Thursday, December 9, 2010

naik bot malacca cruise....

haa lepas pekena satey / mee rebus kat kg jawa, kami pi naik bot lak...budak2 ni la mintak....lieya gi ngan akak ipar.....sonok gi ramai2.....dah 3 kali ar kami naik ni...asek2 gi siang jek...lepas ni nak gi mlm ar.....org kate cantik gak tgk lampu2.....






waktu ni hujan renyai2....ramai gak yg naik bot waktu tu....





cantik melaka skrang....mcm2 replika ade....yg sempat laki aku snap ni replika tengkolok songket....




kiteorg ni basah dok kene tempias jek walau pun ujan turun tu renyai2 jek....




dah mcm waktu jaman dolu2 pulak kan hehehe



byk sebenarnye gambar bangunan, tapi masukkan sikit jek laaa....bangunan2 sekitar sungai ni dieorg dah buat 'murel'.....lukisan lebih kepada zaman dulu2 laa.....




mija tekenyit2 mate sbb ari ujan masuk mate heheeheh.....





mija yg selalu jadi mangse buli mama




pastu mama pun kene gak buli ngan die....



on the way lik singgah mac d drive tru ...masing2 dah lapo...



ganas wooo!!




peberet mija.....sundae cornetto....mia pulak kureng sikit ...mija leh abiskan satu cup sorang2, mia plak..suku jek boleh die mampu abiskan.....


khusyuk menikmati....kedekut pun ade he he he



sebenarnye name jek kami ni org melaka, tapi byk lagi tempat best2 kat melaka ni kami tak pegi lagi...taman rama2, taman buaya, melaka wonderland..mcm2 lagi laa....tak terterjah kami ...ye laa balik pun sabtu ahad je kan.....huhuhu satu tempat jek wajib pergi kalo lik melaka.....pekena coconut shake klebang!! mak oii!! sodap okeyyyyy pekene coconut shake ngan nasi lemak depa...karipap kentang walaupun herot berot buatannye tapi tetap menjadi pojaaan tekak mak!!~





**catatan preggy : mase pregnant mia mija dulu tak buat pun 4D scan...yelaa mase tu mahal2 wooo, lagipun tak tau sgt pasal scan canggih2 nieh.....tadi dah call satu klinik kat seri kembangan ni, die ade 4D scan...RM80 saje...siap ngan cd lagi.....dari usia kandungan 19mgu sampai 28mgu sesuai utk 4D scan nie...nak cube lah....













25 celoteh sahabat

bessnyer dah lama tak pi Melaka...Melaka mmg bess macam2 ada...takper sis u makan bnyk2 body menten jer walaupun pregnan hehe

December 9, 2010 at 9:15 AM

Macam akak cakap hari tu Lieya kena try naik river cruise tu waktu malam..lagi cantik..nanti try eh...hmm coconut shake nak..nak

December 9, 2010 at 9:16 AM

sy lagilah xpernha naik river cruise tu..mmg dah lama xpegi..last masa belum kawin dulu.....

bestnya buat 4d, ari tu buat 3d jer tapi xnmpak muka sbb buat lewat sgt..nnti share ye pic bb tu. TQ

December 9, 2010 at 9:25 AM

wahh..ada cruise! aku tak pernah tau punnn..
balik ritu ada plan gak nak ke melaka..tapi tak sempat..
aku teringin nak try coconut shake yg ko cakap tuu

December 9, 2010 at 9:30 AM

baru nampak, anak perempuan ko , sebijik cam muka laki ko ye.Melaka dah banyak berubah, Lieya.Ko bayangkan Lieya, akak last pergi masa 1983, akak pergi semula ke Melaka tahun 2009.memang terkejut beruk , tengok Melaka.

December 9, 2010 at 9:30 AM

lieya...mesti bestkan naik boat tu... lieya merasa gak jenajalan kat melaka tu... akak ni kalo balik umah mil terperap jerk duk umah....sedey tau...dnd tu x pernah merasa lg sesemua tu...kesiankannn...hehehe...

December 9, 2010 at 9:34 AM

lieya... aduhai akak ni dah lama planning nak g melaka tapi tak terpegi2 lagi..

dah lama ni tak gi sana.. last pegi adalah tahun 2004.. lama tu.. dah 6 thn..

December 9, 2010 at 9:38 AM

MDT nak pegi sini sbb nak naek menara taming sari tu..org citer macam best jer.. :)

December 9, 2010 at 9:40 AM

sonot bleh jenjalan ngan family..
larat lieya ekk.. aritu pi Melaka tak sempat nk tour lebih, sbb gi ngan jabatan.gi ngan asben asik lepak kat sungai udang aje.. huhuhuh, ble la bleh naik cruise ni..
cam² ado dh kt melaka kn, melaka maju 2011 kn.. =)

December 9, 2010 at 10:35 AM

wawawa..
Mimi mmg dah lama teringin nak naik cruise ni. Tapi tak kesampaian lagi...

December 9, 2010 at 10:54 AM

naik cruise..mcm best je kn... sambil2 nengok keindahan melaka, walaupun bukan cruise besar gabak kn

wah scan 4d.. best2..mmg kene cube lieya

December 9, 2010 at 11:01 AM

nida pun suka melaka, kampung MIL dekat Muar tak jauh dari Melaka. Kalau nk shopping mmg ke Melaka lah.

best tau lieya wat 4D scan..hehe. lieya penah naik cruise kt putrajaya tak?best gak tau

December 9, 2010 at 11:16 AM

seronokkan dapat buli anak...hahaha

December 9, 2010 at 11:31 AM

sama la ngan aku lieya oii..nama je mak org melaka. tp kalau gi bandar tu kompom sesat barat!! kt sana kan, bila malam lagi cantek oooo..

December 9, 2010 at 11:50 AM

Aduhhhh bestnyer dapat gi jengjalan ni...
saya suka gi melaka...tahun lepas tak dapat balik raya haji...tapi pi cuti kat melaka....

December 9, 2010 at 12:36 PM

aduh aku banyak hutang komen ni.. nanti akak komen satu persatu . heheheh

akak pun suka naik river cruise ni.. teringin gak nak pegi waktu malam.. akak pergi pun time hujan lieya, macam lieya, hujan renyai2 pun kena tempias.. akak ni boleh tahan lebat gakla.. abis lencun baju

akak ta pernah lagi try coconut shake kat klebang tu.. tp ramai kata tempat tu femes

December 9, 2010 at 12:41 PM

syoknyer naik cruise tu. aku penah naik skali je last year kot. tingin nk pi jalan2 melaka lg. mak aku dah ajak pi nih.. tp x tau bila. tgk ler cemana. aku tingin sgt nk try coconut shake klebang tu weiiii

December 9, 2010 at 1:05 PM

melaka mmg best kan.aku kalo p melaka 100 kali dlm setahun pun xmuak kot.hahahaha

wah, nk scan detail ek..mesti leh nampak gender ;)

December 9, 2010 at 2:01 PM

Teringat masa akak gi Melaka tahun lepas..sempat laa naik cruise nie.. seronok sgt.. :)

December 9, 2010 at 2:50 PM

melaka memang arr best lieya...kan lynn suka betul gie melaka...

December 9, 2010 at 3:58 PM

adik adik. nk aiteyimmm jugak boleh?
hehe, sis, salam ziarah dr fifiey tau!!!:D nice pics u got there, nk p jugak!!!

December 9, 2010 at 10:22 PM

rajin sggh berjalan kak eh...okla...berjln puas2...nnt dh kuar yg baru tu,susah dh ckit nk bebas gerak... :-)

December 10, 2010 at 12:02 AM

aku tak pernah lagi dik naik bot ni... tgok ramai betul yg dah cuba ha... gayanya coti sek ni harus luangkan masa naik gak nanti...

December 10, 2010 at 3:05 AM

wah... kita sama nama jer org melaka tapi... seluruh bandar melaka pun tak ku terjah hahahaa

December 10, 2010 at 8:54 AM

Post a Comment

jangan malu jangan segan...silalah sila komen...anda akan saya jejaki....

 

Copyright © ~♥~ kembara chynta kami ~♥~. Designed by Whitey Mommy