Thursday, January 19, 2012

rutin aku time lunch hour skrang......


Oit! oit! sape kate kisah mia darjah satu dah abis aku nak story mory ....ade lagi niiiii....he he he...meh2 dok rapat2, ahkak nak citer nie.....dulu time lunch hour syok aku dpt berhuu haa huu haa mkn ngan borak2 ngan geng2 sekepale......bosan mkn kat kafe bawah, kiteorg gi terjah rojak uniten takpun alamanda nun....tapi skrang idok ler lagi......aku kene pi sekolah mia tuk siap2 kan die masuk ke KAFA.....sebelum ni dah cube tok transit, tapi tak sesuai le ...mase suntuk sgt....buang mase tunggu van, buang mase bile kat transit nak mkn mandi salin baju sume......ye le kooo, abis sekolah kul 1.05 petang, kafa start kul 2.15ptg....satu jam tu jek kot gapnyer....tunggu van jek dah 15minit.....nak sampai ke umah transit lagi.....nak makan, mandi, solat sume.....so kiteorg decide tak jadi amik van n transit......sebagai gantinye, hakuuu le kene pi sekolah tiap kali lunch hour.......



*
*
*
*
*
*
*
*
*
V



kul 12.45tghr selalu aku dah caluuu dari opis....seb baik aku ni PA pade bos yg sgt busy.....tiap ari ade meeting...so ade le can aku ca alif but awal sikit......tu pun siap2 dah tapau dari kafe kat opis aku tuk mia....tgk gambar tu, bukti menunjukkan omak yg gigih menanti anak ...ngan beg baju ngan buku sekolah kafa lagi...sian plak nak suruh mia yg hangkut siap2 .....seb baik le parking sekolah mia ni sgt2 senang...






muke gigih menanti anak....(gigih cover dabel chin sebenarnye tuu wakakakakaak)





ramai le geng2 yg mcm aku gak ....sementara tunggu anak keluar, ade laa kawan borak.....tapi dlm gambar ni kesihan aku nak cite.....makcik ni dtg tegur aku, "tunggu anak ke?"....aku jawab le "a'ah....siap2 kan die tuk KAFA cik, nak balik tak sempat le gap sejam jek".....pastu makcik tu jawab " okey le tu..tunggu anak, makcik ni tunggu cucu....2 plak tu nak siapkan" ...sian hokeeey tgk makcik tu....muke mmg penat letih jek aku tgk....cucu die 2 org sekolah, pastu die hangkut lagi cucu lagi sorang yg kecik lagi (nampak tak yg die pimpim tuh)....pastu laki die pun ade jinjing baju sekolah agama cucu yg dah siap gosok, tangan lagi sebelah paper beg penuh lauk2 n nasi.....senang mak pak budak2 tu....cemburu lak aku...tapi lagi kesian kot makcik pakcik tu sebab kene harung bende2 tu sume....letih wey tgk makcik tu kesane ke sini kejar cucu suruh mkn, suruh tukar baju....ish ish..sedey lak aku.....mungkin anak die pun takde pilihan ..kerje jauh kot (pikir posssiiiitiiiiiffff!!!)







anak aku mmg stok jalan ayu2...kawan2 die dah sampai pintu pagar dah, die baru terhegeh2 kuar dari kelas.....nampak aku baru buat2 belari sebab takut kene marah ape sal jalan lambat sgt hahaahahahah






biase le...sesi interview bermula....mkn ape, rehat ngan sape, beli ape, belajar ape....soklan wajib tiap2 ari hokeeey!!!....tgk le tu, terkulat2 nak jawab...konpem boring ngan soklan aku hahahahaha








bagi mia mkn....kdg2 aku beli jek kat kantin sekolah, tapi selalunye tapau dari kafe opis aku nie....






kelasss kan anak aku....suke mkn ikan keli!!  auuwwwww......kalo boleh ari2 suruh aku tapau ikan keli....






abis jek mkn, aku perambat terus gi mandi....kang aku lambat kalo siap2kan die lambat...seb baik sekolah ade lif, kalo tak ngan aku2 pengsan panjat tangga ha ha ha






..gune toilet kat tingkat 2 sbb bersih sikit ...pastu kelas kafa pun kat tingkat 2 so senang...lepas mandi siap sume masuk kelas terus....toilet kat sekolah ni bersih jugak, tu pasal aku senang hati boleh mandikan die...ikutkan umah aku dekat jek ngan sekolah ni, tapi leceh le kalo nak balik....byk buang mase kat atas jalan raye je kang.....







mandi kan minah ni.....sedap sikit tgk dah mandi...fresh gitu...xde la ngantuk dlm kelas kafa kang







tadaaaa...dah siap mandi n salin baju kafa....selalunye dlm pukul 1.40 dah selamat siapkan mia....aku tak solatkan mia pun sebab nanti kelas die selalu buat solat zuhur jemaah....senang keje aku...








pas die masuk kelas, aku pun calluuuuuu le balik opis....biasenye mmg sharp2 sampai kul 2 kat opis...tak penah le aku lambat masuk....mane leh lambat, kang parking kene cilok wakakaakakakak







balik keje, aku terus zaaaaapppp punch laju2 then terus ke sekolah mia tuk amik die dulu....minah ni kemain bersidai hah, tudung pun dah tercabut...gini rupenye nak pakai tudung sekolah kebangsaan...konpem terbarai tudung sane sini heheeheeh...sebenarnye mia ade request nak pakai tudung sekolah pagi, tgk kawan2 kot...tapi aku mls nak layan, bukannye ape, die tak pandai lagi nak 'jage'.....nanti2 le dah darjah 3 ke ....







ari jumaat lain sikit jadualnyer...aku bawak die balik umah sebab rehat kan lame.....syok sikit....






auwwww!!!






ari jumaat sekolah kafa start pukul 2.45 sampai 5.45ptg.....




sampai bile nak pi sekolah mia?....idok le selame2nye, lagi pun apaknye sebulan dua ni kene ulang alik kursus kat INTAN tu yg aku sorang2 kene pi sekolah mia, lepas ni apaknye dah ade, die la plak take over ...kalo ngna apaknye sempat le kot nak balik umah sume mandi makan sume...aku bawak keter kan ala2 lemah gemalai tu yg tak sempat manjanggg  ha ha  ha.....lagi satu buat masa sekarang kene buat gini sebab sian plak nak bagi die tukar sendiri semuanye...tunggu le bile mia dah pandai sikit..baru aku bagi can die tukar sendiri...ikutkan ade kawan2 die yg tukar sendiri...tapi biase laaa....aku kan cepat rase tak sampai ati.....lagi pun, aku suke gak sbb dok ulang alik pi sekolah die ni tiap2 ari membuatkan aku skip lunch aku....so skrang mak dah turun 2-3 kilo taw.....auwww! auwww! i likeee juta2 kali.....hik hik hik....








** elok2 bos aku dah umum nak cuti esok, die leh cancel plak sebab ks* ajak pi meeting.....melepas aku nak sinsing lengan baju kain bagai pi rebut kat crazy price fareeda.....gi weekend jek lah.....














23 celoteh sahabat

hehehe sama la kiter yey..zas zasss aje keje nye...wewittt btul tu sbb zzasss sana zasss sini kiter dpt diet kan kan ...akk suke tau ekekekeke

January 19, 2012 at 9:18 AM

ai nmpk ikan keli goreng....
ya ampun bertahun x makan ni sedapnyer...ai loike ur tudung laling @_@

January 19, 2012 at 9:29 AM

uihh aku sama penat plak rasanya.. tp penat2 pun sonokkan lieya..dpt siapkan anak sendiri.... aku ni taun depan tatau ler camne...huhu risau aku..dah la kerja jauh dari rumah...

January 19, 2012 at 9:29 AM

kty ni fir mc , tak ler busy sgt, kalau tak mmg bz ,lunch kena balik amik fir,utk anta g sek, dulu masa tgn dia sihat, dia leh siap sendiri, ni tgn dia sakit mmg kena siapkan, tp alhamdulillah doc kasi mc ni, free skit kty

January 19, 2012 at 9:39 AM

aduhhh letih akak rasa baca rutin lieya nie .. tu baru baca .. lum lalui .. huhuh
itulah pengorbanan kita sbg ibu kan lieya .. harap anak2 x menghampakan kita bila mereka besar nanti ..

akak terbayang betapa letihnya lieya duk kejar sana kejar sini , lepas tuu nak balik opiss huhu , sabar ye dik ..

dan satu layie , sian jugak kat makcik tuu , hurmm dah tua ingatkan tugas menjaga dan mendidik anak dah habis , rupenya kena jaga cucu pula .. dimana waktu rehat bagi dia yg dah berusia ituu .. ;(

January 19, 2012 at 9:40 AM

Besarnya pengorbananmu lieya, kalau saya kena camtu haruslah saya benti kje atau anak yang benti skolah..haha stetmen melampau..

Mia blajar pandai-pandai yer..

January 19, 2012 at 9:48 AM

wah.. makin meletup la body lieya dek ulang alik sekolah jerk ari2 kan...
hurm, x dpt bayangkan kalu anak masz dah sekolah nanti.. mesti lagi huru hara.. huhu

January 19, 2012 at 9:55 AM

busy la ko skrg nie lieya...kak lynn nie belum tiba masa lagi...entah2 jadi macam ko juga nanti...

January 19, 2012 at 10:11 AM

wahh... zasss sana zass sini! curlastt! hahaha

January 19, 2012 at 10:14 AM

letih tau akak baca n3 ko ni lieya...sepenat ko berlari2 manja ke sekolah mia tu... haha.. penatkannn...rutin akak pun sama jugak... amik anak dr umah pengasuh antar ke sekolah sesi petang...nasib baik umah depan poli ni jer... tak la terkejar2...hehe...

January 19, 2012 at 10:19 AM

masa anak bru masuk sekolah dlu jenuh la ke hulu ke hilir mengambil dorang..tp bl kakak dh besar ni hrp kan die naik bas sekolah aje dgn si adik..tk sempat la nak lari sana sini time lunch..

January 19, 2012 at 10:24 AM

sib baik anak dee mimi tu sekolah agama dkt ngan rumah..pastu start pukul 2.30 ptg..mmg sempat mandi, makan segala..dia pun request nak pakai tudung..dee ckp darjah 4 lah baru pakai..skrg ni serabut je tgk..bila anak dia dh pakai mamanya jgn buat2 donno lak ye..hahaha..

January 19, 2012 at 10:29 AM

heheheh bz2 mmg bz... mama zmn skrg sume kene blh bt.... tp ttp maintain goges ko wei... lg2 ngn stail makeup baru... fiwit

January 19, 2012 at 11:01 AM

lieya akak belum alami lagi.. tapi akak dah terbayangkan keadaan macam ni lagi 2 tahun lagi.

January 19, 2012 at 11:40 AM

pandai ye mia makan ikan keli...
tapi anak2 u sis mmg pandai makan...
suka i tengok....

i baca pun terasa busy tul u...
tapi rasanya puas hati bila kita leh siapkan dorang kan....

waaahhh makin selim melim lahhhh u nie ye sis...

January 19, 2012 at 11:44 AM

mlm kang sure terbongkang awal..penat..

January 19, 2012 at 11:54 AM

inilah perjalanan seorang mama bila anak bersekolah kan...even anak aku baru tadika..aku dah rasa mengahnyer...takpe..utk anak..segalanya tak mustahil kan..kte kan supermom..hehehe...yang penting tu sume 'exercise' utk kte..cayuk2..

January 19, 2012 at 12:04 PM

hehe..


ena utk sek pagi selesai la sbb pagi huby antar, tgh pengasuh dier amik, balik sek agama je ena p pantau je.. ngintai2 dicelah2 mana yg agak tersorok tgk dier lepas ke tak nak naik transportation balik.. tiap2 hari skrg ni jam 6.30 baru sampai umah.. penat kan.. kat umah jam 11 ke atas baru dapat tido.. tu yg sampai terbabas tu pagi tadi..

January 19, 2012 at 1:58 PM

walo nmpk pnat ko rushing2 tp bile bab ko ckp berat turun...adusss jelesnyer...aku nk buat gek camgitu tp opis aku ke umh jek mkn ms sejam....nk ulang alik mkn ms 2 jam...nk siapkn ank lg...ermmm huuuuu

January 19, 2012 at 2:07 PM

mesti lieya penat tiap2 hr kena ulangalik...tp nk buat mcm mana kesaian plak kt mia...pengorbahan seorag ibu tu....dah skip lunch mana x kurus...jeles akak kat lieya:-)

January 19, 2012 at 2:14 PM

huish...ada hikmah tu lieya
ko bersusah payah sekarang
nanti2....anak2 kita plak bersusah payah utk kita

aku nie tunggu 2 tahun lagi gamaknya nak merasa cam ko...tp tulah....kerja jauh nie...takde makna ler aku ambil tahu....sure hemlin gark lerr....len ler kalau dpt tukar INTAN kluang tu..bestnya kerja dekat2 ....

sian erkk makcik tu
tulah..dulu2 penat jaga anak
sekarang penat jga cucu plak
tp mungkin dia ada alasan

uihs...mia sama ngan batrice
suka keli goreng...

January 19, 2012 at 2:20 PM

mmg supermak la ko lieya.. berdesup ke sekolah... pastu berdesup ke kafa.. balik opis.. aku tunggu 2 tahun lagi dak zahirul sekolah darjah 1.. tu belum citer balik umah check keje sekolah anak kann???

January 19, 2012 at 3:13 PM

kalau anak dh mula sk, si ibu kena jadi supermak.....ala2 mak cik supir gitu..
syabas utk lieya...penat pn brbaloi n puas hati tgk anak trurus.....
dulu masa 3 Farah sk rendah, akak rasa mcm nk fensan tgh jln...trpaksa kejar masa..skrg ni cuma trkedar utk farouk sorg jerrrr utk ke sk agama.........

January 19, 2012 at 6:46 PM

Post a Comment

jangan malu jangan segan...silalah sila komen...anda akan saya jejaki....

 

Copyright © ~♥~ kembara chynta kami ~♥~. Designed by Whitey Mommy