Thursday, August 12, 2010

sluuuuuuuuurrrppp!!~

kenal tak korang ape bende alah nieh....


mia kalo tgk die jerit2 ckp ni telor semut....mcm laa penah tgk telor semut tu camne.....hik hik hik......bijik selasih daaaaaaaaaaa....nie laa peberet air kiteorg dibulan puase ni....wajib ade tiap2 ari keh keh keh


perghhhhh....cube tenong lame2.....meleleh tak ayaq liur heheheeh...lagi2 kalo tgk ni time2 panas yeak tak.....



tapi jgn tak tau, mia takkan minum air ni....kalo nak minum die soh aku tapis dulu bijik2 selasih nie.......so mmg khas tu die kene buat lain segelas.......adoi...jakun tul anak aku.....



**tapi arini tingin nak buke minum sirap laici plak......
hadoi mcm2!~







34 celoteh sahabat

owhh.. kita pun suka air ni.. tiba2 teringat dulu2 dok kat johor... bulan puasa je mesti ada jula air katira.. errmmm.. bestnyer...

wah.. lieya dah start teringin nak makan n minum something ek..

August 12, 2010 at 1:12 PM

mestilah eknal lieya bijik selasih tu..

tu pun baru tau masa darissa kena demam kuning ms baru lahir..dia dah kembang tu mmg lah pernah tgk tp sblum dia kembang tu 1st time sy tgk..

elok minum air tu sejukkan badan..

he he he..mia kata telur semut..mcm lah rupe telur semut tu yer mia?

August 12, 2010 at 1:14 PM

mmg sodappppp

August 12, 2010 at 1:39 PM

I pun cam MIA gak mesti tingat telur katak bila tngk biji selasih ni...tp kalu buat air mmg sedap hehe

August 12, 2010 at 1:42 PM

err aku pnggl tu telo katak...hekhek

August 12, 2010 at 1:44 PM

smlm beli kt param air je..utk mimi n fifi..mimi ckp..eh mama ada bijik2lah..hahaha..selasihlah tu..ok lak tgk dia minum..sib baik x suruh tapis cam mia..hahaha..

August 12, 2010 at 1:44 PM

biji selasih memagn sedap dengan air sirap kan? kalau minum dengan air lain macam tak kena jer.

tekak orang mengandung dah stat mengidam dah.. nak air sirap laici pulak. hehehe

p/s; dulu masa kecik2 panggil bijik selasih ni telur katak.

August 12, 2010 at 2:04 PM

akak panggil telur katak... eheheh.. tak taulah danish suka ke tak.. sbb tak penah buatkan utk die kan... tiba2 teringat suasana pose kat johor.. benda ni wajib ade kat umah arwah nenek dulu.. kat sirap tu pastu ade cincau.. pose2 je ade.. tak pose takde tau..

August 12, 2010 at 2:08 PM

kak lynn suka minum air sirap selasih nie...memang best...

August 12, 2010 at 2:28 PM

aku pun suka sirap selasih..
dulu belajar kelantan..memang ini lah air yg aku selalu mintak..tp kat kl ni susah benor..ingat nak p cari biji selasih lah ..leh lah bt sirap selasih..nyummmmmmmmmmmmm....sib baik posa..hahaha

August 12, 2010 at 2:48 PM

haha! anak saya si akim ckp air ni air sampah..sebab dlm air tu ade mcm2 benda..

selamat berpuasa lieya :)

August 12, 2010 at 2:52 PM

pernah rasa dulu..masa kecik2 dan selalunya selasih ni popular time posa jer...

August 12, 2010 at 3:59 PM

sirap biji selasih, sedap masa bulan puasa ni.nak sejukkan badan.tapi pregnant tak galak minum.terlebih-lebih yang baru pregnant cam lieya.

August 12, 2010 at 4:00 PM

Lama dah tak minum air sirap ngn biji selasih ni...
lieya ni wat kaklong teringat kisah2 silam lah...

August 12, 2010 at 4:04 PM

kty pun suka minum sirap selasih ..elok .sejukkan badan .

August 12, 2010 at 4:30 PM

Biji selasih ni akak rasa partner dia yang paling serasi adalah air sirapkan..hehehe betul arr cakap kak mimi kalau minum ngan air lain macam tak kena jer

August 12, 2010 at 11:17 PM

aku paling takut beli air katira kat pasar ramadhan gitu...

aku takut dah basi nye...

sama ngan popiah basah, kalo dia buat depan aku baru aku beli

ko tahu je la pasar ramadhan yang ada jualan recycle, jenis melayu nak cepat kaya.

August 13, 2010 at 6:13 AM

terjerit aku kejap nampak bijik selasih tu wehhh!!

sedap taruk dlm sirappppp!!!

August 13, 2010 at 7:50 AM

aku pun suke gile sirap selasih tuh... hehehe suke time ggt2 dia tuh...
tp kan aku suke panggil telur katak hehehe
terliur je nengok sirap selasih ko tuh lieya.... harus ptg nih aku cari sirap

August 13, 2010 at 8:25 AM

fuh memang sedap lieya.. akak pun suka..

nie yang balik ni nak g beli selasih ni.. boleh buat utk berbuka nanti...

August 13, 2010 at 9:33 AM

sedapnya..
sib la pagi lagi..kalo dah tengahari mau aku meleleh tgk..hihi
mak yong dah start ngidam2 eh..

August 13, 2010 at 10:38 AM

sedapnye..mia panggil telur semut..heee...atie panggil telur katak...heee..bila tgk tul2 memang gelikan..haa

August 13, 2010 at 11:17 AM

dulu pun nurul geli kak tapi bila mama paksa minum suruh rasa mcm sejuk aje tekak ni hehehehe...

August 13, 2010 at 12:00 PM

wow shuntek nya lieya
hoyyeee....penangan 50D
dah lama tak minum ayer cam ni

August 13, 2010 at 12:13 PM

firstly nak wish tahniah dulu ye..lmbt plak wishnya...sedapnya biji selasih ni...fuhh...sama2 la kita posa penuh ye dik kalau larat...

August 13, 2010 at 12:16 PM

oit...tengok...ko plak buat aku jejes air liur nengok biji selasih nie.......huhuhu hu

aku panggil nie telur katak ko.....

August 13, 2010 at 1:12 PM

a'ah laaa kalo posa2 suka minum nie kan...
kalo sapphire tengok mesti kata "eeeee ants" hehehehe ntah apa2 aaa...

August 13, 2010 at 1:29 PM

lama dh x minum air selasih ni.. sedapkan lieya. nak kena g cari ni..

tiba2 dahaga plak negok gmbr air selisih tu.. hihihi

August 13, 2010 at 2:39 PM

dulu lieya masa nieda kecik2 panggil telur katak..wakakaka..mmg sedap minum dgn sirap..weekend ni nak p cari selasih lor..sirap tu lieya guna brand apa? f&N ke??sebab merahnya cantik bangat..bgtau yek

August 13, 2010 at 3:44 PM

Perrghhhhhhhhhhh!! Selera sungguh melihat 'gelas' air sirap tuhh!

August 13, 2010 at 9:30 PM

lieya larat ke puasa? bertabahlah lieya.. ngeeeeeee :->

dh lama kak t x minum air bijik selasih ni.. biasa bancuh dgn sirap jugak..

kak t pun gantung senduk kuali ari ni.. malas masak.. :-*

August 14, 2010 at 12:32 PM

wah setat ngidam2 yer... ehem.. alhamdulillah...
samalah lieya, 2 badek ni kalo nmpk air ni mau nk minumnye.. katanya ada sampah... heheheee... sedap tu pose2 tgk air sirap ko ni lieya... terliur beb..

August 14, 2010 at 9:41 PM

sedapnya lieya, kalo wt bandung pon sha hentam letak benda ni.. heheheheh...

August 17, 2010 at 1:45 PM

Post a Comment

jangan malu jangan segan...silalah sila komen...anda akan saya jejaki....

 

Copyright © ~♥~ kembara chynta kami ~♥~. Designed by Whitey Mommy