Monday, November 23, 2009

mia's school trip...

sabtu lepas kire 'hari ini dlm sejarah' la utk mia...sebab buat petama kalinye die join trip taska die...mula2 mmg lieya rase cam tak mo kasi, tapi dah 2-3 kali tolak trip sebelum nie, so kali ni bagi can laa die ikut...sebab dekat2 kl jek....lieya bagi kemera kat cikgu die....dpt le tgk trip mia tuh.....semangat mia bangun pagi2 di hari sabtu...sarapan nugget jek...
mija plak demam ari sabtu tuh... mija plak tak ikut trip tu...kecik lagi budak nie...berpampers lak tu....kang susah cikgu nak jaga...
kul 8.30pagi dah ramai berkumpul.... tu laa bas yg dieorg naik ... pes time gak laa mia naik bas...
mase ni dah ramai yg dtg ... tgh tunggu taska lagenda yg kat balakong sampai...ekceli taska mia ade kat seri kembangan ngan balakong...so kirenye trip nie 2 taska laa join...


hepi budak2 ni bile tgk bas... tapi ade cite kelako tau...mia dengar je bas ni dah start enjin, die nak bantai melalak....dah dtg nervous die.....mia ni ade peel, kalo naik transport lain selain dari kete mak pak die,mulalaaa nervous....bayangkan, setiap kali ade swimming lesson (sebulan 2 kali) kene naik van tuk pi serdang...tiap kali tu laa die bantai nangis....jenuh cikgu pujuk....



cek name..... siap sedia naik bas...


ade gak parents yg ikut....aku tak mo laa... kalo aku ikut baik aku jek bawak sendiri gi jalan2




tata dari mia...




tata plak dari mija...






tata plak dari mama...huhuhu..sedey jek, cam nak anta anak pi oberse jek






tgk mija, kemain ralit gigit kuku...5 jari sekali tuh....hish!!!




pastu kiteorg bekpes mamak.... pastu kiteorg gi shopping barang utk sambut besdei mia n mija kat taska ...beli barang2 goodies bag...



mia ngan salah sorang cikgu...



ni aku tak tau kat mane... kat bird park tu kot...



ngan kawan2...sume sekali yg pegi dlm 30 org kot....20 dari taska lagenda seri kembangan, yg lebih dari taska lagenda balakong...





cikgu pun dah paham peel suke posing budak nieh






aku pun tak penah lagi pi sini....







pergh...tgk gambar ni mengucap panjang aku.... kemain miang anak dare aku....siap peluk2 lagi tuh.....huhuhu.... mia ngan budak2 kat sini kebanyakanye sume mmg dari baby...so mmg close sangat2...






cikgu nieh, aku suh amik gambar mia ngan pemandang kat situ....ni gambar budak ni posing plak......he he he






mia mesti takut nak pegang burung tuh...cam mak nye...kikikiki






kalo dpt bela sekor dua kat umah best gak nieh





mia lagik...





ngan kawan2 lagik....





mia & lolipop...




nie laa sume sekali yg join trip nieh...cikgu2 pun ramai gak gi...




mase ni tgk show burung...




dan mia lagi...




ni kat mane yeak...





balik dari trip...kecoh citer itu ini...





hepi ko mia yeak..tawun depan kalo buat dekat2...mama kasi gi lagi yeak ... nie jek laa gambar2 yg sempat aku upload.... kat balai bomba takde plak...tak tau laa jadi gi ke tak....dlm kul 3 dieorg dah balik.....





meh layan video yg cikgu mia rakam.... ade byk gak cikgunye rakam kat bird park tapi aku upload yg nie jek....

video


video

tu jek citer mia dan first school tripnye....

*** ari ni mia n mija celebrate besdei kat taska...wink..wink..

post signature





24 celoteh sahabat

bestnya mia p rombongan sekolah... mesti dia teruja... pestime naik bas eh...
cian mija kena tinggal.. xper t mija ajak mama & papa pergi eh...

November 23, 2009 at 9:36 AM

mmg sronok la dia gi trip tu. bercerita seminggu pon tak abis. mengulanggggg jelah dia jumpa tu, jumpa ni. macam si angah. muahahahaha...

wei, botol mija sama ngan BB punye. :P

November 23, 2009 at 9:44 AM

eh..botol mija plak! botol si mia..sama ngan BB. ekekekekeke

November 23, 2009 at 9:45 AM

alahai cutenye mia n kawan2...
betul tu kalu kita ikut baik kita je yg bwk dia pegi kan..barula mia tau beza pg ngan mama papa n cikgunya kan...hepy tgk dia..kemain lg posingnya....amboi siap peluk2 bf yer mia...
lepas ni boleh tgk mia n mija punya cleb8 birthday kat taska yer...

November 23, 2009 at 10:06 AM

cumelnyer tgk budak2 tu beratur...biasalah anak zaman sekarang jarang tul dgr naik bas kan, tak mcm kita dulu2...hehe nieda pun dah habis study jarang tul naik bas..hehe

November 23, 2009 at 10:14 AM

alahai gedik nya mia yea....posing sakan plak tu...syiok sgt la dpt outing ngan kengkawan...amboi yg dia peluk tu bf mia ke???hehehehe...

November 23, 2009 at 11:10 AM

wawa aderr gak lawatan ke Melaka..

tapi kan..

kak tak dapat nak gi sbb aderr hal lain..

dah terangkan kat wawa..

tapi wawa majuk dah..

huhuhu..

November 23, 2009 at 11:36 AM

wah..aku terasa mcm dah besar lah mia.psl gi ikut rombongan sekolah. hehehehe. tapi betul lah kan..klu aku pun pikir gak nak lepas atau tak..klu chem, lagi lah...hehehe. tapi terbukti, mia dah boleh lepas berjalan sendiri..hehehehe. itu tandanya dia dah besarrr!

November 23, 2009 at 1:42 PM

wahhhhhh teruja tengok mia naik bas.. untung la lieya, dapat nganto mia naik bas.. macam akak ni, mana nak hanto, tak sempat.. sebab hari kerja, papa dia jek la yang ngato, tak dapat la amik gambar dia atas bas.. balik ni sure sibuk la mulut dia cakap "A'am suka naik bas .. best" hehehe

eh lieya bg cikgu dia bawak kamera yek.. ok la tu, lieya percaya kat cikgu2 dia, akak ni takut nak bagi cikgu2 dia kamera.. tak biasa dengan dorang.. mmm mesti tak de kenangan..

mia ni memang kaki posing la.. dengan cikgu dia pun selamba jer dia posing2 kan. mia yang comel & selamba!

November 23, 2009 at 2:17 PM

wah..mia..dah ikut trip dah skrang...
best2 tu...
agaknya bl suri dah beso mcm mia jugaklah agaknya..
tak sabar nk tunggu suri beso...

November 23, 2009 at 4:27 PM

nmpk happy mia ikut trip.. suka la gi ngn kengkawan.. cm dh besar dia.. pas ni turn mija lak..

November 23, 2009 at 7:30 PM

amboiii sakan tul mia g rombongan tambah pulak..ngan bergambar kawan lelaki itu!!cayalah pandai pulak cara dia berposing.......he.he.he

November 23, 2009 at 8:31 PM

npk muka ko cam x rela je anak ko g sndiri nek bus ngn kekawan dier..

tp ko tgk..anak ko happy je pndai bwk diri...hehe

November 24, 2009 at 8:37 AM

mmg sronok habis ler si mia dpt g trip ngan kwn2 dia tu.. berposing sakan dia dpn camera ek.. aku suka la tgk anak2 ko lieya...bab posing mmg kelllasss tau..

November 24, 2009 at 10:15 AM

meriah school trup mia tu..he..he..sure happy dia kan,best sekali sekala dapat peluang macam tu..

November 24, 2009 at 1:57 PM

wah..seronoknya..mula2 mesti kita risau kan..tp tgk cikgu ramai tu..oklah..sonoknya ikut rombongan sekolah..masa dee kecik2 dulu arwah abah pun susah nk lepaskan..dh besar baru dpt ikut..

November 24, 2009 at 3:05 PM

ske sgt tgk si mia ni posing.. tgk gaya dia mcm best je dia ikut trip tuh..mesti dia sonot kan.. ;D

November 24, 2009 at 3:29 PM

nampak mia dah big gal je..ermm ok gak kan bg dorang pi trip nih..aiman arituh mmg ina tak bg die pegik..dok je sorang2 kat taska adik..huhu..

mia nih pandai posing lah..hehe

November 24, 2009 at 3:31 PM

suka btl mia dpt kelepasan dr mama ngan papa nk ikut rombongan sekolah...heheh...jln2 ngan family dan jln2 ngan kawan2, mesti ada kelainan bg mia tu..kemain lg mia posing sakan...cikgu dia pn suka snap pic dia tgh posing....

November 24, 2009 at 8:17 PM

happy kemain tgk mia join trip skolah dia...
tp bab takut denga bunyik enjin bas mula2 tu, sian pulak....yela,jarang naik bas kan....

November 24, 2009 at 10:58 PM

ayak.... best nengok mia ngn jalan2 nyer.... aku paling suke gambar mule2 tuh... baik nyer nk gi taska... tp tibe2 ada botol susu lak hehehehh.... mia2... mcm2 pose dia bg, siap ada pose ngn pakwe ek heheheh...

re: lieya, ko kenan ek ngn design baju itam ek... aku amik rm100 je, spesel price utk kwn2, utk design gitu, cume kt gambar tuh masa tuh kt tgn aku lum letak rerama, yg sebenarnya kt tgn tuh ada rerama gk...

ko blh pos laju je kt aku lieya, kalu rasa nk antar baju lama kot2 nk aku transform kan pun buleh je... buleh bg spesel price kt ko... lgpun awal2 thun dpn aku nk benti jap amik tempahan... dlm mayba bln 4-5 kang baru bukak tempahan balik

ni alamat ofis aku

siti norhidanah bt mohd miswan
seksyen kartografi
jabatan ukur dan pemetaan malaysia
tkt 6 bangunan ukur
jalan semarak 50578
kuala lumpur

November 25, 2009 at 8:18 AM

lupe lak... ni no tepon ofis aku 03-26170898
n ni no tepon aku 24-7 lg on
013-7890798

November 25, 2009 at 8:20 AM

first time ye mia naik bas?
lieya, aku x dpt bayangkan kalo nak bagi najeeb naik bas rombongan dgn kengkawan tadika (ceh berangan je, tadika pun x masuk lg) sure aku ikut sekali rombongan tu..hahah..

November 25, 2009 at 11:35 AM

wah...nilah gambar2 masa trip tadika mia ya...bestnya!! cikgu pun sporting..byk lak tlg snapkan gambar.... tgk mia dgn kwn2 pun cam happy je..maklumla ramai geng...paling tak tahan, gambar berdua tu...siap peluk2 lagi..hehehe...

December 2, 2009 at 12:09 PM

Post a Comment

jangan malu jangan segan...silalah sila komen...anda akan saya jejaki....

 

Copyright © ~♥~ kembara chynta kami ~♥~. Designed by Whitey Mommy