Monday, January 9, 2012

sekelim...sekelim...sekelim....

hepi monday uollsss!! amecam arini...ade hepi ke ade sedey ke...hope sume ceria2 yeak...weekend aku tak kemane pun....aku gi belaja make up youuu sabtu ari tu hehehehe...tu nanti aku up cite yeek.....arini nak ckp pasal aiskrim he he he......sape laa yg tak suke aiskrimkan...berani kerat jari laa aku, sume pun suke aiskrim.....termasuk le anak2 aku....kat umah aku simpan stok aiskrim walls jek ....lagipun kalo dah abis bekas tu leh gune tuk tapau2 ape yg patut muwakakaakakakak.....biase aku beli coklat vanila ler.....care peberet aku nak makan sekerim, senang ajek...cedok le 3-4 scoop, pastu tabur milo byk2....fuh syedap2......





budak tecik ni pun dah jadi 'antu' sekerim....uih kemain sakan dok menyedut sekerim org.....termuncung2 mulut tu...lambat sua siap le tangan dah menggapai kaki menendang huhuhu.....citer pasal sekerim mekdi ni plak, mmg tiap2 minggu wajib pi pekena...peberet hubby nieh....chocotop mekdi...tapi laki aku sgt sweet..kalo order die ckp...'sekerim calung celup coklat satu"  hahaahahah




peminat sekerim calung celup coklat jugak si gedek2 ni!!
panjang dah rambut dayyan kan....ari ahad ari tu laki bini mengerjakan rambut si gedek2 nie....trim sikit jek...tak mo ar potong byk2....syg....so kiri kanan belakang dah kemas sikit dah.....






tgk tu....nak lagi dan lagi dan lagi....haippp!! jamah jek dik yeak, takleh mkn byk2....


serabai tul kak mia nie....org dok syok2 melantak, die ngan mija gi main kat playground kat mekdi nih.....kuar2 dari playground tgk2 tunggang langgang dah rambut....



ni peberet aku ......kerap kerup mengunyah....




tetibe terselit pic mia....heheheh...arini start sekolah agama sudaaaahh...so utk bulan2 awal ni, aku akan ke sekolah die, teman die makan, mandikan n tukar kain ......sian plak kalo nak biar die sorang2....gitu le kan ade anak sekolah, mak pak nye tekejar2 pi sekolah....harap2 die tak penat n cepat sesuaikan diri ngan suasane mcm nie.....





ari ni ade jamuan perpisahan Pengarah kat tempat aku nie....hope sempat le mkn...skrang kene alert ngan mase....berlari2 bekejaran manje ke sekolah mia gituuuu heheeheheh






** bile umur dah tua, nak diet pun susah....byk noo halangannyer....(alasan!)











25 celoteh sahabat

yer memang alasan nak berdiet.
ape cer nak jogging di petang2 hari nih???
baju haku dlm beg ni tak berusik lagik nih....tak kan postpone tahun 2013 kot...
hahhahaaaa

January 9, 2012 at 9:10 AM

sekerim calung celup coklat satuuuu... dah lama x sebut aiskrim calung.. hikhikhik.. amboi.. dak dayyan... sampai ke hidung makan sekerim... tu la kan lieya.. dah ada anak sekolah mmg terkejar2.. aku ni anak baru tadika pun terkejar2.. tunggu lagu 2 tahun dak zahirul masuk darjah 1... mmg macam ko.. lari pecut terus..

January 9, 2012 at 9:15 AM

arini mood hepi smpi telinga huuu....

hohooo...eskrem mmg peberet sejak zaman muda mudi (skrg dah tua sikit...sikiiiiiit jerk..waakakakakkk x mau ngaku tuh..!! ) tp sejak pika ada asthma x penah ada stok eskrem kat umah ni lagik...sesekali klu nak makan beli la 2-3 ketui....buat hilangkan kempunan...

iskhh...mmg geram tgk rambut dayyan piyas punya rambau alahaiii...nipis n halus jerk..

January 9, 2012 at 9:41 AM

manaleh tak suka sekerim...walaupun hi kalori sekali layan ga tekak ni...heavennyer!!

January 9, 2012 at 9:52 AM

wei..comel lah dayyan berambut mcm tu...trim2 jer..takyah pendekkan tau..hehee...aku ni baru anak sorang masuk tadika..hari jumaat hari tu aku dah keletihan..siap suri tak g tadika pun...huhuhu...diet2..go go beb...ko bz ngan anak2 skolah pun..leh consider diet gak..hehehe...

January 9, 2012 at 10:14 AM

kak wa antara yg segelintir yg tak bape suka sekelim tu..

January 9, 2012 at 10:29 AM

amboi gedek2 mama pun suka aiskrim. hehe best je dgr sekerim calung celup coklat.

dah ada anak masuk school rutin lari skit lah. Dengar lieya duk citer psl school ni tak sabar nk hantar humaira p school jugak. wakaka

January 9, 2012 at 11:11 AM

ahak2... alasan je tuh takmo diet ko ek... tp takpe aku tgk ko sntiasa selim melim pun wei...

heheheh eskrim sapa xlyn rugi.... grm aku tgk gaya si ensom boy tuh,rmbut tu dh ala2 penyanyi kpop ko heheh...cume mata je beso bolat...
dia nyer mata tgk eskrim tu cam apa... punya grm

January 9, 2012 at 11:26 AM

dee pun suka chocotop tu..feveret..dee kalau ada transport sis..mmg dee yg akan pi jemput mimi balik sekolah..kesian dia kdg2 tunggu org tu amik lambat..smpi umah kul 2..kul 2.30 dh kena gi sekolah agama..tu yg balik pengsan selalu..

January 9, 2012 at 11:50 AM

dee pun suka chocotop tu..feveret..dee kalau ada transport sis..mmg dee yg akan pi jemput mimi balik sekolah..kesian dia kdg2 tunggu org tu amik lambat..smpi umah kul 2..kul 2.30 dh kena gi sekolah agama..tu yg balik pengsan selalu..

January 9, 2012 at 11:50 AM

alor2 dayyan suke noo
budak2 nie bab makan aiskrim memang suke sgt2 ..
hurmmm rambut dayyan lebatt erkk ;)

January 9, 2012 at 11:56 AM

eskrem mekdi celup coklat... sedapnyer... semalam baru lepas makan.. hehe

January 9, 2012 at 12:36 PM

nyum3..kene g carik japg neh..

January 9, 2012 at 12:40 PM

hehe..


comel betui la dayyan tu.. rambut tu menambahkan kecomelan..

January 9, 2012 at 12:50 PM

amboi sedapnya sekelim...
apalagi teringat magnum..
si kecil pun pandai makan sekelim..

dah diet tp tak kurus macamana ni..

January 9, 2012 at 12:51 PM

Nyum2 sedapnyaa..akak tgk eskrem tuh..akak pun suka gak ler.. hehehe..

Amboi Dayyan tomeinyaa dia.. makan eskrem comot2 pun cute.. :)

January 9, 2012 at 12:52 PM

Alahaiii..sedapnya tengok aiskrim tu... Comei betul jejaka kacak tu makan aiskrim hehehe...

January 9, 2012 at 2:26 PM

sekelim modified ko lieya memang sedapppp wa cakap lu....hehe...
kalah sekelim mcd kata akak...kahkah... apapun sekelim mcd jugak pilihan akak n anak2...haha

January 9, 2012 at 2:34 PM

tiba2 rasa nk makan aiskrim......

January 9, 2012 at 4:01 PM

alah ko berkejar2 tengok si mia tu kira jogging jugak tu.... hehe.. alah nak diet pekemende lagik ko ni... dah slim dah tu kan...
wah chocotop ni peberet aku jugak.. wajib beli mentang2 rumah dekat ngan mekdi drive thru aje... huahuahuaaa....

January 9, 2012 at 4:16 PM

sedapnyer......akak memang antu eskrim lieya same cm anak akak madihah pn antu gak...amboiii dayyan kemain lg mamam eskrim.....sekali rase nak lg kan dayyan....hehehehe....

January 9, 2012 at 4:24 PM

aiskerim memang feveret kami sekeluarga jugak...abg askar kecik tk nak botak ke? hehe...

tk payah diet awak dah okay badan tu :)

January 9, 2012 at 7:04 PM

salam kenal,

alololo..comelnya gambar makan eskrim mcD tu..

January 9, 2012 at 7:57 PM

babe,
ai igt apekebende la sekelim.. sekelim tu..
hahaha, upenyer eskrem..

eh, bkn budak aje suke, makcik pun shuke tau! mesti ada je stok dlm peti-es. alya lgla, tatau siang mlm..
huhuhuh.. ;-p

January 10, 2012 at 8:43 AM

ingatkan apa bendanya sekelim..sekelim nie...rupa2nya ice crema yek....yum..yum sedapnya..:-)

February 9, 2012 at 11:02 AM

Post a Comment

jangan malu jangan segan...silalah sila komen...anda akan saya jejaki....

 

Copyright © ~♥~ kembara chynta kami ~♥~. Designed by Whitey Mommy