Monday, January 21, 2013

telemovie 18PL ~ keganasan yg comel



tajuk telemovie :  keganasan yg comel...
pelakon utama : dayyan gedek2 dan kucing3 nenek johor
penerbit : mama gedek2 


*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
V

  • bapak tiri : hoooiii laaaa!!! ini laa keje korang pagi petang siang malam....membuta, makan, berak, membuta, makan, berak.....mengabehkan beras aku ajek....kemain senang lenang korang melengkor yeak!!!


  • bapak tiri : lagi2 yg ko ni ....ye laa ko laaa!! kan aku tunjuk ko ni.....asal aku marah mule laa buat muke mintak kesihan....tgk ar tu...aku dah tejerit2 gini pun korang rileks melengkor lagi....dalam kiraan 10 aku nak korang bangun ...sorang pi cari kayu api, sorang pi amik air kat perigi, sorang pi kemas umah.....aku nak masuk bukak baju sat.....aku keluar kang, korang tak berganjak lagi siap korang!!!



10 minit kendian lepas bapak tiri masuk tukar baju.....

*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*

*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
V


  • bapak tiri : aku cakap baik2 tak mo dengar..tebal noo rase malas korang tuh...haaaaa!! aku bawak keluar senapang gajah aku nie.....ade sape2 lagi yg malas nak bangun hah!!


  • bapak tiri : haa lagi2 ko yg buat muke kesihan tadi...kemain berani ko lambat2 angkat bontot  yeak.....cepaattttt!!! cari kayu apiiiii!!!


hahaahah...cite di atas takde kene mengena antara yg hidup atau mati tau hahaahahaha....tak sahkan kalo aku balik johor tak bawak balik cite dayyan dan cat heheheheeh....mcm kisah dayyan dan kucing ni...mase balik kampung bulan lepas pic2 ni laa sempat aku snap heheheeheh....tgk le video ni..kemain tersembur2 air liur dok pom! pom! pom! (bunyi tembak kononnyer) si cat2 tuh..


dayyan mmg suke cat sgt2...tapi aku idak le sampai nak bagi green lite nak bela cat...cukup2 laa dayyan bermanje ngan cat2 nenek kat kampung....kalo kat putrayaja cukup2 laa dayyan tumpang bermanje ngan cat jiran sebelah umah heheeheh....






** tahniah buat en hubby tersayang....result peksa dah keluar....tahniah kerana usaha telah membuahkan hasil yg cemerlang...moga dpt abiskan master dgn cemerlang dan terbilang heheheheh...blanje kiteorg makan besar tau....ha ha ha





46 celoteh sahabat

amboi dayyannnnn

January 21, 2013 at 9:05 AM

Salam lieya..adeh aihh..lawak la tgk..duk tergelak sowang2 tgk gelagat dayyan nih..hehe

January 21, 2013 at 9:09 AM

best cite nie...nnti akak hantar kat David Teo gerenti terus dapat MOVIE box office....

Dayyan ooooo Dayyann

:D

January 21, 2013 at 9:16 AM

Adehhh..siap bawa gun tuh..
"siap korang..mati sekor²..aku tembak..degil..x mo dengar kata"..
hehehhehe..

January 21, 2013 at 9:24 AM

wakakkakaka dayyan abis kucing ko tembak kan pom pom pom! fobia la kucing ni bila nampak dayyan!

January 21, 2013 at 9:32 AM

Tahniah buat hubby lieya! =)

January 21, 2013 at 9:44 AM

salam Lieya...gelak2 akak bc citer Lieya pagi2 nie...Dayyan n' Cat mmg x dpt dipisahkan..hehehe..:-)

January 21, 2013 at 9:49 AM

hahaha~lawak2...

January 21, 2013 at 9:52 AM

garang bebenor bapak tiri ni...siap bawa senapang tuk tembak anak2 tirinyer... kihkihk... kelakor la dayyan ni...

January 21, 2013 at 10:09 AM

kekkekee ganas yg sangat comeii..

January 21, 2013 at 10:09 AM

hahaha pandai tol pelakon tu belakon ekk..hehe...babak senapang tu bes..

January 21, 2013 at 10:24 AM

hahahahha...
aksi ganas wooo..
tp ganas2 pun pakai pampers lg gangsta kg dusun ni..
adoiii la, blh give kak alya 5 la dayyan..
suke beno kucen..
die duk menerap buat homework kucing mmg ade meneman kat seblah..
nnti makcik rajen makcik kasi tangkap itu gambar okeh.. heheh

January 21, 2013 at 10:36 AM

hahaha.. kucen itam x takut pon...
pompompom...

January 21, 2013 at 10:38 AM

jangan kata cat yang takut dayyan...
auntie pun takut tengok senapang panjang tuh...

tahniah buat hubby lieya...

January 21, 2013 at 10:45 AM

hahahahahahahahaha...
memang tergelak i kat depan pc nie sis...
pompompompompompom....
larikkkk kitten tu semua hahahahahahhaha...
comei tul dayyan nie aiihhh sis!

* tahniah buat hubby lieya...

January 21, 2013 at 10:53 AM

kak lieya...nant add nieyl kat fb...

January 21, 2013 at 11:20 AM

firstly tahniah utk en suami anda!!

2ndly..bersembor air liur aku bila tgk dayyan dgn senapang kkkkaaaaaaaaaahhhhhhh...

ni bukan ganas kelakor hhhhaaaaaa...

terbaekkk la dayyan!!

ko tau wawa pun ske nau ngan cat..kt umah opahnya melambak2...smua dicium,dicekik,dibelai..

yg bestnya kucing2 tu bila npk wawa smua pakat diam..ada jugak yg lari takutttt hhhheeee...

January 21, 2013 at 11:28 AM

kahkahkah!!!

gelak soeang2 aku kat opis ni noks

nakal sungguh budak gedek2 tu tau!

geram aku!

eh, blanja aku skali laaaa...

hahaha

January 21, 2013 at 11:30 AM

hahaaha..aku gelak sampai org tanya apsal gelak sorang2 ni..adoila dayyan!
pandai ko wat ayat lieya..mmg kena betol

January 21, 2013 at 11:34 AM

Hihih... bila keluar senapang panjang mencecet cats semua ye.. Boleh tahan si comel Dayyan nie

ps: Tahniah buat en hubby Lieya...

January 21, 2013 at 11:46 AM

hahaha..kelakar2..seksi tu pegang senapang..btw..kucing tu nk ckp..kucing pun ada masalah tau dayyan..hahaha..

January 21, 2013 at 11:48 AM

haha klako habis kemain si dayyan ni tau...

January 21, 2013 at 11:54 AM

kah kah kah...
terror pulak tu dayyan buat bunyi 'pom pom pom'..

nasib kucing2 tu tak kena hempuk dek M16 tu..wakakaka

January 21, 2013 at 12:06 PM

Kik kik..tesengih2 aq tgk budak dayyan gedek2 nie..suka tul dier ngan kucen..:-)

January 21, 2013 at 12:18 PM

ha3 bab belanje tu yg x tahan hik3

January 21, 2013 at 12:28 PM

wah...dea tu kan... xnk kalah... hehehe

January 21, 2013 at 12:32 PM

hahaha kusyuk giler aku baca drama dak dayyan nih...comei sngguh pegang senapang ngan pakai diapers jer... cekci okkkk

congrats utk shah

January 21, 2013 at 1:02 PM

ahahah dayyan dah macam askar lahhh ekek ;)
lawak lah ..
aah dikk biar dia main dgn kucing di kg je ..
x elok gak .. bulu dia tuu ;)

January 21, 2013 at 2:10 PM

KA sendiri takut ngan kucing2 ni hehehe

January 21, 2013 at 2:17 PM

tak suka dgn kucing, geliiiiii

January 21, 2013 at 2:19 PM

Kahkahkah...sakit perut gelak sakan tengok aksi dayyan ngan cats

January 21, 2013 at 3:57 PM

amboi2...penulis script n pengarah nie....tajuk hebat betul...bikin suspenss jerkk...pelakon pun pandai ambil bahagian...hehehe....

January 21, 2013 at 4:06 PM

beso senapang dr tuannya.. kelako la gedek2 lieya nih.. tp tetap nampak comel.. senyum sorang2 daku tgk video tuh.. kikiki..

January 21, 2013 at 4:18 PM

Alhamdulillah!! yeay to your hubby sebab result power gitu! hehehe..Dayyan nih comel betul and you Lieya, kreatif buat dialog. Kagum sebab dalam menjaga anak2 dan bekerja sempat buat entry yang best.

Ps:Terharu Lieya singgah blog Nany. Actually, dapat jumpa blog Lieya ni masa baca blog Wani sebab Wani kawan sekolah. Hehehe... Take care!

January 21, 2013 at 4:23 PM

lieya, apa kata lieya tukar profesion jadi pengarah drama lak...confirm meletoppppp!!!!!!hahaha.....

p/s: Tahniah utk suami n lieya skluarga......

January 21, 2013 at 4:41 PM

lieya akak dah add lieya kat fb tp lieya x accept pon, kesiankanlah kat akak nie hu...hu...

January 21, 2013 at 6:34 PM

Tu dia.bapak tiri ganasss

January 21, 2013 at 8:34 PM

haha..lawaknyer gedek2 ni..
kan dah keluar senapang gajah tu..luculak lya baca entri ni.. cutenyer gedek2.. mau x geram tgk gelagat dia ni

January 21, 2013 at 11:34 PM

kahkahkah..
gelak2 aku bc caption tu!!
paling nampak ketara, si mak kucing itam tu, muka dh mcm "haaa mai dahhhh budak ni".
sure stress cat2 ni nampak dayyan. hahaha comei gila.

January 22, 2013 at 8:02 AM

hehehehe comel.

January 22, 2013 at 11:31 AM

kelakar plk jln crita mu ni kak..haha siap berbapa tiri..

January 22, 2013 at 1:33 PM

haiyaa...sekali kelua senapang daa...hihii kelakar la plk tgk..

January 22, 2013 at 4:30 PM

wow garangnye bapak tiri tu...hihi...
siap kluar senapang tu...tatuttttttttttttt...^^

January 22, 2013 at 7:06 PM

keh keh keh..
boleh buat drama bersiri nie...
dayyan si pengembala kucing..
eh!...dayyan si cat lover...
ha ha ha....kalah drama bersiri korea

January 23, 2013 at 12:00 PM

Ha ha ha..skali keluar senapang trusss.

January 25, 2013 at 6:59 PM

makkk aiii... Terperanjat Boboiii nengok gambar yg bawah tue.... ganas nyer dia.. siap pakai senapang....

adoyaiiii..... hilang stress baca entry nie... kikiki

January 31, 2013 at 10:51 AM

Post a Comment

jangan malu jangan segan...silalah sila komen...anda akan saya jejaki....

 

Copyright © ~♥~ kembara chynta kami ~♥~. Designed by Whitey Mommy