Wednesday, August 11, 2010

alhamdulillah....saye pregnant!~

alhamdulillah inilah kurniaan ramadhan (tu pasal nak umum ari ni amik berkat ari pertama ramadhan)....bersyukur sangat2......misi lepas bulan 6 berjaya akhirnye...mudah-mudahan dipermudahkan segala urusan dan selamat hingga bersalin amin ...... mmg lieya plan nak tambah lagi pun tahun ni.....so umur 28 dah 3 orang....umur 30 tambah lagi sorang, so cukup ar 4 org....gitu laa planningnyer....moga2 diperkenankan Allah swt........


kronologi cite ni sebenarnye camni, lieya dah lewat period sebulan....lewat 3 ari terus cek....tak naik pun due line....pastu lewat dah genap seminggu lebih period cek lagi....tak naik pun gak 2 line....kaciwa dah time ni....takpe ar, tgu jek la period kuar.....tunggu punye tunggu dah nak masuk sebulan.....siap pi klinik lita alis....tapi doktor lak lelaki time tu..sogan ar nak mintak scan......pastu nekad buat UPT lagi......terus naik 2 line...laju jek....mase ni dah start2 konpius....ade ke takde....pi klinik...buat scan ....tgk2 rahim bengkak mcm pregnant....doktor ckp dlm 4-5 minggu....baru sgt2...scan pun mmg tak nampak lagi......



so balik jek umah, terus buat UPT lagi....kali ni gune clearblue plak....senang...digital...terus kuar bape minggu dah agak2 time conceptionnyer....so ini laa hasilnyer......kat skrin tulis 2-3 minggu, sebenarnye ikut jadual clearblue kalo kat skrin tulis 2-3 minggu, maybe aku preggy dlm 4-5 minggu camtu.....



skrang ni dah rase aura2 mabuk...tapi tak serius...loye2 jek pagi...tiap2 pagi time mandi tu mmg wajib muntah air oren pahit leting tu....uwekkkk.....tapi yg pelik lagi best tu, hubby lieya yg mabuknye...die yg muntah2....he he he...kalo laa sakit beranak pun leh die yg rase...kan best kih kih kih......




harap2 semua berjalan lancar dan dipermudahkan.....dan harap2 sgt dpt boy....tapi kalo dpt gegirl pun okey jugak heheeheheheheh


kasut ni aku beli kat bandung ari tu....heheeh..comeykan...konon2 mase beli tu tuk pakai kat baby nanti heheeheh....


** mia hepi bile dpt tau...mija plak cam takleh terima kenyataan.....hahahaha..manje sungguh budak sorang tuh...




62 celoteh sahabat

al-hamdulillah :) tahniah lieya & keluarga .... mudah-mudahan semuanya selamat...amin....

August 11, 2010 at 9:07 AM

tahniah... bestnyer.... rezeki ramadhan... moga semua dipermudahkan

August 11, 2010 at 9:10 AM

tahniah lg sekali kak lieya...jaga diri baik2.....

August 11, 2010 at 9:11 AM

tahniah kak lieya... =D

August 11, 2010 at 9:13 AM

Tahniah Lieya...seronok nyer dengar! Org kata..nak dpt anak lelaki byk kan makan makanan seafood especially ikannnn..hehehehe :)

August 11, 2010 at 9:15 AM

congrats babe.
berjaya gak planning 'after bulan 6' kan?

aku pun x sabar nk pregnant, tapi tunggu thn depan.

bila due datenya?

alaaa that kasut. kita semua beli kan? aku x kira, aku dpt girl pun aku pakaikan gak kasut tu. hehehehe

August 11, 2010 at 9:17 AM

Beb tahniah happy for u...ni betul2 rezeki bulan ramadhan...jaga diri baik2 taw...hehe

August 11, 2010 at 9:17 AM

alhamdulillah.. tahniahhh dik....
rezeki ramadhan hehehhehe

tak sia2 ko berhempas pulass kan... akhirnya... berjaya.. hoyer...

perghhhh sakan ko yerk.. awal2 dah beli kasut comeii warna biru.... apa2pun aku doakan ko dapat toteii pasnie...

aku ingat lagi 2 thn nak menambah gak kot... kuota pun 4 juga.... :)

August 11, 2010 at 9:22 AM

wahhhhhhhh..TAHNIAH LIEYA!! (^_^)

take care k..

August 11, 2010 at 9:23 AM

Alhamdulillah.....Tahniah Lieya
Akhirnya apa yg d usahakan selama ini telah membuahkan hasil.....Syukur...

August 11, 2010 at 9:25 AM

syukur...rezeki ramadhan...tahniah yer lieya...jaga diri baik2 yer...

August 11, 2010 at 9:28 AM

tahniah!jaga kandungan elok2..alamak kasut biru ek?hehehhehe..akk pon tgh menghitung mudah-mudahan lah..ekekkeke

August 11, 2010 at 9:29 AM

alhamdulillah ..kty happy utk lieya..semoga semuanya selamat.
dan selamat berpuasa ..ye .takecare

August 11, 2010 at 9:39 AM

Tahniah cikkk... :) rezeki anda..

August 11, 2010 at 9:40 AM

al-hamdulillah, tahniah lieya & keluarga sempena bulan ramadhan nih dan mmg x sia2 lah hr tuh lieya planning bln 6 nak pregnant kan...meen tumpang gumbira dgn perkhabaran ni hrp2 kali nih boy lak

August 11, 2010 at 9:41 AM

Alhamdulillah....tahniah lieya....Sy plak hepy n excited ni...

jaga diri n kndungan tau..makan bnda yg berkhasiat..

Saya doakan lieya dpt bb boy n selamat semuanya...Mesti comel jer lieya pregnant nnti...xsabar nk tgk bb lieya...

August 11, 2010 at 9:41 AM

tahniah lieya..
aku pun mengharap gak..
cuma rezeki takde lagi...
bt mia n mija...bersedialah seadanya..hehehe

August 11, 2010 at 10:10 AM

Congrats to lieya.. rezeki ramadhan.. take care yrself.. mencabar 1st trimester di bulan puasa..

August 11, 2010 at 10:12 AM

syukur alhamdulillah...
congrats sis...
usaha dah nampak hasil dah :)
jaga diri baik2 tau sis...
i plak yg excited....hehehehe

August 11, 2010 at 10:15 AM

TAHNIAH LIEYA....MOGA SIHAT DAN SELAMAT SEMUANYER

August 11, 2010 at 10:21 AM

senyum sorang2 aku tgk kt fb ko td tau..rasa gembira sgt ko peknen,rasa tu cam aku lak yg peknen..hover kan..hahaha

apa2 pun, jaga diri,jaga mkn k.dan jgn lupa snap gambo peyut tiap2 bulan dan tepek kt blog tau :)

August 11, 2010 at 10:23 AM

zura : tak mo ar amik gambar perut tiap2 bulan....kang ade si anon yg komen mcm bagus karang.....hihihi

August 11, 2010 at 10:28 AM

alhamdulillah..tahniah sekali lagi Lieya(walaupun dah wish kat FB tadi) jaga diri ok..akak doakan semuanya selamat..insyallah ada rezeki adala kawan papa dia pulak kan

August 11, 2010 at 10:47 AM

tahniahhhh kak lieya......jaga kesihatan k....jangan lasak sangat...heheheh.....kasut tue comel giler la...nak cari gak la untuk fizri.....heheheh

August 11, 2010 at 10:49 AM

Lieya... CONGRATS once again... semalam akak puyala excited..tu yg call awak..rupanya hp tertinggal lak.. hehehe...takpe takpe.. ni wish lagi..

wahh..tu mmg kebetulan ke apa beli kasut baby kaler biru??? akak doakan ko dpt bbay boy lak...tapi kalau tak dpt pun, takpelaa.... sama2lah kita berdoa...ko nak boy, akak nak girl...kalau kita dkt, blh la akak curi senduk kat umah ko..hehehe...

August 11, 2010 at 10:51 AM

alhamdulilah.. seronok nyer. ala xpe pon lieya muda lg. beranak smpi 10 org ank pon xpe.. senang esok2 hari.. hihihi.

tahniah lieya.. take care tau.

August 11, 2010 at 11:02 AM

Tahniah yer Lieya...semoga selamat semuanya yer...

August 11, 2010 at 11:07 AM

rezeki bulan ramadhan.. syukur alhamdullillah. berjaya jugak misi bulan 6 kan.. heheheh

apapun doa akak buat leiya, semoga dapat bb boy kalini.. jaga diri baik2.. dan jaga kesihatan.. congrats leiya latif

August 11, 2010 at 11:19 AM

Tahniah Lieya..
ni betul2 pengumaman terbaik nie..
Mudah2an semuanya dipermudahkan dan hajat lieya sekeluarga dirahmati.. yerla bulan yg baik ni kita ambil berkat ye tak?
Take good care ye lieya..

August 11, 2010 at 11:34 AM

tahniah lieya.. jaga kandungan elok2 ye..

August 11, 2010 at 11:44 AM

TAHNIAH...betul jangkaan nieda. Jaga diri tau..turn aku insyaallah thn depan kot..hehe.doakan.Happy dgr berita mcm ni
UPT digital tu advance yer..tak penah tgk pun lagi jenis mcm tu

August 11, 2010 at 11:44 AM

salam lieya..

tahniah dik!! rezeki bulan yang mulia ini.. Mohammad Ramadhan.. mama awak sabar menunggu awak tu.. hehe..

August 11, 2010 at 11:51 AM

tahniah lieya..
kak dod doakan akan dapat baby boy...mesti suka tgok baby boy punya baju2 tu kan...

moga kakak miya & mija menjadi kakak yang sentiasa mengasihi....sweetnya.

August 11, 2010 at 11:57 AM

Lieya! Tahniah yeak pregnant...akhirnya berjaya gak ek..hehehehe..moga2 dapat baby boy yea....bestnya pregnant :-).

August 11, 2010 at 12:03 PM

alhamdulillah....suka aku dengar...

August 11, 2010 at 1:03 PM

congrat k.lieya!!!!hepi 4 u..rezki ramadhan yep=)

August 11, 2010 at 1:23 PM

Semoga kali ni dapat baby boy.Tahniah ye lieya.

August 11, 2010 at 1:24 PM

Alhamdulillah..Tahniah Lieya!

Take care k:)

August 11, 2010 at 1:26 PM

tahniah..beb..kalo projek bulan 6 menjadi 'boy'..tahun depan aku menyusul eh..hahaha...

August 11, 2010 at 2:02 PM

tahniah kak lieya.... as pn ingin ikut jejak... doakan juga yek..... :)

August 11, 2010 at 2:59 PM

congrat Lieya .....take care ya

August 11, 2010 at 3:58 PM

alhamdulillah ... im happy for u ... semoga semuanya sihat2 berlaka ... salam ramadhan untuk anda sekeluarga ;)

August 11, 2010 at 4:01 PM

alhamdulillah...rezeki tu....semoga lieya selamat...yer..jaga elok2 diri tau

August 11, 2010 at 4:29 PM

fren congrats

dan.. slamat menyambut bulan ramadhan untuk ko sekeluarga

August 11, 2010 at 6:53 PM

alhamdulillah...tahniah lieya......

August 11, 2010 at 9:25 PM

Lieeyaaaaaaa..............................................!!! Congrateeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee.................!!! Wahhhhh excited nyer Izan dengar walaupun terang2an Lieya dah 'potong' Izan nih.. ha ha ha!!!! Tapi tak pe, tahun ni tak de quota nak tambah lagii.

Anyway Tahniah to you & your hubby ..!!! Double happines la ramadhan ni yekk..! Jaga diri bebaikkkk.. jaga kesihatannn..!!! Sonot la kakak berdua tu nak dapat adik.. berebut2 nak jaga nantii he he.

p/s: Ikut ramalan I... Lieya ni nanti lebih 4 nihh.. nak penuhkan Livina tuhhh he he he

August 11, 2010 at 11:00 PM

waaaaaaaaa...tahniah tahniah. rezeki bulan ramadan ni.

August 12, 2010 at 12:27 AM

alhamdulillah..tahniah kak, rezeki ramadhan yer..nurul doakan akak dapat baby boy ok tapi tak silap ada kakak kat office ni amalkan satu suruh dalam Al-quran untuk dapat baby boy..cuba akak try search dalam internet mana tau dengan cara kita hafal suruh tu Allah makbulkan doa akak...Ceh nurul pulak yang xcited bila dapat tahu akak mengandung hehehehe..

August 12, 2010 at 8:10 AM

alhamdulillah

congrats beb, heheheh ni kire ucapan ke2 pas kt fb lah ek...
sukenyer aku sbb ramai kwn2 kau yg peknen, k mira pun peknen... ko pun... n ramai lg kwn2 lain... seronok

hehehe siap dh beli kasut biru tuk bby boy ek... hehehe suke lah mia mija ek bkl dpt adik

jaga diri tau...

August 12, 2010 at 8:49 AM

tahniah lieya....bestnyer nak pat bb... semuga kali dpt boy plak... comei kasut tu....

August 12, 2010 at 9:46 AM

alhamdulillah...congrats lieya!!!!!!!....semoga semuanya selamat

August 12, 2010 at 10:40 AM

alhamdulillah..tahniah lieya..rezeki ramadhan tuh..lisa jer terus menanti dan menanti..

August 12, 2010 at 12:09 PM

alhamdullilah...tahniah yer!!!..bestla liya planning menjadi hehe

August 12, 2010 at 12:18 PM

tahniah dik...alahai nape akak lmbt tau ni?moga selamat segalanya..tahniah...

August 13, 2010 at 12:13 PM

CONGRATE my dear friend
hope this time baby boy plak yerk.....see, siap dah belikan pre walker shoes awal2 lagi..auw...mak suka tau....

ko doakan aku plak yerk.....

August 13, 2010 at 1:13 PM

tahniah lieya..dari kak zie.. your silent reader.. ni namanya rezeki ramadhan..

August 14, 2010 at 7:30 AM

alhamdulilah..syukur akhirnya hajat ksampaian. Congrats poms.. Moga ko dkurniakan kesihatan yg baik masa peknen dn smoga semu
anya selamat. Yeahh x sbr nk tgk baby ko..hrp2 dpt boy la kn. Eh kasut tu aku pn ada bli gak utk my future son nnt.. Hehehe

August 14, 2010 at 6:53 PM

Congratz........

Dh tgk x conception date dia jatuh bila? bole rujuk kalendar cina tu...ida kali ni pregnntpun klu ikut scan btullah apa yg kalendar lieya tu cakap...yg 1st tu pun btul

August 16, 2010 at 10:14 AM

lorrr.. dah siap beli kasut.. neway, CONGRATS yer..

August 17, 2010 at 10:17 AM

salam...

tahniah kak lieya...
june neh silent reader kak lieya jer...heheheh...

http://juneryanpunyer.blogspot.com

August 20, 2010 at 1:02 PM

tahniah lieya...preggty di bulan puasa mmg menguji kesabaran nak2 ppulak mabuk...same cam akak preggy last year kena puasa...ya ampun!!! loya, mabuk semua tak kena..makan rasa nak muntah...x makan perut lapar,huhuhu

August 24, 2010 at 9:17 AM

.:: TAHNIAH!!! Lama tol tak bukak blog, baru arini tau ada org bakal dpt baby lagi.. Heheheh!!! Tumpang gembira leh tak??? Hiks!!! ::.

October 3, 2010 at 12:58 PM

Post a Comment

jangan malu jangan segan...silalah sila komen...anda akan saya jejaki....

 

Copyright © ~♥~ kembara chynta kami ~♥~. Designed by Whitey Mommy