Thursday, December 16, 2010

gelagat mia bile ikut mama checkup

nie kisah ari sabtu lepas jugak laaa.....sepatutnye semalam kuar, rupe2nye aku lupe tekan publish ha ha ha......memandangkan ramai yg tanye mane lieya checkup, meh laa lieya cite.....sebenarnye lieya checkup kat annur putrajaya kat presint diplomatik tu....dgn doktor maria (dah mmg satu doktor pun kat situ haahahahah).....insyaallah kalo diizinkan tuhan, lieya akan bersalin kat annur bangi, kat annur bangi lieya pilih dr khamsiah......so buat mase ni checkup selang seli.....ade kat putrajaya, ade kat bangi....lieya request ngan doktor kalo takde ape masalah biar la jumpe pakar (doktor khamsiah) tu 2 bulan sekali jek..selebihnye checkup dgn doktor maria jek....sebab senang...tak de nak kene tgu lame2......kul 10 pergi...kul 11 dah settle......yg paling best ape tau?...haaa jom layan gambar....

*
*
*
*
*
*
*
*
*
V



time nak scan baby, mia mija leh same2 tgk ...tu yg best tu.....kalo kat klinik gomen sure takleh kan...doktor2 pun nak kejar mase, kite kena paham tuh.....ni gambar kat annur putrajaya....time nak scan jek budak2 org ni siap laa dok tercongok siap sedia nak tgk adik dieorg.....doktor maria pun jenis melayan.....nak dekat setengah jam dok layan scan......mia mija syok laa meneka mane tangan, mane kaki, mane kepale he he he he







tapi yg selalu khusyuk si mia jek.....mija tak denyeee!! die lagi suke dok kat sinki basuh tangan atau pun timbang badan die sendiri huhuhuhu.....



mamanye pun khusyuk jugak.....papa biase laa tukang snap2 gambar...pakai bberry jek, gile nak hangkut si godang hahaahahahahahah





haaa ni pic mase scan kat klinik jameaton kat seri kembangan..tempat lieya buat 4D......nanti die akan bagi satu cd ade 5 visual dlm tu....setiap visual dalam 10 saat gitu...tak lame, tapi okey laa ngan harga rm80 tuuu...yg baiknye doktor jameaton ni kalo time kite buat scan tu, baby dok telangkup atau takleh nak capture   muke baby die akan bagi harga murah sebab die ckp tak berbaloi buat 4d kalo tak nampak muke baby...baik ati betul doktor nieh.......time aku buat ni baby tgh bersujud, jenuh usik2, die pusing sikit jek, tu pun kemain lagi dok letak tgn kat muke....pastu sedap tdo beralaskan uri he he he.....gambar baby tu lieya tak share la yeak.....tu tuk tatapan family je laa ngan kawan2 baik.......yg pasti iras2 mija....he he he




tu ajek laa kisah mia mija kat klinik n scan2 nie...lieya cite pasal scan2 ni pun sebab ade yg bertanye .......kalo nak buat detailed scan leh buat kat annur bangi rm200++...kat annur putrajaya bakal ade bulan 2 tahun depan kot, tu perancangan doktor maria.......






**catatan preggy : rezeki tul ujung2 tahun nie ade mega sale...sale baju2 baby...breastpump pun ade diskaun jugak...lieya amik spectra 3 (set double pumping).....semangat ni mauu BF baby selama mungkin.....info2 pun byk dah kumpul dari blog2 ibu2 BF baby....
















34 celoteh sahabat

hahaha aku x boleh thn gelak baca peel mija.. awat dia risau berat badan dia naik ke dok p kt penimbang je..keh keh keh... maryam pun gitu gak sebenarnya...suka benar basuh tgnlah..amik kayu jolok lidah la

mia + mija akan jd kakak yg baik.. syoknya ramai anak2 kt rumah...

December 16, 2010 at 9:12 AM

mia memang terserlah ciri kakak yg caring kan sis... mija tu kecik lagi tu yg dia lebih syiok jadik explorer :)

time sale memang berbaloi2 beli barang2 keperluan utk baby kan sis...shopping jgn tak shopping :)

December 16, 2010 at 9:21 AM

BAGUS SUNGGUH LA MIA TU KAN..
YERLA AS A KAKLONG.. KENA LA CARING KAN LIEYA.. MIJA MUNGKIN MSIH DALAM MOOD TAK JADI KAKAK LAGI.. HEHE

December 16, 2010 at 9:24 AM

brp harga set spectra 3 tu lieya? offer sampai bila ek? kat mana?

December 16, 2010 at 9:30 AM

la...lupa tekan publish ker?? kisahnyaaa....pttlah sunyi jer... :D

bestnya dapat buat scan 4D kan...lia pun t'ingin tp sempat buat 3D jer..

sama anak lia yg sulung (damya)...dia lbh sopan santun klu kat klinik b'banding afiqah yg mmg x reti dok diam...habis semua tempat dia nak teroka.... :D nasib baik dapat doktor yg mmg suka layan bdk2....

w'pun mama dia ada sedikit malu ler dgn kerenah afiqah tue... ^__^

December 16, 2010 at 9:31 AM

yeah..doc khamsiah the best..cayang dia.2-2 anak aku doc kham yg sambut lieya.baik la sesangat dia tu.siap kucup dahi lps aku beranak.nak nangis rasanya..hahahaha

bagus gak ko cek kt putrajaya tu kan,coz kalo kt annur bangi..punya lah ramai ummat.leh ar p sana nanti.bagus entry ko ni, sbb bg idea pada aku..akekeke

December 16, 2010 at 9:40 AM

alahai.. seronoknyer tgk gelagat mia tgk gambar adik dia dlm peyot ko

tp paling aku suke... tgk gambar scan2 tuh... indahnyer ciptaan Tuhan kn...

bile lah aku dpt tgk sume tuh dlm peyut aku... ish alahai tak sabarnyer

December 16, 2010 at 9:59 AM

mmg seronok bila tgk scan baby ni..rasa happy je..kdg2 leh bergenang airmata..yelah..kuasa tuhankan..amat menakjubkan..

December 16, 2010 at 10:02 AM

suka mia ye tgk adik dalam perut.. mija pulak sibuk nak jaga berat badan.. tu mesti nak jadi model besar nantikan...

bagus ye Doc jameaton ni.. ada less price pulak kalau tak nampak muka..

December 16, 2010 at 10:08 AM

mija buat derk je ye..

mia mmg caring kot org nya nanti..

December 16, 2010 at 10:27 AM

waaa.... best la. kite mmg lama berhajat, kalu ada rezeki mengandung, mmg nak try wat 4D. tapi lom ada rezeki. doakan saya ye..

December 16, 2010 at 10:46 AM

pst..pst..dah pilih name bby ke???

December 16, 2010 at 11:13 AM

sua scan2 baby nie...rindunyaaaaaa...
betullah mia nmpka caringnya..ala mija tu konon2 merajuklah tu..syian dia...meh kat acik meh...

December 16, 2010 at 11:21 AM

wahh best scan 3D eh..
caiyok² i menyokong kuat u nk ebf baby tu..beli jgn x beli mmg byk sales..rezeki u la tu ;)

December 16, 2010 at 12:08 PM

semoga semuanya selamat yer lieya..

December 16, 2010 at 12:31 PM

amboi cantiknya tempat scan. muka mija , namapk dah tak sabar nak terima kedatangan adik tu.

December 16, 2010 at 12:32 PM

wah wah wah kemain yer.. sure excited tgk perkembangan bb kan.. lieya congratsss bakal dapat hero!! jenuh baca entry2 lama.. haha.. maklumlah kat opis skrg bleh bukak blog tp tak kuar gambar... dah kene block la tu.. hampeh!! so aku x de mood nk bukak2 blog kat opis.. huhuuu...

December 16, 2010 at 12:41 PM

biase lah budak2 kalau tengok alat2 camtu tak pegang dan tak tanye macam2 tak sah...huhuhuhu...tapi terserlah keprihatinan seorang kaka yg baik..

December 16, 2010 at 12:42 PM

hahhaa.. apsal shah x snap pic mija dok melayan perasaan sorang2.

yer shah jr muka mija kan? hehehe

ko jadi beli spectra 3 double pumping tu ek poms? aku pun sukaaaa....

December 16, 2010 at 1:01 PM

Suka mia ye dapat tengok adik dalam screen..sure kakak yang baik nanti ni lieya

December 16, 2010 at 1:24 PM

eh murah nya wat 4d scan 80 je ke?kat mana lieya???seri kembangan???nnti ko kaisk info sbb adik ipar tingin nak wat 3d san nie

December 16, 2010 at 3:49 PM

kelinik jameaton... owhh.. itu dulu sangat dekat ngan umah aku...

December 16, 2010 at 5:39 PM

so sweet lieya, aku rasa mcm nk mengandung balik. Tapi kena tunggu 2 tahun dulu lah. Sebab dah sah sah kena c-ser gak pasni, biarlah baik betul. Kalau dapat awal pun lagi nieda suka.

bagus lieya, breasfeed baby. Kalau keinginan tinggi, semuanya akan berjalan dgn lancar. Trust me!! lagi pun kt internet ni dh byk info psl breastfeeding

December 16, 2010 at 6:17 PM

kira murah gak eh dia buat 4D tu. nnti kalo aku peknen nk kena survey dlu la tmpat buat 4D nih. kalo ada yg dkt + murah leh g terjah. isshhh over..peknen pon lom lg...hahahha

December 17, 2010 at 3:50 PM

bestnye mengandung....nak mengandung balik lah..heeee....taklah baru jer bersalin...cam biasa mija n mia comey....bestnye nak dpt ank lelaki..dah sepurna kehidupan lieya.....teruskan usaha mu utk bf....ida sokong...

December 17, 2010 at 4:34 PM

heheh mia tuu teliti dikk .. ada budak x sama kan .. adik beradik lain2 ..

suke tgk mia mcm tuu , insyaallah sampai besar dia akan lebih teliti dan akan jadi lebih bertanggungjawab .. mcm anak akak riena yg no 2 tuu

waaa dah scan 4D .. best2 :)

December 17, 2010 at 4:37 PM

pandai 2 beradik tu...bessnyer lalui ni semuakan...canggih ada 4D lagi

December 18, 2010 at 1:39 PM

salam lieya!

zaman kak t dulu ada 3D.. tp x buat pun.. tahniah bakal dpt anak lelaki!! harap semuanya selamat dan dipermudahkan Oleh-Nya.. Amin

tq dtg bc blog kak t.. lieya jaga diri baik2 eh?

muah!

December 18, 2010 at 10:58 PM

klu ngandung mmg xsabar nak scan kan....seronoknyer tgk ko check perut,,,

December 19, 2010 at 9:12 AM

best kan tgk gbr baby masa scan.. aku tak beli apa2 lagi lieya.. br nk plan pg carik2.. kt mana ada sales best wey..hehe

December 19, 2010 at 9:58 AM

waa.. sonot mia ek nk jd kakak..
bagusla, takde sifat cemburu.. hihihi, kalo alya siapla kalo sebut baby, beranggapan org dh syg die kalo de adik baby.. huhuhu, cian!! salu poksu die yg usik, tu yg meronta semacam kalo mention psl adik lagi!!!

December 19, 2010 at 2:26 PM

lieya...klinik jameaton tu tmpt eija buat chekup masa pregnant iman dulu....dulu lom ada 4D.....skrang klu scan 4D dkt situ brape dia charge lieya??nie yg buat eija gedik dah pregnant arr next year....hahaha

December 19, 2010 at 7:33 PM

salam perkenalan...
sy tertarik dgn blog ni..cantik....

December 20, 2010 at 1:44 AM

Post a Comment

jangan malu jangan segan...silalah sila komen...anda akan saya jejaki....

 

Copyright © ~♥~ kembara chynta kami ~♥~. Designed by Whitey Mommy