Thursday, January 10, 2013

thursday ~ random photos


hai salam kamis salam entry random photos dari lieyalatif heheehehe... arini aku nak buat entry random photos bertemakan SEKOLAH ....he he he..semua gambar ni berkaitan dengan miamija bersekolah seisi 2013 nieh.....so far semua okey jek....budak2 ni pun dah mule biasekan diri ngan rutin sekolah pagi petang.....so jgn byk membebel lieyalatif, jom layan pic yg ado!

*
*
*
*
*
*
*
*
*
V

  • pagi2 nak gi sekolah ..si mija sempat lagi picit/kebek mainan die....aku dah bising2 mase ni suruh off ekon tutup lampu bagai kang lambat....(eleh! mak ko sebok pegang henpon amik2 gambar boleeh plak!hahaah)


  • mcm tahun lepas, aku mmg takpenah culas buat bekpes n bekal budak2 nie....rotate laa aku buat mee goreng, bihun goreng, nasi goreng, sandwich telo, roti telo, hotdog telor...ikut mane yg aku terpikir laaa malam sebelum tdo tu heheeheh


  • kalo kat pic atas tu mee goreng, yg ni plak bihun goreng....budak2 ni sarapan tak banyak...tapi bekal ke sekolah tu aku lebihkan sikit...siap2 boh dalam lunch beg mickey tu hah....amik sorang satu kendong bawak pi sekolah...yg aku tau, balik jek semua dah licin....kalo tak abis, kang mak ko sentap cari batu belah batu bertangkup hehehehe

  • alahaiiii dah due org anak sekolah rendah.....tinggal tunggu dayyan jek la plak kang...

  • mija in pinafore...selai jek aku belikan heheheheh....


  • mia ngan kawan2 die di waktu rehat....ni la kawan2 dari die darjah 1 dulu...


  • balik sekolah jek si mia akan tgu mija tuk turun sama2 .... senang jugak bile ade kakak atau abang kat sekolah tu, leh tgk2 kan adik....

  • si mija tgh rehat ngan kawan2... si mia suke bawak bekal, tapi si mija ni lain...die lagi suke membeli.....aahhh! jgn harap...makan le bekal mak ko masak tu....penat mak ko bangun pagi2 tau heheheh....nak beli boleh tapi bekal kene licin jugak....


  • petikan whassap ngan en laki ....en laki laa jadi spy sebab die kan cuti belajar skrang so byk le mase nak menunggu kat sekolah tuh..gigih ni whassap gambar anta laporan kat aku heheheeh

  • abis jek sekolah kebangsaan, kul 1.15 en laki akan pi amik budak2 nie....balik umah, makan2, mandi2 n rehat sat pastu ke sekolah agama plak pukul 2.30ptg...kalo laki aku ade hal kat U aku la yg amik alih jemput budak2 nieh....malas nak amik transit sebab umah kiteorg dekat jek ngan sekolah...


  • nampak tak bekal atas kerusi tu....haaa si mia request nak bawak bekal gak tuk sekolah agama he he he....aku bekalkan nasi sikit ngan lauk ngan jajan seketul...



  •  pic petang semalam ni...aku ngan dayyan tgh menunggu akaknye abis sekolah agama...sonok budak kecik ni dpt lari2 kat tempat luas gini....




  • yeay!! kakak dah keluar.....menjerit2 dayyan panggil "kakkkk!! ....kakkkk!!!"


  • mia punye peberet care ikat rambut....yee noks! tiap2 pagi aku kene layan karenah anak dare dueorg ni nak ikat rambut pesen ape.....huhuhu

  • cenggini le kami tiap2 petang di hari sekolah.....jom balik!




marathon kiss oleh dayyan hehehehe






**OPS! pemenang tekateki semalam ialah :

 botol susu tu aku gunekan as a prop tu hanya tuk mengaburi mate korang jek heheheh..sebenarnye mia pedajal dayyan letak plastik jajan dlm baju...so tertonggeng2 le adiknye nak amik plastik tu sebab tak selesa....so emy pm aku alamat key...lagi due ketul suvinier tu nanti2 aku pikiorkan tekateki ape lagi...





43 celoteh sahabat

tak nampak dah yang lain.. nampak C jer...hahaha

January 10, 2013 at 9:05 AM

Lain muka anak2 Lieya bila pakai tudung...

January 10, 2013 at 9:13 AM

rajinnya ko buat breakfast utk budak2 ek lieya...dah tu diorang pun bagus gak sebab nak bawak bekal...akak kena ikut ko la...next year qisitina dah nak school...

January 10, 2013 at 9:13 AM

Selamat pagi..gambar2 menarik..bilik anak dara cantik ! oh dayyan cari benda dalam baju upernya..ehheeh

January 10, 2013 at 9:19 AM

kak, sama lah mcm ieyda,tiap pg bgn sediakan bekal utk anak2...w/pun leesya duk umah pengasuh, tp bekal kene jgk sediakan.hihihiii

January 10, 2013 at 9:20 AM

emy menang? sentap aku! hahaha

tahniah emy!!!

January 10, 2013 at 9:24 AM

selalu t'sengih2 sorang2 kat depan laptop tau klu maca n3 lieya nih sbb ada jerk persamaan kita..heheeee... bab bekal klu x habis mak ko sentap tu mmg sama lah kita... tiap kali anak2 balik sekolah mesti lia check bekal anak2,kdg2 t'kebil2 si myapika klu ada sesapa x habis bekal sbb dah ready nak kene pot..pet..pot..pet smpi panas telinga dgn omak dia....kikikiiii....tp jarang lah budak2 ni x habis makan (apa x nya omaknya garang mcm singo lapar..hahaaa)

senang kan sekarang tudung sekolah anak2 pun ada awning..x lah t'kelepot kelepet... aritu lia beli kat Jusco mmg puas hati dgn qlty kainnya

siyes jels tgk bilik anak2 dara lieta tau..kemas je dgn b'deret2 doll dia tu...klu myapika hampunnnnnn....dah rupa stor bilik.kdg2 t'ingin gak nak deko cenggitu tp mmg x lah... bilik dia org ada almari n meja tulis jerk...huhuu

January 10, 2013 at 9:26 AM

bekal tu cam bekal nak gi piknik haha.

January 10, 2013 at 9:27 AM

Rajin lieya nie kann..pepagi masak2 sarapan...pastu siapkan anak2 pegi skul...

pastuu frust nie...camner bleh lama x jenguk kat sini sampai miss...tekatek lieya...sobb..sobb..nak fm Hk..huhuhu

January 10, 2013 at 9:28 AM

rajin gile buat bekal..
btol lah lieya..Damia aiza pon gemar bawa bekal..
Ummi esok nak bawa itu lah..ini lah..makan ngn kengkawan..
balik sekolah citer..ummi, kwn Kak yong ckp sedap..esok bawa lagi..hahahaha..ghajin benau ummi mu ini nak oiii!!!
Kalo beli barang lg besh..Siap tny mahal ker x..kalo sebut mahal..siap ckp..x per lah ummi..cari yg lain lah..

January 10, 2013 at 9:39 AM

ttbe u inpired me tok sediakan bekal bawak pg keje... sebab guna props yg comel.. hehehe

January 10, 2013 at 9:44 AM

mija tu cam fifi kot..jenis suka membeli..semua dah provide..balik sekolah tetap nak beli sirap ais..so, si kakak tukang pegang duit dia..kalau dia pegang..hmm..abislah..

tahniah buat pemenang..missed teka teki kau semlm..huhu..

January 10, 2013 at 9:50 AM

untung gak hubby lieya masih study leave kan...
leh le jengah2 tengok mia mija tu....

memang supermum lah u sis...
dah ler jadi chef siapkan sarapan....
lepas tu layankan 2 kepala utk dipesenkan ikat2 tu....tabik spring lah kat u...

amboi dayyannnnn memang sronok dapat lari2 kat kawasan lapang ye....hero aaaa tu :)
cute jer tgk dia 'bermuncung panjang' nak kiss2 tu...
eeeee geram tul aaa....

January 10, 2013 at 9:51 AM

seronok anak2 bawak bekal kan, aku tak la hari2 buatkan bekal utk derang, sesekali, tapi selalunya memang bawak la bekal tuh, kalau tak nugget, sosej, kadang2 jemput2 pisang, roti....yang selebihnya bekalkan duit je kot2 derang tingin nak makan apa2 kat kantin tu...untung la en laki cuti blaja, leh la jengukkan anak sesekali kan!

January 10, 2013 at 9:52 AM

Lieya....! Sgt rajin wat bekal..
Sonok tgk ank2 lieya hepi g skool =)

January 10, 2013 at 9:54 AM

hamboi henbeg mak die bersusunnn... hehehe

January 10, 2013 at 9:54 AM

rajinya lieya buat bekpes pg2..memang supermak la..
xleh bayangkan mesti kelam kabut pg2 uruskan rumahtangga..haha tabik spring ar mama gojes nie..hehehe

January 10, 2013 at 9:55 AM

bagus la lieya ni. pagi2 dah bangun wat sarapan utk suami n anak2. mcm sue yg ngah berbadan 2 ni, malam2 mmg takkan pernah cukup tido. bangun pagi hubby anta g keje pun sue tido dlm kete. siyes penat n letih sgt. cuma lately ni rajin la skit nak ke dapur sbb c kakak dah darjah 1. so, kena la masak ape2 yg ptt utk dia. tapi dia sek petang. sek agama hold dulu, dah darjah 3 nnt baru anta

January 10, 2013 at 10:03 AM

rajinnnye lieya buat bekpes pagi2..leh tiru ni..hehhe 2 ank dara dah sekolah yer..isiisi mcm dah beso sgt :)

January 10, 2013 at 10:05 AM

alamak kwn aku menang teka teki lah... kire ok gk, aritu aku dh dpt fm HK, ni dia lak dpt... heheh suke2

kul baper lah ko bangun tiap2 hari yek lieya?siap bt sapan siap2kan 2 anak dara lg, salute aku... aku nih yg bangun kul6 pn nk msk tak sempat ahak2...

January 10, 2013 at 10:09 AM

benci tau...x smpt ni joing tekatekuk ko smlm...uhuuuuuuuu....

dayyan...cam model la lam gambo die lari2 tu...heeeeee....tabik toyoyoing kt ko smpt buat bekpes n lyn ank nk ikot rmbut gaya ape...nsb bek ank aku lelaki...rmbut lak pendek...x yah aku pk nk gayakn camne rmbut derang...tnggu mayah nnti jek...pengsan..heeee

January 10, 2013 at 10:14 AM

kemas betul lieya ikatkan rambut anak...kompom smpi blk sekolah rambut masih begitu...nmpk mia ngan mija ponx teliti orgnye... :)

January 10, 2013 at 10:23 AM

rajin lieya masak pagi2.. kagum makss.. hahaha..
daku jarang buat sarapan.. harap hujung minggu jelah.. aidil susah sket nak sarapan.. pagi2 layan susu sebotol dah cukup.. kdg2 je paksa dia makan roti.. feveret dia.. sok2 dh masuk sekolah rendah kena paksa gak amik breakfast.. kang x larat kang.. waktu sekolah panjang.. :)

January 10, 2013 at 10:44 AM

kagum ngan lieya rajin masak..bertuah anak2 lieya...
mainan tu comey sangat tu yang die geram tu..
aduh dayyan comelnyer dier...

January 10, 2013 at 10:49 AM

akak sekarang pun gigih masak bekpes anak lieya...kalau dulu bole lewat bangun...sekarang tak lagi semenjak 4 dah masuk sekolah...

January 10, 2013 at 11:03 AM

seronok kan anak2 dah sekolah....x cukup tangan rasanya nak siapkan dorang..along x merasa la sume tu..apa taknya jumpa anak weekend jer...

January 10, 2013 at 11:18 AM

niler entry kegemaran akak random photos..
suka tengok bekal budak2tu nampak berselera nak makankan... akakni bawakkan bekal gak tapi ikut selera budak2tu...
seronok nampak diaorang sekolahkan...

January 10, 2013 at 11:48 AM

yes2..aku menang..
jelos tau tgk fm hk kt tempat dana..
akhirnya aku akan dpt gak..
nnti aku pm yek..

nmo2: jgn jelos ..mak menang...hahaha

January 10, 2013 at 12:04 PM

cantik sekolah agama derang ko...
aku rs sekolah2 kat putrajaya semua cun2.

ehh aku kecik2 pun suka ikat rambut cam mia tu. ikat setengah kata org.

alahhh... tetap jawab salah. x suka ai tauuu...

January 10, 2013 at 12:33 PM

sonok anak2 dah sekolah ni, dah boleh berdikari kan...

January 10, 2013 at 1:33 PM

Rajin lieya masak buat bekpes...akak kena tiru nih!

Tahniah kat emy yang teka tepat tu hehehe...

January 10, 2013 at 1:53 PM

nmpknya dh blh ado baby baru tu..utk kwn ngan dayyan time skolah plak...hikhik

January 10, 2013 at 2:06 PM

Ooo.. dh masuk skolah rendah mia n mija....
Belajar rajin² yee...

January 10, 2013 at 2:16 PM

wah suka tengok dua badik gi sekolah. kemas dan cantik je.. rajin lieya buatkan bekal.. kira heavy breakfast tu (nampak sedap!). farhan dan emily tak suka breakfast berat. cukup roti or biskut je..

January 10, 2013 at 2:28 PM

Huh... jenuh kakak nak habiskan baca dan tengok gambar tu Lieya sebab kakak kalau tengok gambar budak-budak mesti belek sampai puas. Apa lagi tengok Dayyan tu siapa tak suka..

January 10, 2013 at 2:35 PM

kalah lagi...sok wat teka teki lagi kak...

January 10, 2013 at 2:37 PM

Wahh 2 anak dara dah sekolah yer.. Senangkan.. ada kak leh tgkkan adik..tak de laa nak riso.. :)

Alaa tak betul laa plak.. tak de rezeki laa.. :)

January 10, 2013 at 3:13 PM

suka tgk pic2 ni ,,,

January 10, 2013 at 3:16 PM

suka la miamija dpt bersekolah bersama kembali... seronokkan tgk gelagat anak2 ke sekolah...mcm2 ragam...hehe...

akak thn depan baru Arfan ke darjah satu...:)

January 10, 2013 at 4:14 PM

selamat memulakan sesi psekolahan buat miamija..moga belajar dgn tekun & mjadi org y bjaya ya....

** tadi lya godek2 fotopage lieya.. masa tu just ada miamija.. hehehe...

January 10, 2013 at 10:10 PM

suka bila tgk anak2 membesar kan dik ..
sekejap je masa mia mija dah sek ..
dulu mereka kecik layie ..
xlama lagi dayyan lakk

kena rajin masak bila anak2 dah semakin besar , biar mereka sihat dgn air tangan mak .. cam anak2 akak membesar sgt ekeke ;)

January 12, 2013 at 10:59 AM

Assalammualaikum..

Saya silent reader..tapi kali ni nak komen. Boleh kan? hehehe...sy suka baca blog lieya sebab gambar2 menarik..celoteh panjang and kadang2 lawak..boleh senyum sesorang. Kagum dgn kerajinan Lieya yg mahukan yg terbaik buat anak2..dah ler tade maid. Sy doakan semoga Allah swt melindungi family Lieya dan dirahmati oleh NYA.

Itu intro..hahahha..sy stay kat france and bulan 6 ni back.for good...buat bisness designer handbag mcm longchamp, LV. Kalau teringin bgtau eh! sy tak pos dari sini..balik MAlaysia baru pos. Nanti.singgah blog saye..kalau nak tau lebih lanjut.

Merci beaucoup liya!!!

January 15, 2013 at 10:27 PM

Salam perkenalan...rajin nye bagun pagi masak bekal untuk anak2 bawak ke sekolah.

January 16, 2013 at 3:04 PM

Post a Comment

jangan malu jangan segan...silalah sila komen...anda akan saya jejaki....

 

Copyright © ~♥~ kembara chynta kami ~♥~. Designed by Whitey Mommy