Friday, January 11, 2013

mija dan kisah Annual Concert Smart Reader Putrajaya


Phewwww....anak dah masuk darjah 1 kot ko baru tekedek2 nak up cite konvo hahaahahahaha....tu pun seb baik aku 'insaf' lepas tgk entry dee semalam....ayoyoyo!! heheheeh..tapi pic dlm dslr malas aku nak transfer....layan je laa pic dari tepon aku  ni yeak heheheeh....so jgn pelik plak sebab takde pic mija pakai jubah n amik scroll sebab semua dlm dslr...tapi takpe, yg penting aku nak tunjuk kat korang pic mija berbaju lip lap lip lap tu hah.....


*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
V

hari konvo tu dapat siap2 dah scroll ngan gambar2 kenangan....



lain plak muke mija dlm gambar nieh....he he he



si mia pun sebok nak berposing ngan scroll n bunga konvo mija heheheeheh



tapi budak ni bertuah...bukannye die layan pun konsert tu ...die layan ipad jek manjaangggg



okey2 jom fokus pada subjek ari nie....yaitu mija!! heheheeh...dah ready nak tgk mija ngan baju lip lap dan posing gedik miang die?.... heheheheh ..... jom!


*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
V

taddaaaaaaaaaaaaaa......he he he....ekceli mase ni si mija dah abis perfom....aku lari kejar die sebelum die masuk changing room tuk tukar baju....aku tarik n suruh die posing dulu kat tepi.....semua org tgk die tegedik teliuk lentok posing hahaahahahaah




kelaass hah posing...dah mcm model lak aku tgk dgn silang2 kaki....semua org dok perati kan gelagat aku snap2 gambar si mija mase nie....si mija plak dok tukar2 posing...aku lak tukang snap....sure org yg tgk kate...'kemain anak beranak ni' hahaahahah




auwwww!!




group mija perfoms lagu 'Hey ladies!'....comel jek tgk dieorg joget heheehehe




hello! my name si mija! auwwww!




pastu aku suruh mia posing ngan adik die plak....ko tgk mood posing anak aku hahahahah.....lentok patah leherrr ko!!! hahaahhaa.....



  • mama : mia....oo...mia....cantik tak jaja mia....cantikkan....lawo baju jaja..bunge2 kembang2 lagi...kan?
  • mia : lawa ke? nape mia tgk jaja mcm hantu kak limah jek....
  • mama : wakakaakakak...kompom ko jeles!!




gambar2 mase amik scroll ngan terkinja2 berjoget semua dlm dslr...tapi korang leh layan video yg sempat aku rakam nie hah.....




ni video mase mija joget lagu Hey Ladies...




so ini la last dpt tgk anak2 berjoget kat konsert kindy....lepas ni tgu turn dayyan plak....aku tgh usaha nak free diapers die n bagi cepat die fasih bercakap...ujung tahun ni kalo dah okey semua, dayyan pun dah 3 tahun...aku nak anta die kindy....tgk le maybe smart reader jugak kot....yg pasti bile dah takde anak pi kindy ni, jimat besar sebab takde nak kene bayar yuran masuk yg cecah seribu lebih tu heheeheh...dulu mase miamija kindy...phewwwww....berpeluh tgk jumlah duit kene keluar heheeheh tapi bende tu semua pelaburan utk anak2...semua mak bapak nak yg terbaik tuk anak2 mereka kan....so pliss laa study smart yea anak2 semua....



** baru abis layan korean drama love rain ...so skrang ni layan boys over flower plak hihihi....multitasking i tau sambil wat keje sambil on drama hihihihi org lain berjaman dah layan korean drama...aku baru2 jek nak berjinak2....



39 celoteh sahabat

adeh!ape dah akak...mia dah darjah 1 dah..baru nak up cter konvo...hehehe~kelakar la akak nie... wow!bkn men lap lip lagi baju nyer tuh...:)

January 11, 2013 at 9:04 AM

Gedik tu mahal tu.... simpan jadi kenangan..

January 11, 2013 at 9:11 AM

Comey ler..lain tul muka dier after di make up..:-)

January 11, 2013 at 9:12 AM

wow..mmg comel..akak dia confirmlah jeles..jawapan nak pujuk hati sendiri tu..

posing tu xleh nak ckp apalah..anak blogger wajiblah pandai posing..

lagi satu..tu bestnya bw blog kawan2..bila tgk je entry dia..eh..entry aku aritu tak up lagilah..hihihihi...

January 11, 2013 at 9:13 AM

memang comel lah mija nie bila bergediks...hihihiii

January 11, 2013 at 9:14 AM

sue tercari2 gak mane mija mase mula2 tgk gambar tu. kemain posing dia eh. bagus la anak2 lieya. mmg suka bergambar. pandai posing.
fuhhh..smart reader tu beriban2 mmg tak mampu la sue nk anto anak2 ke sane. sekadar yg termampu je la. selebihnya kitorg ajar sendiri kat rumah. mujur anak2 cepat pick-up

January 11, 2013 at 9:22 AM

amboi2 si mija....mmg sesuai sgt la liuk lentok utk jadi model omak dia...

January 11, 2013 at 9:41 AM

DIva oke mia ni
boley jadi retis nnt
gaya dah ader ngeeee

January 11, 2013 at 9:48 AM

huh..kelasss jaja..gedik melentok ala diva..

January 11, 2013 at 10:17 AM

tak sabar nak pakai kat aeish baju lip lap ni lieya..cantikk
jeles kakak yup.......

January 11, 2013 at 10:27 AM

boleh jadi penari istana budaya ni

January 11, 2013 at 10:28 AM

tudia posing....menitik air mata tyra banks kalau dia tgk nie...

wah...akak layan korea plak ker....atie jugak yang tak terjebak lagi nie....takut tak jadi buat keje jer nnti...hehe

January 11, 2013 at 10:28 AM

hahha..klakar ayat jeles mia tu
ala mia,kasi can la kt mija..hihihi

January 11, 2013 at 10:28 AM

Itu dia... seronok tengok anak-anak bergumbira Lieya. Ligat atas pentas masing-masing. Bukan senang cikgu dia nak latih ni Lieya... boleh tahan mereka ni.

January 11, 2013 at 10:37 AM

Tgok mama dia la macamana... kaki pose jgk....hehehe...mana nak tumpah kuah kalo x ke nasik...hahaha

January 11, 2013 at 10:38 AM

kemain mija posing..patah liuk pggang n leher.. manis mia ni suka nau tgk muka dia..

January 11, 2013 at 10:53 AM

Dahsat mija posing lentok tu...
Mia mesti jeles ek tengok mija pakai baju lawa hehehe....

January 11, 2013 at 11:07 AM

mana gambar mija pakai jubah nyer?
tp gambar gedik mija mmg ada gaya ko... lg2 ngn gaya bibir dia tu hehehe i like...

mana gambar budak diva tuh?

January 11, 2013 at 11:08 AM

Best kan kak lieya kalau anak dah masuk kindy atau sekolah...
Xsabar nak rasa sebab nak bagi Raj masuk kindy minggu depan...
Hope dia ok je sbb kat rumah dia tunjuk interest untuk belajar dan nak bagi mak saya senang juga...

January 11, 2013 at 11:11 AM

Gaya mijaaaaaaa...
Kemain sangat2!!!
Serius ada gaya model! Haha!
Mana blajo ni?? =)

January 11, 2013 at 11:16 AM

cantiknya jaja!!

rindu kan bila anak2 masa kecik :)

cepatnya kau dah nak start potty training ..aku pun cukup umur wawa 2 thn ni ingat nk try ajar dia..

tp tu la cakap pun tak brapa nk petah lg hhhheeee

good luck lieya!

January 11, 2013 at 11:22 AM

amboiiii..sapa la tukang mekap budak budak tu ya....:)

January 11, 2013 at 11:22 AM

amboi keman lagi budak2 ni

January 11, 2013 at 11:26 AM

comel la jaja.....

January 11, 2013 at 11:40 AM

kemain lawo mija dah macam anak cina....

January 11, 2013 at 12:23 PM

amboi kemain lip lap mija....ni terlebih makan leher ayam kot...apa pun, bebudak kalau pakai camni, nampak cantik dan comel!

January 11, 2013 at 2:49 PM

comela anak akak.. hhuhu

January 11, 2013 at 3:10 PM

ni mst maknyer yg ajar ank posing ni.....hehehe.....

nk gak tgk gmbar mija konvo.....

January 11, 2013 at 4:35 PM

pandai betul anak dara lieya berposing... kemana tumpahnya kuah kalau tak ke nasi kan? hehee...

January 11, 2013 at 4:50 PM

hamboi, gedik lentok patah leher si mija yerk... dah rupa anak cina pulak dia mekap n pakai baju tu... hehe

January 11, 2013 at 5:02 PM

wahh kemain mija posing ;)
so comelsss suka tau makcikyati tgk.

betul tu lieya..pelaburan utk ank ni penting.
sbb tu gigih keluarkan duit semata utk yuran yg beribu tu..semoga anak2 kita jadi bijak terpelajar hendaknya.amin.

January 11, 2013 at 9:11 PM

kelas betul mija...hihi..
anak js dulu2 skolah krista...time konsert la saat ditunggu nk tengok anak2 tunjuk bakat...hihi

January 11, 2013 at 9:32 PM

bukan main lg si mija berposing

January 11, 2013 at 9:55 PM

adohai dikk bukan mija jee sakit tengkuk nie .. aunty tgk punn duk lentuk2 kepala dahh haaaaaaa muhahahhaha
mcam2 mija nie !

lawak tul dialog dua beradik nie .. macam2 ! ;))

January 12, 2013 at 10:57 AM

comelnyer mija..dah mcm artis tu.tgk gaya dia posing..ada bakat ni bgelar model..

January 13, 2013 at 11:52 PM

alololo comelnya mija.. pandai betul posing.. lentok2 lagi.. comel! :)

January 14, 2013 at 3:26 PM

Amboi pandai tul posing2 yer.. Ada gaya jadi artis tuh.. so cute laa ngan baju lip lap lip lap tuh.. :)

January 14, 2013 at 3:48 PM

best.. best.. akak suka konsert bebudak... kemain lagi si mija yerk.. liang lentuk... baju lip lap gitu...

January 15, 2013 at 2:43 PM

perghh sangat happening! posinggg mautt habess!!!

January 15, 2013 at 4:56 PM

Post a Comment

jangan malu jangan segan...silalah sila komen...anda akan saya jejaki....

 

Copyright © ~♥~ kembara chynta kami ~♥~. Designed by Whitey Mommy