Monday, December 13, 2010

santai2 ari sabtu....



ari sabtu kami full...dari pagi sampai ptg kat luar umah...penat tapi santai...kang kalo tak keluar dok kat umah jek, si kecoh ni bising ajak keluar......(gambar2 snap pakai henpon sajork yeak)






tgk!! sorang mcm bos..dok tunggu depan pintu lif...sorang lak dok tukang picit button lif heheheeeh





mak yong ngan anak yong heheheehehe




pi bekpes dulu...budak2 ni nak mkn roti bom plak ari nie...order satu jek share berdua...





mia ni kalo lapar mmg dtg sifat tamak die...tgk la tu, nasi lemak tak abis lagi tu, die dah bantai mkn roti bom....pastu tak kasi langsung org usik sikit nasik tuh.....




pastu abis roti bom, pekena  nasi lemak plak....abis tau!!





yg ni plak tukang abiskan buah barli ...airnye tinggal kat aku....huhuhuh....



sebenarnye lieya ade checkup ari sabtu.....siap pi buat 4d scan lagi, muke baby pun nampak...idong mcm mija (ikut papa ar)...mulut plak cam mulut aku heheheheeh.....nanti2 lieya citer yeak.....lepas ni checkup, n pi seri kembangan buat 4D, kami ke JJ plak survey n beli sikit2 baju baby.....pastu pi puchong plak pi adjust game boy mia.....tebongkang balik umah woooo!!





**catatan preggy : umang aiiii!! timbang sabtu aku naik 3kg tuhhh!! seb baik tak kene repeat mgtt.....nak buat camne, mood nak mkn sepanjang mase membare2..seb baik doktor paham heheehehe
















29 celoteh sahabat

bagus betol mia leh abiskan nasi lemak ngan roti boom tu.suka tgk anak2 makan kan lieya.kalo xmkn tu, sedey rasa

wah!! dah wat 4d,leh ar share nk tgk gambo..sure cute!! psst,dah tau gender ke?

December 13, 2010 at 9:11 AM

biasalah bab2 tamak tu..
aku pun dulu gitu gak..
hahahah...
eh nnti share lah gambor 4d tu yek

December 13, 2010 at 9:35 AM

syabas mia boleh abiskan sebungkus nasi lemak tu..tgh lapar sgt gamaknya..lieya ni tinggi yer orgnya..xnmpak pun bam2...

bestnya buat scan 4d..nk tgk?dah nmpak gender ker?

December 13, 2010 at 9:45 AM

lum cuba lg wat 4D.saya dh 30mggu sesuai lg ke nk wat 4D.lieya dh tahu ke jantina baby.

December 13, 2010 at 9:50 AM

lieya.. akak tak pernah scan 4d.. nanti klu peknen yg ke 3 lak.. akak nak try scan 4d tulah...

December 13, 2010 at 9:53 AM

b'selera sungguh tgk anak2 lieya makan yer...sukanya...

lia x sempat pun nak buat scan 4D.aritu buat 3D..nampak juga lah muka bby tp x la jelas sgt mcm scan 4D kan....yg sedihnya doktor pulak blh t'lupa nak print gambar 3D....

December 13, 2010 at 10:27 AM

wah tak duk umah la kau lieya oiii...heheh angah petang jer jalan2 cari pasal hahahaa

December 13, 2010 at 10:41 AM

u peknen stil kiut..not like me..mcm giant jer huhu..

December 13, 2010 at 10:56 AM

hujung minggu dapat pekena nasik lemak ngan roti bom memang terbaekkk!!!

3kg? aku nampak ko menten jerr slim..perut je ke depann..

December 13, 2010 at 11:17 AM

seronok tgk mia abihkan mknanan. mood nk makan ada takdelah susah hati kan.

dh wat 4D yer, mesti seronok. mesti dh tau jantina baby kan. hehe..

December 13, 2010 at 11:26 AM

berat lieya sekarang dah sama dgn berat kak lynn yg baru preggy 11 weeks...huhuhuhu...

December 13, 2010 at 11:31 AM

uish, semangat tul mia..
manyak gak die maman ek..??
huh, kalo my Alya.. pyh sgt nk suh makan nasi.. tu pun kena ada scramble egg.. puas pujukk.. kalo maggi, pantang!!pantang nampak, sure semangkuk.. :P

December 13, 2010 at 11:48 AM

Comelnya tengok ada anak dara ko, ngan bunga merah.Mia tengah lapar tu, sampai sebungkus nasi lemak boleh dihabiskan.

December 13, 2010 at 11:59 AM

aku suka tengok anak2 ko makan
batrice...alahai.....main bergaduh kalau suruh dia mkana tu.....

wa wa wa......nak tengok gambarrrr baby..nak tengok.....

December 13, 2010 at 12:02 PM

wow! 4d scan???? tp mcm tak sepraise jer kan.. :)

December 13, 2010 at 12:56 PM

tamak mkn habis x per ko...
uih dapnya nasi lemak tuuuu....

weekend aku, golek depan tv. main games & layan TARA 4 marathon.

December 13, 2010 at 12:58 PM

seronoknya baca anak2 ko selera makan... kalau lah maryam camtu kan best... ni makan byk tp x naik2 badan dia.... huhu..

December 13, 2010 at 2:19 PM

setiap kali atie tgk anak akak nie dressing....fuh....memang slalu cun la....kene jer gayanya....tgk la maknyer kan.....erk...nasi lemak tue mcm menikam kalbu atie la plak....huhu

December 13, 2010 at 2:36 PM

aku mmg respek ngan anak2 ko bab2 mkn nih. mmg puas hati. elok je mkn. xde la main2. kalo echa.. mkn suka main2 pas2 yg brsepah atas meja lg byk dari yg msk mulut. hrp bdn je besar, tp bkn mkn sgt pon.

wahhh brbunga2 hati g shopping baju baby yek. hehe

December 13, 2010 at 3:45 PM

wah cantik nya anak2 ngan mak nya.. bestkan sekali sekala g bekfes kat luar.. akak sekali dlm seminggu mesti pi pekena nasi lemak dan roti canai kat food court dekat rumah akak..sedap tau..

*Lieya tau tak sejak seminggu Adam dah jadi anak bujang ni perangai mcm dulu lagi manja terlebih..sabar jer..
Alhamdullillah sudah selesai tugas akak sbgai ibu..sblum sunat tu akak risau tuhan saja yang tahu..

December 13, 2010 at 4:25 PM

lisa muntah2 teruk..berat badan turun sikit..sejak minum air gula tu..potong nafsu makan lisa..siut jer..takleh ingat la air gula tu..x sodapppp...

December 13, 2010 at 4:33 PM

Banyak jugak anak dara tu makan ye lieya..suka tgk dia makan berselera macam tu..

December 13, 2010 at 4:44 PM

budak tgh selera makan biarlah lieya..mcm mimi..aku smpi takut tengok..

4D? maknanya dah tau genderlah kan..hehehe..

December 13, 2010 at 6:30 PM

tu bukan tamak lieya.. tu maknanya selera betul si mia tu.. bagus sebab dia nak makan... suka akak nengok

wah syok nyer buat 4D.. bila la turn akak pulak ni.. tak sabar rasanya nak pregnant semula

December 13, 2010 at 8:59 PM

Hari Sabtu Lia gi JJ taman equine ke? Mimi pun ada singgah kat ctu gak sabtu lepas.. huhu

December 14, 2010 at 3:12 AM

re: a ah pi balakong. yg tu actually 1st restaurant dia, pastu baru dia buka branch. wei, kalu ko rs x sedap mintak mahap tau. tapi for tekak aku & shahnun, kami suka! shahnun kata lg sedap fr tgif. :)

December 14, 2010 at 8:12 AM

adoi suka betul tgk 2 berdaik nie makan selera betul..

December 14, 2010 at 8:33 AM

AKaK sHa Klo laPO pun tAMak gak ekekeke

December 14, 2010 at 9:55 AM

budak2 makin nak membesar memang kuat makan...tapi baguslah..jg sampai obeseti jer....

December 16, 2010 at 12:40 PM

Post a Comment

jangan malu jangan segan...silalah sila komen...anda akan saya jejaki....

 

Copyright © ~♥~ kembara chynta kami ~♥~. Designed by Whitey Mommy