Thursday, January 26, 2012

splash...splash....di cuti CNY....


gempak tak gambar pembukaan kali ni .....wakakaakakakakaak.....korang tgk tahap pitching budak gedek2 tu melalak......bingit woo telinga.....ape kes sebenarnye nie?






kesnye sebenarnye, si gedek2 ni dah syok main air sampai tak mo kuar pool....hamboi2 ko dik...sejuk kang.....seb baik pool budak2 kat sini air die suam2 sikit.... kasi le can si gedek2 main air lame sikit....kiteorg pakaikan pelampung baby ni, pastu lepas die main air sendiri...tegedik2 kaki swim ekekekekek ..tu yg kemain melalak bile kite nak kuarkan die tu kikiki....






 ekceli  ni mase cuti CNY ari tu.....plan nak cuti2 kat lost world of tambun...tapi tak jadi sebab dah rase dah sure umat manusia penoh sesak punye.....so riki2 le hotel mane yg kosong.....situ le kiteorg lepak......kiteorg stay kat ritz garden.....ni kali kedua kiteorg stay sini...seb baik le ade kosong lagi huhuhuhu...gi anta barang kat adik yg study kat UiTM seri iskandar sebenarnye....pastu alang2 tu terus bercuti n jalan2 kat perak ajek....pi sungkai mandi air panas....makan nasi vanggey....tu nanti2 aku cite okey....







 si kakaks2 pun kemain enjoy le dpt main air....okey le kan, dari dok umah jek cuti lame2...takut lak dieorg bosan.....






lame plak sekolah cuti kan....jgn sampai mia ni lupe jalan nak pi kelas die sudaaaahhh wakakakaka....






mule2 si dayyan pun terjun kat sini.....air die sejuk bebeno...so kiteorg pindah ke pool budak2....ngan aku2 pun berendam kat pool budak2....





air kat pool budak2 ni mcm suam2 sikit...sedap le dayyan berendam....






kemain tersengih hah dpt main air....





aman dan damai jek mase ni dayyan kongker sorang2 pool nie......kejap2 die tegetis2 ke sane...kejap2 die tergetis kesinun.....kemain kaki dok tergetis2 swim.....





kusangka panas sampai kepetang, rupenye ujan ribut tsunami di tengah hari...tup2, kakaks2nye ngan pak ngah dtg kedebum dlm pool ni.......siap angkut ikan gedabak tu plak tu.....penoh dah pool ni .....hahaahahah





potong stim dayyan nak swim kan dayyan....dieorg gedebush2 jek dah  buat dayyan teroleng2 kesane kemari....tu tgk gambar tu, si mija sanggup menyelam nak geletek kaki dayyan dlm air....hampeh jek.....






lame gak si gedek2 ni berendam.....naik jek dari pool....isap nenen terus kroiiiiiihhh kroiihhh tdooo he he he...penat sgt le tuw....





penutup cite, moh layan video gedek2 main air.....pasni kite pi lepak pool kat putrajaya lak yeak dayyan, kite gi kat presint 11...situ ade sup urat ketin ngan roti canai sedap..eh?....tiap weekend pun mama leh bawakkan he he he....






korang lak kemane cuti CNY ari tu...cer cite...cer cite.....








** kate nak review balik...tapi apehal lak 31hb ni masuk perbezaan gaji sbpa tuh.....maknenye mmg takde review la yeak.....al feliks la....












29 celoteh sahabat

sukanyer dayyan swimming yer...kat ner ni cam bess jer pool tu

January 26, 2012 at 9:32 AM

amboi2 ensem boy... bukan main suke yek dia main air... geram je aku nengok kaki dia yg duk berenang2 tu... heheheh
siap nngis lg yek tak bg main air... nk jd ikan yek

kosong je ye, best lah korang dpt cuti2 situ

January 26, 2012 at 9:47 AM

bestnyer main air.. bersih betol kolam air kt sitewww.. sungkai best kan.. air dia suam2..sesuai ler bwk baby..

January 26, 2012 at 9:48 AM

ei cumel la gedek2 main air tu geram kn kaki die terkuis2...hahahhahahah...aku blk kg la CNY tu g mndi air pns kt kg...hekhek

January 26, 2012 at 10:03 AM

sonok kemain berani dia main air sorang2 gitu..bagus2..tangkas ler dyan benang pas nie..

ye ke lieya dpt beza gaji tu ujung bln ni? nk bg tu bg..sambil2 revise x pe..jgn x revise lgsung

January 26, 2012 at 10:06 AM

syoknya lieya n co bercuti sempena CNY yer... leh berendam sakan dayyan yerk...
akak cuti CNY berulang alik ke hospital jer...abah masih lg dalam rawatan selepas operate...huhu

January 26, 2012 at 10:14 AM

shaye sedap2 splish splash kena hangkut kuar pool... sian dayyan.. nanti mintak mama mandi pool lagik k...

January 26, 2012 at 10:15 AM

waaa...syoknyer dayyan min air...geram tgk dayyan...cumil...

January 26, 2012 at 10:22 AM

amboi2...bestnya si dayyan dpt swimming.....best kan???best yek CNY kali ini jauh berjalan smpi ke perak....akak x blk kg pun...dok Kuantan aje..huhuhu...:-(

January 26, 2012 at 10:36 AM

seronoklah budak2 ni main air..aku blk kg cny hari tu..

January 26, 2012 at 10:48 AM

sonok dayyan swim tu..pandai pulak tu bila dah jmpa air yek...aku balik kampung jer...itu pun aku bedal makan sampai tak ingat...hehehe...
iyelah...31 ni dpt gaji sbpa..confirm lah takde review nyer...saja jer tu...

January 26, 2012 at 11:30 AM

akak tak kemana-mana cuti panjang ni, cuma gi makan je. amboi budak-budak dapat air tak henggat dunia. betul tu lieya time raya cina ni janaganlah berjalan tempat cam tu, orang cina time rayalah dorang ambik kesempatan makan angin.

January 26, 2012 at 11:49 AM

bestnyer berswimming2...cuti CNY ddk umah je

January 26, 2012 at 11:55 AM

syioknyer tengok dayyan gedik2 kat dalam kolam tu, tetiba tsunami datang yerk.. ilang mood nak gedik2 dah kan.. hehe

p/s: erm, maknenyer xder review la yerk..

January 26, 2012 at 12:56 PM

ni kang mn tau jd perenang negara plak..

January 26, 2012 at 1:37 PM

seronoknye dayyan dapat swimming ye

January 26, 2012 at 1:54 PM

wahhhh syoknya dayyan pi swimming. comei je dia ngan float tu. amik ko terus xmo naik.. hahaha.

eh mcm x ramai org je kt situ.. cam best je hotel tu...cantik

January 26, 2012 at 2:01 PM

dayyan sama mcm fizri jugak...suka sangat kalau dapat swim nie....terkekek-kekek gelak...heheh...tapi kalau ajak kuar....meraung bergegar satu flat....huhuhu

January 26, 2012 at 2:39 PM

kali ke-2 buka blog ni baru blh lps rindu nengok gmbo2 dayyan gedek2 nih...gigih refresh byk kali tau!!

alalalaaaa....dayyan nangis pun maintain cute miut la dik...geram tgk! mesti kembang kempis idung masa nangis kan...ekekeeee....

dayyan ni mmg geng piyas lah...'hantu' air..klu dok dalam air melekat x mo kuar...hahahaaa...ada plan nak bawa anak2 pi melaka wonderland tp en.baba asyk busy tahap gaban! mencik!!!!

January 26, 2012 at 2:52 PM

Alalalala dayyan melalak yer bila dibawa kuar dari kolam.. biasa laa tuh budak2 nie bila dpt air.. dah tak naik seronok sesgt ler tu yer.. Seronok tgk dayyan beranang sendiri yer.. berani plak dia.. yer.. :)

January 26, 2012 at 2:56 PM

hehehehe suka tul dia main pool...
tengok kaki dia tu...
cam dah proffesional swimmer...
kemain lagik hehehehehehe...

January 26, 2012 at 3:42 PM

wa...sukanya dayyan mndi pool...smpai nangis xnk naik yer...

sya raya cina balik kg ...

January 26, 2012 at 5:47 PM

lawa view pool tu..pelampung pun lawa...budak2 dua org tu pandai berenang yer?bagusnya...yana pun tk tahu berenang,haih malu lak aunty...

CNY duk umah je..makan doyan :)

January 26, 2012 at 7:21 PM

nasibla opis saya tak ikut sbpa..tp stil ada benda yg perlu diperbaiki

January 26, 2012 at 8:22 PM

wah..syoknya aku tgk dayyan mandi...lieya..best kan sungkai hot spring tu..hihihi..tak sabar nak tgk story mory kau..

btw..ni hotel ritz mana eh? ipoh ke? cantiklah..

January 26, 2012 at 10:25 PM

wah bestnya baby dayyan swimmmmm..hehe

jeles auntie tau..hehe

January 27, 2012 at 7:57 AM

puas aku qada entry ko nih...puas bijik mata aku tatap muka si dayyan yg amat le jambunya mamat tu...mata bolat!!!sweet jek...amboi dayyan lom cukup umo dah berendam lama2 dlm pool ye...ni yg anty jelez!!!!

January 27, 2012 at 10:48 AM

wah wah... sampai ke perak nun!!

CNY kat umah jekkk.. sian budak2 kena tahan sabor jugak. hehe

comey gedek2 Dayyann... mata bolatt geram betul auntie tengok. Budak2 memang suker sangat dapat main airr sampai leh lari pitching ajak kuar ha ha

January 27, 2012 at 1:53 PM

syoknyer lieya tengok anak neranak berendam main air.. kami ni lps sorang sorang tak sihat.. hrmmm..

January 29, 2012 at 11:57 AM

Post a Comment

jangan malu jangan segan...silalah sila komen...anda akan saya jejaki....

 

Copyright © ~♥~ kembara chynta kami ~♥~. Designed by Whitey Mommy