Tuesday, August 17, 2010

port lepak kami!!~

sebelum tu sori tau, entry mkn2....dah lame dok dlm draf citer ni, ari ni baru rajin nak ngarang heheeheehe....
hooo...meh nak tunjuk port lepak wajib kami kalo balik melaka......mmg wajib ooo singgah sini...pekene coconut shake ngan nasi lemak + karipap kat sini.....kat area pantai klebang kalo dari pantai puteri warung ni lepas caltex (org melaka area pantai puteri/klebang/lereh tau la kot)........lagi2 kalo cuace panas...kedai lum bukak, kami dah get ready cop tempat huhuhuhu




kat sini, ramai org dtg mkn...especially cina...dieorg lagi hantu air kelapa kan.....warung ni bukak dari pukul 12 ke ptg....



papa budak2 ni pun, kalo kesini mau bedal2 habis-habisan nasi lemaknyer.....coconut shake jgn ckp..sekali hadap....2-3 gelas die leh balun sorang




tak caye? haa tgk tu, kat mulut tgh sedot...kat tangan dah pegang satu....hahahahaha
(ampun bang!!)



kalo cuace panas, pekena coconut shake ni mmg heaven laaaa



tgk hah....berbondong2 org dtg....kalo lambat, lame ar kene tgu meja kosong....yg tapau lak lagilaaa, beratur kemain panjang lagi hah.....



nie ar speciality kat sini...coconut shake...biase ade special pun ade.....kalo special tu die tambah laa aiskrim 2 scoop....biase rm1.80 yg special rm2.20.....nasi lemak ngan karipap....panas2 woo



suke tgk laki aku mkn kalo kat sini...bersungguh2....



tak cukup mkn kat situ, siap tapau lagi buat mkn dlm keter...mia n mija abiskan sebungkus sorang nasi lemak...suke aku tgk budak2 ni beselera mkn....



nie ar kedainye...ala2 warung gitu.....dulu kecik jek, skrang lepas dah jadi tumpuan...terus dibesarkan tapi still mengekalkan ciri2 warung...cewah....kabur sikit sbb aku snap dari dlm keter jek heheheeheh



kekenyangan.....terus ZZZzzzzzzz



korang tgk teskturnye...bayangkan, air kelapa dan isi kelapa di blend dgn aiskrim vanilla walls tu......perghhhh......mmg masyuuuuuuuuuukkkk wa ckp luuu!!




nie laa kegilaan kami sekeluarga....



**catatan preggy : skrang lieya minum enfamama.....rase tak leh blah ar ngan susu ni..sebab pas minum jek sure terkentut2.....tu okey lagi kalo kentut lepas....kalo tak leh kentut..bergelodak semacam bunyi angin dlm perut nie....pas abis satu tin tu nak minum mamil laa plak...









35 celoteh sahabat

mmg nampak sedap lieya..nih buat nak carik nnt...dekat2 area pantai klebang ke lieya..ina tak pasan sgt lah...

August 17, 2010 at 9:20 AM

ampun2... pagi2 dh tgk mkn yg sedap2... aduh
heheheh nsb lah aku ni jenis tgh mati selera nk mkn mcm2 hehehe...

mmg best lah nengok nyer, lg2 time laki ko siap pegang 2 cwn sekali tuh... punya lah feveret ek...

kene try cari nih pas2 raya nih

August 17, 2010 at 9:20 AM

xpernah pun minum coconut shake tu..nmpaknya kene pg melaka lah nie..he he he..sy pun suka tgk kalu anak berselera makan..senang je ati..

uiks..terkentut2..sy pun mcm tu jgk tp kentut2 masa 3rd trimester..ayiklah kentut tp xbau punyalah..he he he..cubelah anmum, anmum punya susu sedap compare ngan enfamama, tp choc punyalah..vanilla xlalu dek tekak ni..jg diri bebaik tau..

August 17, 2010 at 9:22 AM

a'a la lieya lom rasa tapi tengok pun nampak sedap..
entah bila la ena nak ke sana nun.. dah lama tak pergi.. dari tahun ke tahun nak p tapi tak juga perginya.. hoho..

August 17, 2010 at 9:22 AM

sedapnya...aku apa2 yg berkaitan ngan kelapa muda suma aku suka.coconut shake lom penah try lagi.nanti kalo p melaka, nk p lah tempat ko tunjuk tu.aku siap save nama tempat tu tau..akekekeke

bagus mama rajin minum susu.jgn ngelat tau :).cam aku kan lieya,mmg xsuka susu,tp demi anak yg dikandung ku gagahi jua..wakakaka.tp kalo xmampu jugak minum susu, doc bg pil kalsium.

jaga diri baik2 je lieya..muaahhss

August 17, 2010 at 9:23 AM

eh umh akak aku kt dpn pantai puteri tu jek...pesal aku x tau nih...tp ank sdara aku de gak ckp de kdai jual coconat shake yg sdap kt klebang....pe lagikkk aku nk terjah nnti....gilos tol wat n3 ni time bln pose...huhuhuhuuhuhuh

August 17, 2010 at 9:33 AM

wow dikk nampak sedapp jerk nampak menu tuhh .. yg paling x tahan nasi lemak daun pisang tuuu dik

dah lama tul akak x pekena nasi lemak tuu .. akak tgk lieya ok aper .. dah kuwogh dah dikkk .. toksah diet2 layie .. nanti terlalu kurus x cantik .. :)

August 17, 2010 at 9:37 AM

alamak..coconut shake..
feveret aku ni..
blk buka karang kena beli air kelapa..pastu tuang susu pekat..
campur air batu..
pehhh...jadilah..nak cari shake2 ni takdelah

August 17, 2010 at 9:45 AM

k.azue pun suker coconut blended tu...sgtt siokk kann...minum time panas2..perghh layann di tepi pantai yg indahhh ituu

August 17, 2010 at 9:47 AM

wei lieya..tak aci!! tayang gambo makanan...bestnya nasi lemak tu... pastu coconut shake... amboi sedapnya!!!! bikin terliur la pagi2 ni.... bestnya ada port menarik camtu...

ps: rajin ko minum susu time preggie ni yaa..akak tak blh telan segala susu2 tu, nak2 lak susu tepung, w/pun yg coklat... akak rajin telan madu je... hehehee...mkn madu ni bagus masa preggie, anak nanti tak mudah kena sakit (dah experiment kat taufiq)... kulit pun cantik...

August 17, 2010 at 9:49 AM

betul arr lieya....hemlin pun kalau gi melaka...sure tuju tempat tu...tp jarang benar nak dpt....pernah sekali kot we'll tapau coconut shake tu...sedapnyer lah hai....

tp bab nasi lemak and karipap tu, aku tak try lagi....hemlin ajak makan kat situ..aku demand tak mau..coz' nengok ramai bebnar....tu belum lagi yg beratur nak tapau...takpe...next time boleh try makan kat situ plak....

August 17, 2010 at 9:54 AM

nie yg nak ajak SH gi melaka nie...
lum pernah minum coconut shake...
1st time tau oooo..nampak pun yummylicious...

August 17, 2010 at 10:08 AM

ayoyo!! apesal aku tak penah tau psl coconut shake ni? isk..

August 17, 2010 at 10:12 AM

huhu.. lapo..

August 17, 2010 at 10:15 AM

sedapnyer lieya...mana nak cari nie?

August 17, 2010 at 10:30 AM

sedapnyer tgk nasi lemak tue....adoi mengugat iman ku...

August 17, 2010 at 10:42 AM

wahh..kalau balik kena carik ni nanti ..tak tahan tengokkk coconut shake tu wehh! lagipun ada makanan lain kan...nanti nak gi kena tanya lieya lagi kat mana lokasi dia:D

August 17, 2010 at 10:51 AM

mcm best je coconut shake..boleh wat sendiri kan??

suka tgk 2 badek ni mkn..nasi lemak dgn karipap huh sodapnya..

August 17, 2010 at 11:02 AM

salam singgah..
hurmmm... harus lar dtg sini nanti klu balik melaka.. klu x, asyik mkn kat serkam jer... boring gak... hehheehh....

August 17, 2010 at 11:02 AM

nasi lemak tue mengancam la kak....aduhai...terliur nie...heheheh....kak lieya...masa atie preggy dulu...atie minum mamil mama...memang sedap...rasa mcm aiskrim gitu......

August 17, 2010 at 11:22 AM

coconut shake mmg nampak sedap...

dah lama tak pergi melaka semenjak arwah abg ipar meninggal..

August 17, 2010 at 11:30 AM

x pernah negok air kelapa dan isi kelapa di blend dgn aiskrim vanilla walls... superb tu. kat kl agak2 ada x lieya air kelapa camgini.. hihihi

ayat2 terakhir tu yg x bole tahan.. tergelak..

August 17, 2010 at 12:24 PM

entryy yg buatt aku nak pegi kesana

August 17, 2010 at 1:12 PM

uwaaa.... posa2 ni mana nk cr ns lemak.. huhuhuhu.. sedapnya.. coconut shake dia menyelerakan..

kuat ek anak2 mkn, bestnya.. suka tgk.. :)

August 17, 2010 at 1:46 PM

Lieya!!!
Coconut shake tu memang terkenal..akak pun suka gi situ huhuhu tetiba time macam ni teringat la pulak hahaha

August 17, 2010 at 2:27 PM

amboi senyuman apa namanya tu, sampai tersenget pipi.sedap sangatlah tu.geram betul ngan anak ko , rasa nak cubit je pipi dia.

August 17, 2010 at 3:06 PM

kt mana nie..?selalu gak gi klebang...

August 17, 2010 at 3:42 PM

memang nampak sedap sgt .huhuuhh..
kan main lagi mia ngn mija hah.

August 17, 2010 at 4:54 PM

wah mmg heaven ler air kelapa tu...tak pernah terai pun harus kene terai kalu jumpa ni hehe

August 17, 2010 at 4:54 PM

aduuii...cam best nye nasi lemak + karipap dia
bukan senang tau skang ni..nak jumpa nasi lemak di bungkus daun pisang..
yg panas2..sedap plak tu...
huhhhh !

August 17, 2010 at 4:58 PM

1st skali, aku nk ucapkan congrat utk ko dbb pregnant..sori beb, aku tertggl ketapi..bz la lately ni..jaga elok2 tau, baru sesgt..jgn buat keje berat2, angkt benda berat..rileks je..

coconut shake tu menarik gile! kecur aku tgk ms bln2 pose ni..huhu! syok kan kalau tgk en abg n anak2 mkn selera mcm tu..

August 17, 2010 at 5:12 PM

lepas makan, kekenyangan, membuta la hehehe

aku pose pose ni , tengok makanan apa pun, smua nampak sedap giler

August 17, 2010 at 6:39 PM

Ya Allah, terliuq nya lieyaaa...
aku hari2 berbuka minum air kelapa ko.

kat klebang ek? okeh, buleh try pi kot2 aku TERpergi melaka.

August 18, 2010 at 7:39 AM

nak singgah la sini kalu kak t g melaka nanti.. bagus lieya promote. kawan2 yg x tahu boleh g makan kat sana.. tq lieya..

larat ke pose lieya? bertabahlah.. hehe..

u take care ok?

August 18, 2010 at 9:58 AM

aiseh..dh lama x gi melaka..kalo pegi nak carilah tempat ni..

August 20, 2010 at 12:39 PM

Post a Comment

jangan malu jangan segan...silalah sila komen...anda akan saya jejaki....

 

Copyright © ~♥~ kembara chynta kami ~♥~. Designed by Whitey Mommy