg dtg sini.....



karipap ni walau pun kemik2 bantat...tetap jugak menjadi pujaan org yg dtg kat sini....dulu tak byk kuih...skrang mcm2 ade dah...pulut kuning laa, cekodok pisang laa...mcm2 laaaa.....tapi aku wajib mkn karipap ngan nasi lemak.....



mase kiteorg dtg ni org tak ramai....mmg rase..bertuahnye laaahaiiiii...kalo tak..jgn harap....berpusu2 tunggu meja.....



ini budak, bagi jek ape, sume die ngap2...karipap pedas sikit2 ni pun die ngap hahaha....bagus2, bagi kebal sikit lidah tu dik yeak....


e'eh...aku lah.... ha ha ha PANG!
*daring ke aku nie?....ngok!*
kalo sampai sini, mmg ilang diet aku.....mencik!




kiteorg ni kalo balik melaka, kate laa balik ari sabtu ngan ahad....mmg due2 hari tu akan terjah sini....ni plak gambar keesokan harinye....kali ni org ramai.....mmg kene le tunggu meja.....nak makan punye pasal...tunggu le jugak.....pastu tengah2 mkn, ade plak group lain tunggu meja kiteorg...aku kureng selesa sikit kalo org dok sebelah kite tunggu camtu.....rase mcm kesihan n kite pun nak kene mkn cepat2...tak feel gituuu....




sedap beb! percaya laaa....gi le try.....



drooling wey.....ni rase nak balik melaka skrang jugak nie!!



kan aku ckp, yg area luar (tempat asal) dah jadi tempat menapau.....korang nak tgk ape yg jadi kat tempat asal tu.....huhuhuhu



*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
V


tattadaaaaaaaaaaaaaaaaaa....... gile ramai wey beratur...ni pun aku snap sambil kete jalan....ramai lagi yg kat belakang tu tak masuk dlm gambar aku nie......gigih wey dieorg ni beratur, kalo aku idok le, pi mkn situ jek......so sape2 nak gi melaka jgn lupe singgah pekene coconut shake klebang ni tau.....pasti dijamin ingat terbayang2 lepas pekene sekali he he he




bile kire2 bape laa pakcik ni untung dlm sehari...fuh! konpem dah byk simpanan die huhuhu...yg bagusnye, pakcik (owner) mmg tak kedekut...rase coconut shake ni tak penah berubah dari dulu same jek kepekatannye, kalo minum air kelapa jek, siap leh refill free lagi (tak tau ke kalo die bagi aku jek) ..org berniaga ikhlas kan....cepat jek Allah bantu.....






** SBPA tangguh plak dah.....adududuh.......











29 celoteh sahabat

huhuhu tekak cam nak terkam terus je coconut shake tu.....akk tak pernah lg rase kehebatannya tu, dah rase nnti maybe akan jd cam nko la yeh ekekekeke...mak aiii pjg nye org beratur, mmg tak tahan huhuhu....dayyan gedek2 tu tak kasi rase skit ke ekekekeke

January 13, 2012 at 9:04 AM

tengok ko review coconut shake tu.. terus aku dah terbayang macam nak pujuk laki aku pegi klebang raya cina ni.. pastu tgk org dok beratuq panjangggg.. fuh semangattt.. harus la sedap kan sampai berjela beratur.. tu yg part aku malas...

January 13, 2012 at 9:15 AM

Lapo la lieya..blm sarap lagi nie....hu.hu.hu....
akak slalu jugak lalu sini utk ke pntai..mmg ramai org..1st time lalu ingatkan ada org meninggal...hi.hi.hi...

January 13, 2012 at 9:18 AM

isk buat i nak gi melaka hari nie gak hahhahaha....
mmg kalo gi sana wajib lah cari...
dia mmg buka tiap2 hari ker sis...
or ada certain hari dia off?
bila lahhh nak ke melaka nie?

January 13, 2012 at 9:25 AM

menciiiii... ntah bila la nk dpt pekena coconut shake klebang ni. kalo g melaka asik x brkesempatan je nk singgah. akan ku usahakan jua nnti

January 13, 2012 at 9:39 AM

aku blk muo nnti nk simggah ler lieya.. buat aku terliur aje tau.. mmg famous btul tmpt ni..firs time dulu aku baca entry blog ko pasal tmpt ni, pastu ramai lagi blogger yg review..harus p terjahhh ni

January 13, 2012 at 9:47 AM

huwaaa...lama giler tak pekena coconut shake klebang..ceh, bunyi cam biasa gi melaka jer kan....ha haha..hari tu cuti2 ngan family aku ke melaka...nak pergi sini tak kesampaian..keluar dari zoo jer pun dah petang santak ke maghrib...adeh!

uittt...gambar sumer guna iphone ker..mantap arrrr...tak yah usung dslr pun takpe kalau camnie....

January 13, 2012 at 9:50 AM

dah ramai yang citer pasal keenakkan coconut shake klebang nie....tapi atie skali pun tak pernah rasa....tahun nie nak gi jenjalan melaka la nak terjah air coconut shake nie....hehehhe..

wah...kelas ko jah...sejak belajar makeup nie makin cantik la atie tgk....

apa kata.....kak lieya bt tutorial makeup plak....letak dalam blog....bleh atie belajar....bleh la...bleh la...bleh la...(sambil kelip2 mata).... :)

January 13, 2012 at 9:56 AM

tgk lidah dayyan pn jelir je tgk coconut shake n kepap tu..kemainn..pjg gler batu nk tapau je ke..mak aihh...btl2 dasattt

January 13, 2012 at 10:13 AM

tgk lidah dayyan pn jelir je tgk coconut shake n kepap tu..kemainn..pjg gler batu nk tapau je ke..mak aihh...btl2 dasattt

January 13, 2012 at 10:13 AM

ADUHH DIKK
pagi2 lagi dah duk telan liuq tgk nasi lemak dan karipap yg mantopsss tuu
rasa cam nak cuit2 je nasi lemak tuu kat skrin nie

kalau sedap x kan org ramai beraturr kan dik .. hurmm nielah bayaran kalau kita ikhlas dan buat jujur dlm perniagaan kita ..
org sanggup beratur dan tunggu utk mendapatkannyeee ;)

January 13, 2012 at 10:14 AM

eee masz penah lalu jerk..... x leh nak singgah coz ramai gilerz orang beratur, ku kecewa lorrr...

January 13, 2012 at 10:18 AM

uis... jauh la pulak nk ke sana arini heheheh... saja2 je ko nih... ntah dh berapa ntry ko menayangkan kesedapan ini coconut shake klebang nih... ish2... melampau2

msti pakcik nih jenis cam yg jual abc kt negeri sembilan tuh yg blh refiil free tuh, itu yg ramai je org... rezki diaorang kan kalu tak berkira...

p/s: ish tangguh lg, musnah harapan

January 13, 2012 at 10:55 AM

terliur tau akak tgk coconut shake yg ko tayang ni lieya... rasa cam nak sedut jer...rasa cam lalu jer kat tekak akak ni...huahua...jauh sgt nk gi ni... kena plan cuti2 kat melaka baru boleh merasa...huhu..

tu la kan spba tanggunh dulu...siannnn kita kan...hehe

January 13, 2012 at 11:28 AM

walaupun org melaka tp me tak pernah lagi rasa coconut shake ni. me tau sedap tp bila tengok kena beratur pnjg tu terus batalkan niat nak merasa.

January 13, 2012 at 11:58 AM

seringkali org dok tayang coconut shake ni...mesti sedap sebab tu ramai betul orang...

kalau ke melaka mesti singgah punya..

January 13, 2012 at 1:39 PM

mmg sedap coconut shake klebang ni..dah terasa2 kat tekak ni ha..nasi lemak dia pun sedap.bila la nak ke melaka lagi..

January 13, 2012 at 1:55 PM

ala lieya mmg sedap yerk pagi tadi MHIpun cerita bendani ni lieya lak cerita.. cam kena gi tapi tengok oran ramai gitu tak sanggupler akak ni....

January 13, 2012 at 2:08 PM

okeyh.. petang ni p sana.. ahahha.. ye ye je la ena ni leiya oii.. cam senang jekk.. cam sebelah umah.. hihi.. pd hal ntah bila la nak ke sana tu.. haishhh..

January 13, 2012 at 2:31 PM

lieya semenajak ko masuk kelas make up makin berseri lagi. akak nengok dayyan tu dah cam muka ko, bolat mata. akak pun tengah mengira keuntugan pakcik tu, panjangnya beratur tu.,

January 13, 2012 at 4:55 PM

teruja lama dah nak terai coconut shake ni..bila la nak ke melaka ni bessnyer

January 14, 2012 at 10:37 AM

teruja lama dah nak terai coconut shake ni..bila la nak ke melaka ni bessnyer

January 14, 2012 at 10:37 AM

gua pernah lalu situ..ingat nk try..tp bile tgok org beratur cam beli tiket wayang..x jadi nampknye....huhuhhuu...
tapi kat port klang ni,gua dh nmpk dh ade bukak coconut shake gak....

January 14, 2012 at 2:04 PM

sy kan lieya xpegi2 pun lagi minum coconut shake tu...xsempat..mmg teringin sgt mkn coconut shake tu..

muka dayyan geram je tgk CS tu..hehehe comel..ngan rambut dia tu...

January 14, 2012 at 9:12 PM

adoyaiiii. kena carik gak kuala klebang nih wehhh.. kecus liuq makcik tengok coconut shake tuh .. adeh adehhh!!

weh makcikk.. nko elok je aku tengok kurus & mantennn.. kena plak ngan tudung fareedaa... berseri2 wehhh!! aku ni haa.. memula je turun banyak.. (- air, uri, baby) lepas tu terus statik... kompem laaa lemak2 degil ni yg tak turun2 uhuk uhukk!!!

January 14, 2012 at 10:31 PM

klebang coconut shake lum try lg..tp bukit gambir coconut shake dh try...oke gak la :)

pnjang kemain..kalau asben yana memang tk sanggup nk tunggu..hehe

kamu sungguh comel :)

January 15, 2012 at 12:35 AM

Yaa Kareeemm....sedap giler nampak..nekcik akan carik bila ke melaka

January 15, 2012 at 4:45 PM

sedapnya tengok coconut shake tue..sy tak pernah pun terjah kat sini walaupun org melaka..selalu tengok ramai org jea..

January 16, 2012 at 9:49 AM

wah...promote kaw2 nyer...bole claim ngan toke dia komisyen ckt...

ida yg duk melakapn xprnh gi...raya cina kna gak gi...nk update kt lieya lak best ker idak...huhu

January 17, 2012 at 1:11 PM

Post a Comment

jangan malu jangan segan...silalah sila komen...anda akan saya jejaki....

 

Copyright © ~♥~ kembara chynta kami ~♥~. Designed by Whitey Mommy