Monday, December 27, 2010

kakak mia!~

ari ni lieya cuti...hihihi....korang keje ke?....alah bukan cuti pi jalan2 mane pun....pi anta adik last lieya tu ke perak...die dpt sambung belajar kat uitm seri iskandar......walaupun cuti, tetap berinternet dlm keter ni tau....tu pasal jgn tekejut kalo tetap ade komen2 aku kat blog korang....mane yg sempat lieya drop by okey....he he he......nak citer nie....anak dare aku nie.....dah besar daaaaaahhhh...boleh harap dah sgt2....cam contoh, sebelum nak gi mane2 dieorg ni mmg biase bekalkan air dlm botol susu masing2.....selalu papanye laa tukang bancuh...tak oren, air rebina, tak pun air sirap...susu jarang sebab kang basi leceh ..dahle stok keluar umah dari pagi sampai ke petang........skrang ni tak yah susah2 dah papanye nak buat dah, mia dah pandai buat sendiri.......haaa moh tgk moh..

*
*
*
*
*
*
*
*
*
V


rajin mia kan hihihi.....senang aku lepas ni heheheh




siap due botol tuk mija sekali....bagus2...relaks mak pak ko...


cam tak caye jek dah besar anak dare aku....lagi setahun dah nak masuk darjah satu.....sob sob sob.....cepat tol mase berlalu kan......




si adik yg bakal tak berape nak adik ni plak biaselaaa ....jadik tukang komplen....kang dah siap jek air akak die bohkan, sure die ukur nak compare kan ngan botol mia...kalo die punye tekurang 1 inci pun siap laaaa mengaruk.....haaa time tu aku plak laa yg mengaruk.....suke2 nak demand huhuhuhuhu





tawun depan budak2 ni still skolah kat laman cerdik...mls ar nak tukar2 sekolah...lagi pun situ okey...rate2 yg kuar tuk darjah satu dah leh membace so terus jek laa kat situ...senang aku nak amik anta nanti......tahun mia masuk darjah satu tu aku risau...camne laa planning aku.....nak cari transit ke atau amik die tiap2 kul 1 ke.......takpe2, jgn pikir skrang....tu pikir kendian...kang naik lak BP aku kang....





**catatan preggy : mencatat sejarah gak ni..selalu masuk 5 bulan jek sure dah mule sembahyang duduk....tapi kali ni kuat lagi nak sembahyang normal...walaupun berat melampau2 naiknye.....moga2 diberi kekuatan olehNya.....













42 celoteh sahabat

ala baiknya kakak mia siap buat kan adik mija air sekali. mmg kakak rajin ni. tp jaga2 jangan tuang air panas yer sayang..

emily plak jalan jauh ke dekat ke mesti nak susu jugak. air oren ke sirap ke dia tak mau.. cerewet sungguh..

December 27, 2010 at 9:17 AM

Rajinnya anak dara ko, senang nanti, bila ko dah melahirkan.boleh buat suruh-suruh ambik barang.

December 27, 2010 at 9:34 AM

alololo pndainya kak mia..betul , dah boleh harap...senang ma n pa dia..

xpe kalu xlarat smbhyang duduklah..sy ari tu cukup 9 bilan br smbhyg duduk, maklumlah sy ni besar melampau...take care lieya...

December 27, 2010 at 9:36 AM

bagusnya mia.. buat air siap sekali untuk mija.. senang dah lieya ye.. dah ada pembantu peribadi.. hehehe..

December 27, 2010 at 9:39 AM

sejuk aje perut akak mengandungkan bila anak dah boleh tolong kita hehehe..suka nurul tgk si mia tu..yang tak tahan si mija hahah dahlah akaknya yang tolong buatkan tapi boleh pulak nak komplain hehehe..

December 27, 2010 at 9:48 AM

Dah besar anak dara lieya dan boleh diharap..kan senang nanti nak jaga adik kecik tuh.. leh disuruh2..:)

December 27, 2010 at 10:08 AM

memang boleh sangat dah diharapkan kat kakak mia nie...syukur kan sis...

kakak mija slow & steady ok...now complain2, tak lama lagi leh le dia plak tolong2, insyaAllah....

December 27, 2010 at 10:12 AM

mcm mimi dh pandai buat milo sendiri..kalo dia rajin dia buatlah utk adik dia..hehehe..senang sketkan lieya..

mimi next year masuk pra sekolah lieya..sib baik urusan pegi balik sekolah dh settle..lega..

December 27, 2010 at 10:16 AM

kakak mia dah boleh harap. Clap..boleh jadi pemimpin kt adik2 dah lieya, dah boleh harap.

December 27, 2010 at 10:26 AM

sekejap jer dah 5 bulan ek lieya...kak lynn pun still kekalkan qistina kat school lama jer...sebab dia dah okey kat situ...

December 27, 2010 at 10:46 AM

salam ukhwah...
mm...nice page.
family is d most favourable content to share in blogs. hihi.. gud gud. maybe we can share something seems that i'm goin forward to have my own family soon.

December 27, 2010 at 10:54 AM

bagus nyer..ciri2 seorg kakak dah mula terserlah tu..
nnti lepas ni mak pak leh goyang kaki skit..or tambah adik lagi..hehehe

December 27, 2010 at 10:57 AM

wah...sudah pndai bt sendiri je kakak kita ni...

December 27, 2010 at 11:54 AM

waa bagus mia nie .. lepas nie leh tolong mama buat mcm2 .. anak perempuan nie x sama anak lelaki rajin dia tuu leh diharaplahh ..

lepas nie ringan sikit beban lieya .. harap2 mcm tu lah kan .. anak dara ramai dari anak lelaki nie sennag sikit kerja kita .. slow2 lah ajar mia tuu .. lepas nie leh tlg tgkkan bb pulakk :)

December 27, 2010 at 12:58 PM

uish...hisap botol lagi ke kak lieya?? nanti kena bekalkan ke sekolah la nampak gayanyaa...hehehe

December 27, 2010 at 1:08 PM

baiknya kak mia...
memang ciri2 kakak penyayang ko....

pasni ko bg arahan je... senang! :)

December 27, 2010 at 1:27 PM

bertuah hang kecik2 lagi dah boleh harap & pegang tanggungjawab.

Hang dok cakap berat dah bertambah tapi tengok badan cam menten ajer hehe

December 27, 2010 at 1:28 PM

mmg buleh harap dah anak dara ko ni lieya..terharu plak aku tgk dia buleh buat air sendiri dah :)

December 27, 2010 at 2:32 PM

Bagus la si kakak nie.. pandai dah tu.. hehe

ena pun tak tukar sekolah anis.. still kat situ gak..

Moga lieya dipermudahkan urusan yeh!

December 27, 2010 at 2:37 PM

Alahai memang boleh diharap sungguh anak dara sorang tu lieya,senang awak nanti. Tapi anak-anak akak baik Erfan @ cik Mia kecik tu pegi balik rumah wan kat kg tengah nu 10 minit perjalanan pun tetap berbekalkan susu..tension sungguh la..kalau berjalan berangkut2 bakul susu segala

December 27, 2010 at 2:41 PM

bgusnyer kakak mia... senang lah ko skrg beb, dh besar kan mia dh boleh diharapkan tlg2 ko kt dpr,tlg tgk2kn mija...

December 27, 2010 at 2:44 PM

alolololo rajinnyerrr kakak mia.... bagus.. leh tlh mama jga baby nanti...

December 27, 2010 at 2:49 PM

alhamdulillah..itu lah kata org untungnya klu ada anak sulung pompuan...blh tlg2 mama dia buat keje... :D

kdg2 kita mmg x sedar pantasnya masa berlalu kan....tetiba jer anak2 dah besar....

December 27, 2010 at 3:04 PM

wah..... bagusnyer dah pandai berdikariii......

untung lieya... tak yah susah2

December 27, 2010 at 3:05 PM

air sejuk ok la, air panas ples be careful

December 27, 2010 at 3:13 PM

hehehhehe...rajinnyer..budak2 cepat pikap ape yg selalu dorang tgk kite buat...aku suke statement 1 inci air dalam botol tak leh kurang...kalau anak aku siap tilik dulu huhuhu....

December 27, 2010 at 3:23 PM

pandainya mia..dina still xreti lg..hahaha.lgpun dia tu nk susu je.payah tol aku kena berangkut kesana sini termos n susu.

dah lama xmasuk blog ko..scroll ke bawah ko dah beli spectra pump.bagus2..aku pun nk beli nanti.tunggu peknen dulu cam ko..hihi

December 27, 2010 at 3:32 PM

Alhamdulillah ..mia ngn mija dah cerdik , leh tolong mama dia ..nanti ringan sikit keje mama nak jaga baby

pasal anak sekolah , ni kdg pening kepala nak pk2..jgn pk lah lieya..nanti ada ler jalan penyelesaian

December 27, 2010 at 3:56 PM

DAH PANDAI BERDIKARI....

December 27, 2010 at 4:49 PM

alahai bile la anak sediri nak pandai wat air sendiri cam mia ni ha..

senang..maknye buleh relaks2..huhuhu

December 27, 2010 at 5:27 PM

kan lieya kan...
cepat jer masa berlalu
dah besar dah anak kita
next year mia dah naik darjah 1...alahai....

bagus ko....mmg dah boleh harap si mia nie....

batrice, kemana jer sure aku bekalkan susu and air masak....tp takat pergi bandar tu....takde ler aku menghangkut sekali ngan bakul susu dia....cukup sebotol air masak + sebotol susu. Air oren ke ribena ker...dia mmg tak layan sangat......

December 27, 2010 at 9:07 PM

kakak Mia yang prihatin. Raut wajah Mia mmg ada Tjawab. Sejuk perot mama ya Mia:-)

December 27, 2010 at 9:31 PM

wallaaa mia rajinnya..bagus ler kann namapun k.long hehehe...

jager diri bebaikk tau lieya...

December 27, 2010 at 9:39 PM

syabas Mia..
hehe..

December 28, 2010 at 1:00 AM

wah senang la Lieya, ank dara dh boleh harap..tk lama lg tah2 leh msak nasi plak..;)

kjp je mia dh nk masuk darjah satu kn..rasa mcm diorang ni kecik lg. hihi..

nway, Bby dlm perut sht? tk care..

December 28, 2010 at 9:31 AM

rajinnyer.....mia.....ni blh jd menantu ni....hehehehe.......

December 28, 2010 at 12:59 PM

alahai...sejuk perut mak nyer tgk anak nyer dah bleh diharap...huhuhu

December 28, 2010 at 1:17 PM

mana la gi lieya nie cuti ke????

December 28, 2010 at 3:04 PM

2 yg best kalu dpt anak sulung pompuan...cpt la boleh tlg kita wat kerja........

December 28, 2010 at 4:43 PM

mmg dah besar kak mia nih. rajin betul buatkan air utk adik dia skali. echa dia salu nk buat sndiri. tp aku yg x bg coz takut melecah2. hmmm teruk betul aku ni kan..kalo camtu bila anak aku nk pndai.

kena biar anak aku brdikari mcm anak2 ko la

December 28, 2010 at 5:05 PM

hai kak lieya...meh amik award kat umah saya tau!! utk kak lieya n twins yg comey n blog yg cute itu!!

dtg amik tau!! tq

http://mummylovepink-lovely.blogspot.com/2010/12/thank-you-utk-bangku-kosonggg-for-dis.html

December 28, 2010 at 11:06 PM

bagus bagusss... senang ada adik nanti.. kakak2 dah ringan tulang.

Danish pun tak tukar sekolah.. terus je skool sama.. sian lak tukar2 kang jenuh cari kawan baru huhu

Izan kalau peknen pun mesti naik 20kg bebb..!

December 29, 2010 at 7:01 PM

Post a Comment

jangan malu jangan segan...silalah sila komen...anda akan saya jejaki....

 

Copyright © ~♥~ kembara chynta kami ~♥~. Designed by Whitey Mommy