Wednesday, January 9, 2013

jawapan tekateki dan 1 lagi soalan tekateki



ops!! seperti yg dijanjikan...jom intai jawapan tekateki semalam


 jawapannye ialah :

a. satey daging lembu
b. satey ayam (saje aku sorokkan sikit satey tu sebab tekstur die senang nak cam)
c. satey kambing (yg ni plak saje aku interframe kan lebih2 sebab mcm susah nak cam)

satey tu adalah satey willy kat sg ramal food court yg famos amos tuh.....heheheeheheh

tilik punye tilik ade 2 peneka yg tepat.....mereka ialah :




anda tau sape anda so sila email alamat dan no phone di email lieya_latif@yahoo.com untuk urusan pengeposan adiah....



yg tak meneka dgn betul tu dont angry2 maaaaa heheheh meh cube jawab lagi satu soalan yg agak mudah ni heheheheeh.....ekceli aku stenbai 5 ketul suvinier dari hongkong disneyland...due dah ade pemiliknyer so tinggal lagi 3....jom rebut lagi 3 ketul nieh....



*
*
*
*
*
*
V

  • nampak aksi dayyan kat dlm gambar ni?...cube teka ape yg  dayyan tgh cuba lakukan... jawapan kene bijak yeak...aku pilih berdasarkan keyword  yg betul dan peneka terpantas yg menjawab dgn tepat akan dipilih sebagai winner. 
Contoh jawapan :  Dayyan tgh berak so dayyan ngaruk2 sebab geli ngan tayik die sendiri.


hope ade laa peneka yg tepat yeak...pening dah kepale aku nak reka cipta tekateki ni huhuhuu.....cepat2, fm disneyland, pen kepala mickey dan keychain menanti anda...untuk belaku adil, mane2 kawan aku yg dah dpt suvinier dari hk tu korang bagi can le kat kawan2 lain tuk menang ye....nak teka jugak boleh tapi adiahnye aku belanje makan laaa heheheheheeh




** semalam kan promo AA tuk ke sabah dan sarawak....gile kooo aku buat tuk 7 org pergi balik ke sabah kene 84 henggetttttt......murah dowh!!! x sia2 sengkang mate ngadap pc malam2 buta hahaahahahaha






48 celoteh sahabat

adeh~susahnyer laaa..:P

jawapan : dayyan tgh menangis sambil mengaruk2 belakang dia yang gatal...haha...:P

January 9, 2013 at 9:06 AM

mcam susah je soalan nie...
xpelah jnji dah jawab..

jawapannya adalah Dayyan duk meneran nak oooooottt sambil tgn duk garu...muka penuh ngan inspirasi nak meneran...hihihii

January 9, 2013 at 9:13 AM

dayyan garu belakang sbb nak tdo..

January 9, 2013 at 9:15 AM

nak jugak sy join kak lieya
jawapan : Dayyan tengah ambil mood untuk tidur sambil mengaru belakangnya

January 9, 2013 at 9:22 AM

dh time dayyan tdo...so die meragam2 buat aksi tonggeng utk dpt kn feel tdo lps minum susu..

heheehhe...

January 9, 2013 at 9:22 AM

alamak.. terlepas teka-teki smlm la..hihi
nak try jawab la..
jawapannya : Dayyan suruh kakak atau mama dia panjat belakang, buat aksi kuda..ahaa :D

January 9, 2013 at 9:26 AM

haa cube gak
semalam nye teka teki , ke laut jawapan akk ;)

dayyan gatal belakang , cuba nak garu sendiri sambil nongeng2 ... ahhaa ;)

January 9, 2013 at 9:29 AM

Susahnya soklan nih..hehe
Jawapan: Dayyan tengan cuba tiru orang bersolat sambil menggaru-garu belakang badannya yang tidak berapa gatal..hehe

January 9, 2013 at 9:30 AM

dayyan tgh tido,tetiba belakang gatal plak..tu dia garuk2..hehe

January 9, 2013 at 9:40 AM

nak try jawab jugala :)

Dayyan dalam cubaannya nak tido sambil tangan menggaru-garu belakang badannya,amik feel nak tido tu..hehehe..

January 9, 2013 at 9:45 AM

wahhhh susah nie....

Jawapan: Dayyan nak sorokkan botol susu ke dalam baju dia tu....

January 9, 2013 at 9:48 AM

aku nk try...

dayyan tgh nak ambik something dlm baju tu...itu yang tercari2 tu...mesti ada akak2 diva yang mengusik ni..hehehe

January 9, 2013 at 9:49 AM

kak, ieyda dah review Leesya main masak2...hihihiii

January 9, 2013 at 9:51 AM

Hohohoho..agak susah soklan ni. tapi meh la kita try hentam kromo. hahaha

Dayyan tgh tido aksi ala-ala tonggeng gitu sambil menggaru belakang badannya yg tgh gatal. :D

January 9, 2013 at 10:17 AM

Dayyan gatai kat blkg,
Tp dia nak garu tak sampai
Bila tak sampai dia nak garu guna botol
Tp terlepas dr tangan
Heheheh
Belasah je la.. ;)

Giler murah rm84!

January 9, 2013 at 10:26 AM

dayyan cuba ambil botol...hehe... belasah jer...

January 9, 2013 at 10:30 AM

dia gatal tuu .. pastu menunjukkan aksi dai ambil botol susu tanpa pandang belakang :D

January 9, 2013 at 10:37 AM

saya teka dayan nak tido sambil mengaru..

January 9, 2013 at 10:54 AM

dayyan nak tido amik feel dulu garu2 kat belakang....

belasag jea nie hik..hik...

January 9, 2013 at 11:02 AM

ala.... tak sempat nak join...

lately ni aku bz, tak sempat nk bw nokssss...

January 9, 2013 at 11:15 AM

Horeeyyy kakak dapat ye. So teka-teki ini kakak tak bolehlah teka ye tengok ajelah Dayyan buat apa tu.

Thanks in advande Lieya :)

January 9, 2013 at 11:27 AM

dayyan tgh berusaha nak garu belakang badan sebab gatal tapi malangnya tangan x berapa nk sampai.. hehe.. :)

January 9, 2013 at 11:27 AM

Cisssss..terlepas meneka semalam...hahaha..Takpe, nak try jawab yg hari ni punya:

" Dayyan tgh merajuk protes sambil tonggeng bontot sebab susu dia habis" ~bahahahah


PS: Cisssss sekali lagi! Saya tak dapat tiket murah semalam!!! Puas bersengkang mata tawwwww! wakakakaka

January 9, 2013 at 11:49 AM

dayyan nak tido so dia mintak bukakan baju dia..hehe

January 9, 2013 at 12:20 PM

ha ha ha.....auntie zana teka erk
dayyan sedang berusaha menyembunyikan kesalahan yang dia buat..
keh keh keh...
hentam saja ler labuuuuu

January 9, 2013 at 12:30 PM

waaa. pndainye kak zakie teka.. huu

January 9, 2013 at 12:58 PM

Dayyan tengah ambik feel cium bantal busuk yang tersembunyi hehehe...

January 9, 2013 at 1:26 PM

dayyan cuba mengambil/campak botol susu fr belakang badan!!!
yeayyyy.. terer imaginasi aku kan??

January 9, 2013 at 1:29 PM

dayyan dok sondol akak sebab dayyan nak nenen...tak cukup seboto...nak lagi..............

January 9, 2013 at 1:36 PM

dayyan nak wat aksi ala-ala silap mata.. kan kan kan

January 9, 2013 at 1:50 PM

dayyan cuba garau2 belakang dia yang gatal selepas habis minum susu sebotol...hehehe:-)...hentam aje nie:-)

January 9, 2013 at 1:54 PM

dayyan campakkan botol susu tu ke belakang sebab nak garu belakang badan dia yang gatal.....

isk, gatal tul dayyan nieh... hihi

January 9, 2013 at 2:04 PM

book flight ke sabah? sabah , ke mana kak oi?

January 9, 2013 at 2:24 PM

lieya, akak rasa dayyan nak tunjuk tangannya bole ke belakang tuh he..he...

January 9, 2013 at 3:01 PM

dayyan cuba sorrokkan botol susu kat belakang dier...n sambil tu dia oot sekali haha...

January 9, 2013 at 3:09 PM

"Dayyan terlelap cuba menggaru belakang badannye yg kegatalan.."

Giler murah rm84..utk 7 org...huh!!

January 9, 2013 at 3:31 PM

merajuk kot..pastu buang botol susu kt blkg :)

January 9, 2013 at 4:06 PM

tahniah kpd pemenang.. terliur tengok sate ni.. hehe.. len kali buat teka teki.. menang dpt sate.. hehe :)

January 9, 2013 at 4:22 PM

wah!!..best nyer kat sini..kak c tak sempat langsung nak jengah2 lelama. Tp bekenan la nak adiah tu..hehe..
jawapan dia : dak dayyan tu cuba ambik botol susu yang tercampak di belakang badan dia.

January 9, 2013 at 4:29 PM

cantik2 hadiah tu, untung pada yang dpt, jauh tu hadiah tu dtgnya!

January 9, 2013 at 4:30 PM

jawapannya..dayyan buat cubaan menggaru belakang badan dia yang gatal...harap2 betul

January 9, 2013 at 4:31 PM

nak try jwb jugalah.. hehe..

Dayyan terus buang botol susunya ke belakang bila nampak mamanya landing.. sebab Dayyan tak sabar2 nak minum susu gantung mama dia yg lebih fresh...

hehe... teror tak imaginasi akak? hehe..

January 9, 2013 at 5:04 PM

Akak nak try laa..

Dayyan merajuk kena marah ngan mamanyaa tuh yg baling botol susu tuh.. :)

January 9, 2013 at 5:59 PM

nak cuba gak...

alamak... dayyan gatalla.. nak garu x sampai.

January 9, 2013 at 7:18 PM

"dayyan kena marah sbb lempor botol susu kat kakaks n mama lalu dayyan pura2 mengadu belakangnya sakit lantas meminta simpati mama"
amacam..betul ka tada butul?

January 10, 2013 at 12:14 AM

ahak2 boleh lg ke nk join nih? lmbt beno

ni msti kes dayyan ngaruk pas minum susu sambil garu2 belakang dia yg gatal, sbb nyer si aiyan pn selalu bt gini, kadang sambil isap susu dia sibuk garu2 belakang dia yg gtl

January 10, 2013 at 9:31 AM

awat akak tak join teka tekitu.. camner leh terlepasni.. tahniahler untuk pemenang, semua kawan2ku..

January 10, 2013 at 11:42 AM

dayan kenyang minum susu sambil mengarut belakang

June 5, 2015 at 10:52 AM

Post a Comment

jangan malu jangan segan...silalah sila komen...anda akan saya jejaki....

 

Copyright © ~♥~ kembara chynta kami ~♥~. Designed by Whitey Mommy