Tuesday, August 3, 2010

mak teh dah takde....

sian mia & mija..... dieorg di lande kemurungan yg melampau huhuhuh...sebab kawan baik yg rajin melayan dieorg nak susu tak ikut time, layan make up, dah balik kampung......makteh a.k.a lily (adik lieya) dah balik ke johor.....



surat posting dah sampai....so dah tibe die masuk keje.....sob sob sob......mule2 ingat nak tlg die posting kat hospital putrajaya....tapi bile pikir2....sian mak n abah berdue jek kat kampung, so biar laa die dok kampung, keje sane, leh tgk2 kan mak abah sekali.......so sabtu lepas, kami anta makteh balik .....naik bas jek kat Melaka Sentral .....huhuhuhu






oh yea...adik lieya ni nurse U29...... aku pun dah ilang laa helper kat umah....sebelum ni 4 bulan die dok umah aku, aku rileks jek....basuh baju, lipat baju, masak sume die yg buat.....ye ar dah dok umah jek tak buat ape kan.....ni lepas die takde ni, kene ar buat keje sume tu balik......ngeh ngeh ngeh.....



mase anta ni, kemain si mija melalak.....jenuh nak mujuk....sume pakat tgk hoooo




dah! dah! tamo nanges yeak...nanti kite lik kg atuk latip leh jumpe makteh....nanti makteh belikan mia mija mainan byk2 sbb mak teh dah keje heheheeheh



bye bye makteh....sob sob sob...



**ingatkan makteh punye surat lapor diri sampai lepas raye.....rupenye awal laa pulak....baru plan boleh rehat2 masak bulan puase ni, balik2 keje jek sume dah siap atas meja makteh masak....huhuhu (keji!!)...tepakse laaa mak masak dik non oiiiii...........seb baik baju raye die sempat jahit huhuhu
















30 celoteh sahabat

rapat betul mia mija ngan mak teh dia kan..harus dorang terasa sgt lah kan..kwn melayan dah balik kg..rajin adik lieya nih..hehehe

August 3, 2010 at 10:35 AM

Wah..bagus la adik ko kak..serba serbi pandai..jahit baju raya pun pandai..Lisa? nak jahit seluar koyak pun x dapek de...

August 3, 2010 at 10:37 AM

lily posting kat mana lieya....kluang ker johor...
takpelah...at least...dekat ngan mak ayah ko...sian diaorg takde geng coz' anak pakat sumer duduk merantau...

lepas nie boleh ler request bibik ngan shah yerk.....

August 3, 2010 at 10:53 AM

ciannya ngan mia ngan mija, dah tak de geng lagi.budak-budak ni cepat mesra, lelebih lagi kalau ngan orang yang pandai melayan.kita nikan bekerja, memang tak banyak masa untuk dorang.bila seseorang rapat ngan dia ,tak de, dia terasalah.

August 3, 2010 at 10:54 AM

alolor...siannya..
lieya, tetiba ena pong jadi cenggeng tengok anak2 lieya nanges.. huhu..

dah rapat sangat la dorang tu kan.. tu yg sampai tak leh nak berpisah..

August 3, 2010 at 10:58 AM

lily dapat hospital mana lieya.. kluang ke JB..

memang terasa kan kehilangan kalau dah biasa kat rumah ada orang tolong..

pasni jangan demam rindu sudah la mia dan mija

August 3, 2010 at 11:00 AM

alahai cian mia mija...msti sedeh ek...yg mama die sebokkn xdek org nk msk bln pose ni ek...cukop lah tu rehat 4 bln msk ye mama mia mija...sile jlnkn blk rutin anda..wakakakakakkakaka...

August 3, 2010 at 11:07 AM

alahai sedih plak bc n3 nie..sy dpt rasekan yg mia n mija rapat sangat ngan mak tehnya..budak2 ni mmg suka kalu ade org rajin layan dorang..rajin adik lieya yer..semua dia boleh buat..
xpe nnti boleh balik kg atuk latif yer..jmpe mak tehnya..

August 3, 2010 at 11:20 AM

sian mia dan mija.. kat lieya lagi kesian kan.. dah mulalah byk balik keje rumah...

August 3, 2010 at 11:24 AM

sedih lak tgk mia & mija..sedih tgk makteh balik ..huhuuhhuuh..

takpe..raya nanti .leh jumpa ye..

August 3, 2010 at 11:26 AM

serba boleh makteh ni..suruh mak ko letak hantaran mahal2..tu baru leh demand..masak pandai, menjahit pandai, nursing pandai..kagum aku neh..

sian mia n mija ek..mesti terasa rindu makteh xde..

August 3, 2010 at 11:33 AM

kesiannyer mia n mija...sedih plak tgk diorang bersedih kat melaka sentral tu...huhuhuhu...lieya kena pandai tackle budak2 nie lieya...kalau x mahu kena balik tiap2 minggu ke johor...hehehe...mak teh diorang dapat posting kat mana?

August 3, 2010 at 11:40 AM

cian lieya..takde helper dah..
hehehe..
sib baik dah settle baju raya kan..
mia mija pun mesti rindukan makteh diorang.takpe2..suruh mak n apak korang balik kg selalu..hehehe

August 3, 2010 at 11:42 AM

alah2 sian nyer mia mija tuh... tp aku lg sian kt mama dia
sbb bibik dh takde... ehheheh

sian lah adik ko kang dh mule keje, ntah2 raya pun tak dpt cuti wei... uhuk2

August 3, 2010 at 12:11 PM

alahai sedehnya...
mesti miya mija rasa sedeh lagi bila mak teh tiada disisi. tapi balik kg leh jumpa kan....makteh ni sayang budak sungguh ni. untung mia mija...
** LIeya
gambor clear giller. abang canon ke nih

August 3, 2010 at 12:23 PM

alahai sedihnya mia&mija trpaksa brpisah ngan makteh dia.. mesti makteh dorang sporting abis layan karenah dorang kannn..

tapi aku rasa yg lebih merana adalah ko kannnn.. pasni sapa lg ko nk harap tolong ko masak, basuh baju, lipat baju segala.. 4 bulan ko brsenang lenang.. tiba nk dekat poser nih plk helper balik kg.. aduihh wrong timing tul arrr kann

August 3, 2010 at 12:35 PM

ala cedihnya baca...
xpe mia&mija, nanti balik kampung leh jumpa makteh ye.sure makteh pun sedih tu..uhukss

August 3, 2010 at 12:38 PM

tentu dua beradik nie rindu kat mak teh....

August 3, 2010 at 12:48 PM

alolo siannya mia dgn mija, dah takde geng nak melayan dia..sabar yer adik manis 2 org tu, raya nanti lik johor dulukan,,boleh la jumpa mak teh

August 3, 2010 at 1:01 PM

posting hosp kluang ke kak lieya??tp klu posting klinik kesihatan spg renggam lagi senang..hehehehe.

August 3, 2010 at 1:08 PM

untung u ada adik yang baek...cian dak dua org tu mesti manja dgn mak teh ni...I pun mak teh gak hehe

August 3, 2010 at 1:27 PM

serba serbi pandai mak teh ni..masak pandai..jait bj pun pandai..untung sape dpt dia jd isteri kang..hehehehhe.

August 3, 2010 at 2:47 PM

emm alahai...dah xde dah 'bespren' mia and mija ye..bespren mama oso la kan ;)
xpe, pasni mama bawak mia n mija jumpa makteh every month..tuntut menan dr dia :D

August 3, 2010 at 5:18 PM

alololololololo... kesiannnyerr dierr...meh polok2 ciklinn lak.. hehehe..

rapat dorang yerk dgn mak teh....

August 3, 2010 at 8:28 PM

beli la anak2 ko sorang satu henpon..
rindu2 makteh dorang, senang nak sms ke tepon ke hehehehe

August 4, 2010 at 12:18 AM

Selamat memulakan tugas buat mak teh mia & mija..buat mama mia & mija..selamat menyambung tugas ye..back to routine hihihi

August 4, 2010 at 12:41 AM

sedey la bebudak tu tukang layan dah takde. ke...aku rasa kau lagi sedey sbb lps ni sume keje umah tu kau kene wat sendiri ni? hahaha

August 4, 2010 at 9:46 AM

cian kat ur kids ek sis...
mesti dorang akan rindukan mak teh dorang...

mmg bagus lah ur sis keje kat kampung...
leh temankan org tua u gak...

August 4, 2010 at 11:07 AM

utg la adik lieya ni, sume pndai.. sib sha xde adik lelaki, hehheheh...

pasni sume kena wt sndri, letih la skit kan, kalo x, ada pmbantu..

sama ngn sha, balqis rapat ngn makcik dia, adik pompuan sha, siap tdo skali tu.. dh lama x balik tido umah ku.. huhuhu.. kain bj sha dia tlg jemur, umah tlg sapu, ngeh ngeh ngeh...

August 5, 2010 at 5:18 PM

ciannnyer Mak teh tak de... tapi calling2.. FB FB yekkkk

August 5, 2010 at 9:59 PM

Post a Comment

jangan malu jangan segan...silalah sila komen...anda akan saya jejaki....

 

Copyright © ~♥~ kembara chynta kami ~♥~. Designed by Whitey Mommy