Wednesday, December 8, 2010

pekena satey kampung jawa melaka!~

ni gambar sabtu lepas mase lik kg melaka......malas nak citer lebih2, jom layan gambar jom.....kat fb lieya dah lame up gambar ni heheheeheh.....

*
*
*
*
*
V

budak tak mandi lagi kemain rileks dok silang panggong!!~




sebenarnye pi sini nak pi buat frame tuk gambar satu family.....kalo buat area kl sure mahal, tu yg buat kat melaka tu...dah alang2 nak lik kg kan.....so singgah laa pekena satey kat kampung jawa......




cendol turun temurun nie....kedai ni sebenarnye dah lame.....ade jual mee rebus, satey, cendol, ABC, airmate kucing ngan mee goreng......nak kate sedap sgt tu takde laa...biase2 jek (ke tekak aku jek he he he)...cume kedai ni dah lame tu yg menjadi tumpuan tuh....





papa tgh pujuk budak merajuk hihihihi



air mate kucing sejukkkksss....





haa bace tu...since 1948 tuh!



mee rebus ....




laki i diet sebenarnye....turun 3 kilo ....naik balik sekilo sabtu tu...asek makan2 jek hihihi



satey campur, ayam ade, daging ade, perut ade, kerang ade n hati pun ade...





halamak kantoi kuat mkn...tgn sebelah pegang sudu mee, sebelah lagi capai satey haahahahah



mia wif sepupu ~ danish!



kaki dak2 comey!!~





uiks....kiss ade makne tu....nak adik boboy yeak hihihihi




lepas tu kami pi naik bot plak.....saje bawak mia mija....last naik pun mase dieorg kecik2.....esok ar lieya cite yeak......erm korang pi mane cuti maal hijrah...lieya pi pasar, pi mac d pekene burger prosperity pastu pi cari game boy tuk mia.....game boy tu nanti2 lieya cite gak....he he he




**catatan preggy : sabtu ni 11hb ni checkup .....bape lagi laa kilo aku naik yeak hihihihi...si kecik dlm ni dah start berjudo/berkarate bagai....dulu aku sorang jek rase....ni dah masuk 21mgu kalo mia letak tgn kat perut aku die pun leh rase adik tendang2....siap ckp lagi...."baby, tendang laa lagi kuat....nanti keluar kite main bola yeak" ha ha ha










28 celoteh sahabat

entah2 baby boy lieya..Aminnn...

sedapnya sate, siap ada satey kerang lagi. my favorite tu

December 8, 2010 at 9:27 AM

betul la sis...kalo kat kl nie frame mahal bebenor. Balik kampung buat lagi berbaloi kan...

Pandai ur kids layan kezen dorang ek...loving plak tu :) Sedapnya tengok satay tu..uish lama tu kedai tu beroperasi...

December 8, 2010 at 9:33 AM

wawiwuwuwuwuwu.. ;p

syok kan leh jalan2 makan2 je.. hihi.. tak pe.. tenagh peggy tak de saper nak larang.. lagi org nak hulur kan makanan ada la kan lieya.. bestnyer..

huby kiter kononnya diet tapi bila malam je tanya nasikkkkkkk!! wakakakaka..

December 8, 2010 at 9:43 AM

Dah ler lapar..makin lapar tengok semua satay, mee rebus ngan cendol ko tu lieya!!

aku semalam tak kemana pun..mana ada cuti maal hijrah kat sini hehehe

December 8, 2010 at 10:04 AM

xpe lah lieya ko mkn jek apa yg ko nak makan...sumbat selagi boleh...sbb ko mkn tuk ber2...hehehe eh bukan ko sblum peknen pun mkn camnie gaks kan??hahahah konpius jap...


alahai budak2 nie aku rse beso nnti dah gaya mem beso dah...siap silang2 punggung hahahaha....

uuuu ABC!!! sampe skg aku lum berani nak jamah ABC tau...padahal ais dah bergelen2 teguks...

December 8, 2010 at 10:07 AM

harap2 baby boylah ye lieya... cuti dok rumah je.. layan anak yg x sihat..

December 8, 2010 at 10:23 AM

berseri-seri muka orang pregnant.dah lamanya tak makan sate.lieya belanja akak.geram je tengok anak dara ko nie.

December 8, 2010 at 10:23 AM

Lieya..sedap nampak awak makan satay campur tu hihih

December 8, 2010 at 10:34 AM

perghhhh.. mabeles!!!
plg terliuq, mee rebus!
walla... =)

December 8, 2010 at 10:49 AM

lieya,
dah tengok baby suraya? meh tengok kat blog ena meh!.. hihi

December 8, 2010 at 11:53 AM

comellah ko dh berisi lieya!
suka aku tgk...

December 8, 2010 at 11:53 AM

wah...aktif ek baby dalam perut lieya...kakaknya plak sibuk anak ajak adik main bola...hehehehe...

December 8, 2010 at 12:07 PM

huhuhu bestnya dapat makan satey hehehehe....akak baru nampak muka akak berisi hehehehe

December 8, 2010 at 12:28 PM

abes diet encik somi yer...

December 8, 2010 at 2:01 PM

SATE... wah feveret tuh wei...
paling suke gambar yg 2anak dara duk kiss cousin dia... heheheh comei

December 8, 2010 at 2:36 PM

Seronoknya..gi jalan2 dan makan2 kan.. Badan naik pun tak per.. yg makan dua org kan.. :)

Satay tuh tgk pun tau sedap.. :)

December 8, 2010 at 2:38 PM

entah bila nak terjah melaka again..huhu!

December 8, 2010 at 2:43 PM

amboi simia ngan simija kiss boy ye. babab nanti.Lieya, dah lamanya tak makan sate.sedapnya, macam-macam sate ada.

December 8, 2010 at 3:01 PM

comel jerk biler mia cakap ngan baby dalam perut kan...sweet sangat...heheheh

satay kerang pun ader yer....mesti sedap kan...

December 8, 2010 at 3:27 PM

very nice food photos huhu

mee rebus ngan air mata kucing tu best la

December 8, 2010 at 7:32 PM

aku pun baru turun 5kg..
rasa2 balik kg ni..dah naik blk dah..
huhuhu...
baca ko nyer catatan preggy bt aku 'selok' nak preggy..hehehe

selok=excited

December 8, 2010 at 7:36 PM

wow satay peyut tuu yg akak x tahan dikkk .. sedap nie .. mee rebus dia punn nampak menarik huhuhuh lapor lah pulakk dik noiiii

bukan main suke mia dan mija melayan sepupu mereka tuuu ... dah leh diharap heheheh

December 8, 2010 at 9:46 PM

amboiii.. mak yongggg makan tak hingat2!

tapi memang nampak sedapp gilerrr mee rebus tuhh! terliuq aku weh

December 8, 2010 at 10:46 PM

mudah2an lieya biar bb boy tapi kalau bb girl nak buat macam mana.. kan??? dah dia yg tentukan-Nya..

cedap jer tengok leh la angah ke melaka kampungku nanti kat ner yerrrrr????

December 9, 2010 at 8:10 AM

bestnya makan makan makan....xpe makan jer..kata jalan2 haruslah makan2..he he he

amboi kish kish ngan sepupu dia...

baby dah tendang2 yer...syoknya...rindu plak zaman mcm tu

December 9, 2010 at 9:29 AM

wah memang dalam perancangan nie nak gie melaka, nak naik Melaka boat cruise lah jugak nya. tq for the info.

December 9, 2010 at 10:50 AM

suka akak tengok ko makan.. nampak selera sungguh..

lama gak ek kedai tu.. tp tu la mesti dah ada regular customer, tu pasal boleh bertahan sampai harini..

mesra dorang dengan kazen dorang tu.. mesti dah teringin adik boy tu .. akak doakan kau dapat bb boy lieya.. amin

December 9, 2010 at 12:52 PM

buat frame?? murah ke babe? brapa lama siap? wahhh byk nyer soklan..hahaha

December 9, 2010 at 1:08 PM

Post a Comment

jangan malu jangan segan...silalah sila komen...anda akan saya jejaki....

 

Copyright © ~♥~ kembara chynta kami ~♥~. Designed by Whitey Mommy