Tuesday, January 31, 2012

gedek2 berkaca mate...auw!



yuhuuuuuuuuuuuuu semua!.....mood ade hepi?.....berkobar2 tau semangat gi keje ari nie.....sebab esok wilayah persekutuan cuti ....ha ha ha yariba! yariba!...kurang la sikit hari berkerja dlm minggu ni...alhamdulillah..eh?.....ha ha ha....


terima kasih sgt2 atas ucapan kawan2 semua sempena aniversari kiteorg di blog dan di facebook yeak.....kat facebook ramai tol yg wish tahniah nak dekat 83comments....terima kasih semua yeak...doa2 itu utk kalian juga insyaallah.....amin....disebabkan hepi teramat dengan wish kawan2, meh nak bagi pic gedek2 mucuk2 aku ni bergaya ngan spek akaknyer  ha ha ha...nampak noo spek tu spek gugurl kan ....gasak le dik....mak ko asal boleh jek tibai ......

*
*
*
*
*
*
V

ape dik!! ko bajet artis diva amik gambar nganga mulut gitu ha ha ha....tapi i likeeee...geget kunyah2 baru tau!







bagi 5 saat jek.....laju jek tangan mencapai spek tuh....camne nak bergaye macho ni dik time pi jalan2....






haaa kalo pakai camni lame sikit die leh pakai....sebab dok syok jilat spek tu ha ha ha....uihhh budak ni boleh tahan napsu makan die...suke aku!....cikgu kat taska pun ckp dayyan kuat mkn .....semangkuk bubur tu kejap jek leh mkn....manjang nganga ape org suap....lambat sikit ngamuk nak capai mangkuk sendiri.....tp aku noticed laa dayyan ni tak reti nak stop bile kenyang ha ha ha....setengah budak, kalo dah kenyang terus tutup mulut kan bile kite suap, tapi dayyan ni selagi kite suap, selagi tu laaa die ngap...ngap.....ngap..... ari tu, kat umah pagi2 bangun jek, mmg wajib mak die ni gi dapur panaskan bubur die, dah suap semangkuk bubur ngan air masak segelas...die tersandar main kekenyangan.....pastu kiteorg pi bekpes kat luar...perut tengah merening kenyang tu, boleh die nak minum air milo akak die, pastu bantai lagi nasi lemak akak die bersudu2...pastu makan lagi roti canai.....tup2, amik kooo...selambak muntah.....erm lepas ni, takleh dah!.....takleh nak ikut sangat napsu nganga die tuuuuu.....sayang jek mkn byk2 muntah......tapi ini budak tetap slim tau....tak tembam mane pun dayyan nie....dlm gambar jek nampak tembam......






posing macho!....ko mampu?...ha ha ha
aku pegang tangan die ni tak bagi capai spek tu.....last2 die lupe ade spek kat muke...lame gak spek tu bertahan ha ha ha...lawak gile....akak2 die dah tergolek2 gelak tgk adik kene buli.....





ade macam Noh Hujan tak......ke mcm dayyan ribot ha ha ha




rambut dah panjang balik...argghhhh...





dayyan tomey2 ... lagi satu peel die skrang ni...time mandi jgn harap dah ko dpt mandikan die duduk....semendang nak berdiri.....macam terra nooo berdiri time org nak mandikan die......kelam kabut kite nak jage air ...nak jage sabun...nak pegang die sendiri....duduk kan dlm besen, toleh balik dah berdiri dah......





ini le pemilik spek tu he he he.....kak mia miot2.....mase ni kat pasar borong selangor tu, tgh tgu papa pi beli barang basah......malas nak ikut naik pasar sekali.....






kak mija mijot yg semakin pandai berdikari sejak dah tak sekolah same2 ngan kak mia.....tapi gadoh tetap gadoh...ingat kan dah jarang jumpe waktu siang, mlm tu nanti aman damai le ......nan ado...ade mase2 gadoh gak.....mcm malam semalam, masuk tdo pukul 9 lebih.....aku pi intai dlm pukul 11, tgk2 si mija kat ujung katil sinun tgh menangis......rupenye bergaduh ngan akaknyer....saje laa  tu nak bagi mak ko ni jadi tarzan malam2....bende remeh pun nak gadoh.....time gini lee rase mcm nak beli katil double decker tu...senang sorang atas, sorang bawah.....







gitu le ragam anak2 kan....ragam nak membesarkan anak2...bukan senang.....pada aku, kalo gaduh2 ni perkara biase, abis2 pun aku cubit jek sekali ha ha ha.....cume tang sakit2 ni yg lemah nie.....sedeh kalo tgk anak2 sakit...so far syukur laaa budak2 ni mmg jarang sakit.....kalo ade pun mmg selalunye timing tu cantek...maksud aku, kalo mcm dayyan demam, selalu sure kene petang ari jumaat....so sabtu ahad cuti die dah recover, tu pasal aku jarang cuti dgn alasan anak sakit...kakak2 die pulak  mmg jarang la demam skrang nie......harap2 jgn la sakit2...biar le anak2 kite semua sihat2 jek kan.....







last but not least, layan pic kak mia yg tabah pegang adik die yg ligat migat nie....si dayyan tgh gigih nak capai spek tu, tapi tak tercapai....asek dok tarik2 rambut jek he he he....




esok cuti mau pi mana?......ado la!...


** ehem..ehem....sikit ari lagiiii jek blog akan berwajah baru......jeng jeng jeng...nantikan kemunculan blog lieyalatif berwajah baru yeak....tema semestinye soft dan cute.....auwwww!




36 celoteh sahabat

pipi boolat.. mata boolaatt.. muluttt tecik munggil munggil.. memang bestt kena geget....

January 31, 2012 at 9:07 AM

pipi boolat.. mata boolaatt.. muluttt tecik munggil munggil.. memang bestt kena geget....

January 31, 2012 at 9:07 AM

mmg hero pujaan ramai la dayyan ni... rambut dia aku tgk dah ala2 k.pop dah lieya oii.... ensem sgg!

January 31, 2012 at 9:13 AM

nt dh besa jadi pujaan ramai ni... encem... :)

January 31, 2012 at 9:22 AM

kecik2 dah pandai pose
spec curlastt sgt ala2 posh bechkam gituew

January 31, 2012 at 9:28 AM

esok aku pong coti...nk g mne yek...eh tp ank aku skolah la...sbb die skolah area selangor....huwaaaaaaaaaa x dapek la nk berjln....cian plak die nnti...huuuu

dayyan meh sini untie kunyah2 pp tu...hikhik

January 31, 2012 at 9:37 AM

aduhai dayyan...

lieya akak kena tenong muka dayyan nilah.. kot2lah melekat tembam ngan mata bulat tu kat anak akak.. hehehe

January 31, 2012 at 10:00 AM

3 beradik yg comel...hehe..

January 31, 2012 at 10:06 AM

kekwn kt putrajaya pakat amik cuti khamis n jumaat..
sekali harung cuti 7 hari..hi3..

suka tgk dayyan..makin chat..makin tembam! rasa cam nak geget jer pipi dia tue.. ;)

January 31, 2012 at 10:21 AM

comelnya lahai....kalo dpt cium kuat2 best nih

January 31, 2012 at 10:28 AM

Lieya, anak-anak ko setia ngan ajaran ko pandai berposing.semua mengikut habis.dah beso mahu semua tu ada blog. entahlah kalau dekat mahu akak cubit pipi sidayyan tu geram tau.comel sangat.

January 31, 2012 at 10:37 AM

dayyan si tembam...mmg ada rupa Noh Hujan dayyan nie...heheheh:-)..dayyan jejaka pujaan skrg nie...

January 31, 2012 at 10:39 AM

mmg kacaklaaa...good boy taw dayyan ni...kalau setengah budak tak mau dia pakai spek hitam tu

January 31, 2012 at 10:47 AM

wahahahahhaa...gelak beso nengokd dayyan kemain pkai spec beso..dayyan ributt?? hahahhah..ape la mama nih..

lor..sama ler ngn anak2 aku..siang x jmpa igt blk umah rindu2an..non hadoo..tarikk rambutt jugerkkkkk maknye jugerkk tarzaniahh jdnyer..huhu..

January 31, 2012 at 11:09 AM

ni mmg retis in teh making nih...hahahaha..gaya tu dah ada...

January 31, 2012 at 11:18 AM

so hensem laa dayyan.. pakai cermin mata.. geramnyaa.. rasa nak ciom2 pp gebu tuh.. :)

January 31, 2012 at 11:18 AM

kemain lagi dayyan dgn spek hitam. Dan rupa retis dah aunty tgk.

Betul lieya..bila anak sakit kita as a mak ni plg risau.

January 31, 2012 at 11:22 AM

smart ar rambut dayyan gedek2 ni...

January 31, 2012 at 11:22 AM

sangat comelll + encemmm sungguh dayyan niiiii.... aduhaiiii gerammmmmm....

k.lieya, hepy anniversary... smg kekal bahagia hingga ke hujung nyawa.... Amin...

January 31, 2012 at 11:52 AM

Ahakss... Dayyan ada gaya Noh Hujan tuuu.

January 31, 2012 at 11:56 AM

suke suke tgk dayyan pakai speck ni...tambah lg ngan rambut cenggitu...encem... hahahahah (^_^)

January 31, 2012 at 11:59 AM

heheh..

alah lieya, ena hari2 tarzan tetap tarzan.. kdg si kakak dah tido si adik plak leh wat pangai lompat si katak lompat kat sebelah kakak... haihhh

January 31, 2012 at 12:01 PM

sy terjumpa shah kat pasar borong... tanya ngan dia liya mana, dia kata dlm keter jg anak2... hahhaha... ligat tangan dia pilih sayur... hahahahha

January 31, 2012 at 12:28 PM

wah dayyan... x lama kalah la retis noh hujan tu yerk.. haha

erm, dah pasan perubahan kat blog nieh, ni pon dah cantik dah.. kalu dah siap betul2 mesti lagi cantik..
suka ngan header tu.. sweet

January 31, 2012 at 12:58 PM

peewiiiitttttttttt (ala amy search nih..hehehhh) cantik blog.. :D

haish...nak pengsan jap tgk gmbo dag gedek2 ni tau...mmg geram mcm nak kunyah2 huhuuuu....

btl la lieya...bab anak2 gado2 ni dah sebati la dalam diri..kdg2 balik sekolah baru cecah bontot kat seat kete dah melalak b'gaduh...haduiii mmg keluar taring la mama dia kan...sepanjang jalan haku pot pet pot pet...tp gitu lah cabaran anak2 tgh nak m'besar ni....sabau2...

mya n fiqa mmg lia belikan katil asing2 klu x mmg mesti ada sessi ntah sapa yg akan t'golek2 kat bawah...

January 31, 2012 at 1:20 PM

geram weh cheeky boi ni..
moolat pipi.. part mata plg ensem..

psst, skin baru nampak!
cun seh!!!!

January 31, 2012 at 2:32 PM

si ensem boy dh jd model spek mata lak ek... heheheheh

January 31, 2012 at 3:04 PM

dikk cantik wall baru blog lieya nie .. jelessss akak .. tunjuk lah macam mana nak buat ;)

bukan main dayyan .. geram tgk .. ;)
ekekek budak2 dikk walau x jumpe still gaduh punyee .. haa lepas nie kena beli double dacker dik , macam akak dah cadang nak beli macam tuu ;)

January 31, 2012 at 3:15 PM

wah sangat cun melecun blog ko lieya...jealous kak lynn tgk...huhuhu...

alahai dayyan yang handsome...makin geram auntie tengok muka ko nak...nanti jumpa nak cubit2 jer pipi montel tu...hehehe...

January 31, 2012 at 4:43 PM

fuyooo..blog lieya dh berwajah baru..
hehe..

suka tengok si dayyan bambam ni..hehe..bila la dpt jumpa nk cubit2 pipi dayyan tu..hihi

January 31, 2012 at 7:43 PM

@jemarisuri Cuba Komen sahaja :) Untuk lihat perubahan antara komen visitor dan owner..:)

January 31, 2012 at 8:05 PM

wa....cntiklah wajah br blog nie..i likeeeee..

geramnya tgk dayyan tu lieya...bibir dia tu..geram tgk..mungil...gigit kang...

January 31, 2012 at 9:53 PM

Geram betul tgk muke dayyan nih...commmeeyyyy n tembammm.....perghhh....gaye cam noh hujan.....huhuhuhhhu.....

February 1, 2012 at 1:33 AM

wewit.. anak teruna mana la ni..
wewit.. cantik siut belog ko lieya..

February 1, 2012 at 8:55 AM

wah, ingatkan dh salah masuk rumah td...sweet je..
Amboi2 ensomnya bujang mama.....

February 1, 2012 at 6:32 PM

comel budak kecik tue pakai spec...

ouchhh umah pon dh tukar cat baru yer..nice!

February 2, 2012 at 12:06 AM

Post a Comment

jangan malu jangan segan...silalah sila komen...anda akan saya jejaki....

 

Copyright © ~♥~ kembara chynta kami ~♥~. Designed by Whitey Mommy