Thursday, January 24, 2013

thursday ~ random photos


aucak!! kamis dah weyyy, salam maulidurasul buat semua....
esok jemaat...yeay!! he he he....korang amik ke cuti jumaat ni ...so dpt le direct dgn cuti maulidurasul ngan thaipusam....aku tak le kot...mauu jimat cuti awal2 tahun nieh....humm..jom layan le pic random photos yg ade tuk entry kali nieh....senyum sokmo!


*
*
*
*
*
*
*
*
*
V

  • muke kakak2 gedek2 kene soal siasat....lepas balik sekolah, dah siap mandi kemas beg sekolah semua...mula la sesi soal siasat dari omaknye yg mcm inspektor sahab nie....beli ape kat sekolah, rehat dengan sape, belajar ape, duit tinggal berape...ari2 soalan yg same...hahaahaha ko bayang tahap boring budak2 ni hahaahahaha...omak ko peduli ape!



  • ari tu tingin nak masak nasi ayam...tapi try resepi lain sikit...ayam tu goreng dulu pastu tanak sekali ngan nasi .....ermmm sedap ngko! resepi korang amik jek kat blog kak ratna nih....atau blog mamasya nih......



  • untung ade anak dare tau....boleh harap hah walau dimana jua anda berada wakaakakaakk



  • senin lepas si mia bising2 nak makan spegeti...so balik jek sekolah agama terus bedesup gi wadihana kat bangi tu....mia suke gile spegeti sini.....



  • aku kagum betul dgn dayyan nie...die ni mmg ade chemistry la dengan kucing2 sedunia hahaahahah....kucing jiran aku ni selalu lepak kat depan umah aku....nampak je kiteorg sure lari tak cukup tanah....dayyan sorang jek yg boleh pergi n usap tanpa cat ni lari....pelik kan?



  • antara mia ngan mija....mia boleh harap kalo kat dapur....boleh harap dah tolong potong cili kering, kopek bawang, basuh pinggan....ehh lumur ikan ayam ngan garam kunyit pun boleh dah tauuu...tapi lepas tu sebakul laa die memekak sebab kuku die kuning hahaahahahaahh

abesh dah tuk kali nie....yip yipie!!




**skrang trend kan novel2 dijadikan drama....rase nyesal plak koleksi novel aku dulu2 mase zaman anak dare dah bagi anak buah huhuhu....mcm cite setia hujung nyawa tu aku ade dulu novel tu....huhuhu



27 celoteh sahabat

hehehe. kakak2 muka bosan hari2 kena jawab soklan sama jek.

eh ko x tau ke? kucing can sense sapa yg suka and tak suka derang. altho br 1st time jumpa.
if pi kedai mkn kan, jgn harap ada kucing nk pi gesel2 kat senun. mesti semua mai kat kaki aku or hardy je.
heran bin ajaib sungguh.

January 24, 2013 at 9:28 AM

Bagus la mia ni
Rajin p dapur
Bleh diharap dh ni =)

January 24, 2013 at 10:13 AM

dah beso dah anak dare... sbb tue boleh harap kan... tak sabo nk tunggu anak2 dare ayu nie beso... hehehehe.. leh tolong mama dia nati..

January 24, 2013 at 10:37 AM

Salam maulidur rasul.. Hehe.. Akak pon x sambung cuti.. Rajin ank dare ko lieya.. Allyssa lmbt lg nk besar bole suruh tolong mamanya gak.. Hahaaa

January 24, 2013 at 10:38 AM

Salam maulidur rasul.. Hehe.. Akak pon x sambung cuti.. Rajin ank dare ko lieya.. Allyssa lmbt lg nk besar bole suruh tolong mamanya gak.. Hahaaa

January 24, 2013 at 10:38 AM

Salam maulidur rasul.. Hehe.. Akak pon x sambung cuti.. Rajin ank dare ko lieya.. Allyssa lmbt lg nk besar bole suruh tolong mamanya gak.. Hahaaa

January 24, 2013 at 10:38 AM

untungnya anak dara awk dah besar2..
nampak diorg boleh menolong dah..

hehe soalan yg diajukan utk ank tu akk pun sama
praktikkan hari2 kt harraz..sampai dia jwb pun
sambil lewa tp fedulikkk tetap akk tanya =P

dayyan ni mmg pecinta kucing ..
herannya kucing elok pulak dgn dia kan..
hehe sgt comel.

January 24, 2013 at 1:00 PM

bagus si dayyan ni..pencinta kucing...anank saya si zayyan tu, penakut dgn kucing..wakakakaka

January 24, 2013 at 2:20 PM

Coti coti pun gigih lieya upload citer random photo ek. Tabik spring lah kat lieya.

January 24, 2013 at 3:29 PM

alhamdulillah...semua dah leh harap dah...untung ada anak dara kan...

January 24, 2013 at 3:33 PM

rajinnya anak dara mama.........Alhamdulillah.

January 24, 2013 at 4:35 PM

seronok betul aku tengok kerajinan anak dara nko Lieyaa oiiiii. Jeles makk!!

Uikss... first time aku tengok resepi nasi ayam yg nko bagi ni.. harus cuba nii... lagi senang gaknyer ekkk. Pas tu ayam tu makan camtu je la yekkk

January 24, 2013 at 9:22 PM

Hahaha...nampak no muke boring depa ...sama la jugak..di sini pun suke tanye soklan yg sama kat hannah hari2..

Kucing suke kot budak2 yg suci murni mcm Dayyan. Di sini pun suke kalau ade anak2 yg rajin tolong parents die..bagus dah tuh..nanti.mantain kan ajer..

Sodap wehh nasi ayam tuh ..nak try la ujung minggu nih..

January 25, 2013 at 4:52 AM

bagusnye mia..
boleh diharap menolong kat dapur..
yana masa baya mia nie,harap perabih makan jer ar..dah tua2 nie,terkial2 nak kupas bawang!
hua3

January 25, 2013 at 9:29 AM

hamboi....rajin nyer...:)

January 25, 2013 at 10:08 AM

rajinnyer anak dara lieya tu ye.. kecik2 dah boleh tolong kat dapur.. tp bagus la ajar dia dari kecik wat kije2 ni semua masa hari cuti.. nnt dah besar kita jugak yg senang.. bak kata org kalau dah jd buluh nak lentur dah payah... itu yg kdg tu ada anak2 dara yg spesis malas giler nak tolong mak kat dapur tu... dah kawin nak masak pun kekok.. hehe...

ehh.. lieya masak nasi ayam goreng tu ye? mmg best nasi tu kan.. anak2 akak pun suka...

January 25, 2013 at 10:49 AM

aku dlm kete dah tak sabar2 nk soal siasat bebudak..kesian bebudak belum abih penat maknya dah berleter..pedulik aku!hhhhaaaa

mcm sedap je nasi ayam ko..menarik plak tu..bole try ni..

seronoknya bila ada anak dara 2 org yg dah besar, pertolongan mmg amat diperlukan kan :)..rajin anak2 dara ko lieya..senang banyak keje ko..

dayyan tu sama ngan wawa pencinta kucing :)

January 25, 2013 at 11:26 AM

untung ko nok...anak2 dara ko boleh harap...

aku tertarik dgn nasik ayam stail baru tu...confirm akan aku cuba buat nnt...tengs sharing...

dayyan tu geram lah aku tgk...comel sgt!! kucing pun pandai suka kat dia...sbb dia comel kot...hahaha...

January 25, 2013 at 12:04 PM

uii,rajinnya ank dara depa..baguslah camtu, esok2 mamanya senang sket..ada org bole bantu..hehe

January 25, 2013 at 2:01 PM

wow..resepi nasi ayam + ayam goreng tu mmg menariklah lieya..

aku cuti seminggu direct sbb fly ke Bali...

mcm fifi anak aku yg kecik tu lah...rajin betul tlg aku..hrp smpi ke besarlah ye..

January 26, 2013 at 4:58 PM

askum. saya baru join blog awak. Nice blog!

January 27, 2013 at 12:41 AM

ghajen la anak dara ang!!!
alya kalo ade bapak die mula la x dgr kata,
buat kije skolah main²..
konon bapak die ada aku ilang taring la..
huhuhu.. sori, ni kuasa veto ni.. ahahahha

January 28, 2013 at 3:44 PM

fuhh terernya mia.. kagum aku.. ni sure terer masak mcm ko nnti

January 28, 2013 at 11:41 PM

sedap.. sedap.. nasi ayam tu.. tak penah cuba lagi...
wadihana tu cam kena gi ajerler... selalu orang sebut2...

January 29, 2013 at 12:58 PM

sama la masz pon, tiap kali ambik anak balik dari taska, tanya dia belajar ape, makan ape, main ape, sape mandikan.. haha tu baru taska tadika, karang dah sekolah betul2 camner la gamaknye yerk..

January 29, 2013 at 5:49 PM

rajinnya anak dara ko lieya...untung la nanti, dah besar ko leh rileks kan!

January 30, 2013 at 12:28 AM

amboi..rajinnya mia. c kakak tu sue x bagi dia join kt dapur lagi. bkn ape, dapur kecik la katakan. tapi dia rajinlah kalau bab potong sayur, bawang tu sume. pasni anak2 lieya mesti pandai masak mcm ibunya juga :)

January 30, 2013 at 4:40 PM

Post a Comment

jangan malu jangan segan...silalah sila komen...anda akan saya jejaki....

 

Copyright © ~♥~ kembara chynta kami ~♥~. Designed by Whitey Mommy