Thursday, January 17, 2013

thursday ~ random photos




ari kamis datang lagi....jom tgk2 pic2 yg ado untuk entry random  photos kali nie hehehehehe...eh nak cite nie...orang lain dah lame demam adam & hawa kan?...aku baru nak dedar2 demam adam & hawa ni hahahaaha....lembs kan aku?...ye ar waktu tayangan kat tv dulu aku membuta awal....so skrang ni baru nak layan online ekekekekeek...halal la yeak tahap kelembapan aku ni tau heheheeh..eh dah2, aku nak feeling2 aaron ajis ni so korang pi layan gambar2 aku yg ade tuk entry random photos kali nieh.....


*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
V


  • 'cukai' yg tiap2 malam budak2 ni tuntut lepas makan heheheeheh...sorang satu botoi susu....ops! jgn tekejut yg dah sekolah rendah tu pun still berbotoi lagi heheeheh...malas nak pakse stop botol...as long as dieorg nak minum susu...kalo minum pakai cawan sikit jek dieorg minum...




  • kalo mood datang nak makan ikan stim...ke sini laa kami tuju...ikan stim kat sini terbaekkkk...ekceli ni kat restoren malee kat dengkil nun....


  • orang mengaku pun aku nak jugak...gigih beli buah ngaku 5 bijik je kat care4 alamanda tu hahaahahahah....sedap rupenye yeak...tapi mak tak rajin dik non nak menyagat n menggoreng...terpecik2 minyak kat tangan aku hoho

  • kalo balik melaka, selain pekena coconut shake klebang, roti john ngan ayam golek barkat ni pun takleh tak pekena.....antara yg famos ni kat pantai puteri.....roti john die lain dari yg lain...takde mayonis2 nieh...ayam golek die sekor pun aku boleh abiskan ..hah ko kalah jin hahaahahah




  • tuan penasihat cilik.....kalo masuk fitting room wajib angkut mia..tukang komen terbaik nih...




  • gelagat dayyan kalo aku tanye "adik...camne muke hantu dik?"


  • terima kasih buat mama nad....hehheeheh...comel gile FM nie.....dah selamat tersemat di esbok umah heheheehehe


  • aritu rajinkan diri menjala sebab dah lame nooo tak makan roti jala....


  • hangin jek tgk budak sorang yg tengah bersarung ngan bakul kain tuh!! orang lain peluh2 tiak bergabung tenaga lipat kain, die plak boleh main2 kat situ....adoi dik!!

okey abis dahhhh....jom teman aku tgk adam & hawa...baru layan sampai episod 30 ni huwahahaahahahha.....ops! aku layan sambil buat keje tauuuu!! jgn nak spekulasi kate aku curi tulang ...curi sikit2 je punnn hahahaahah PANG!!






** time period2 ni mengidam plak nak makan mcm2 hah....tingin nak mkn rootbeer float A&W tu le pulops!...





45 celoteh sahabat

betul jgk kalo suh mnum guna botol kompom mnum sikit..ada jgk yg suh stop mnum botol tp bg mnum susu kotak mcm dutch lady tu..

January 17, 2013 at 9:05 AM

mengidam oi tgk siakap stim tu...sellau buat kat umah je guna pemanggang ajaib, cepat dan mudah ;)

sedap ke kak ngaku tu? teringin gak nak cari...cuma nak menyagat tu yg malas ;)

January 17, 2013 at 9:08 AM

@Cik Awin *selalu

January 17, 2013 at 9:08 AM

sedap tue..hehehe

January 17, 2013 at 9:11 AM

a&w alamanda dah tutup kan?

January 17, 2013 at 9:15 AM

hai kak lieya
dah lama xtengok kak lieya kat blog kami...hihihi
Muka hantu yang Dayyan tunjuk tue menakutkan hahaha Teringin juga nak try mengaku tu arrowhead kan??

January 17, 2013 at 9:22 AM

kahkahkah selamat ber marathon tgh A&H le yer. ujung2 citer dia mcm dh start meleret2 aku dh bosan. ni dh habis, aku delete semua recorded citer dia. bg clear balik decoder aku.

oh sedapnyaaa ayam golek and roti jong ituuu...

January 17, 2013 at 9:25 AM

ieyda baru tgk Adam Hawa smpai episod 50. hihihiii

takutnya Dayyan wat muka hantu...

January 17, 2013 at 9:26 AM

Alhamdulillah, sampai dah..takut gak kalu x sampai, huhu!

Selamat feeling2 jadik ain hawani! Hee...

January 17, 2013 at 9:39 AM

eh adam hawa tu online kt mana yek???hehehe..aku pun tak pernah lagi tgk adam hawa ni..hahaha...

January 17, 2013 at 9:48 AM

next week dah start citer sehangat asmara plak..mesti demam lagi ganti citer adam hawa.tapi slowla citer adam hawa ,byk nor flash back

January 17, 2013 at 10:07 AM

haha suka part dayyan tolong kecah tu.. orang sibuk lipat kain, dia pun tolong kecah sama yek. ishk nak kene babap2 tau budak notty sorang ni.. heheh

January 17, 2013 at 10:09 AM

dayyan sama cam aqeef.. kalau daku ngah lipat baju dia jadik tukang sebok.. x senang kiter nak melipat.. hehe..

kepek ngaku tuh mmg sedap.. tahun lepas gigih buat sendiri.. tahun nih mood belum mai2 lagik nih.. hikhik..

January 17, 2013 at 10:15 AM

Banyaknya gambar makanan....

January 17, 2013 at 10:18 AM

ngandung kaaa????

January 17, 2013 at 10:27 AM

me pun baru berjinak wif adam dan hawa...
tapi ada part2 yg skip sbb bosan asyik flashback jer....

cian tengok dayyan nak amik botol tu sis hehehe...
kena dera posing dulu....
iye lah sis kan...
asalkan dorang nak minum susu...
tak kisah lah pakai botol tu....

kira habis scary lah dayyan rasa dia buat 'muka hantu' tu ek...
walhal cute & funny ada lah hehehehehehehe...

January 17, 2013 at 10:32 AM

hihi~amboi...sampai dengkil dah yea...sebelah tuh sekolah nieyl dlu..sekolah rendah ngan menengah...dulu mase zaman sekolah menengah...suke lepak kat malee dengkil tuh...umah nieyl dekat sgt dah akak... :) sebelah presint 20 tuh...trafik light pertama..:)

January 17, 2013 at 10:42 AM

wahhhh sampai kedengkil g makan tapi ye lakan dekil putrajaya kan dekat huhuh...semua menu sedap ni...

January 17, 2013 at 11:01 AM

- minum susu ngn botol ada puting la baru syok kan hehehe
-lum penah menterai bt ikan kukus or try mkn kt luar lg,tkt tak best
-bile lah nk menerai mkn roti john ngn ayam percik tu cam sedap je wei
- wah2 mia besar skit msti pandai melawa tuh, dh jc penasihat ko kan

-tak penah lyn pun cite adam n hawa tuh, kt umah tkade HD, pastu tak penah lak menerai cari online heheh

-eh bdk2 mmg suke main ngn bakul baju ek, sama cam aiyan, dia paling suke tlg sepahkan baju yg dh lipat

January 17, 2013 at 11:03 AM

adamhawa sempat tgk awal2 jer... lepas sibuk ngan baby x layan dah... hehe...
tak per menyusu sampai besar pun... hehe...asal anak2 mahu...

roti jaler ko memang mengancam tau...hikhik

January 17, 2013 at 11:05 AM

ngaku tu buah apa lieya?serius x penah dgaq....

January 17, 2013 at 11:05 AM

comelnya lieya..masing2 masih hisap botol susu lagi..

akak lagilah adam & hawa langsung tak tgk he...baca novel je lah...

January 17, 2013 at 11:19 AM

still isap botol..huhu..damia kita sebaya..tp start thn baru 2013 nih ari tuh dh x mintak milk lagi dh..coz abie dia ckp.."dh masuk darjah 2 dh Kak Yong.."
mmg dia x mtk dh..dia org lebuih gemar berbotol tuh bukan ape lieya..kalo minum cam tuh dgn bau susu tuh..
Bab ngaku tuh..mmg sedap giler..tuh ramai cha ya na beli..buat kepek..hehehhe..sekajap jerk abis kalo buat..:)

January 17, 2013 at 11:26 AM

tu dia beratur bebudak tu minum nk ambik susu..sama la alya pun still minum susu botol hhhheee...

aku pun ada penasihat..sapa lg alya la..seronok kalo ada temsn bershopping ni..

ko bab makan sama mcm aku..takde rasa bersalah ok hhhaaaa...

sedap beno ke mengaku tu..cam teringin nk buat..

dayyan sama ngan wawa bab kacau mmg no 1..dr nk cepat keje trus lambat hhuuu

pandai ek dia buat muka hantu..meh dtg umah unty wa ada topeng osama..takut tak??? hhhaa

jala kau cantik ok..kemas je

January 17, 2013 at 12:04 PM

Rajinnya dua anak dara lieya tu menolong lipat baju. Ringan tulang betul...

January 17, 2013 at 12:56 PM

sama jela dgn anak sy yg 6 tahn tu. still susu botol lagi. dia kurus je makan nasi pun xnak sgt. so, ktorg bagi je susu botol at least ada gak tenaga kan..

January 17, 2013 at 1:11 PM

tu dia .. tiga2 minum botol lagi ekeke .. milo ke tu dik ? ... zahrien minum miloo dah le nie .. minum cawan senang ;)

aah kann.. kena pengomen kalau masuk fitting room , kalau akk ajak anggah lah .. dia banyak sikit mulutnyee ekeke ;)

January 17, 2013 at 1:29 PM

tudia depa beratoq nak tunggu susu..hehe..dayyan wat muka antu ye? antu cute adalah nampak..hehe...dayyan main bakul pink tu ye..nak tolong ibu ke lpat kain ke tu..hehe

January 17, 2013 at 1:35 PM

kaler tudung ko yang ko pakai dlm fitting room tu sangat sweet ok....cantik sangat di mata aku kalernya....sesuai gila ngan ko....perghhhh semua masih berbotol.....ini suday lebey!
tingin nak bedal coconut shake kat kelebang tuh...tah bila dptnya!

January 17, 2013 at 1:42 PM

hoho, terbaik lah dayyan, kakak2 cbuk lipat kain, dia boleh main kat ctu yerk... btul2 diva nieh.. hehe

January 17, 2013 at 1:47 PM

betul la lieya tak payah paksa dia org..nti dia org termalu sendiri...nk hisap botol...hihi..

ank js pun dh drj 5 baru berhenti...haha..
oppss jgn bising2 tau nti ank js marah...kihkih

January 17, 2013 at 1:57 PM

tu dier...piccas random...k.azue pun komen random jugak ler...haa pasal kerepek buah ngaku tu...sedap ker....banyak kali jumper...tp malas nak menyagat dlm kuali tu...ader ker jual yg dah siap ehhh...nak order jerk ler blehh....nak raser jerk punn...hehehe

January 17, 2013 at 2:26 PM

anak2 akak darjah 3 baru stop minum susu botol...hehehehe. biar jelah depa nak minum, nanti depa akan stop sendiri.

January 17, 2013 at 2:47 PM

lieya samalah ngan anak kiter,,mesti nak cukai susu sebelum tdo kadang tgh2 malam pun mintak susu lagi..

lieya ni url blog baru lizz... http://haslizalizz.com/

January 17, 2013 at 3:28 PM

kau baru episod 30 noks????

cepat maraton nokssss.... nnt dah boleh layan sehangat asmara

January 17, 2013 at 3:35 PM

hamboiiii..saya nampak sarung kotak tissue Arsenal la....ekekekekeke.

January 17, 2013 at 3:56 PM

menggiurkan sungguh roti jala itu. huhu...

Kenapa Shaklee pilihan saya

January 17, 2013 at 4:14 PM

ko ada gak tgok.. haku ni 1 episod pon x penah layan.. ai x minat aaron ajis..opssss marah plak aeronators kang...hahaha

rajinnya anak dara ko tolong lipat baju...sgt kagum saya di situ

January 17, 2013 at 6:59 PM

fren
apa aku tahu first roti john kat kebun bunga Singapore dulu cam foto ko tu.
memang takde mayonis ni semua, aku suspek zaman skarang orang taruk mayonis pasal nak sembunyik kurang rasa dan kualiti.

January 17, 2013 at 7:10 PM

Mak ai... telan2 air liur tgk mknan sodap2. Hihihi comel je bdk2 dpt upah botol ye. Jnji susu xtinggal kn sbb pntg tu utk tumbesaran :-). Haah buah ngaku tu apa? Buat chips eyy? Nmpk menarik.

January 18, 2013 at 12:55 AM

kty pulak fesyen layan adam hawa..
betul2 tgk final episode je..hehhehe

shedapnya roti jala

January 18, 2013 at 9:33 AM

dina ada geng la...masih membotol lagi.hahaha

January 18, 2013 at 9:45 AM

la lieya baru nak layan adam dan hawa.. oklertu..
macam2 gambar makanan menghantui akak.. tang ikan stim cam bestjer...

January 18, 2013 at 11:00 AM

kemain comey 2 beradik ni
beratur molek tgg cukai susu hehe

roti jala lieya buat menjejes ailio!
dapnyaaaa..dahlah lawa je jala tu..

kepek ngaku dah pun akk buat jugak hehe
semua terpengaruh
dok baca blog ngan fesbuk gak hew hew hew

January 20, 2013 at 9:27 PM

yes lieya..agreed with u. Dulu rase nak stopkan hannah botol..tapi bile suh minum dlm cwn or yg style hisap tuh..sket sgt diminumnya..so, start.balik bagi susu or.milo dlm botol..for me, susu calcium..yg tua pun kena amik susu inikan budak2 yg nak membesar. :)

January 21, 2013 at 2:37 AM

Post a Comment

jangan malu jangan segan...silalah sila komen...anda akan saya jejaki....

 

Copyright © ~♥~ kembara chynta kami ~♥~. Designed by Whitey Mommy