Wednesday, December 22, 2010

lauk sempoi tapi terbaeeeekkkkk!!!

pergh...nie kalo dpt...mmg 2 pinggan nasi bertambah......lagi pedas lagi menyengaaaat......ni tuk aku laa, tekak yg sempoi mempoi...ni lauk mlm tadi sebenarnyer...kalo mls nak kuarkan ikan2 ayam2 beku dlm peti ais....ini laa aku masak.....tapi tak le selalu pun...semalam dlm keter lepas amik mia mija nak balik ke umah, kepale dok terbayang2 dah nak masak ni, kebetulan perut lak mmg tgh lapo pasal tghari tak mkn pasal dah kenyang bedal nasi dagang mase bekpes, last2 ptg merusuh perut lapar...hurm...nak tau ape aku masak?......


*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
V

haaaaa ni diaaaaaaaaaa....sardin cili api....pedas menyengat tapi sodap ....he he he...pekena nasi panas2...fuhhhhhhh!!!




pagi ni gi keje bawak bekal ni tuk bekpes, kebetulan ade nasi lebih sikit mlm tadi.....




lawan plak ngan ikan pekasam.....alamak limau nipis dah abis lak....kalo dpt, perah atas ikan ni ...fuhhhhh lagi mantoppp youuuu!!! kalo nak tau, bende petama yg aku mengidam nak mkn mase mule2 preggy, ikan pekasam ar....rezeki aku dpt rase ikan pekasam perak..kirim kat member kebetulan lik perak....




pastu cam biase laaa....ade lauk sampingan ..telor dadar....sebenarnye ni lauk mia mija ni hahaahahahah....dieorg ni kalo lauk telor mkn nasi bertambah2.....



cenggini la aku, kalo ari keje masak sempoi2 jek lik umah.....weekend jek baru masak beriya2.....lagi plak skrang ni en laki saye tgh diet jadiknye kadang2 jek masak nasi....ikutkan ptg smlm pun die dah ckp tak mo makan nasi.....eh die yg tak mo makan...aku lapar nasiii....balik dari jogging bukak gak periuk amik nasi haahahahaahahahah!!





**weekend ni kami ke perak ...mak abah n adik beradik lieya yg lain pun pegi...anta adik lieya yg last tu masuk uitm seri iskandar......yuhuuuu!~












29 celoteh sahabat

sedap tuh...terliur aku skg ni..hahaha.kitorang pun ke perak wiken ni,tp sbb nk p kenduri kawen :)
safe journey ye

December 22, 2010 at 9:05 AM

sedapnya...

ena ngah lapar ni lieya.. lom sarapan lagi.. BUNTU dah nak makan apa.. huhu

December 22, 2010 at 9:11 AM

peberet tu.. sambal sardin pastu wat pedas2 cangitu.. pehh mmg terangkat.. wat terliur pagi2 ni.. :)

December 22, 2010 at 9:19 AM

itulah lauk fav aku lieya..hehehe lauk paling mudah nak masak kan? mmg kena dah ko puny amenu tu..

December 22, 2010 at 9:23 AM

lauk simple mcm tu yg menyengat...mmg bertambah2 dibuatnya.

patutla hubby lieya kurus. diet. mmg disiplin betul hubby ko

December 22, 2010 at 9:27 AM

terbaeeekkk ler lieya...
tp tu arr...sardin nie hemlin tak makan.....so, kalau masak tu..mmg tak laku ler..harap aku ngadap sorang....

aku kalau malas2 and hemlin tak nak makan
aku goreng ikan masin kapak makan ngan nasi panas2 curah kan air teh.....shedappppp

December 22, 2010 at 9:35 AM

aduhhhh sedappp dikkk .. makan sardin nie x pernah jemu kan .. even anak2 pun suke ..

akak kalau masak sardin makan dgn telur dadar tuu wajib .. herghhh nasi 3 put tin susu punn habis tauu heheh , sure mija & mia kekenyangan :))

December 22, 2010 at 9:37 AM

wah marbeles.. mmg regu yang complete. telur dadar dan ikan pekasam.. compem 2 -3 kali tambah..

kalau tak makan dengan nasi, makan sambal sardin tu dengan roti pun sedap.. lempeng pun sodap gak. heheheh

December 22, 2010 at 9:39 AM

walaweh... sardin mmg lah lauk paling mudah n sedap
kalu edy tuh mmg bertambah2 kalu lauk sadin aku pun suke sbb senang n mudah... tp aritu aku terbeli makerel tak perasan ilang selera sbb keras...

diet ek cik abg ko, edy ntah bile nk belajar diet ntah... hehehe

December 22, 2010 at 9:54 AM

ikan pekasam, tak payah lauk lain.itu je dah sedap.Lagilah potong bawang ngan cili api.makan bertambah.

December 22, 2010 at 9:58 AM

ya Allah kak...kebetulan plak....atie skang nie memang tingin giler nak makan sardin tue....ikan pekasam dah ader...sardin jer tak der...nak kene gi tesco jap gi beli sardin....heheh.....tingin bukan sbb ader isi tau...sajer jer tingin....hikhikhihihk....

December 22, 2010 at 10:10 AM

Sedap tuh sardin pedas2 gitu..heheh..semalam baru jek makan gulai sardinn hhmm..mmg feveret akak tuh..lieya..Masak sardin nie tak de lauk lain pun tak per..

Akak pun suka ikan pekasam hmm..:)

December 22, 2010 at 10:37 AM

OMG........... sangatttttt heaven... yummmmyyyy.. lama tak makan sardin.. nak lagi ikan pekasammmm.... pergghhhhhh mau elok lepas pantang nie.. menu nie yang menjadi makanan pertama hinggap dalam usus perut nie..

December 22, 2010 at 10:39 AM

ikan pekasam mmg sedap oooo...
terkecur plak tengoknya...

December 22, 2010 at 10:41 AM

moning lieya..
fuh sambal sardine mmg terbaik ..buat perut kty lagi menjadik2 laparnya nie .

December 22, 2010 at 10:46 AM

sedap nya mak.. sardin tu akak suka.. ikan pekasam best tuh.. klu makan tak toleh kiri kanan nih..

December 22, 2010 at 10:52 AM

sama cam aku jugak la. lg sempoi, lg sedap ;)

December 22, 2010 at 11:32 AM

laUk PebREt wan nih kaK!!

exPREsss dan LazaT tambah2 tatKala Laporrr!!! ekekeke

December 22, 2010 at 11:38 AM

terliur ok tengok sardin cili api tu...mmg lagi pedas lagi syiok...

samalah anak kita terlur tu mmg fav br selera makan....

bestnya pg perak...hati2 ok...

December 22, 2010 at 11:39 AM

sardin nie kalau makan dgn nasi panas memang membuka selera...hehehe...kak lynn pun teragak nak makan ikan pekasam tau waktu mula2 preggy...dapat makan kat rumah ibu bulan 11 lepas...

December 22, 2010 at 12:22 PM

pergh..mmg sedap tue kak....lg2 klu ngah lapar, mmg bertambah la....sejak dah jd bini org nie, pening kepala nak bg laki mkn apa..b4 nie, apa yg kakak masak, bedal jer..sekrang nie bila ptg jer, dah mula dok pikir, apala nak masak nie..huhuhu

December 22, 2010 at 1:17 PM

kdg yg simple tulah yg buka selera..sedapnya..

December 22, 2010 at 1:38 PM

Salam Lieya,

waduh byk dah knur terlepas N3 Lieya ni...cuti sekolah ni knur agak sibuk sedikit...

lieya sihat ke? Wah lauk sardin ni lah febret knur...tapi knur suka kalo masak sambal..mau bertambah nasi tapi dorang ni skrg tak berapa suka pulak...tu yg knur tak dpt nak masak sardin...kalo roti sardin budak2 ni suka pulak.

December 22, 2010 at 2:40 PM

fuhhhh...lauk kegemaran lia n en.suami nih...kami klu dah ada lauk mcm ni mmg nak cukup dah....

anak2 pun suka makan sardin...jd,skrg klu masak sardin cili api tu masuk camtu jer..sbb sian plak kat anak2 klu pedas......

haih...cam nak masak lauk ni jer mlm nih...... :D

December 22, 2010 at 4:01 PM

ces!! sardin itu sgt menggoda.. naseb baek ada sardin kt dapo..buleh masak utk mlm nih.. sllllrrrpppppppp.. terliur babe..

December 22, 2010 at 4:40 PM

sama pesen ngan my asben..
kalo takde lauk r lauk tak match ngan selera die, lauk mcm awak la die tibai.. skali pakej, telo dadar!.. complete!!!!udah mantappp.. psst, mak pun terkam sama, hihihihi.. =)

December 22, 2010 at 4:44 PM

dah lapar kebulur nasik ngan kicap je pun dah sedap giler haha

December 22, 2010 at 5:49 PM

aiyooo mmg sardin terbaik..akak pon suka lauk ni masak sendiri pueh ati..;-)

December 22, 2010 at 5:59 PM

wwweeee!! terbaik sardin..terliur lak asenyerr..uwaaa!! tp mau diet alkisahnya...nanti dah deliver takut xdpt balik 38kg tuh...xmo..xmo..ahaksss...akak lieya dah nampak peyut...besow...saya xde perut mana kak..nape larrr...adesss

December 24, 2010 at 1:09 PM

Post a Comment

jangan malu jangan segan...silalah sila komen...anda akan saya jejaki....

 

Copyright © ~♥~ kembara chynta kami ~♥~. Designed by Whitey Mommy